تنیس: دستاورد یک محقق ایرانی در افزایش کیفیت رقابت‌ها


تنیس: دستاورد یک محقق ایرانی در افزایش کیفیت رقابت‌ها

همایون خیری

روزنامه نگار علمی در استرالیا

دستاورد علمی یک محقق جوان ایرانی می تواند کیفیت مسابقات تنیس را ارتقا دهد

شروع جام تنیس آزاد استرالیا در ژانویه برای علاقمندان این رشته ورزشی به معنای شروع تقویم سالانه مسابقات تنیس حرفه‌ای جهان است اما امسال یک موضوع جذاب علمی به هیجان مسابقات افزوده است.

برگزار کنندگان مسابقات تنیس استرالیا و انجمن تنیس این کشور از دستاوردی علمی خبر داده‌اند که می‌تواند کیفیت مسابقات تنیس را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش دهد. این دستاورد علمی حاصل تحقیقات امین احمدی، محقق جوان ایرانی‌ در رشته میکروالکترونیک است.

نتیجه این تحقیق چهار ساله نشان داده با کمک حسگرهای الکترونیکی می‌توان ضربه‌های تنیس بازان را اصلاح کرد به طوری که نه تنها کیفیت رقابت‌های تنیس افزایش پیدا کند بلکه تنیس بازان بتوانند ضربه‌های Ace بیشتری در طول مسابقات به ثمر برسانند. این حسگرها و نرم افزار تحلیلگر آن با بودجه دانشگاه گریفیث، انجمن تنیس استرالیا و آکادمی ورزش کوئینزلند در دانشگاه گریفیث استرالیا ساخته و برنامه‌نویسی شده است.

حسگرها عبارتند از تراشه‌های الکترونی کوچکی که بر روی سینه، مچ دست و بازوی بازیکن نصب می‌شوند. هر تراشه در واقع یک ژیروسکوپ کوچک است که در درون جعبه‌ای کوچک‌تر از قوطی کبریت قرار می‌گیرد.

کار ژیروسکوپ‌ها این است که اطلاعات مربوط به حرکات چرخشی بدن و دست، سرعت حرکت دست و زاویه‌ی دست در زمان ضربه زدن راکت به توپ را به یک لپ تاپ ارسال می‌کنند تا نحوه ضربه زدن به توپ شبیه سازی شود. تحلیل نهایی حرکات بدن و دست توسط نرم افزار شبیه سازی نشان می‌دهد چگونه بازیکن در زمان ضربه زدن به توپ از عضلات سینه و دست و چرخش به موقع دست خود استفاده کرده است.

نکته قابل توجه در این شبیه سازی سرعت تبادل اطلاعات و تحلیل بلافاصله ضربه توسط مجموعه‌ای از حسگرها و یک نرم افزار ارزان است که هر کامپیوتر کوچکی قادر به استفاده از آن‌هاست. کارآیی و ارزان بودن این فن‌آوری موضوعی‌ست که می‌تواند برای تمام تنیس بازان تازه کار یا حرفه‌ای و مربیان‌شان جذابیت داشته باشد و در نتیجه کیفیت رقابت‌های تنیس را افزایش دهد.

همزمان با برگزاری مسابقات تنیس آزاد استرالیا انجمن تنیس این کشور اعلام کرده است که حسگرها و نرم افزار شبیه سازی که پیشتر بر روی چهار تنیس باز حرفه‌ای استرالیایی آزمایش شده بود اکنون بر روی یکی از تنیس بازان حرفه‌ای جهان نیز آزمایش شده و نتایج به دست آمده در تمام موارد از دقت بسیار زیادی برخوردارند اما این فن‌آوری تا پیش از ثبت تجاری به بازیکنان و مربیان تنیس در جهان ارائه نخواهد شد.

khosh bavar - ایران - یزد
امین جان, مرسی عزیز ! امثالی مثل شما باعث افتخار و سربلندی هر ایرانی و مانند خاری هستید در چشم دشمن ایران ! شاد و تاریخ باشید.
چهار‌شنبه 6 بهمن 1389

sobhanjan - امارات - ابوظبی
بنازم مغز ایرانی را که دنیارا همیشه تکون داده ایرانی همیشه سربلند خاک بر سر سران کثیف ایران مرگ بر همه سران ایران بمیرید ای ناکسان خائن به ایران و ایرانی
چهار‌شنبه 6 بهمن 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
خوشم اومد ...قربون تو که باعث افتخار ایرانیان میشی و قدری آبرو و حیثیت برای ایرانی ها خارج از کشور میشی که نگن همشون تروریست و اسلامی و...هستن !!. بیا ..بیا من یه ماچ آبکشیده از نوع درجه یکش بزنم وسط پیشونیت و به ناهار هم دعوتت کنم ..اگر پولی مولی و یا کارت اعتباری هم داری بیاری بد نیست یه گوچه فرنگی کباب بیشتر برات میزارم!! .
چهار‌شنبه 6 بهمن 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.