بانوانی که سردردهای میگرنی دارند بخوانند

 
بانوانی که سردردهای میگرنی دارند بخوانند

سلامت نیوز : سردردهای میگرنی در ایران بسیار شایع است و این بیماری در خانم ها شیوع بالاتری دارد و به طور معمول ریسک خانوادگی میگرن خیلی بالاست ،‌ معمولا میگرن به شرط رژیم غذایی مناسب و تغییر مناسب  در  نحوه کیفیت زندگی و شرایط آب و هوایی مناسب و استفاده منظم از داروهای خوراکی در حدود 95 درصد بهبود می یابد ولی این بیماری درمان قطعی ندارد.
دکتر رضا باورصاد شهری پور در گفت وگو با سلامت نیوز در رابطه با سردردهای میگرنی گفت:‌ سردردهای میگرنی در ایران بسیار شایع است و  این بیماری در خانم ها شیوع بالاتری دارد و به طور معمول بیش از70درصد از افراد جامعه برای یک بار در طول عمر خود سردرد را تجربه می کنند.
وی در ادامه افزود: سردردهای مزمن به دو دسته  اصلی  و شایع  به نام  سردردهای تنشی و سردردهای میگرنی  تقسیم می شوند که سردردهای میگرنی میتواند  از سنین  پایین 4 یا 5 سالگی شروع  شوند و حتی در دهه 6 یا 7 زندگی فرد به آن دچار می شود ولی در سنین  بالا  شیوع کمتری دارد و در خانمها پس از یائسگی شیوع کمتری  پیدا می کند.
این استادیار دانشگاه جندی شاپور اهواز در ادامه گفت:‌ این بیماری عملکرد فرد مبتلا را مختل می سازد و سردرد  اغلب  به صورت ضربان دار در دو طرف سر و پیشانی و با انتشار به سمت چشم و بعضا  ناحیه پس سر همراه با حالت تهوع بوده است . افراد مبتلا  در ضمن  حمله  میگرنی  از برخورد با  نور درخشان  و  آفتاب هراس دارند و به هنگام سردرد تمایل دارند که در محیط آرامی و تاریکی حضور   داشته باشند. ضمن انکه  وجود محیط پر سرو صدا  به تشدید  سردرد  این بیماران  منجر میگردد.
.
وی درباره برخی علائم این بیماری گفت:‌ سردردها ی میگرنی گاها با یکسری  علایم  پیش درآمد همراه هستند که این علائم هم به پزشک و هم به بیمار برای تشخیص این بیماری کمک می کنند .تاری دید و احساس مور مور شدن و یا بی حسی و کرختی اندام در یک قسمت بدن ویا  به همراه  ضعف اندام  یا در صورت که بعضا با حملات سرگیجه و یا اختلال  در تکلم  همراه  هستند  و اغلب ای حملات  عصبی   کمتر از 30 دقیقه طول می کشد و حمله سردرد بیمار پس از این علائم شروع می شود که این فرم میگرن را میگرن با آورا گویند که فرم ناشایعی است  و بیش از3/2 موارد   میگرن بدون آورا  میباشد  که  شایع تر  هستند.
دکتر باورصاد در ادامه گفت:‌ به طور معمول ریسک خانوادگی میگرن خیلی بالاست و از سنین پائین تر در میان افراد خانواده شروع می شود و حتی شدت سردرد و فرکانس سردرد در افراد خانواده متفاوت است.
وی درباره طول مدت سردرد گفت:‌ طول مدت سردرد در افرادی که از دارویی به عنوان مسکن  استفاده نمی کنند بیش از 4 ساعت است و به تدریج  شدت آن بیشتر می شود. معمولا بدنبال  استراحت  یا خواب بهتر و با تنظیم ساعت خواب وزمان غذا خوردن و با رعایت رژیم های غذایی بهتر می شوند.
استرس و اضطراب و عدم نظم در ساعات خواب و بیداری، عدم نظم در ساعات غذا خوردن و گرسنگی طولانی مدت و نوسانات هورمونی  در  زمان عادت های ماهیانه در تشدید سردردهای میگرنی موثر هستند به طوریکه برخی خانمها  به سردرد های میگرنی محدود به  دوره عادت ماهانه  مبتلا  هستند.
این عضو انجمن مغز و اعصاب ایران در رابطه با رژیم های غذایی این افراد گفت:‌ به خانم ها یی که  از سردردهای  میگرنی شدید  رنج میبرند توصیه می شود که از قرص های ضد بارداری استفاده نکنند چرا که با ایجاد تغییرات هورمونی موجب ‌تشدید  سردرد این  افراد میگردد . همچنین افراد  مبتلا  به میگرن  نباید از غذاهای  حاوی  اسید آمینه تیرامین از جمله  پنیرهای مانده استفاده کنند و از جیگر مرغ و ماهی ها ی دودی  و گوشت های دودی و سوسیس و کالباس و  کنسروهای قدیمی و پیاز و گوجه فرنگی خام – موز- انجیر- ترشی- آبلیمو – آجیل- شکلات - نوشابه های گازدار و نسکافه - کاکائو  ترجیحا استفاده نشود مخصوصا در دو یا سه ماهه اولیه درمان ولی  پس از بهبودی، به تدریج می توانند از این مواد به میزان  اندک  استفاده کنند
وی در مورد بهبود و درمان این بیماری گفت:‌ معمولا میگرن به شرط رژیم غذایی مناسب و تغییرات مناسب  در  نحوه کیفیت زندگی و شرایط آب و هوایی مناسب و استفاده منظم از داروهای خوراکی در حدود 95 درصد بهبود می یابد ولی این بیماری درمان قطعی ندارد وامکان برگشت بیماری وجود دارد و  حملات  سردرد این بیماران  صرفا  به صورت کنترل شده در می آید و اگر داروی انتخابی صحیح باشد با  بهبودی چشمگیری  همراه   خواهد بود ..
دکتر باورصاد  درباره مصرف داروها بعد از بهبودی گفت:‌ علیرغم بهبودی قابل  توجه ، فرد بایستی بین 3 تا 6 ماه تحت نظر پزشک  متخصص  داروها را مصرف کند و به تدریج و ضمن  ویزیتهای  منظم   مصرف داروها را  کاهش داده  و سرانجام  قطع نماید.

*Fanoos* - ایران - خرم آباد
اخه مگه با سردرد میشه خوابید؟؟ از محلاته
پنج‌شنبه 21 بهمن 1389

*Fanoos* - ایران - خرم آباد
اخه مگه با سردرد میشه خوابید؟؟ از محا لاته ..تنها راهش خوردن چایی کم رنگ و رفتن به یک جای خیلی تاریک و بدون سر و صدا
پنج‌شنبه 21 بهمن 1389

م ر - ایران - تهران
وای امان از دردش پدر آدم در میاد چون منم چنین مشکلی را دارم اصلا از زندگی سیر میشم . خدایا درد از ما و درمان از تو
پنج‌شنبه 21 بهمن 1389

klopatra7 - آلمان - دوسلدورف
خیلی درد وحشتناکیه نصیب کسی نشه
پنج‌شنبه 21 بهمن 1389

nilofar_uk - انگلستان - لندن
همیشه آرزومیکنم که یه دارو واسه این سردرد میگرنی پیدا بشه. من که بعضی وقتها راهی بیمارستان میشم
پنج‌شنبه 21 بهمن 1389

گوش آزاد - ایران - تهران
میگن شراب برای میگرن خوبه .. کسی اطلاعی در این مورد داره ..؟
پنج‌شنبه 21 بهمن 1389

tanha - انگلستان - لندن
واقعا فقط کسانی که میگرن دارند میتونند درد و رنج اونها رو کاملا درک کنند. من هم وقتی دردش به سراغم میاد به طور کل فلج میشم ."گوش آزاد" در مورد شراب من چیزی نشنیدم . نیلوفر خانم من هم چند بار بخاطر شدت سردرد کارم به بیمارستان کشیده , من زمانی که سردرد میگرنی شروع میشه از دارویی به نام زومیگ استفاده میکنم که کارش کمی شبیه همان ارگوتامین سی هست البته خیلی بهتر از اون هست . میتونم بپرسم آیا شما راه ها یا داروهای دیگه ایی رو برای میگرن امتحان کردید یا خیر ؟؟ دوستی میگفت طب سوزنی میتونه موثر باشه . البته من خودم امتحان نکردم . من هم مثل شما آرزو میکنم که بالاخره راهی برای این درد پیدا بشه .
جمعه 22 بهمن 1389

*Fanoos* - ایران - خرم آباد
امیدوارم دوسانی که سردرد دارن هر چه سریعتر بهبود یابند خیلی سخته و درد بدیه
جمعه 22 بهمن 1389

irandoost - ایران - تهران
دوستانی که در ایران هستید یک بار شیاف دیکلوفناک را امتحان کنید. من امتحان کردم و خیلی موثر بود. نمی دونم که آیا در خارج هم به همین اسم هست یا نه. به امید سلامتی همه
شنبه 23 بهمن 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.