بررسی روزنامه های صبح تهران " یکشنبه ۱۹ دی


بررسی روزنامه های صبح تهران – یکشنبه ۱۹ دی

تیترهای اول

"پیشنهاد 500 هزار تومان برای حداقل دستمزد کارگران" تیتر اول مردم سالاری است. سیاست روز در گزارش اصلی خود نوشته "تیغ تعرفه روی شاهرگ میوه"، "نرخ سود بانکی با تورم ماهانه تنظیم می شود" خبر اول قدساست و جام جم از "خبرهای تازه ای برای بازنشستگان" نوشته است.

کیهان در صدر اخبار خود نوشته "جنوب سودان تجزیه می شود"، "توطئه غرب برای تجزیه سودان امروز عملی می شود" تیتر اول روزنامه جمهوری اسلامی است و خراسان خبر داده "ایران با کشورهای منطقه خلیج فارس رزمایش مشترک برگزار می کند".

"پنج به اضافه یک روش شکست خورده قبلی را کنار بگذارد" تیتر اصلی حمایت است، آفرینش از "آغاز مذاکرات با پنچ به اضافه یک آخر دی ماه" خبر داده است.

"همه چیز درباره اولین قبوض پس از هدفمندی" تیتر اول ابتکار است، "انتقاد از تحمیل نرخ به بازار پول" گزارش اصلی دنیای اقتصاد است و جهان صنعت خبر داده "کارت های اعتباری نیامده رفت".

"حذف اینترنت ناپاک تا پایان سال" در صدر اخبار تهران امروز آمده، آرمان از قول حسن روحانی نوشته "قانون تعیین کننده است نه شخص"، خبر از قول علی مطهری نوشته "احمدی نژاد و مشائی دنبال چهارده میلیون رای موسوی هستند".

"رسالت در حال بازتعریف خود است" از قول مدیر روزنامه رسالت، در صدر اخبار این روزنامه آمده است.

گزیده مقالات

تورهسته ای ایران

محمد صفری در سرمقاله سیاست روز از دولت های آمریکا و اروپائی انتقاد کرده که چرا دعوت ایران برای بازدید از تاسیسات هسته ایش را نپذیرفتند و به درخواست ایران بی توجهی کردند.

به نوشته این مقاله، ایران در یک اقدام جسورانه، تور هسته‌ای بر پا کرده بود که فصل تازه‌ای در شفاف سازی در فعالیت ‌های صلح ‌آمیز هسته‌ای کشورمان است، اما با واکنش‌های متفاوتی از سوی کشورهای غربی روبرو شد. آمریکا اقدام ایران را ترفندی تازه قلمداد کرده در حالی که پیش از این همواره بر شفاف سازی هر چه بیشتر ایران بر سر مسائل هسته‌ای تاکید می‌ کرد. اتحادیه اروپا نیز برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران نماینده‌ای نمی‌فرستد.

به نظر مقاله سیاست روز اکنون غرب به ویژه کشورهای عضو گروه 1+5 در آزمون بزرگی دیگر قرار گرفته اند. آزمونی که غرب را به واکنش منفی وا داشته است. جمهوری اسلامی ایران هر گاه گامی در راستای شفاف‌سازی در زمینه‌ فعالیت ‌های صلح‌ آمیز هسته‌ای خود برداشته، پاسخ غرب غیر منطقی و منفی بوده است.

سقوط هواپیماها

چند روز بعد از آن که روزنامه های دولتی ایران از قول یک مقام نظامی خبر دادند که هواپیمائی در خلیج فارس توسط نیروهای ایرانی ساقط شده است، بدون آن که مشخص کنند این هواپیما متعلق به چه کشوری بوده از آن به عنوان "هواپیمای دشمن" یاد کردند، این خبر چندان انعکاسی در رسانه های جهانی نیافت.

کیهان امروز بر اساس نوشته یک سایت عربی نوشته اعلام سقوط دو هواپیمای جاسوسی غرب به دست ایران بر روی آب های بین المللی خلیج فارس سیلی جدیدی به صورت غرب بود، به ویژه آنکه این خبر مصادف شد با تصمیم آمریکا جهت پرواز هواپیماهای جاسوسی پیشرفته ای که قادر است به طور کامل از شهرهای افغانستان تصویربرداری کنند.

پایگاه خبری المنار که منبع کیهان است نوشته این جریان نشان می دهد پیام های ایران ابعاد و معانی مختلفی دارد، به ویژه آنکه هواپیماهای ساقط شده مجهز به سیستم پیشرفته ضد راداری هستند که به همین علت گفته می شده هدف قرار دادن آن در پیشرفته ترین کشورها نزدیک به محال بوده است.

کیهان خود اظهار نظر کرده که تاثیرات این موضوع در عرصه درگیری های سیاسی پیرامون پرونده هسته ای میان ایران و غرب نیز قابل تأمل است. اعلام اولیه این موضوع کمی پیش از آغاز دور جدید مذاکرات که قرار است در ترکیه برگزار شود مطرح شده و به نوبه خود مصادف است با تلاش های سعودی- سوری پیرامون دادگاه بین المللی حریری که بازخوردهای آن در عرصه سیاسی لبنان آغاز شده است.

توطئه تجزیه سودان

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشته آنچه این توطئه را خطرناک‌تر می‌سازد این است که اسرائیل یکی از صحنه گردانان اصلی این نمایش همه‌پرسی است و در واقع مواضع این رژیم است که از زبان دولتمردان آمریکایی و اروپایی و حتی مقامات سازمان ملل مطرح می‌شود. واقعیت این است که محافل صهیونیستی درصدد هستند در این منطقه حساس آفریقا، اسرائیل دیگری به وجود آورند که نشانه‌های بارز آن از مدتها قبل آشکار شده است.

به نوشته این روزنامه اقداماتی که تاکنون از سوی جهان اسلام در برابر این توطئه صورت گرفته بسیار ناچیز بوده و سکوت و رخوتی که چندین سال است حاکمان کشورهای اسلامی را در خود فرو برده در قضیه سودان نیز کاملاً مشهود است. این وضعیت، موجب پیشروی محافل ضد اسلام و وابسته به صهیونیسم علیه قلمرو مسلمانان شدهاست.

همه پرسی، توطئه

غلامرضا قلندریان در سرمقاله قدس نوشته همه پرسی کشور سودان با تبلیغات رسانه های غربی و تشویق مردم به جدایی جنوب سودان از شمال این کشور، محور تلاشهای رسانه ای کشورهای غربی با هدف حمایت از تجزیه طلبان است. همه پرسی مذکور در صورت رأی 60 درصد مردم به جدایی جنوب سودان از دولت مرکزی، قابل اجرا خواهد بود. این همه پرسی با نظارت ناظران بین المللی از اروپا، آمریکا و کشورهای عربی همراه است.

به نوشته این مقاله بسیاری اعتقاد دارند غرب و اسرائیل برای اینکه ظرفیت دولت سودان را خنثی کنند از تجزیه این کشور حمایت می کنند. در جنوب، حضور اسرائیل پررنگ است و در بحران دافور هم جناحهای تندرو حتی قول می دادند سفارت اسرائیل، اولین سفارت آنجاست. اکنون نیز قول رابطه با اسرائیل را در صورت جدایی داده است.

بیماری پولی

مریم باستانی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته معاون اقتصادی بانک مرکزی از احتمال تغییر پایه پولی در سال آینده خبر داده و این درحالی است که در حال حاضر پایه پولی کشور عددی بیش از 60 هزار میلیارد تومان است. بی ‌تردید افزایش پایه پولی به مثابه بیماری مهلکی برای نظام پولی هر کشوری است که به سادگی قابل درمان نیست چرا که پایه پولی یکی از متغیرهای بسیار مهم است که به آن پول پرقدرت هم می گویند.

به نوشته این مقاله هرگونه افزایش در پایه پولی منجر به افزایش چند برابر آن در نقدینگی می‌شود و از آنجا که سیاست‌گذاری نظام بانکی در حوزه‌های مختلف از جمله پایه پولی در کنترل دولت است، نمی‌توان به طور قطع گفت که بانک مرکزی می‌تواند پایه پولی را کم کند.

سرمقاله جهان صنعت نتیجه گرفته اقتصاد ابزارهای خاص خود را دارد و اعمال دستور راه حل برون‌رفت از یک مشکل حاد نیست اگرچه ابزارهایی مثل فروش اوراق مشارکت می‌تواند در مواردی موثر واقع شود اما آنچه مهم است اینکه بانک مرکزی باید ابزارهای مناسب ‌تری را جست‌ و جو کند چراکه این دولت است که مسبب اصلی افزایش پایه پولی طی سال‌های اخیر بوده است.

آرامی اجرای هدفمند کردن

محمد نهاوندیان در مقاله ای در خبر نوشته سامان یافتن منطقی یارانه‌ها نه تنها از آرزوهای دیرباز بخش‌خصوصی بوده است که در اصل این کار نیز همه کارشناسان، اتفاق ‌نظر داشته و دارند. البته نظر اتاق این بود که شیوه هدفمندسازی یارانه ها، تولید محور باشد اما در آن‌چه اجرا شد، سهم بیشتر به مصرف خانگی داده شده است.

رییس اتاق بازرگانی و صنعت و معدن ایران در این مقاله تاکید کرده آن‌چه در دو هفته اخیر پس از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها شاهد بوده‌ایم، در بر نداشتن بار و هزینه روانی در اجرای این قانون بوده است. هر چه هم جلوتر رویم، فضای موجود به فضای عادی و طبیعی اقتصاد برمی‌گردد و جای این باز می‌شود که نظرات کارشناسی ارائه شود. لذا بخش خصوصی نیز باید در تصویرپردازی‌ها بسیار دقیق عمل کند، تاکنون نیز به دلیل همین تصویرپردازی های دقیق بوده که مجلس به گزارش‌های دقیق و بی‌طرف اتاق اعتماد کرده است.

مقاله خبر اضافه می کند هر چند تخصیص 30درصد از عواید هدفمندسازی یارانه‌های به بخش‌تولید در حال اجراست ولی مجریان قانون این نکته را باید مدنظر داشته باشند که انجام اصلاحات در بخش ‌تولید، مانند تغییر فن‌آوری زمان‌بر است. لذا لازم است تا اجرای پروسه افزایش قیمت تولید به مرحله دوم اصلاح قیمت ها موکول شود. چرا که تا پیش از این موعد، بخش خصوصی باید به فرمول جدید قیمتی خود برسد تا در وصول صورت‌حساب‌های ارسالی توافق حاصل شود و تا زمانی که هزینه‌ها برای تولید جبران نشده، نباید اجباری بر پرداخت آن‌ها باشد.

نتیجه خصوصی‌سازی چیست؟

سیدجواد سیدپور در مقاله ای که آرمان آن را در صدر مطالب خود آورده با اشاره به آماری که دولت در مورد موفقیت های خود در خصوصی سازی ارائه می دهد نوشته ارائه بیلان بالای کاری و ردیف کردن شرکت‌ها یکی پس از دیگری و قرار دادن آنها در صف فروش به خودی خود چندان هم مطلوب نیست چرا که پیش از هر چیز سنجش وضعیت بنگاه‌ها پس از واگذاری‌ها نیز می‌بایست ملاک و شاخصی برای ادامه کار باشد.

براساس گزارشی که اخیرا سازمان خصوصی‌سازی منتشر کرده، از سال 84 که سیاست‌های کلی اصل 44 ابلاغ شده تا ابتدای دی‌ماه سال جاری بیش از 71 هزار میلیارد تومان از دارایی‌های دولتی که شامل سهام 365 شرکت بوده واگذار شده است. البته مجلس در مورد واقعی بودن این واگذاری‌ها ایراد دارد و معتقد است تنها 5/13 درصد از این رقم نصیب بخش خصوصی واقعی شده و مابقی به شبه ‌دولتی‌ها رسیده است.

نویسنده اضافه کرده چه نظر مجلس را بپذیریم یا دیدگاه دولت باید پرسید 71 میلیارد دلار از دارایی‌های دولت کم شده است. آیا به همین میزان از حضور دولت در اقتصاد کشور کاسته شده یا خیر؟ آیا این مقدار واگذاری توانسته از حضور دولت در اقتصاد چیزی بکاهد؟ شرط موفقیت خصوصی‌سازی در افزایش توان بخش حقیقی خصوصی و مردم در تنظیم اقتصاد کشور بوده و اکنون شایسته است پس از 5 سال این مسئله مورد واکاوی گروه‌ها یا موسسات بی‌طرف علمی قرار گیرد تا مشخص شود چه مقدار از اهدافی که قانونگذار مدنظر داشته و نتایجی را که مطالبه می‌کرده محقق شده و چشم‌انداز آتی چنین روندی از واگذاری‌ها چیست؟

اینترنت پاک و ناپاک

تهران امروز در گزارش اصلی خود از قول وزیر ارتباطات از اجرایی‌کردن ایده تفکیک اینترنت پاک و ناپاک در کشور نوشته با این توضیح که با اجرای این ایده اینترنت در کشور ما اینترنت پاک خواهد بود و آن بخش از اینترنت که بعضا برای کسب و کارهای کثیف و غیراخلاقی به‌کار می‌رود، کلا در کشور منتفی خواهد شد.

این روزنامه نوشته آقای وزیر البته گفته است که گام بعدی وزارت ارتباطات مطرح‌ کردن این ایده در جهان است. شهریورماه، تقی‌پور در مراسم افتتاحیه یک کنفرانس خبری، از تهدیدهای جهانی اینترنت ناپاک خبر داد و گفت: «به‌رغم خطراتی که اینترنت ناپاک به امنیت خانواده‌ها وارد کرده است، جهان نسبت به این موضوع غافل است. بر همین اساس در نشست سران مختار در مکزیک، ایران این بحث چالشی را در میان دانشمندان حوزه مطرح خواهد کرد.

تهران امروز با اشاره به نشست نشست سران مختار کشورهای عضو اتحادیه بین‌المللی مخابرات در مکزیک نوشته چالش‌ و با بحث‌های گسترده درباره موضوع مدنظر وزیر ارتباطات دست نمی‌دهد و می‌توان انتظار داشت که تلاش برای اجرایی کردن این ایده، واکنش‌های توام با چالشی را در داخل کشور در پی داشته باشد.

sharmant - ایران - تهران
به امید روزی که تیتر اول روزنامه ها اغاز حکومت جدیدی در ایران است.
یکشنبه 19 دی 1389

MNS - امریکا - مورگن هیل
به امید روزی که تیتر روزنامه اینها باشد/ایران از دست اشغالگران تازی پرست ازاد شد/ دیوان تازی هلاک شدند و تاریکی زدوده شد و سپیده زد/در این کشور راستی ودرستی اسلام جایی ندارد/ بعد از 1400 سال اسارت به دست اهریمنان و شیاطین ومکاران اسلامی دوباره صاحب دین اهورایی خود شدیم و......
یکشنبه 19 دی 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.