بررسی روزنامه های چهارشنبه تهران - ۲۰ بهمن


بررسی روزنامه های چهارشنبه تهران - ۲۰ بهمن

مسعود بهنود

روزنامه نگار

گردباد نجیب در خاورمیانه

در حالی که اخبار و گزارش های مربوط به مصر، در روزنامه های تهران فروکش کرده و تنها یک روزنامه در تیتر اول خود به آن پرداخته اما در مقالات و گزارش ها همچنان توجه به آن زیادست. این خبر که آیا همسر محمود احمدی نژاد با سوزان مبارک همسر رییس جمهور مصر ملاقات کرده است و یا عکسی که منتشر شده مربوط به ملاقات وی با رییس جمهور لبنان است در روزنامه ها همراه با تکذیبیه دفتر رییس جمهور منعکس شده است.

کیهان در سرمقاله خود تحولات خاورمیانه را گرداب خوانده اما گردابی نجیب که "به پاخاسته، می چرخد و می پیچد و حاکمان دیکتاتور منطقه را به هوا برده و بر زمین می کوبد. اوباما، در چرخش این گردباد، سرگیجه گرفته است، یک روز از پذیرش تغییر در حاکمیت مصر سخن می گوید، روز دیگر بر ضرورت باقی ماندن مبارک در قدرت تاکید می کند."

حسین شریعتمداری با این مقدمه گزیده ای از سخنان نخست وزیر و وزیرخارجه اسرائیل، و سردبیر یک مجله هفتگی آمریکائی را نقل می کند که نقطه مشترکاتشان این است که معتقدند در بحران دولت مصر برنده اسلامگراها و در نهایت ایران خواهد بود.

کیهان در نهایت اظهار عقیده کرده که آمریکا و متحدانش می دانند، این گردباد نجیب بعد از پایان کار خود در برخی کشورهای خاورمیانه و شاید نیز، همزمان با تحولات خاورمیانه، به سرزمین اشغال شده فلسطین می رود و گریبان اسرائیل را گرفته و به هوا برده و بر زمین می زند و قدرت خدا را چه دیده اید؟

روزنامه رسالت بخشی از یک قصیده را که شجاع‌الدین ابراهیمی سروده، همزمان آن را در سالگرد انقلاب منتشر کرده، که با توجه به حوادث خاورمیانه و جنبش مصر ساخته شده است:

«قیام مردمی» هر گوشه برپاست

شبیه جنبش «اسلامی» ماست

به گوش جان رسد چون طبل توفان

«صدای انقلاب» از خاک «ایران»

«نظام دینی» ایران که ناب است

طلایه‌دار «عصر انقلاب» است

«مسلمانان قاهر» در «قیام»‌اند

همه فرزند «قرآن» و «امام»‌اند

ندارد سود- کید عمروعاصی

به وقت جنبش اعراب عاصی

چنان خفاش، خصم روز هستند

همه «خائن»، و دست آموز هستند

سقط خواهند شد با لطف مولا

تمام «نوکران ینگه دنیا»

چه فرقی؟ خصم: «آمریکا» و «روس» است

«سلاح» مسلمین «نفت» و «نفوس» است

به فکر «غارت نفت» است با آز

اروپای مسیحی دغلباز

«ظفر» در «مصر» حکمی منجلی شد

پیام «حضرت سید علی» شد

اختلافات مسئولان

یک هفته بعد از نامه تند رییس جمهور به نمایندگان مجلس که با واکنش انتقادآمیز چهره های مختلف سیاسی روبرو شده روزنامه های امروز نظر رییس قوه قضاییه را نقل کرده اند که گفته است در این نامه حاوی اتهامات ناروا بود اما پاسخ گوئی به مصلحت نیست. شش روزنامه امروز صبح این سخن آیت الله خامنه ای را با اهمیت دیده اند که "باید با تمام اشکال اختلاف مبارزه کرد که این خواست دشمن است".

آیت‌الله‌ هاشم‌زاده هریسی در مقاله ای در آرمان نوشته قانون اساسی به صورت مشخص مسئولیت‌ها را معین کرده و مدنظر قرار دادن آن می‌تواند وظایف را شفاف کند تا مبادا درگیری به وجود بیاید. بنابراین به جای قضاوت در مورد نامه ارسالی، آقای احمدی نژاد به مجلس، باید بار دیگر قانون اساسی را مرور کرد تا اختلافات جزیی اینگونه به مسائل کلان تبدیل نشود چون بیان این موارد اصلا به مصلحت نیست. این مشکلات به این دلیل ایجاد می‌شود که ظاهرا قانون اساسی فراموش شده

به نوشته این نماینده مجلس خبرگان هر کسی به منظور اثبات حقانیت خود از قانون اساسی صحبت می‌کند وگر نه در مواردی که به نفعش نیست حرفی از قانون اساسی به میان نمی آورد و ترجیح می‌دهد قانون اساسی را نادیده بگیرد. قانون اساسی ما به عنوان یک قانون مترقی و متعالی به تمام موارد جزیی پرداخته و اندک توجهی به این قانون، می‌تواند مشکلات را حل کند اما این بی توجهی هر روز در حال گسترش بوده و قانون اساسی مانند گوشت قربانی شده بر خی آن را محل رجوع خود قرار نمی دهند.

نویسنده مقاله آرمان تاکید کرده توجه به قانون اساسی باید بدون در نظر گرفتن جناح و خطوط سیاسی انجام شود زیرا مدنظر قرار دادن این خطوط سیاسی به صلاح کشور نیست زیرا جناح بندی به ساختار سیاسی کشور آسیب وارد کرده و این به مصلحت کشور نیست بنابراین من برای ورود به این مسائل همواره با اکراه برخورد کرده ام.

ابتکار نوشته اگر تشکیل وزارت ورزش و جوانان را نیز قطعی فرض کنیم، دولت می‌باید مطالعات آتی خود را بر حذف 4 وزارتخانه از طریق ادغام حدود 8 وزارت در هم متمرکز نماید. از جمله جدی ترین کاندیداهای حذف و ادغام در شرایط کنونی وزارتخانه‌های تعاون، کار و امور اجتماعی و رفاه و تامین اجتماعی از یک سو و وزارتخانه‌های بازرگانی و صنایع و معادن از سوی دیگر هستند. علاوه براین زمزمه‌هایی مبنی بر ادغام بخش‌هایی از وزارتخانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی و نفت و تشکیل دو وزارتخانه جدید ازدل این سه وزارتخانه نیز به گوش می‌رسد.

به نظر این مقاله طرح کوچک سازی دولت و سناریوهای احتمالی پیش رو درحالی مطرح می‌شود که به تجربه ثابت شده که مطالعه تطبیقی ساختار دولت‌ها در کشورهای مختلف جهان الگوی مناسبی برای باز تعریف ساختار دولت به دست می‌دهد. تعداد وزارتخانه‌ها در 178 کشور جهان از 7 تا 39 وزارتخانه در تغییر است. میانگین تعداد وزارتخانه‌های کل کشورها 17.4 وزارتخانه است، نزدیک به رقمی که در قانون برنامه پنجم به عنوان ساختار ایده آل دولت در ایران در نظر گرفته شده است.

ابتکار با اشاره به استیضاح وزیر راه نوشته ظواهر امر نشان می‌دهد یک اتفاق ناگوار (سقوط هوپیما در ارومیه) به مثابه یک کاتالیزور، اصلاح ساختار دولتی در کشور و حرکت به سمت توسعه یافتگی را سرعت بخشیده است. امری که با جدیت و کار کارشناسی می‌تواند یکبار برای همیشه حجم تصدی گری‌ها و موازی کاری‌ها در دولت را کاهش داده و شعار معروف «کوچک زیباست» را دراینجا هم عینیت بخشد.

انتقاد از یک فیلم

بهروز افخمی کار حسین صافی . روزنامه خبر

همزمان با برپائی جشنواره فیلم فجر که با انتقادهائی در روزنامه های امروز روبروست، فیلم "فرزند صبح" سرگذشت آیت الله خمینی که با نام بهروز افخمی به عنوان کارگردان نمایش داده شده، با حواشی زیادی برخورد دارد. از جائی که کارگردان اعلام داشته این فیلم من نیست تا جائی که چند منتقد سینما در روزنامه های امروز از محتوای فیلم انتقاد کرده اند. روزنامه خبر به همین جهت کارتونی از بهروز افخمی را با قلم حسین صافی در صفحه اول خود جا داده است.

صلاحیت آمارها

مهدی حسین‌پور در سرمقاله جهان صنعت نوشته چرا هیچ نهاد و دستگاهی آمار ارایه نمی‌کند؟ این سوالی است که شاید بارها خبرنگاران از مسوولان پرسیده‌اند و هر بار یا دستگاه‌ها پاسخ را به دیگری پاس می‌دهند یا عنوان می‌شود که فعلا صلاح نیست که اعلام شود. اما برخی آمارها در شرایط کنونی برای محققان ضروری است تا مبنای تحقیق آنها قرار بگیرد. یکی از این آمارها نرخ بیکاری است.


به نوشته این مقاله پس از آنکه مرکز آمار اعلام کرد باید تمام آمارهای کشور از جمله نرخ تورم و بیکاری به این مرکز سپرده شود، مخالفت شدید بانک مرکزی و وزارت کار با طرح این موضوع سبب شد تا همان آمار فصلی نرخ بیکاری هم به کما برود.

سرمقاله جهان صنعت اظهار نظر کرده اگر استدلال این است که اعلام نکردن آمار شاخص‌های اقتصادی به نفع اقتصاد است که اعلام نکردن آنها به همان اندازه با شایعات همراه است و بی‌گمان ضرر ‌و زیان شایعات بیش از واقیعت است، در چنین شرایطی مردم به شایعات بیشتر بها می‌دهند. اگر این وضعیت ادامه یابد شاید کارشناسان هم ناچار باشند برای تحلیل‌های خود به آمارهای مردد بسنده کنند .

با جنازه در مسگرآباد و روحانیون ضد انقلاب

سید مهدی طالقانی در نقل خاطرات دوران مبارزه گفت: جنازه های نواب و دو تن از فدائیان از داخل قبرها توسط شیخ جعفر شجونی از مسگر آباد خارج شدند.

فرزند آیت الله طالقانی در گفت وگو با گروه تاریخ خبر افزود: "بعد از شهادت نواب صفوی، مادر نواب آمدند منزل ما و به والده گفتند که شهید نواب به دلیل غصبی بودن مسگر آباد راضی نبودند که آنجا دفن باشند تا اینکه سال 1348 تصمیم می‌گیرند که مسگر آباد، به پارک تبدیل شود. قبل از تخریب مسگر آباد مرحوم ناصر زرباف و شیخ جعفر شجونی، و یک نفر دیگر موفق می‌شوند 3 تا از جنازه‌ها را خارج کنند. یعنی جنازه شهید نواب، شهید سید محمد واحدی، و شهید ذوالقدر را ".

به نوشته خبر، وی در پاسخ به اینکه چه کسی اجازه خروج این جنازه ها را داده بود، گفت: "این کار با اجازه آیت الله نجفی مرعشی انجام شد که به وادی السلام قم منتقل کردند و در آنجا شهید نواب را به نام سید حسینی دفن کردند. البته برخی از دوستداران نواب که قضیه را می‌دانستند مرتب رفت و آمد داشتند و به آنجا سر می‌زدند. متاسفانه آرامگاه شهید خلیل طهماسبی و عبدالحسین واحدی که نزدیک اینها بوده آنجا ماند و کسی سراغ آنها نرفت و انتقال آن گویا آن موقع امکان پذیر نبود. البته اینها روی این قبرها علاماتی گذاشته بودند ولی بعدها که این افراد از دنیا رفتند و دیگر همه فراموش کردند. بعد از انقلاب هم علاقه مندان نواب این کار را نکردند."

شهرام شکیبا در ستون طنز خبر نوشته: سهراب سپهری گفته: "بهترین چیز رسیدن به نگاهی است که از حادثه عشق تر است" و برای این حرفش دلیل خاصی نیاورده و هیچ مدرکی هم موجود نداشته که رو کند. اما من میگویم: "بهترین چیز سخنان حجت الاسلام جعفر شجونی است. سند و مدرکش هم موجود است. همین الساعه تقدیم می کنم."

ایشان در گفت وگو با ماهنامه "نسیم بیداری" گفته "حتی میتوان گفت که "سر" دفتر آیت الله بروجردی بر بالین دربار بود، به طوری که در قضیه اعدام شهید نواب، نقش مهمی را ایفا کرد. در کل میتوانیم بگوییم اطراف آیت الله بروجردی را عدهای ضدانقلاب و دوستدار شاه گرفته بودند".

تا جایی که بنده مطلعم و تلویزیون هم در همین ایام مؤکدا انقلاب اسلامی در 22 بهمن ماه سال 1357 به پیروزی رسیده است و آیت الله بروجردی فروردین 1340 به رحمت خدا رفته اند.

طنزنویس روزنامه خبر سپس تاکید کرده ای کاش آقای شجونی نظرشان را درباره ضدانقلابیون در دربار صفویه، نظر حسن صباح در سالگرد پیروزی انقلاب، نقش انقلاب اسلامی در ماجرای قتل گریبایدوف و ضدانقلابیونی که دور کاوه آهنگر را گرفته بودند نیز اعلام می کردند.

انصافاً خیلی کم پیش میآید که یک نفر درباره هر موضوعی، از هر موضعی و هر زمانی حرف بزند اینقدر جالب توجه باشد. فلذا همه یکصدا عرض می کنیم "حاج آقا متشکریم!"

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.