واکنش های داخلی و خارجی به برکناری متکی
محافظه کاران می گویند آقای متکی از ابتدا گزینه آقای احمدی نژاد نبود |
بدنبال برکناری منوچهر متکی از وزارت خارجه ایران، برخی چهره های محافظه کار از آن ابراز تعجب و بی اطلاعی کرده اند.
علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است که مجلس در جریان این برکناری نبوده است.
او به خبرنگار خبرآنلاین گفته است: "مگر آقای متکی در حال حاضر در سفر نیستند، یعنی در شرایطی که ایشان به ماموریت فرستاده شدند، حکم برکناری صادر شده است؟"
آقای بروجردی گفته است که با وزارت خارجه در این زمینه تماس می گیرد و اطلاعات بیشتر را در اختیار رسانه ها قرار می دهد.
حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نیز عزل آقای متکی را "خلاف عرف" خوانده و گفته است که "منتظر روشنگری" محمود احمدی نژاد در این زمینه است.
وی در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به این که منوچهر متکی در هنگام سفر رسمی به سنگال برکنار شد افزود: "کسی که بعنوان نماینده رسمی کشور در ماموریت است اینکه در محل ماموریت برکنار شود کاری خلاف عرف است و در عرف بین الملل این روش برخورد جایگاه ندارد."
آقای فلاحت پیشه تصدیق کرد که منوچهر متکی گزینه اصلی آقای احمدی نژاد نبوده است. اما او گفت که اختلاف این دو در حوزه اجرا بوده و نه مسائل راهبردی سیاست خارجی.
محمد کرمی راد، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز گفته است با توجه به شرایط کنونی کشور بهتر بود که تغییر متکی با رایزنی های بیشتری انجام می شد.
وی به خبرگزاری خانه ملت گفت که برکناری وزیر خارجه تاثیری مستقیم بر روند مذاکرات هسته ای ایران ندارد، زیرا سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ملی عهده دار این مذاکرات است، "با این حال بهتر بود با قدری تامل این جابه جایی صورت می گرفت."
حمید رضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت خارجه نیز در پاسخ به سوال خبرآنلاین در این زمینه گفته است: "فعلا درباره تغییر وزیر خارجه حرف نمی زنم."
به گزارش رسانه های ایران تاکنون هیچ یک از معاونت های وزارت خارجه کشور و حتی سخنگو در این باره اظهار نظر نکرده اند.
در همین حال هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا از اظهار نظر نسبت به عزل منوچهر متکی خودداری کرد و گفت که تغییر یک نفر تاثیری بر روی سیاست خارجی ایران ندارد.
وی که برای ملاقات با همتایان کانادایی و مکزیکی خود به کبک در کانادا رفته است گفت که مذاکرات اخیرا ایران با گروه 1+5 "شروع خوبی" بود.
خانم کلینتون با اشاره به تمایل ایران به ادامه گفتگوهای هسته ای در استانبول ترکیه گفت که آمریکا متعهد به ادامه رهیافت دیپلماتیک برای فشار بر ایران و "توقف برنامه سلاح اتمی" این کشور است.
ایران همواره تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای را رد کرده است.
وزیر خارجه آلمان نیز گفته است عزل وزیر خارجه ایران نباید تغییری در روند مذاکرات اتمی ایجاد کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گیودو وسترویله گفت: "مذاکرات آغاز شده و باید ادامه پیدا کند، صرفنظر از ترکیب سیاسی (در ایران)."
|
|
|
|
|
|
|