انتقاد از برنامه دولت بریتانیا برای کاهش صدور ویزای تحصیلی


انتقاد از برنامه دولت بریتانیا برای کاهش صدور ویزای تحصیلی

مقامات دولت بریتانیا می گویند نظام صدور ویزای تحصیلی در این کشور برای منظور مهاجرت مورد سو استفاده قرار می گیرد

چهره های برجسته دانشگاهی در بریتانیا از برنامه های دولت این کشور برای محدود کردن صدور ویزای تحصیلی به شدت انتقاد کرده اند.

انجمن روسای دانشگاه های بریتانیا این اقدام را "مخرب و خطرناک" توصیف کرده و حتی رییس یکی از دانشگاههای بریتانیا از آن به عنوان "طرحی فاجعه بار" نام برده است.

دولت بریتانیا در حال حاضر مشغول مشاوره در مورد طرحی است که مقررات صدور ویزای تحصیلی را سختگیرانه تر خواهد کرد. به موجب این طرح میزان صدور ویزا برای داوطلبان تحصیل در مقاطع پیش دانشگاهی کاهش می یابد و سطح آزمون زبان ویژه دریافت ویزا هم بالاتر می رود.

مقامات دولت بریتانیا ضمن تاکید بر لزوم کاهش مهاجرت به این کشور می گویند برخی افراد از نظام صدور ویزای تحصیلی این کشور برای مهاجرت به این کشور، سوء استفاده می کنند.

اصلاحات پیشنهادی در نظام صدور ویزای تحصیلی در بریتانیا شامل حال آن دسته افراد می شود که برای تحصیل در مقاطع پیش دانشگاهی و دانشگاهی در بریتانیا از خارج از اتحادیه درخواست ویزا می کنند.

حدود دو سوم ۲۷۳ هزار ویزای تحصیلی ای که برای ورود به بریتانیا در سال ۲۰۰۹ صادر شد، به این دسته از متقاضیان تحصیل اختصاص داشت.

دولت بریتانیا که وعده داده است میزان مهاجرت به این کشور را تا سال ۲۰۱۵ میلادی به کمتر از نصف برساند، قصد دارد ورود این دسته از متقاضیان تحصیل به بریتانیا را کاهش دهد و در عین حال سطح تسلط لازم به زبان انگلیسی را هم برای دریافت ویزا تحصیلی بالاتر ببرد.

اما مسئولان دانشگاهی در بریتانیا استدلال می کنند که بسیاری از متقاضیان تحصیلی که پذیرش دریافت می کنند، در مقطع پیش دانشگاهی تحصیل می کنند و در طی تحصیل سطح تسلطشان به زبان و همچنین موضوع مورد مطالعه پیشرفت می کند.

بنابر آمار ارایه شده توسط انجمن روسای دانشگاهها بریتانیا حدود ۹ درصد درآمد دانشگاهها و آموزشگاههای بریتانیا از شهریه این دسته از محصلان تامین می شود.

نیکلا داندریج، رییس این انجمن طرح پیشنهادی دولت را "مخرب و خطرناک" توصیف کرد و گفت که روئسای دانشگاههای بریتانیا شدیدا با این طرح که باعث نگرانی عمیق آنها شده، مخالفند.

کارشناسان تخمین می زنند که ۷۰ تا ۸۰ درصد کسانی که هم اکنون مشغول تحصیل در دوره های تحصیلی مقدماتی هستند، شرایط طرح جدید را نمی توانند برآورده کنند.

تغییرات پیشنهادی در حالی مورد بررسی قرار گرفته که قرار است از سال ۲۰۱۱ شهریه دانشگاه های انگلستان برای دانشجویان بومی از حدود ۳۰۰۰ پوند به حداکثر ۹۰۰۰ پوند افزایش پیدا کند و همزمان بودجه های آموزشی هم کاهش یافته است.

آرون پورتر رئیس اتحادیه ملی دانشجویان بریتانیا هشدار داده است که در صورت کاهش تعداد دانشجویان خارجی در این کشور دانشجویان بومی متضرر خواهند شد؛ هم از لحاظ فرهنگی و هم از لحاظ محیط آموزشی.

دمیان گرین، وزیر امور مهاجرت بریتانیا گفت که دولت معتقد است که جذب دانشجویان با استعداد از خارج برای این کشور اهمیت حیاتی دارد، اما در عین حال تاکید کرد که باید در مورد نحوه انتخاب و پذیرش داوطلبان تحصیل و مدت مجاز اقامت آنها در بریتانیا سختگیری بیشتری اعمال شود.

آمار وزارت کشور بریتانیا حاکیست که ۲۰ در صد از کسانی که در سال ۲۰۰۴ ویزای تحصیلی دریافت کرده اند تا سال ۲۰۰۹ هنوز در این کشور اقامت داشته اند.

دولت بریتانیا به همین دلیل قصد دارد با اتخاذ تدابیری جدید اطمینان حاصل کند که دانشجویان پس از پایان دوره تحصیلشان به کشور خود باز می گردند.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.