حسنی مبارک: دولت استعفا دهد


حسنی مبارک: دولت استعفا دهد

در پی ادامه ناآرامی در سراسر مصر، حسنی مبارک، رئیس جمهوری این کشور برای نخستین بار از زمان شروع تظاهرات با مردم این کشور صحبت کرد.

آقای مبارک به مردم مصر وعده داد برای اصلاحات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تلاش کند.

او همچنین از دولت احمد نظیف، نخست وزیر این کشور خواست استعفا دهند.

آقای مبارک همچنین از عملکرد نیروهای امنیتی در برخورد با مخالفان دفاع کرد.

آقای مبارک در حالی سخنرانی کرد که به رغم اعمال مقررات منع رفت و آمد در سراسر مصر، درگیری میان معترضان و نیروهای حکومتی در قاهره ادامه دارد.

معترضان کمی پس از اعلام برقراری مقررات منع رفت و آمد در قاهره، دفتر مرکزی حزب دموکراتیک ملی، متعلق به حسنی مبارک را به آتش کشیدند.

به گفته منابع بیمارستانی، دست کم ۱۸ تن از معترضان -۱۳ نفر در شهر سوئز و ۵ نفر در قاهره- در جریان حوادث امروز کشته شده اند.

گزارش های تایید نشده بیانگر مجروح شدن حداقل ۱۱۰۰ نفر از تظاهرکنندگان در ناآرامی های قاهره و شهر سوئز است.

رئیس پارلمان مصر دقایقی پیش از سخنرانی تلویزیونی آقای مبارک، در گفت و گو با تلویزیون دولتی این کشور گفت اوضاع تحت کنترل است و رئیس جمهوری کنترل اوضاع را در دست دارد.

او گفت پارلمان مصر روز یکشنبه تشکیل جلسه می دهد تا وضع کشور را در حضور احمد نظیف، نخست وزیر بررسی کند.

ادامه ناآرامی ها

یکی از فرماندهان ارتش مصر در تلویزیون دولتی این کشور از معترضان خواست که ارتش را "مجبور به استفاده از زور" نکنند.

محمد منظرپور، خبرنگار اعزامی بخش فارسی بی بی سی به قاهره می گوید که بخش عمده نیروهای امنیتی در کنار ساختمان های دولتی و سفارتخانه ها مستقر شده اند و در بخش های دیگر شهر کمتر دیده می شوند.

لیز دوست، خبرنگار اعزامی بخش انگلیسی بی بی سی به قاهره هم می گوید که شامگاه جمعه صدای انفجاری مهیب در سراسر این شهر شنیده شد که منشأ آن مشخص نبود.

به گفته او هلی کوپترهای نظامی بر فراز بخشی از شهر که محل استقرار بسیاری از مراکز مهم حکومتی است، در پرواز هستند.

تلویزیون دولتی مصر بعد از ظهر امروز اعلام کرده بود که از ساعت شش عصر روز جمعه تا ساعت هفت صبح شنبه (به وقت محلی) در شهرهای قاهره، سوئز و اسکندریه، مقررات منع آمد و رفت برقرار خواهد بود.

بر اساس گزارش این تلویزیون، حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر به عنوان فرمانده کل قوا از ارتش این کشور خواسته است که مسئولیت برقراری نظم را در کنار پلیس به عهده بگیرد.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا از دولت مصر و مخالفان خواسته است که از خشونت پرهیز کنند. خانم کلینتون از دولت خواست که به مخالفان اجازه برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز بدهد و دسترسی مجدد مردم به خدمات ارتباطی را امکانپذیر کند.

شبکه اینترنت و تلفن همراه از امروز صبح در سراسر مصر قطع شده است.

وزارت امور خارجه بریتانیا نیز از مقام های مصری خواسته است که مانع از برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز مردم نشود و برای دست یافتن به یک راه حل صلح آمیز، با معترضان وارد تعامل شود.

ماموران پلیس در قاهره، پایتخت مصر، امروز جمعه ژانویه (۸ بهمن) با هزاران نفر که بعد از پایان مراسم نماز جمعه دست به تظاهرات زده و خواهان برکناری حسنی مبارک هستند، درگیر شدند.

به گفته شاهدان عینی، در درگیری در بندر سوئز دست کم یکی از معترضان کشته شد. در این شهر، تظاهرکنندگان خشمگین به خودروهای زرهی حمله ور شدند و یک پاسگاه پلیس را آتش زدند.

پیش از آن نیز، طی ناآرامی های چهار روز اخیر دست کم هشت نفر کشته شدند.

در قاهره، پلیس برای متفرق کردن مردم از ماشین های آب پاش و گاز اشک آور استفاده کرد و تظاهرکنندگان هم در واکنش به سوی نیروهای پلیس سنگ پرتاب کردند.

علاوه بر قاهره و سوئز، مردم شهر ساحلی اسکندریه هم دست به تظاهرات زده اند.

دولت مصر می گوید که آماده گفتگو است، اما در عین حال هشدار داده است که در صورت لزوم از "تدابیر قاطع" استفاده خواهد کرد.

براساس گزارش ها، عده ای از رهبران اخوان المسلمین، جنبش مخالف دولت، دستگیر شده اند. رهبران این گروه که فعالیتش در مصر غیر قانونی است، پیشتر گفته بودند که از تظاهرات روز جمعه حمایت می کند.

به گفته یکی از خبرنگاران بی بی سی در قاهره، ماموران لباس شخصی خبرنگاران و روزنامه نگارانی را که در حال تهیه گزارش از تظاهرات بودند، مورد ضرب و جرح قرار داده و آنها را با خودرو از محل می بردند.

اسد الله الصاوی، خبرنگار بی بی سی که خود نیز زخمی شده است، می گوید پلیس با باتوم های برقی و با قساوت بیش از اندازه مردم را کتک می زد.

از زمان آغاز اعتراضات، حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر هنوز در انظار عمومی ظاهر نشده و در این مورد اظهار نظر نکرده است.

حبس خانگی محمد البرادعی

گزارش ها همجنین حاکیست که محمد البرادعی،برنده جایزه صلح نوبل و سیاستمدار مخالفدولت مصر تحت بازداشت خانگی قرار گرفته است.

وی پیشتر در تظاهرات امروز (جمعه 28 ژانویه 2011) در قاهره شرکت کرده بود. ماموران پلیس با ماشین های آب پاش، به سمت آقای برادعی و هواداران او که به تظاهرکنندگان بعد از نماز جمعه پیوسته بودند، آب پاشیدند.

پلیس سپس با باتوم به کسانی که سعی می کردند آقای برادعی را محافظت کنند، حمله کرد.

آقای برادعی که سراپا خیس شده بود، در داخل یک مسجد که به محاصره ماموران پلیس در آمده بود، گرفتار شد. آنها با شلیگ گاز اشک آور از خارج شدن کسانی که در داخل مسجد بودند، جلوگیری کردند.

محمد البرادعی شب گذشته از اتریش به مصر بازگشت. او پیش از ترک اتریش به مقصد قاهره، اعلام کرده بود چنانچه از او خواسته شود، آماده است رهبری تحولات سیاسی مصر را بر عهده گیرد.

mahdi1988 - اتریش - وین
عجب قیافه ی دیکتاتوری داره!! صد رحمت به سید علی خودمون اقلا خوش تیپه!!
شنبه 9 بهمن 1389

mahdi1988 - اتریش - وین
ایول به غیرت مردم مصر! امیدوارم هر چه زودتر از شر این دیکتاتور خلاص شن!
شنبه 9 بهمن 1389

اتیلا - ژاپن - توکیو
با این وصف تا دقیقه نود هیچ. چیزی را نمی شود پیش بینی کرد ،.!؟
شنبه 9 بهمن 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
فیلمی نشان میداد ارتش مصر با تانکها به مردم پیوستند. اگر درست باشد، پس ننگ بر نیروی انتظامی و سپاهیان کثیف و پست فطرت ایران که با وانت روی شکم مردم میرفتند. اگر آنها به مردم میپیوستند رژیم سرنگون میشد. درود به شرف ارتشیان مصر که خداپرست تر و میهن دوست تر از اینهاهستند. ننگ و نفرین به دین و آیین مزخرف حکومت شیعه ایران که پر از نیرنگ و دورویی و جنایت است.
شنبه 9 بهمن 1389

benjamin86 - انگلیس - اکسفورد
امریکا هر غلطی میکنه که حکومت مصر رو از بین ببره نمونش هم پیداست دست نشانده امریکا که داره میگه محمد البرادعی شب گذشته از اتریش به مصر بازگشت. او پیش از ترک اتریش به مقصد قاهره، اعلام کرده بود چنانچه از او خواسته شود، آماده است رهبری تحولات سیاسی مصر را بر عهده گیرد.
شنبه 9 بهمن 1389

artaxerxes - ایران - تهران
ماموران لباس شخصی خبرنگاران را کتک زدند.اینجا جهان سوم است
شنبه 9 بهمن 1389

botparast - ایتالیا - میلان
این البرادعی که هم پیمان ج.ا هستش....
شنبه 9 بهمن 1389

mansourehtaghavi - ترکیه - ازمیر
درخواست مصری ها رفتن خود حسنی مبارک است که خود بخود کابینه اش میرود.مردم دیگر این ظالمان واین دیکتاتورها را نمیخواهند . .حسنی مبارک فرصت های زیادی را از دست داد.این سالیان سال میتونست به مردم برسه ،به مردم فقیر ،بیمار،رسیدگی کنه ونکرد . حسنی مبارک زندانهارا پر کرد وخفقان در سطح جامعه بوجود آورد.دیدید که چطور بمردم شلیک میکردند و14 نفر را کشتتند وبرای جلو گیری از درز کردن اخبار موبایل واینرنت وخطوط بین المللی را قطع کردند.حکومت های دیکتاتوری همه مثل هم برای بقای منافعشان وخودشان رفتار میکنند.امان از روزیکه مردم متحد شوند وهمه را بزمین بیندازند.زانو زدن مبارک ووعده ووعید های او دیگر فایده نداره.خون ملت بیچاره مصر را مکیدند.این کشور غنی در صادرات پنبه وعایدات سرسام آور از توریسم وغنی در صنایع سنگین وسبک مردمش در فقر مطلق بسر می برند.درآمد هر خانواده مصری روزی 2 دلار است ،دو دلار برای یک خانواده چیه ؟مردم دیگر بیدار شدند.مبارک چاره ای جز رفتن ندارد .کشور بعدی
شنبه 9 بهمن 1389

ساعت 12 - ایران - تهران
mahdi1988 - اتریش - وین، قتعلی کجاش خوشگله؟؟؟؟؟؟؟؟
شنبه 9 بهمن 1389

klopatra7 - آلمان - دوسلدورف
اینو باش مردم خودتو نمی خوان آخر عمری هم دست بردار نیست این دیکتاتورهای خاورمیانه هم که میرن بالا دیگه پایین نمیان سیری هم ندارن البته هرچی میشه دست اسلامگراها نیفته که یه روزی مردم حسرت دوران حسنی مبارکو میخورن
شنبه 9 بهمن 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.