بررسی روزنامه های صبح تهران " چهارشنبه ۱۵ دی


بررسی روزنامه های صبح تهران – چهارشنبه ۱۵ دی




تیترهای اول

"انتخاب رئیس بانک مرکزی با رای مجلس" عنوان اصلی مردم سالاری و جهان صنعتاست. "مسکن پس از نرخ سود شناور" تیتر اول دنیای اقتصاداست، کیهان از قول رییس دولت نوشته "تا پایان دولت دهم بیکاری را ریشه کن می کنیم"، جام جم نوشته "گام دوم اصلاحات اقتصادی از فروردین 90"، تهران امروز از "سه وعده احمدی نژاد برای سال نود" نوشته، آفرینش و قدس "از قیام دولت برای اصلاح نظام بانکی و مالیاتی" خبر داده اند و رسالت همین گزارش را با عنوان "همراهی مردم در هدفمند کردن یارانه ها بی نظیر بود" آورده است.

"ضرورت افزایش تعامل مجلس و قوه قضاییه" گزارش اول حمایت است. سیاست روز از "بمب خبری ایران در غرب" خبر داده، روزنامه جمهوری اسلامی همین خبر را با تیتر "دعوت از کشورهای عضو آژانس برای بازدید از تاسیسات اتمی" آورده و"نقشه جامع علمی کشور به تصویب نهایی رسید" در صدر گزارش های خراسان آمده است.

ابتکار و آرمان از قول آیت الله جنتی نوشته اند "نیازی به حضور اصلاح طلبان نیست".

روزنامه خبر "گفتگو با همسر معاون گمشده" را در صدر گزارش های خود آورده است.

گزیده مقالات

تجزیه سودان الگوی منطقه

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به گمانه زنی درباره همه پرسی پیش رو در سودا پرداخته و از قولرهبر اخوان المسلمین مصر، استقلال جنوب سودان را تاسیس "چراگاهی برای صهیونیستها" خوانده و نوشته مسئولیت اصلی وضعیت رقت بار کنونی برعهده رژیم‌های مرعوب عرب است که دفاع مشترک و مقاومت در برابر تهاجم خارجی در اولویت آنها نیست و فقط به حفظ تخت و حاکمیت منفور خود می‌اندیشند.

در ادامه مقاله از "الگو پذیری منطقه از طرح تجزیه سودان" ابراز نگرانی شده و آمده استقلال جنوب سودان بر امنیت ملی همسایگان سودان و از جمله مصر، تاثیر مستقیم و فوری خواهد داشت و در صورت تحقق طرح تجزیه، قدرت‌های خارجی از جنوب سودان به عنوان یک کانون جدید بحران در قلب آفریقای مسلمان بهره می‌گیرد و از آن به عنوان یک سرپل ارتباطی برای گسترش ابعاد بحران و سرایت دادن آن به سایر سرزمین‌های اسلامی سوء استفاده خواهد کرد.

روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه سرمقاله خود نوشته براساس گزارش‌های موجود، موضوع مرزها، منابع نفتی و کانیهای ارزشمند جنوب همچنان بلاتکلیف مانده و هدف آنست که دست دولت مرکزی سودان را یکباره از ثروت‌های جنوب قطع نمایند تا سودان به کشوری وابسته به جنوب تبدیل گردد و دستش پیش شورشیان جنوب دراز شود تا بلکه بخشی از درآمدهای سرشار جنوب را دریافت نماید، موضوعی که نطفه‌ی یک بحران جدید و یک جنگ تمام عیار در منطقه را شکل خواهد داد.

ابتکاری دیگر

علی تتماج در سرمقاله سیاست روز نوشته دیروز خبری در راس خروجی خبرگزاری‌های جهان قرار گرفت و آن ابتکار عمل ایران در دعوت از کشورهای عضو آژانس برای دیدار از توانایی‌های هسته‌ای ایران بود که هر چند محافل رسانه‌ای و سیاسی غرب در واکنش‌های عجولانه و فضاسازانه خود، تحلیل‌های مغرضانه‌ ای را در این ابتکار آغاز کردند.

نویسنده توضیح داده این اقدام پاسخی قاطع به فضاسازی‌های واهی برخی کشورها است که با تحت فشار قرار دادن آژانس، تلاش دارند ماهیتی غیر صلح آمیز از فعالیت‌های هسته‌ای ایران را به نمایش گذارند. آزمونی دیگر برای سایر کشورها بویژه گروه 1+5 است که به دلیل عدم پذیرش حقایق ، همچنان با آدرس‌های نادرست، اشتباهات گذشته خویش را علیه ایران تکرار می‌ کنند.

در ادامه مقاله سیاست روز آمده رویکرد 1+5 به تعاملات سازنده بر اساس بسته پیشنهادی ایران با محوریت مذاکره درباره نقاط مشترک در مذاکرات استانبول، پایان دادن به سیاست تهدید و ارعاب، حذف ادبیات تعلیق، لغو تحریم‌های غیر قانونی و مغرضانه علیه ایران ، پایان دادن به روند سیاسی پرونده هسته ای ایران و بازگرداندن آن به آژانس بین المللی انرژی اتمی، دوری کشورها از جمله اتحادیه اروپا از سیاست‌های آمریکا و اسرائیل گام‌های کوچکی از سوی این کشورها، برای جبران اشتباهات گذشته در قبال جمهوری اسلامی ایران.

نود در دست انداز

بهنام کیا در گزارش اصلی تهران امروز نوشته عبور چندباره عادل فردوسی‌پور از خط قرمزهای سازمان صدا و سیما در برنامه 90، شرایط این برنامه پرماجرا را در وضعیتی قرار داده که بر سر پخش شدن یا نشدن آن هرهفته حرف و حدیث‌های زیادی ایجاد می‌شود. کار حتی به جایی رسیده که دیگر نمی‌توان از روی آنتن رفتن این برنامه حتی در هفته آینده هم مطمئن بود. شاید تا یک ماه قبل این تردید تنها در مورد مردم عادی صدق می‌کرد و حداقل عادل و همکارانش می‌دانستند 90 هر دوشنبه روی آنتن خواهد رفت یا نه، اما این روزها حتی فردوسی‌پور هم نمی‌داند.

به نوشته این گزارش در اینکه قرار بوده برنامه 90، دوشنبه شب این هفته روی آنتن برود کوچک‌ ترین تردیدی وجود ندارد. اولین دلیل این ماجرا، اعلام نشدن عدم پخش این برنامه در طول هفته بود. عادل فردوسی‌ پور بدون استثنا و در تمام سال‌هایی که از پخش 90 می‌گذرد، هرگونه تغییر در کنداکتور پخش این برنامه را از یک هفته قبل به اطلاع بینندگان می‌رساند. در این شرایط جالب است که برخی از مدیران سیما اینطور وانمود کنند که اصلا قرار به پخش این برنامه در دوشنبه شبی که گذشت نبوده است.

تهران امروز به یاد آورده عادل فردوسی‌پور چند هفته قبل چالش بزرگی با نمایندگان مجلس داشت که اصطکاک فراوانی را میان اهالی این دو حوزه به وجود آورد. از آن پس بود که شایعات بسیاری در رابطه با به مشکل خوردن پخش این برنامه پربیننده دهان به دهان چرخید. این شایعات آن‌قدر پررنگ شدند که اگر واقعا قصدی هم برای جلوگیری از پخش 90 به وجود آمده بود، لااقل تا مدتی قابل اجرا به نظر نمی‌رسید اما حالا که لیگ تعطیل شده به نظر می رسد کار انجام شده است.

قدرت مجلس در مقابل دولت

سید علی محقق در سرمقاله ابتکار نوشته در طول یک ماهه اخیر نمایندگان مجلس در اقداماتی غافلگیر کننده از سه جبهه متفاوت جایگاه قانونگذاری و نظارتی خود را به رخ دولت کشیدند. مجلس شورای اسلامی از یک سو استقلال بانک مرکزی از دولت و رئیس قوه مجریه را دربخش اقتصادی کلید زد و درسویی دیگر نمایندگان با رای منفی به طرح انتخاب شهردار تهران به پیشنهاد وزیر کشور و رای اعتماد از سوی شورای شهر مخالفت کردند تا تلاش دولتی‌ها برای افزایش گستره قدرت خود در بخش سیاسی اجتماعی نیز ناکام بماند.

نویسنده این مقاله به یادآورده که کمتر از چهار ماه پیش احمدی نژاد تفسیر متفاوتی از جمله معروف امام مجلس در رأس همه امور ارایه داد که به مذاق خیلی از سیاست ورزان داخلی نظام و علی الخصوص نمایندگان مجلس خوش نیامد. اگرچه با دفاع کلامی رئیس و بزرگان پارلمان از جایگاه مجلس در نظام حاکمیتی جمهوری اسلامی تا حدودی ماجرا فروکش نمود ولی بسیاری از صاحبنظران بر این عقیده بودند که برخی عملکردهای انفعالی مجالس گذشته باعث این تفسیر شده است.

به نظر سرمقاله ابتکار چیزی نگذشت که فرصت‌های جدید فراهم گردید و نمایندگان مجلس هشتم در پایان سال سوم حضورخود در مجلس یادآوری نمودند. در این بین اما نکته جالب ماجرا این بود که همزمان در طول طرح این سه مصوبه در صحن مجلس، نمایندگان با چند عملیات ایذایی از قبیل تقدیر 260 امضایی از منوچهر متکی، وزیر برکنار شده توسط رئیس جمهور، نشان دادند که اکثریت اهالی بهارستان در عین حفظ تعامل با قوه مجریه و رعایت اصل استقلال قوا بنا دارند، بیش از پیش نقش موثر خود در امور خرد و کلان کشور را به نمایش بگذارند.

واقعیتی ناهماهنگ‌

پویا نعمت‌اللهی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته رییس بانک مرکزی اخیرا اعلا‌م کرد که نرخ سود بانکی سال آینده براساس تورم تعیین می‌شود. این اظهارنظر از آن دست گزاره‌هایی است که نه می‌توان آن را تایید و نه می‌شود به راحتی آن را رد کرد. اساسا رابطه بین نرخ بهره‌بانکی و میزان تورم بسیار پیچیده بوده و از لحاظ تقدم اجرا هم نمی ‌توان به سادگی حکم اساسی برای آن صادر کرد.به نظر می‌رسد که می ‌توان از جمله‌ های رییس کل محترم بانک مرکزی چنین استنتاج کرد که اگر بخواهیم نرخ سود بانکی را کاهش دهیم، این سیاست باید حتما بر کاهش نرخ تورم منطبق باشد.

به نوشته این مقاله به اولویت‌های ساختار اقتصاد هم باید عنایت خاصی داشت. مثلا هرگاه اولویت اصلی دولت اشتغال باشد، قاعدتا باید به سیاست‌های پولی انبساطی تن داد که در این صورت افزایش نرخ بهره بانکی نمی‌تواند راهبرد مطلوبی باشد. از طرف دیگر همراه با بیشتر شدن دامنه تورم (که چه بسا ناشی از افزایش نرخ سود بانک‌ها باشد) شهروندان و افرادی که اساسا سپرده‌هایی در بانک ‌ها ندارند، از این تورم با شدت بیشتری آسیب خواهند دید بنابراین این شیوه حمایت از سپرده‌گذاران ممکن است به قیمت ضرر دیگر گروه‌های شهروندان تمام شود و بالطبع شرایط و فضای سالم و ایمن جهت فعالیت‌های اقتصادی و خصوصا سرمایه‌گذاری از بین می‌رود.

سرمقاله جهان صنعت نتیجه گیری کرده هرچند نرخ سود بانکی می‌تواند به عنوان یک عامل اساسی مشوق پدیده سرمایه‌گذاری باشد اما فاکتورهای عدیده دیگری نظیر امنیت سرمایه‌گذاری، شرایط محیطی و امنیت اقتصادی هم در این میان بی‌تاثیر نیستند.همچنین درآمد بانک‌ها تا حدودی مبتنی بر منابع آنها (منجمله سپرده‌ها) است و کاهش این نرخ، منابع درآمدی بانک‌ها را کاهش می‌دهد.

پیش‌نیازهای کارآمدی بانک مرکزی

دکتراحمد یزدان‌پناه در سرمقاله دنیای اقتصاد با برشمردن مسئولیت های بانک مرکزی تاکید کرده که ثبیت قیمت‌ها و ثبات نظام مالی کشوربه‌عهده بانک های مرکزی است و این دو رکن اساسی حاکمیت‌های امروز است. چراکه در حوزه امنیت اقتصادی و آرامش و آسودگی زندگی روزمره مردم نقش حیاتی بازی می‌کنند. از طرف دیگر، "استقلال" بیشتر بانک مرکزی "پاسخگویی" بانک را در مقابل دولت و مردم بالا می‌برد و برای پاسخگویی بهتر بانک چاره‌ای ندارد جز آنکه با "شفافیت" عمل کند.

به نوشته این کارشناس بانکی برای آنکه بانک مرکزی به سیاست‌های خود با کارآیی بیشتر عمل کند باید بر مبنای سه محور: "استقلال"، "شفافیت" و "پاسخگویی" حرکت کند. فهم و درک بهتر و بیشتر از این سه محور کمک می‌کند تا رابطه دولت و بانک بهتر سامان‌دهی شود.

سرمقاله دنیای اقتصاد بر اساس نظر صندوق بین‌المللی پول به آن جا می رسد که درجه توسعه‌یافتگی کشورها، عبارتند از: قراردادن ثبات قیمت‌ها به عنوان هدف اصلی سیاست‌های پولی، ممانعت از قرض‌دهی بانک مرکزی به دولت، اطمینان از استقلال بانک مرکزی در تدوین سیاست‌ ها و ابزارهای پولی، اطمینان از اینکه عدم مداخله دولت در تدوین و فرموله کردن سیاست‌های پولی، اطمینان از "پاسخگویی" بانک مرکزی و اطمینان از اینکه "شفافیت" با سطح "پاسخگویی" و عمق بازار مالی کشور مطابقت داشته باشد.

haghighatgo - آلمان - برلین
تجزیه سودان الگوی منطقه صد در صد به نفع آن هائیست که آنجا انسانند و می خواهند تا آخر عمرشان مثل یک انسان زندگی کنند و از مارملک خوری و سوسمار خوری در بیابان داغ خسته شده اند و نمی خواهند فرزندان امام زمان با ثروت متعلق به آن ها در کازینوها و قمارخانه های امریکا و سوئیس و لبنان برایشان دعا کنند !! . ای کاش ..ای کاش اگر انگلیس اجازه میداد و قسمتی از ایران هم جدا و دورش دیوار ضخیم سیمانی کشیده میشد و قلعه ای درست میشد که در آن عرب پوستان و دارودسته قرآن خوانان انگلیسی قاتل وجود نداشتند !!!قرآن خواندن و عرب بازی کردن و سوسماری خوری عوعو کردن در بیرون از قلعه مجاز است !!
چهار‌شنبه 15 دی 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.