بررسی روزنامه های صبح چهارشنبه تهران " اول دیماه


بررسی روزنامه های صبح چهارشنبه تهران – اول دیماه



شماری از روزنامه‌های چهارشنبه از تخلفات گسترده در شرکت مخابرات و «واگذاری غیرقانونی سهام مدیریتی مخابرات» به سپاه پاسداران و نیز ارسال پرونده مخابرات از مجلس به قوه قضائیه خبر داده‌اند.

گزارش‌هایی از «وضعیت امدادرسانی به زلزله‌زدگان استان کرمان»، «اعلام رسمی افزایش قیمت نان و کرایه‌های حمل و نقل»، «غیرمنتظره بودن افزایش قیمت بنزین به ۷۰۰ تومان برای اعضای مجلس»، و «تلاش حامیان دولت برای استانی شدن انتخابات مجلس نهم» از دیگر عناوین روزنامه‌های اول دی‌ماه است.

اظهارات وزیر نفت دولت احمدی‌نژاد خطاب به نمایندگان مجلس که تاکید کرده است «زیبنده نیست به صنعت نفت اتهام مافیایی بزنید» نیز در روزنامه‌ها بازتاب داشته، و روزنامه کیهان نیز در شماره چهارشنبه به مراجع تقلید در خصوص دیدار با خانواده‌های زندانیان سیاسی به‌شدت هشدار داده است.

تائید غیرقانونی بودن واگذاری سهام مدیریتی مخابرات به سپاه پاسداران

روزنامه‌های ابتکار، جمهوری اسلامی، خراسان و جهان صنعت از قرائت گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات ایران در مجلس و ارسال آن به قوه قضائیه خبر داده‌اند.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است که در جلسه علنی سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات ایران توسط علی‌اصغر یوسف‌نژاد، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن، قرائت شد که در آن «عملکردهای خلاف قانون شرکت مخابرات بر اساس احکام قانون برنامه چهارم توسعه و واگذاری شرکت مخابرات» تائید شده است.

به نوشته این روزنامه، در گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد مخابرات تصریح شده که برگزاری مزایده بلوک مدیریتی شرکت مخابرات و واگذاری آن به شرکت اعتماد مبین وابسته به سپاه پاسداران «با رعایت ظاهری مقررات و کاملا غیررقابتی» انجام شده است.

روزنامه ابتکار نیز نوشته است که «نزدیک به ۱۵ ماه پس از واگذاری شرکت مخابرات به کنسرسیوم اعتماد مبین و پس از تشکیک‌ها و تردیدهای بسیار در قانونی یا غیرقانونی بودن این معامله بزرگ خصوصی‌سازی در ایران و بررسی این موضوع در کمیته تحقیق و تفحص مجلس، سرانجام این کمیته با انتشار گزارشی موارد غیرقانونی این معامله و غیررقابتی بودن روند واگذاری را اعلام کرد».

این روزنامه در ادامه فهرست ده تخلف بزرگ شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات دولت محمود احمدی‌نژاد را به نقل از گزارش تحقیق و تفحص مجلس منتشر کرده و نوشته است که «تخلف مخابرات در تغییر نرخ‌های مخابراتی برخلاف برنامه چهارم توسعه»، «واگذاری غیرقانونی شش درصد سهام مخابرات به سازمان تامین اجتماعی»، «واگذاری غیررقابتی مخابرات به توسعه اعتماد مبین و حذف پیشگامان کویر یزد، رقیب خرید سهام بلوکی مخابرات به بهانه عدم اهلیت»، «وجود اشکال در قراردادهای منعقد شده در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات ایران همچون قرارداد توسعه شش میلیون خط موبایل» و «ابهام در عملکرد مخابرات در پروژه اپراتور تلفن همراه اعتباری تالیا» از جمله این تخلف‌ها هستند.

در این گزارش همچنین تاکید شده است که «تخلف ۱۳۵ میلیارد تومانی همراه اول در طول چهار سال به انضمام ۳۷۰ میلیون یورو برای خرید تجهیزات و خدمات که به ‌صورت ترک تشریفات و انحصاری» انجام شده و «فرآیند مزایده و انتخاب اپراتور سوم تلفن همراه که موجب وارد شدن خسارت ۴۰ میلیارد تومانی شده» از دیگر اقدامات غیرقانونی شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات است.

روزنامه خراسان متن کامل گزارش تحقیق و تفحص مجلس هشتم از شرکت مخابرات را در شماره اول دی‌ماه منتشر کرده و روزنامه جهان صنعت نیز در تیتر نخست خود قرائت این گزارش را «تاکید مجلس بر تخلف میلیاردی» در مخابرات توصیف کرده و نوشته است که علی لاریجانی، رئیس مجلس، پس از قرائت شدن گزارش هیئت تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات اعلام کرد که «هیئت رئیسه مجلس بر اساس تخلفات صورت گرفته گزارش را به قوه قضاییه و دیگر مراجع ذی‌ربط ارسال می‌کند».

اعلام رسمی افزایش قیمت نان و کرایه‌های حمل و نقل

روزنامه جام جم از اعلام افزایش قیمت نان و همچنین کرایه‌های حمل و نقل در تهران و استان‌های مختلف خبر داده و نوشته است که «با گذشت هر روز از آغاز مرحله نهایی هدفمندسازی یارانه‌ها ابعاد و زوایای جدیدی از برنامه‌های دولت مشخص می‌شود».

به گزارش این روزنامه، پس از آن که روز سه‌شنبه مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی، گفت که «قیمت‌های مصوب نان را آماده کرده‌ایم و قیمت‌ها چاپ و نصب می‌شوند و بر اساس این قیمت‌ها خرید و فروش نان صورت می‌‌گیرد»، استانداری تهران افزایش قیمت نان را اعلام کرد و به این ترتیب در تهران «قیمت هر قرص نان سنگک به ۴۰۰ تومان، نان لواش به ۱۰۰ تومان، نان بربری به ۳۰۰ تومان و تافتون به ۲۰۰ تومان» افزایش یافته است.

وزیر بازرگانی همچنین اعلام کرده است که در استان‌های مختلف تعیین قیمت‌های جدید نان به «استانداران واگذار شده است».

روزنامه جام جم همچنین جدولی از افزایش قیمت حمل و نقل را به نقل از «ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور» منتشر کرده و نوشته است که کرایه تاکسی از اول دی‌ماه در تهران ۱۵ درصد، در سایر شهرهای بزرگ ۱۶ درصد و در شهرهای کوچک نیز ۱۸ درصد گران‌تر شده است.

علاوه براین قیمت حمل و نقل با «بلیت اتوبوس‌های عادی ۳۰ درصد، اتوبوس‌های ویژه ۲۰ درصد، و اتوبوس‌های فوق‌العاده ۱۵ درصد» گران شده و همزمان کرایه کامیون‌ها و کامیون‌های کشنده بار نیز ۱۵ درصد گران شده است.

رئیس کمیسیون ویژه مجلس: بنزین ۷۰۰ تومانی را پیش‌بینی نمی‌‌کردیم

روزنامه جمهوری اسلامی گزارش داده است که غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون ویژه مجلس، افزایش قیمت بنزین به ۷۰۰ تومان را پیش‌بینی‌نشده توصیف کرده است.

به نوشته این روزنامه، رئیس کمیسیون ویژه مجلس با اشاره به اقدام اخیر دولت در حذف یارانه‌ها و آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی و از جمله افزایش قیمت بنزین به ۷۰۰ تومان گفته است که «در خصوص افزایش قیمت بنزین تا این میزان با کمیسیون ویژه هیچ هماهنگی نشده بود و البته طبق مصوبه مجلس افزایش قیمت در اختیار دولت بود».

غلامرضا مصباحی مقدم با تاکید بر این که «پیش‌بینی ما این بود که در آزادسازی قیمت‌ها، دولت مبنای قیمت بنزین را ۴۰۰ تومان قرار دهد» گفته است که «برنامه ما طبق مصوبه‌ای که داشتیم این بود تا آزادسازی قیمت‌ها ظرف پنج سال انجام شود و به نقطه هدف برسیم، اما دولت با اقدامی که اکنون انجام داده هدفش این است که سریع‌تر اصلاح قیمت‌ها را به نقطه هدف برساند».

روزنامه جمهوری اسلامی همچنین گزارش داده است که «یکی از مواردی که قرار است در جلسه غیرعلنی چهارشنبه به وزیر اقتصاد یادآوری شود نحوه افزایش قیمت حامل‌های انرژی به شیوه فعلی است».

این روزنامه از قول رئیس کمیسیون ویژه مجلس هشتم نوشته است که «نمایندگان مجلس علی‌رغم ابراز خرسندی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و انعکاس آن با صدور یک بیانیه، نسبت به افزایش بالای قیمت حامل‌های انرژی دچار ابهام شده‌اند که قرار است در جلسه غیرعلنی با حضور وزیر اقتصاد نسبت به این قضیه سوال کنند، زیرا نمایندگان معتقدند این شیوه افزایش قیمت بر خلاف مصوبه مجلس است».

«مردم محلی می‌گویند دست‌کم ۵۰ نفر در مناطق زلزله‌زده کرمان کشته شده‌اند»

روزنامه خبر از مناطق زلزله‌زده در استان کرمان گزارشی منتشر کرده و نوشته است که «به گفته مردم محلی دست‌کم ۵۰ نفر کشته شده‌اند، اما هیج مقام رسمی این رقم را تائید نکرده است».

به نوشته این روزنامه، آمار رسمی منتشر شده در خصوص مجروحان و کشته‌شدگان زلزله در شهرهای ریگان و فهرج کرمان متعلق به «روستاهای غیرکوهستانی» است و «هیچ اطلاعی در خصوص آمار تلفات انسانی در روستاهای کوهستانی در دست نیست».

این روزنامه همچنین از قول فرماندار شهر ریگان در کرمان نوشته است که «یکی از مهم‌ترین مشکلات ریگان نبود بیمارستان است که در زمین‌لرزه این مشکل به شدت افزایش یافته است».

روزنامه خبر همچنین گزارش داده است که تا شامگاه سه‌شنبه دست‌کم ۴۱ زلزله دیگر در این منطقه رخ داده و «نیروهای امداد ضمن برپایی چادرهای صحرایی غذا و دارو و کمک‌های ضروری را بین زلزله‌زدگان توزیع کرده» و امیدوارند که با رساندن خود به روستاهای کوهستانی «بقیه زیرآوارماندگان در مناطق صعب‌العبور را نیز نجات دهند».

تلاش حامیان دولت برای استانی شدن انتخابات مجلس نهم

روزنامه‌های ابتکار و مردم‌سالاری ضمن انتشار گزارش‌هایی درباره «تصویب برخی از مواد طرح استانی شدن انتخابات مجلس در کمیسیون شوراها و امور داخلی» خبر داده‌اند که «استانی شدن انتخابات هفته آینده در مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود».

روزنامه ابتکار از قول روح‌الله حسینیان، از حامیان دولت احمدی‌نژاد در مجلس هشتم، نوشته است که طرح استانی شدن انتخابات مجلس ابتدا به کمیسیون مشترک احاله شد، ولی چون جلسات آن تشکیل نشد کمیسیون شوراها پیشنهاد کرد این طرح به این کمیسیون ارجاع شود و در این هفته رسیدگی به این طرح شروع شده و تا هفته آینده به اتمام خواهد رسید».

روزنامه مردم‌سالاری نیز در گفت‌وگویی با سلمان خدادادی، از اعضای مجلس، جزئیاتی از طرح استانی شدن انتخابات را منتشر کرده و از جمله نوشته است که در صورت تصویب نهایی این طرح از این پس در انتخابات مجلس شورای اسلامی به جای انتخاب یک یا چند نماینده برای هر یک از شهرستان‌ها، تعدادی نماینده برای هر استان انتخاب می‌شود.

به گفته سلمان خدادادی که خود از طراحان و مدافعان «انتخابات استانی» است، یکی از ایرادات وارد به این طرح «بی‌اثر شدن آراء شهرهای کوچک» در تعیین نمایندگان هر استان است، و ایراد دیگر نیز «ناتوانی افراد مورد اقبال در شهرهای کوچک برای رقابت با کسانی است که در شهرهای بزرگ توان کسب رای دارند».

این عضو مجلس در پاسخ به روزنامه مردم‌سالاری که درباره «مزایای طرح انتخابات استانی» از وی پرسیده گفته است که با استانی شدن انتخابات «توقعات مردم شهرستان‌ها نسبت به نمایندگان‌شان پایین می‌آید»، «نمایندگان مجلس دیگر به تک‌تک شهروندان حوزه انتخابیه خود تعهدی ندارند» و علاوه بر این «سطح نمایندگی از شهر به استان بالا می‌رود» و «نگاه ملی نمایندگان مجلس افزایش پیدا می‌کند».

هشدار کیهان به مراجع تقلید در خصوص ملاقات با خانواده‌های زندانیان سیاسی

روزنامه کیهان در سرمقاله‌ای با عنوان «حرکت از پله دوم» به مراجع تقلید هشدار داده است که نباید به نامه، اعتراض یا درخواست ملاقات خانواده‌های زندانیان سیاسی پاسخ دهند.

حسین شریعتمداری، نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در کیهان، با اعتراض به «دیدار خانواده‌های زندانیان سیاسی با مراجع تقلید» ادعا کرده است که خانواده‌های زندانیان سیاسی در این دیدارها «دست به سیاه‌نمایی می‌زنند».

وی با این ادعا که خانواده‌های زندانیان سیاسی در ملاقات با مراجع تقلید «از جرایم و جنایات هولناکی که زندانیان مورد اشاره مرتکب شده‌اند سخنی به میان نمی‌آورند، بلکه دست به مظلوم‌نمایی می‌زنند» به مراجع تقلید هشدار داده و نوشته است که «از این طیف چه آن عده از خانواده‌ها که می‌دانند چه می‌کنند و چه آن عده که نمی‌دانند انتظار چندانی نیست، اما از مراجع و عالمان دینی انتظار دیگری در میان است».

نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در کیهان همچنین به جای قوه قضائیه بازداشت‌شدگان پس از انتخابات را به «جاسوسی» و «مقابله با اسلام» و موارد مشابه متهم کرده و با لحت اهانت‌آمیزی خطاب به مراجع تقلید نوشته است که «اکنون با عرض پوزش پیشاپیش، سوال این است که چرا برخی از مراجع عظام و محترم، فقط برخی از آنها که محترمند و نه برخی دیگر که نه مرجع هستند و نه قابل احترام، وارد این بازی شده و در این بازی دشمن‌ساخته، چه بخواهند و چه نخواهند، آب به آسیاب دشمنان اسلام ریخته‌اند».

این روزنامه با اشاره به این که «ممکن است گفته شود رسیدگی به مشکلات مردم و شنیدن درد دل‌ها و شکوه‌های آنان یکی از وظایف غیرقابل تردید مراجع و علمای اسلام است و در خانه مراجع باید به روی همه مردم باز باشد» خطاب به مراجع تقلید نوشته است که «سخن این است که پذیرش و ملاقات با خانواده فتنه‌گران زندانی نباید به گونه‌ای باشد که تصور حمایت از فتنه را به ذهن مخاطبان بکشاند».

نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در کیهان حتی تکلیف مراجع تقلید را هم در مواجهه با خانواده زندانیان سیاسی تعیین کرده و خطاب به مراجع نوشته است که «راه‌کار آن است که ملاقات‌کنندگان یاد شده با تابلوی حمایت از فتنه‌گران در بیوت مراجع حاضر نشوند یا مراجع بزرگوار ضمن پذیرش آنان و نصیحت یا استماع سخنان آنها، با صراحت، موضع خود نسبت به فتنه و اقدامات ضداسلامی و جنایتکارانه فتنه‌گران را نیز بیان کنند تا این گونه ملاقات‌ها به حساب حمایت مراجع بزرگوار از فتنه و فتنه‌گران نوشته نشود».

وزیر نفت احمدی‌نژاد به نمایندگان مجلس: زیبنده نیست به صنعت نفت اتهام مافیایی بزنید

روزنامه تهران امروز گزارشی درباره تکذیب وجود مافیای نفتی از سوی وزیر نفت منتشر کرده و نوشته که ادعاهای محمود احمدی‌نژاد با گذشت پنج سال به تکذیب مافیای نفتی ختم شده است.

این روزنامه با اشاره به این که «چند صباحی است که دیگر کلماتی مانند معرفی مفسدان اقتصادی، باندهای مافیای نفتی و... کمتر از زبان محمود احمدی‌نژاد شنیده می‌شود» نوشته است که «این وعده‌ها که از سال ۸۴ آغاز شده تا امروز که بیش از پنج سال از آن می‌گذرد به نتیجه قابل قبولی نرسیده و حالا از سوی برخی دولتمردان اصل وجود برخی تخلفات همانند مافیای نفتی تکذیب می‌شود».

به نوشته تهران امروز، تازه‌ترین مورد از تکذیب وجود مافیای نفتی روز سه‌شنبه و از سوی مسعود میرکاظمی، وزیر نفت در دولت محمود احمدی‌نژاد، صورت گرفته و میرکاظمی که در قامت وزیر نفت برای پاسخ‌گویی به سوالات نمایندگان به مجلس رفته بود در برابر نمایندگانی که خواستار توضیح کاظمی درباره مافیاهای نفتی شدند گفت که «زیبنده نیست که به صنعت نفت ما اتهام مافیایی بزنید».

به نوشته تهران امروز، مسعود میرکاظمی برخلاف ادعاهای چندسال پیش احمدی‌نژاد درباره مافیای نفتی حتی به اعضای مجلس خرده گرفته است که «چطور با این همه تلاش به صنعتگران نفتی در خودکفایی تولید بنزین چنین اتهامی می‏زنید و دست‌اندرکاران صنعت نفت را فاسد معرفی می‌‌کنید».

این روزنامه در پایان گزارش خود نوشته است که «در مجموع دو شعاری که در سال ۸۴ در مورد فساد اقتصادی و مافیای نفتی از سوی احمدی‌‌نژاد مطرح شد، به مرحله اجرا نرسیده و هر ماه کمرنگ‌تر از ماه گذشته می‌شود، به نحوی که اکنون وزیر نفت دولت دهم نیز مافیای نفتی را رد می‌کند».
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.