راههای متداول سرقت رمز عبور فیس‌بوک شما


۵ راه متداول برای سرقت رمز عبور حساب فیس‌بوک شما

یکی از جالبترین چیزها در مورد شبکه های اجتماعی از جمله فیس بوک این است که اعضا به آسان می توانند از هر کجا که هستند به حساب خود دسترسی داشته باشند. با تمام این امکانات ارائه شده برای ورود به حساب، اعضا مقدار زیادی آزادی عمل در اختیار خواهند داشت. متاسفانه ، همواره با آزادی ای که به دست می اوریم در عوض سطح معینی از مسئولیت هم بر عهده ما گذارده می شود. و در فیس بوک نیز شما مسئول حفظ امنیت حساب کاربری خود هستید.


Mahendra  در مقاله اش با عنوان «حفاظت از امنیت حساب فیس بوک شما» چند راهنمایی عالی به ما ارائه کرده که خواندن آن را به همه شما کاربران فیس بوک پیشنهاد می کنیم، و Tim  نیز به پیشنهاد  برخی نکات مفید در زمینه «حفظ حریم خصوصی وقتی که از مکان های فیس بوک استفاده می کنید» پرداخته که مطالعه آن نیز در این مورد بد نیست. امروز ، می خواهم شما را با اطلاعاتی مفید و تکمیلی از گنجینه اطلاعات فیس بوکی آشنا کنم که بتوانید خود را در برابر سارقان رمز عبور حساب فیس بوک خود محافظت کنید. بله در مقاله امروز شما را آشنا می کنم با: ۵ تا از متداولترین شیوه ها که هکرها معمولا به دست آوردن کلمه عبور فیس بوک قربانیان استفاده می کنند

برنامه های کاربردی فیس بوک ، رویدادها و تبلیغات

از خود فیس بوک شروع می کنم، هنگامی که به  حساب کاربری خود وارد شدید، مواردی وجود دارد که باید مراقب انها باشید. دیگر نویسندگان MUO (مخفف make use of )این مورد را غالبا ذکر کرده اند، اما تکرارش ضرری که ندارد هیچ، سودمند هم هست: توصیه ما ایت است که تحت هیچ شرایطی بر روی هر آگهی و یا برنامه های کاربردی که شما با آن ناآشنایید کلیک نکنید.


آنطور که گزارش های امنیتی نشان می دهد موارد متعددی از آلودگی به انواع ویروس ها از طریق آگهی های فیس بوک گزارش شده ، و یا داگر هم آلودگی به ویروس درکار نباشد انتشار اطلاعات خصوصی آنها که هرگز مردم این را دوست ندارند اجتناب ناپذیر است. مقاله دوستم Varun در مورد ویروس های فیس بوکی و شیوه های کلاهبرداری ها کمک بزرگی در این زمینه است.

فیشینگ کلمات عبور در فیس بوک

هکرها همیشه از چیزی که نزد مردم محبوب تر باشد بهره برداری می کنند. اسپمرها از روش های مختلفی برای بدست اوردن جزئیات شخصی زندگی قربانیان استفاده می کنند. به تازگی، گویا فیس بوک نیز به یک هدف مشترک برای اسپمرهایی بدل شده که از روش های “فیشینگ” استفاده می کنند.


هنگامی که شما در مواجهه با ایمیل های اسپمرها بر روی لینک فیس بوک کلیک می کنید، به صفحه ای هدایت می شوید که به نظر میرسد صفحه ورود به فیس بوک باشد، اما در واقع دارید برای اسپمر اطلاعات ورود به حساب فیس بوک و از جمله رمز عبور را می فرستید. پس حواستان به این شیوه های کلاهبرداری باشد و به خصوص در صندوق ایمیل خود روی لینک هر نامه ناشناسی کلیک نکنید!

در این سناریو ، روشی که می تواند امنیت شما را حفظ کند، بردن نشانگر ماوس بر روی لینک مربوط و نگاه کردن به نوار وضعیت برای مشاهده آدرس URL واقعی لینک (و نه آدرس اینترنتی در متن ایمیل) است.


اگر محتوای لینک چیزی به غیر از Facebook.com باشد، به احتمال بسیار زیاد ایمیل جعلی بوده و قصد سوئی پشت آن است.

وب سایت های یکپارچه با سرویس های فیس بوک

همانطور که در لیست ۵ تایی این مقاله به پیش می رویم، تهدیدات به تدریج پیشرفته تر می شوند. همانطور که شبکه اجتماعی فیس بوک محبوب و محبوب تر می شود وب سایت ها ، وبلاگ ها و حتی کسب و کارهای بزرگ اینترنتی دکمه های به خوبی شناخته شده فیس بوک و توییتر  را برای به اشتراک گذاری مطالب خود درون صفحات خود گنجانده اند.

این موضوع خوبی و عالیست، البته با فرض اینکه لینک ما را واقعا به سایت فیس بوک واقعی و نه جعلی پیوند دهد.


هکرها با سواستفاده از همین شوق  وعلاقه کاربران به به اشتراک گذاری مطالب مورد علاقه در شبکه های اجتماعی خود را در صفحه ورود به سایت فیس بوک کاذب و با ساختن یک دکمه جعلی درست مانند دکمه واقعی به اشتراک گذاری در فیس بوک استتار  کرده اند. یک کلیک بر روی دکمه جعلی فیس بوک کافیست تا… شما اطلاعات ورود به حساب خود را دو دستی تقدیم جناب هکر کنید!!


اما چگونه می توان از بروز این سناریو اجتناب نمود؟ خیلی ساده؛ قبل از بازدید از هر سایت، در یک تب جداگانه مرورگر به حساب فیس بوک خود وارد شوید. سپس در یک تب جدید ، از این سایت ها بازدید کرده و از دکمه های ویژه  به اشتراک گذاری در فیس بوک برای به اشتراک گذاری مطالب دلخواه استفاده کنید. اگر دکمه معتبر  باشد API  فیس بوک درمی یابد که قبلا به حساب وارد شده اید و مطلبی که به اشتراک گذاری می کنید به صورت خودکار در دیوار حساب شما پست می شود.

نرم افزار های دسکتاپ و آنلاین

جنبه دیگری از نگرانی های امنیتی مربوط می شود به برنامه های شخص ثالث که توانایی دریافت اطلاعات از یا به حساب فیس بوک شما را دارند. خودم تعداد بی شماری از ابزارهای شبکه های اجتماعی را آزمایش کرده ام، و معمولا در مورد اجازه دسترسی نرم افزارها به حساب فیس بوک خود دوبار فکر نمی کنم. دلیلش هم این است که معمولا یک برنامه به خوبی طراحی شده و با امنیت بالاست که تا قبلش اکثر مردم به آن اعتماد پیدا کرده و از آن استفاده کرده اند.


اما برای هر برنامه به خوبی طراحی شده که شما به آن اعتماد می کنید، احتمالا ده یا بیست برنامه تقلبی وجود دارد که تنها هدف از راه اندازی این دست برنامه های ساختگی  عمدتا به دست آوردن دسترسی به جزئیات ورودی حساب فیس بوک است. حال نکته اخلاقی داستان: قبل از نصب هر برنامه ای که از  شما اطلاعات حساب فیس بوک تان را می طلبد، بد نیست سری به فضای جستجوی وب برای بررسی نظرات کاربران  و کارشناسان امنیتی دیگر در مورد این برنامه بزنید تا از سلامت آن اطمینان حاصل نمایید. (و یا حداقل سلامتی یا ریسک آن را در لیست  MUO چک کنید!)

ورود به حساب فیس بوک از  رایانه مکانهای عمومی

یکی از رایج ترین شرایطی که در طول تجربیاتم بدان برخورد کرده ام این است: هنگامی که یک دوست یا عضوی از خانواده ام به من مراجعه کرده و  ربوده شدن اطلاعات حساب فیس بوک خود را مطرح می کند، اولین چیزی که از آنها می پرسم این است که آیا آنها تا کنون به حساب خود از طریق یک کامپیوتر عمومی وارد شده اند یا خیر. در بیشتر مواقع جواب آنها مثبت است. مورد مهمی که بسیاری از مردم در هنگام ورود به حساب خود اهمیتی به آن نمی دهند تیک خوردن گزینه  keep me logged in  (ورود به حساب مرا حفظ کن! )درست در زیر زمینه های وارد کردن اطلاعات در صفحه  اول سایت فیس بوک است.


این گزینه  اساسا تضمین می کند که بدون توجه به اینکه از کجا به حساب قصد دسترسی دارید ، و یا حتی اگر به اشتباه تب فیس بوک را بستید، مرورگر قادر به نگهداری اطلاعات حساب باشد و دوباره از شما رمز عبور و ایمیل نپرسد. برای امتحان کردن این بی خیالی مردم کافیست سری به  هر کتابخانه عمومی یا کافی نت بزنید که در آن مرورگر اینترنتی کاربر قبلی هنوز باز مانده، سپس به فیس بوک بروید و اینجاست که خواهید یافت که آخرین فردی که به فیس بوک دسترسی  داشته هنوز حسابش به روی شما باز است!

چت جعلی ناشی از تبلیغات پاپ آپ

یکی دیگر از پدیده های اخیر که کاربران را به ورود به حساب خود فیس بوک  خو ترغیب کرده و فریفته است پنجره چت جعلی ظاهر شونده است. این تبلیغات عینا شبیه پنجره چت فیس بوک می باشند. به نظر می رسد شخصی تصادفی که قبلا هیچ گاه افتخار آشنایی با او را نداشته اید در تلاش است تا با شما از جایی که معمولا  پنجرهچت فیس بوک واقع شده است چت کند.


اگر شما روی پنجره چت کلیک کنید ، ممکن است شما را به یک صفحه فیشینگ فیس بوک هدایت کند. یا، فقط ممکن است یک آگهی برای یک سایت ضداخلاقی و یا محصول دیگری باشد که شما به احتمال بسیار زیاد هیچ علاقه ای به دیدنش ندارید.

همه این تاکتیک ها در حال حاضر توسط هکرها و سارقان هویت برای به دست آوردن اطلاعات حساب کاربران فیس بوک و دسترسی به حریم خصوصی آنان کم وبیش مورد استفاده قرار می گیرد. مقابله با این روش ها نیاز به تاکتیک استثنایی ندارد: تنها باید همیشه از  سایت  رسمی فیس بوک به حساب کاربری خود وارد شوید (sign-in کنید)، از برنامه های شخص ثالثی استفاده کنید که می دانید واقعا می توانید  بهشان اعتماد کنید، و هنگامی که از طریق یک کامپیوتر عمومی به سیستم وارد می شوید مراقب باشید، همین! حالا  واقعا می توانید اطمینان حاصل کنید که  رمز عبور حساب کاربری فیس بوک شما هرگز هک نخواهد شد.

در پایان بگویید بدانیم که آیا شما هیچ تاکتیک فریبنده دیگری که هکرها برای دسترسی به اطلاعات حساب فیس بوک و یا سرقت کلمه عبور فیس بوک استفاده می کنند می شناسید که در لیست بالا نگنجانده ایم؟ بینش خود را در بخش نظرات  درزیر به اشتراک بگذارید!
cantona - ایران - شاهین شهر
من همین دیشب این بلا سرم اومد و فیشینگ اسکام شدم. خیلی حالم گرفته . اگه کسی چیزی میدونه کمک کنه که چطور پسووردم را ریست کنم.
دوشنبه 6 دی 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.