امتناع کارگردان ترک از پذیرش جایزه جشنواره فجر
سمیح کاپلان اوغلو، فیلمساز ترکیه ای، جایزه جشنواره فیلم فجر برای فیلم "عسل" را به نشانه اعتراض به وضعیت برخی سینماگران زندانی در ایران نپذیرفت.
به گزارش پایگاه ایران بالکان (ایربا) به نقل از رسانه های ترکیه، کاپلان اوغلو از جمله کسانی است که پیش از این نیز نسبت به زندانی بودن برخی سینماگران ایرانی اعتراض کرده بود. او علاوه بر امضای بیانیه های اعتراضی در این زمینه، چندی پیش در سینمای بی اوغلو در استانبول نظرات خود را پیرامون زندانی شدن سینماگران ایرانی و مشخصا جعفر پناهی بیان کرده بود.
به گزارش ایربا، کاپلان اوغلو پس از آن که از اختصاص جایزه بهترین فیلمنامه به فیلم "عسل" در جشنواره فجر مطلع شد به رسانه ها گفت: « اطلاع یافتیم جایزه بهترین سناریو در جشنواره فجر به فیلم "عسل" اختصاص داده شده است. توزیع کننده بین المللی این فیلم، آن را به ایران فروخته بود. در چنین مواردی توزیع کننده همان کشور است که برای شرکت دادن فیلم در جشنواره تصمیم می گیرد. ما به واسطه همین جایزه بود که باخبر شدیم فیلم در جشنواره شرکت کرده است. توسط توزیع کننده بین المللی فیلم نیز اعلام کرده ایم که به عنوان اعتراض، جایزه را نخواهیم گرفت.»
لازم به یادآوری است سمیح کاپلاناوغلو و اورچون کوکسال برای فیلم عسل محصول مشترک ترکیه و آلمان جایزه بهترین فیلمنامه بخش مسابقه بین الملل جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرده اند.
عسل ساخته سمیح کاپلاناوغلو از مجموعه سه گانه این فیلمساز خلاق سینمای ترکیه است که بر اساس خاطرات زندگی شخصی او ساخته شده و دو قسمت دیگر این تریلوژی یعنی تخم مرغ و شیر نیز قبلا در جشنواره های جهانی درخشیده اند.
ماجرای "عسل" در منطقهای روستایی در شرق دریای سیاه اتفاق می افتد و داستان پسربچه شش ساله ای به نام یوسف است که به جستجوی پدر گمشده اش می رود.
این در حالی است که چند روز قبل و در جریان افتتاحیه جشنواره فیلم فجر مسعود کیمیایی در بزرگداشتی که ستاد برگزاری جشنواره برایش در نظر گرفته بود، روی صحنه حاضر شد و در ابتدا از اینکه بعد از سی سال جشنواره به یاد او افتاده بود ابراز خرسندی کرد و بعد با تواضع خواستهای را مطرح کرد.
طبق اخبار منابع سینمایی داخلی، کیمیایی که امسال آخرین فیلماش، «جرم» را در جشنواره شرکت داده با اشاره به هفتاد سال کار و زندگی در این سرزمین از تشکیلات قوۀ قضاییه، فروتنانه خواست تا در حکم جعفر پناهی تجدید نظر کنند.
"جعفر پناهی" کارگردان سینما، در آذر ماه سال جاری به اتهام اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام، به شش سال حبس تعزیری و 20 سال محرومیت از ساختن فیلم، نوشتن هر نوع فیلمنامه و مسافرت به خارج از کشور محکوم شده است.
در اسفند ماه سال گذشته، عباس کیارستمی در نامهای که در ابتدای آن نوشته بود نمی داند این نامه را خطاب به چه کسانی مینویسد، نوشت: مسوولیت آنچه که بر جعفر پناهی رفته است و برسر همه جعفر پناهیها بهطور مستقیم بر عهده وزارت ارشاد است.
به گزارش ایربا، در فروردین ماه سال جاری نیز، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد، در پاسخ به ایسنا درباره اینکه آیا وزارت ارشاد در مورد جعفر پناهی پیگیری انجام داده یا نه اعلام کرده بود: وزارت ارشاد از مسوولان قضایی و امنیتی این مساله را پیگیری کرد و آنها نیز توضیح داده و اعلام کردند که جنبه امنیتی دارد و یک مسئله امنیتی است.
چند ماه بعد در دی ماه سال جاری، اسفندیار رحیممشائی در پاسخ به سوالی درباره حکم جعفر پناهی گفت: اینکه جعفر پناهی براساس این حکم مدت زیادی نتواند کار کند را ما نمیپسندیم و معتقدیم نباید در این زمینهها ورود کرد.
پرونده پناهی از دی ماه سال جاری در نوبت دادگاه تجدید نظرقرار گرفته و محمد جواد لاریجانی ـ رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ـ در جمع تعدادی از سینماگرانی که به دیدارش رفته بودند، در این زمینه قول مساعدت داده است.
|
|
|
|
|
|
|
|