چه میزان ویتامین D در روز نیاز داریم ویتامین دی ویتامین ویتامین دی یکی از ویتامینهای لازم برای بدن و از ویتامینهای محلول در چربی است ٬ که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک میکند.این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از رودهها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوانها کمک میکند و همچنین از طریق ترجمه ژنهای هسته سلول به رشد سلول کمک میکند.
به گزارش سلامت نیوز ، منبع اصلی دریافت این ویتامین بجز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین و شیر ٬ نور آفتاب است. کمبود این ویتامین همچنین باعث پوکی استخوان در کهنسالی میگردد.
۱- ویتامین دی به بدن برای جذب کلسیم کمک می کند در کودکان کمبود ویتامین D باعث مشکلات استخوانی نظیر نرمی استخوان می شود.
۲- سطوح پایین ویتامین دی می تواند اثرات فرا تری از استخوان شما را داشته باشد . مطالعات نشان می دهد کمبود ویتامین D ، خطرات بیماری های قلبی و خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. همچنین کمبود ویتامین D منجر به بروز آسم شدید می شود.
۳- ویتامین D ، یک نوع ویتامین بسیار ضروری برای سلامت پوست است دریافت این ویتامین از طریق آفتاب باعث بروز سرطان می شود . چرا که اشعه ماورا بنفش که منجر به تحریک سلولها برای تولید ویتامین D می شود عامل اصلی ابتلا به سرطان پوست است . افرادی که پوست تیره تری دارند سخت تر ویتامین D را جذب می کنند.
۴- افرادی که در معرض کمبود ویتامین D هستند: - مطالعات نشان می دهد که این ویتامین بر تمام گروه ها ، نوجوانان ، کودکان ، بزرگسالان ، نوزاد تاثیر می گذارد اما افرادی هستند که سن بالای ۵۰ سال دارند و یا چاق هستند و یا داروی خاصی مصرف می کنندو یا اختلالات گوارشی دارند بیشتر در معرض خطر هستند این افراد باید مصرف ماهی قزل آلا و تخم مرغ خود را افزایش دهند .
۵- ترکیبی از فشار خون بالا و کمبود ویتامین D می تواند کشنده باشد. مطالعات نشان می دهد افرادی که مبتلا به فشارخون هستند و کمبود ویتامین D دارند دو برابر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی هستند .
۶- کمبود این ویتامین می تواند یک اخطار در زنان برای ابتلا به سرطان پستان باشد.
۷- سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات هم می تواند به دلیل کمبود ویتامین D باشد.
۸- کمبود ویتامین D به خصوص در افراد مسن تر باعث می شود غدد پارا تیروئید هورمونهای بیشتری تولید کند. سطح پایین این ویتامین و سطح بالای هورمونهای پارا تیروئید به شدت به افسرگی وابسته است.
۹- ویتامین D و افزایش وزن: پس از یائسگی بسیاری از زنان دچار افزایش وزن می شوند اما مصرف مکمل ها و ویتامین دی و کلسیم ممکن است افزایش وزن را آهسته تر کنند.
۱۰- مصرف ویتامین D در کودکان باعث می شود کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار گیرند. کودکان مبتلا به آسم در زمان کمبود ویتامین D فورا بستری می شوند.
۱۱- یکی از راههای دریافت ویتامین D از طریق رژیم غذایی است تقریبا تمامی شیرهای ایالت متحده و بسیاری از آب پرتغال ها با این ویتامین غنی شده اند.
۱۲- ماهی آزاد، ماهی تن و ماهی های چرب منبع غنی از ویتامین D هستند.
۱۳- تخم مرغ ،پنیر، جگر گاو، مارگارین ، ماست و پنیر، روغن کبد ماهی هم غنی از ویتامین D هستند اما پنیر و بستنی حتما باید روی بر چسبشان غنی بودن از ویتامین D چک شود.
۱۴- اکثر قرص های مکمل حاوی این نوع ویتامین هستند.
۱۵- ویتامین D3 تا سه برابر در بالا بردن سطح ویتامین D موثر است.
۱۶- چه میزان ویتامین D در روز نیاز داریم؟ این میزان بستگی به سن و فعالیت شما در طول روز دارد و میزان مجاز توصیه شده ۶۰۰ واحد در روز برای بزرگسالان تا سن ۷۰ و ۸۰۰ واحد برای بالاتر از ۷۰
۱۷- دوز مناسب برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند: شیر مادر خود یک منبع غنی از ویتامین D است اما دریافت آن باید حداکثر تا ۴۰۰ واحد در روز باشد.
۱۸- داروهای استروئیدی می تواند با ویتامین D ناسازگار باشد بنابراین حتما در این مورد با پزشک خود مشورت کنید
۱۹- مصرف روزانه تا حدود ۴۰۰۰ واحد از ویتامین D امن است اما با مصرف بیشتر به کلیه ها آسیب می رسانید.