کشف یک منظومه فراخورشیدی جدید در کهکشان راه شیری


کشف یک منظومه فراخورشیدی جدید در کهکشان راه شیری

رنگ زرد: قاچی از فضای کهکشان راه شیری که مورد رصد تلسکوپ کپلر قرار دارد.

دانشمندان سازمان ناسا، در فاصله دو هزار سال نوری از زمین یک منظومه جدید شامل یک خورشید و دست کم شش سیاره کشف کرده‌اند که پنج عدد از این سیاره‌ها اندازه‌هایی قابل قیاس با کره زمین دارند.

این منظومه فراخورشیدی، در کهکشان خود ما، یعنی کهکشان راه شیری، قرار دارد و از سوی دانشمندان «کپلر ۱۱» نام گرفته‌است. منظومه‌های فراخورشیدی، منظومه‌هایی متشکل از خورشیدهایی غیر از خورشید ما هستند.

پنج سیارهٔ تازه کشف شده در این منظومه، همه در محدوده‌ای موسوم به «محدوده قابل زیست» یا «محدوده زیست‌پذیر» حول ستاره خود می‌گردند.

محدوده زیست‌پذیر، به فواصلی پیرامون هر ستاره گفته می‌شود که سیارات مشابه زمین در آن فواصل ممکن است بتوانند آب را به حالت مایع بر سطح خود نگه دارند. سیارات خارج از این محدوده یا به خاطر سرمای زیاد، تنها دارای سطوحی شامل یخ هستند یا به خاطر گرمای زیاد تنها بخارهایی از آب را شامل می‌شوند.
تلسکوپ کپلر که این سیارات را کشف کرده برای کشف آنها از روش اندازه‌گیری کم و زیاد شدن دوره‌ای نوری که از ستاره نامبرده به ما می‌رسد استفاده کرده‌است. کم و زیاد شدن‌های نور ستاره‌ها نشان‌دهنده آن است که سیاره‌هایی از جلو آنها رد می‌شود.

تلسکوپ کپلر که در مداری گرد کره زمین می‌چرخد در جستجوهای خود برای یافتن موجودات زنده در فضا، تاکنون با استفاده از این روش‌ها موفق به کشف ۵۴ سیاره شده که در محدوده زیست‌پذیر قرار دارند.

«جک لیساور»، از دانشمندان پژوهشگاه «اِیمِس» در کالیفرنیا می‌گوید که هیچ‌کس تاکنون موفق نشده‌بود با این روش، ۶ سیاره را هم‌زمان کشف کند.

تلسکوپ کپلر تنها ظرف یک سال با بررسی یک قاچ کوچک از قرص کهکشان ما، به ۱۲۳۵ مورد از احتمال وجود سیاره فراخورشیدی برخورده‌است.

ستاره‌شناسان می‌گویند که اگر این روند پیش برود بعید نیست که تلسکوپ کپلر بتواند در سال‌های آینده برای این پرسش دیرینه که «آیا سیاره زمین منحصر بفرد است» پاسخی بیابد.

اوایل سال جاری نیز کپلر، کشف سیاره‌ای یک برابر و نیم بزرگ‌تر از زمین به نام «
کپلر-۱۰ب» را اعلام کرد که ساختار داخلی آن شبیه به زمین ولی حرارت آن بسیار بالاتر از آن است که قابل زیست باشد.
odin - بلژیک - انتورپن
یادم باشه حتمآ برم سفرنامه حضرت محمد در معراج و سفر به هفت اسمان را بخوانم تا براتون بنویسم این منظومه در طبقه چندم است
شنبه 16 بهمن 1389

a.ahooraei - المان - کلن
odin بلژیک/ عزیز جون اینها رو محمد خودش کشف کرد و همشون در قرآن قید شده اما کسی نمیتونه فعلآ بفهمه چون قرآن هر روز به مقتضای زمان تفسیر میشه که از جهان پیشرفته فاصله نگیره. یادت هست اون قدیما ملاهه میومد توی تکیه روی ممبر و میگفت : این غربی ها موشک و راکت و هواپیماشون از روی قرآن درست میکنند و جوونهای خودمون قرآن رو نمیخونند که چیزهای جدید کشف کنند. تا حالا دیدی شخصی مذهبی باشه و کاشف شده باشه؟ خصوصآ اینکه مسلمان باشه.
یکشنبه 17 بهمن 1389

zhaleh_r - آمریکا - ساکرامنتو
a_ahooraei_المان_کلن.....!!!. جهت اطلاع شما خیلی از دانشمندان ناسا و اساتید موفق دانشگاه های امریکا نه تنها مسلمون هستند بلکه ایرانی هم هستند,اما من موندم دین مردم که جنبه خصوصی داره ربطش به ما چیه...!!!من سالها درس خوندم هیچوقت کسی از من نپرسید دینم چیه...!!!فقط توی ایران به دینت کار دارن,اینجا از این خبرا نیست....اینجا انسانیت شرطه ,انسان باش اسم مهم نیست مسلم باشه یا جوییش,کاتولیک باشی یا بهایی...مهم اینه که درونت چیه...!!!به قول دوستمون اهورایی باشی
یکشنبه 17 بهمن 1389

*پسر شجاع* - ایران - تهران
zhaleh_r - آمریکا - ساکرامنتو. کاملا با نظر شما موافقم...موفق باشید
دوشنبه 18 بهمن 1389

salarkhan - آمریکا - لس آنجلس
بعععععععععععععععععععععععععععععععععع!!خواهشا سانسور نکنید!
دوشنبه 18 بهمن 1389

odin - بلژیک - انتورپن
zhaleh_r - آمریکا - ساکرامنتو -ژاله خانوم میشه بفرمایید چند بار در مسجد پشت سر دانشمندان«مسلمان!!!» ایرانی نماز خوندید؟ یا در کدوم کلیسا با دانشمندان مسیحی دعا کردید؟ عزیز جان شما و دیگر دوستان دینی دم بساعت از یک ونیم میلیارد مسلمان و چندصد میلیارد یهودی و مسیحی و غیره صحبت میکنید اما نمیفرمایید اخرین باری که از همه انسانهای بالغ و درس خوانده(حداقل تا پایان دبیرستان) امارگیری و سوال شده که اصلآ به این داستانها اعتقاد دارن یا نه؟اسم بنده و شما و اقای خامنه ای در یکجا بعنوان مسلمان یاد میشه بدون اینکه از اته ایستها و کلآ بدون ایسمها هم سوالی شده باشه.پس اینکه شما میفرمایید یک مغلطه تشبث است و هیچ ربطی به اعتقادات دانشمندان ندارد. فقط برای اگاهی از اخراج دین از پایگاه های علمی تشریف ببرید به حکم دادگاه امریکا در مورد تدریس نظریه خلقت در شش روز ویا اصل تکامل در موئسسه های علمی نگاهی بندازید.
دوشنبه 18 بهمن 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.