بررسی روزنامه های صبح پنجشنبه تهران " دوم دیماه


بررسی روزنامه های صبح پنجشنبه تهران – دوم دیماه


تیترهای اول

"ادامه بگو مگوی دولتی ها و قضایی ها" در صدر گزارش های تهران امروز جای دارد ، مردم سالاری در گزارشی مرتبط از قول محمدرضا رحیمی نوشته"تا احمدی نژاد رییس جمهور است بنده معاون اول هستم" و آرمان این گفته رحیمی را برجسته کرده که" دروغ سازی خیلی آسان شده است".

"پشت پرده برکناری های اخیر" تیتر اول ابتکار است ، جام جم از "کاهش چشمگیر مصرف بنزین" خبر داده، "در جلسه غیر علنی مجلس چه گذشت؟" با روتیتر "پرسش های نمایندگان پاسخ های مسولان هدفمندی" تیتر نخست قدس است و جمهوری اسلامی در گزارشی مرتبط نوشته "مجلس شیب افزایش قیمت حامل های انرژی را غیرقانونی می داند".

"متهم اصلی ترورهای غرب کشور ساکن لندن و درپناه MI6 است" تیتر برجسته کیهان است ، سیاست روز "دستپاچگی انگلیس از قطع روابط" را در صفحه نخستش برجسته کرده و خراسان از "تشدید تحریم های آمریکا علیه ایران دو هفته پس از مذاکرات ژنو" خبرداده است.

ایران نوشته "ماهواره ایرانی مصباح 2 آماده پرتاب شد"، "نشست سران اکو در استانبول" با زیرتیتر "رییس جمهور راهی شد" یکی از عناوین همشهری است و رسالت بیانیه حزب الله را با عنوان" مواضع رهبری شجاعانه بود" پررنگ کرده است.

"تحلیل جدید بازار مسکن" تیتر نخست دنیای اقتصاد است، "فرصت یک هفته ای مجلس به دولت" با عنوان "تعیین تکلیف یارانه صنعت و کشاورزی" در صدر گزارش های جهان صنعت جای گرفته و حمایت از "نابودی روزانه 40 هکتاراز جنگل های شمال" خبر داده است.

گزیده مقالات

عراق آزاد و مسایل آینده

محمود صدری در سرمقاله دنیای اقتصاد تشکیل دولت چندحزبی نوری عبدلمالکی در عراق و همچنین بحث خروج نیروهای آمریکایی از این کشور همسایه را دستمایه کرده و نوشته عراق در دوران جدید به بازیگر فعال منطقه خاورمیانه تبدیل خواهد شد و این نقش تازه‌اش بر همه کشورهای منطقه از جمله ایران تاثیر خواهد گذاشت.

وی در ادامه مقاله اش افزوده عراق باثبات و فارغ از سلطه مستقیم آمریکا خصلتی دوگانه خواهد یافت؛ از سویی در سیاست خارجی خود ناگزیر به مراعات آمریکایی‌ها نخواهد بود و در صورت تمایل خواهد توانست روابط خود را با ایران گسترش دهد. اما از سوی دیگر، عراق آزاد از ملاحظات و فشارهای آمریکا با اعتماد به نفس بیشتری وارد چالش‌های منطقه‌ای خواهد شد و ناسیونالیسم عراقی امکان بروز دوباره خواهد یافت.

نویسنده مقاله ادامه داده که رهبران کنونی عراق با جمهوری اسلامی روابط حسنه‌ای دارند و حتی بخشی از مخالفان دولت مالکی به ویژه جریان ایاد علاوی و جریان مقتدا صدر نیز با ایران در تماس دائمی‌اند.

اما دوستی شخصیت‌ها و احزاب، تضمین کافی برای ادامه این روابط نیست؛ زیرا در غیاب نیروهای آمریکایی، مخالفان افراطی دولت عراق و کشورهای عرب همسایه عراق و ایران، در سیاست آینده عراق مدخلیت بیشتری خواهند یافت. فعال شدن چنین نیروهایی، برای جمهوری اسلامی که خواهان رفتار مسوولانه اپوزیسیون داخلی عراق و همسایگان این کشور است، زحمت مضاعف ایجاد خواهد کرد.

سرمقاله نویس دنیای اقتصاد با بیان این که "اکثریت شیعه در عراق پس از این برای همکاری با ایران به شکل کنونی با دشواری‌های بیشتری روبه‌رو خواهد شد" درپایان یادآور شده این عوارض احتمالی ثبات در عراق، اوضاع را پیچیده خواهد کرد؛ اما در همین فضای پیچیده هم همکاری ایران با دیگر همسایگان عراق و توازن روابط با نیروهای سیاسی عراقی، ضربه‌گیر مطمئنی در برابر حوادث غیرقابل پیش‌بینی است.

با مطبوعات از چه نگاهی برخورد شود؟

مصطفی ایزدی در سرمقاله مردم سالاری با اشاره به شناخت خود از 10 معاون مطبوعاتی که تاکنون در وزارت ارشاد مشغول به کار بوده اند؛ از محسن امین زاده تا محمدعلی رامین که این هفته برکنار شد، خطاب به محمد جعفر محمد زاده معاون جدید مطبوعاتی نوشته در تب و تاب حوادث و رخدادهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دوره آخر، برای جراید کشور بسی ناگوار بود.

نویسنده مقاله با اشاره به این که "معاون مطبوعاتی باید به ارزشمندی و حساسیت شغلش واقف باشد" یادآور شده کمتر از یک سال پیش بود که مقام مطبوعاتی سلف شما، در تلویزیون گفت: تصمیم بر این می شود که روزنامه یا هفته نامه ای منتشر نشود. پس از تعطیلی، عوامل آن می روند روزنامه یا هفته نامه دیگری را پیدا می کنند و یا راه می اندازند و در آنجا مشغول به کار می شوند! این قابل پذیرش نیست! (نقل به مضمون). از این نگاه بر میآید که تحصیلکرده های روزنامه نگاری یا باید منتقد نباشند یا باید حرفه خود را که با تحصیلات آکادمیک به آن رسیده اند، رها سازند و بروند به دنبال شغل دیگری."

نویسنده با این توضیح از روش کار معاون قبلی ادامه داده مطبوعات اعم از حامی یا منتقد دولت، نیازمند توجه چند جانبه اند. به ویژه منتقدان که جریده خود را بازتاب دهنده حرف ها و انتقادات مردم می دانند بیشتر از دیگران نیازمند پشتیبانی هستند. اگر قرار باشد روزنامه ای از طریق قوه قضائیه تحت تعقیب قرار گیرد، وظیفه متولی مطبوعات در قوه مجریه این است که از این روزنامه حمایت و از تعطیلی یا توقیف آن جلوگیری کند تا عده ای از همکاران و روزنامه نگاران پرتلا ش و متعهد، بیکار و آواره نشوند.

مصطفی ایزدی با اشاره به این که روزنامه نگاران نباید از مقامات بترسند در پایان خطاب به معاون جدید مطبوعاتی وزارت ارشاد تاکید کرده این که روزنامه ها و نشریات منتقد را تحمل نکنند که به آنها انگ ضدیت با نظام بزنند، هیچ مشکلی را حل نمی کند. تاکنون کسی از برخورد با رسانه ها سودی نبرده است. خاموش کردن منتقدان دلسوز و آزاداندیش، حداکثر به محو صورت مساله می انجامد. مشکلات وجود دارد، اگر همگان از اندازه و نوع مشکلات آگاه شوند، رفع آنها آسان می گردد. اما سرپوش نهادن روی آنها، خطر را به بیخ گوش دولتمردان منتقل می کند. لذا راه لذت بردن از مسوولیت و فضای خدمتی که در اختیار دارید، مدارا با منتقدان و بها دادن به مخالفان است.

پیش شرط هایی برای رای اعتماد

آرمان در سرمقاله اش موضوع برکناری منوچهر متکی از وزارت امور خارجه را مورد توجه قرار داده و نوشته این روزها بحث برکناری دکتر منوچهر متکی و جایگزین شدن دکتر علی‌اکبر صالحی به عنوان سرپرست وزارت امور خارجه در کانون توجه قرار دارد و از هم اکنون گمانه‌زنی‌ها برای وزیر خارجه بعدی آغاز شده است؛ اما نباید از یاد برد که این برکناری و رای اعتماد به وزیر جدید کابینه آقای احمدی‌نژاد چه صالحی باشد چه فرد دیگری با یکدیگر ارتباط نزدیکی دارد.

داریوش قنبری در ادامه این مقاله نوشته امروز، مجلس بخاطر برخوردی که با آقای متکی شد؛ از دولت گله‌مند است و ابهاماتی در خصوص علت یا علل برکناری آقای متکی برای مجلس مطرح است و خواهان توضیح درباره این برکناری هستند و به همین دلیل است که آقای احمدی‌نژاد باید قبل از معرفی وزیر جدید خارجه به مجلس، به نمایندگان در ارتباط با اقدام خود در برکناری آقای متکی در حین ماموریت توضیح دهد... درست است که آقای احمدی‌نژاد می‌تواند با استدلال به قانون بگوید که برکناری وزرا حق اوست و ما هم شکی نداریم، منتهی مجلس هم در این میان حقوقی دارد و بایستی به مجلس به عنوان نهادی که رای اعتماد می‌دهد این توضیح داده شود که دلیل برکناری یک وزیر چیست؟

این نماینده مجلساضافه کردهمجلس باید از آقای احمدی‌نژاد توضیح بخواهد و آقای احمدی‌نژاد هم باید به مجلس بیاید و به نمایندگان توضیح دهد و دلیل این اقدام را توضیح دهد؛ تا مجلس در این زمینه مجاب نشود بحث رای اعتماد به وزیر جدید ایشان موضوعیت ندارد.

نویسنده مقاله همچنین نوشته روابط خارجی و سیاست خارجی مسائلی پیچیده و به ویژه در دنیای امروز، علمی است و هرکسی از پس اداره این امور بر نمی‌آید. واقعیت این است که این حوزه، حوزه بسیار تخصصی و پیچیده‌ای است که نیاز به آدم‌های متخصص و مدیران باتجربه دارد و آقای صالحی به عنوان کسی که تجربه‌ای در زمینه سازمان انرژی اتمی دارد یکسری مذاکرات مربوط به انرژی هسته‌ای انجام داده، اما نباید از یاد برد که سیاست خارجی ما صرفا محدود به انرژی هسته‌ای نیست و وزیر خارجه باید بتواند از پس همه این مسائل بر بیاید.

آغاز انقلاب اقتصادی و ناکامی دشمن

کیهان در سرمقاله امروزش موضوع آرام بودن کشور بعد از آغاز هدفمندی یارانه ها را برجسته کرده و نوشته بعد از اعلام اجرای طرح هدفمندی یارانه ها توسط رئیس جمهور، پیش بینی رسانه ها و عوامل خارجی و دنباله های داخلی آنان مبنی بر شروع اغتشاش در کشور با شکست مواجه شد. ناکامی دشمن برای شکل دهی و ایجاد اغتشاش در ایران بعد از اجرای قانون یارانه ها، همراهی و همدلی مردم با دولت و فضای آرام جامعه باعث شد تا آنان که اکنون نقشه های خود را بر آب می دیدند، به برجسته کردن حاشیه ها رو آورند.

این روزنامه حامی دولت در ادامه نوشته مردم می دانند که قانون هدفمندی یارانه ، آغاز یک انقلاب اقتصادی است. از این به بعد باید درصدد تولید و عرضه محصولات با کیفیت و قیمت مناسب بوده و بتوانند «مصرف» خود را مدیریت کنند. عبور از یک اقتصاد یارانه ای به اقتصادی که قیمت ها در آن اصلاح شده و به مرور به سطح قیمت های واقعی خود می رسد، هر چه با آرامش و تدبیر بیشتری صورت گیرد، عوارض کمتری از دوره گذار دامان خانواده ها را می گیرد.

نویسنده مقاله همچنین نوشته طرح هدفمندی یارانه ها مؤثرترین و بزرگترین طرح اقتصادی طی سالهای پس از انقلاب است. دولت نهم و دهم با شجاعت و برنامه ریزی، کاری که باید در دولت های گذشته صورت می گرفت را عملیاتی کرد. دشمنان انقلاب نیز به خوبی درک کرده اند که اگر ایران این تحول اقتصادی را از سر بگذراند دیگر هیچ تهدید و تحریمی نمی تواند به آنان آسیب برساند. به همین دلیل برای ابتر ماندن این طرح مطمئناً آرام نخواهند نشست.

سرمقاله نویس کیهان البته در ادامه افزوده نزدیک به 300 سایت اینترنتی بطور مستقیم علیه طرح هدفمندی، تبلیغات منفی به راه انداخته است. جمع آوری اطلاعات توسط سفارتخانه ها، فرستادن دستورالعمل برای سران فتنه و عوامل آنان در داخل، ترتیب دادن صدها نظرسنجی درباره طرح و ایجاد و القای فضای رعب و وحشت در میان مردم، نشان دهنده آن است که دشمنان درصدد ایجاد بحران اقتصادی و پیامد آن بحران اجتماعی هستند.

درباره فساد

جهان صنعت در سرمقاله خود به اهمیت موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخته و نوشته همواره که فهرست کشورهای مفسد اقتصادی منتشر می‌شود عموما در صدر آنها کشورهای فقیر را می‌بینیم و برعکس هرچه کشوری دارای اقتصادی قوی‌تر و وضع مردمانشان بهتر باشد، آمار گسترش فساد در آن کشورها کمتر است.

عبدالکریم کوهزاد در ادامه این مقاله نوشته انتشار اسناد ویکی‌لیکس هم موید همین تلقی‌هاست. مرکز فساد را آسیای میانه نشان می‌دهد. این آمارها و اسناد باعث تقویت بیشتر این نگاه می‌شود که فقر از عوامل فساد است و به نوبه خود نتیجه کاملا درستی است.

نویسنده مقاله در پایان خاطرنشان کرده اما این نگاه نباید ما را از این نکته غافل کند که خود فساد و ناامنی که از فقر ناشی می‌شود از علل مهم فقر و گسترش آن است. بی‌علت نیست کشورهایی توانستند ریشه فقر را در جامعه بخشکانند که علاوه بر مبارزه با فقر همواره یکی از وظایف خطیر برنامه‌هایشان مبارزه جدی با فساد بوده است.

کاهش چشمگیر مصرف بنزین

جام جم در گزارش اولش از کاهش چشمگیر مصرف بنزین در کشور خبرداده و نوشته در حالی که چند روزی از اجرای رسمی قانون هدفمندی یارانه‌ها نمی‌گذرد، آمارها از کاهش چشمگیر مصرف انرژی در کشور و بویژه بنزین حکایت می‌کند. آمار شرکت ملی پالایش و پخش مواد نفتی ایران نشان می‌دهد که در 28 آذر ماه، یکشنبه هفته جاری به عنوان نخستین روز از اجرای این قانون و اصلاح قیمت‌ها مصرف بنزین کشور 10 میلیون لیتر کاهش یافته است.

به گزارش این روزنامه این به‌آن معناست که فقط در طول یک روز مصرف بنزین کشور حدود 15 درصد کاهش نشان می‌دهد، چرا که متوسط مصرف بنزین کشور در 2 هفته اخیر حدود 63 میلیون لیتر گزارش شده است. بر این اساس، در نخستین روز از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، 53‌میلیون و 300 هزار لیتر بنزین در کشور مصرف شد که در قیاس با روز پیش از آن، 10 میلیون و 600 هزار لیتر کاهش داشت.

روزنامه وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی با پیش بینی کاهش 25 درصدی گاز در زمستان امسال همچنین نوشته آمار جدید در سایر بخش‌ها نیز از کاهش مصرف حکایت دارد. برخی مقامات مسوول در وزارت نیرو از کاهش مصرف برق و آب طی چند روزی که از هدفمندسازی یارانه‌ها می‌گذرد، خبر داده‌اند. این ارقام نشان می‌دهد که واقعی کردن قیمت سوخت تا چه حد می‌تواند باعث صرفه‌جویی در مصرف آن شود و کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک و روان‌سازی حمل و نقل شهری را به دنبال داشته باشد.     

iman78 - انگلیس - برایتون
باسلام خدمت همه دوستان لطفأ ازدوستان اگرکسی میتواند مرا راهنمای کند برای نصب برنامه زبان فارسی بر روی کامپیوتر متشکرم
پنج‌شنبه 2 دی 1389

feminism - انگلستان - لندن
iman78 عزیز cotrol panel > date,time,language,reginal option > reginal and language option > and then under advanced box select farsi language . امیدوارم که این بتونه کمکت بکنه .
جمعه 3 دی 1389

پهلوون مفرد - آلمان - کلن
iman78 - انگلیس - برایتون، هموطن عزیز نصب کی‌برد فارسی در ویندوز ویستا و ویندوز7 بسیار ساده می‌باشد. با کمال میل و اندکی اطلاعات آمادۀ راهنمایی هستم ولی سیستم عامل کامپیوتر من به زبان آلمانی است و در برگردان تنظیمات به انگلیسی ممکن است (بخاطر تلق تلوق در این زبان) توضیح مفهوم نباشد، امیدوارم با مراجعه به لینک مربوطه نیاز شما برطرف شود. عزت زیاد microsoft.com/middleeast/arabicdev/misc/FarsiOffice2003.aspx
جمعه 3 دی 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.