هزینه ۴۰۰میلیون تومانی شستشوی برج آزادی بر باد رفت!


هزینه 400میلیون تومانی شستشوی برج آزادی بر باد رفت!

با وجود اقدامات سازنده و اساسی در بهسازی برج آزادی و استفاده از مواد محافظت کننده برای جلوگیری از فرسایش و تخریب این بنای ماندگار تهران ،اقدام عجیب مسئولان در استفاده از هواپیمای سمپاش برای کاهش آلودگی هوای چند هفته اخیر تهران باعث ریزش بارن خطرناک اسیدی و بسیار مخرب بر روی دیواره برج گردید.

به گزارش آخرین نیوز هزینه 400 میلیونی برای بازسازی و شستشوی برج آزادی با اقدام اخیر در آبپاشی هواپیما ها در تهران برای کاهش آلودگی هوای تهران بر باد رفت .

یک کارشناس معماری و ابنیه تاریخی با اعلام این خبر به خبرنگار ما گفت:با وجود اقدامات سازنده و اساسی در بهسازی برج آزادی و استفاده از مواد محافظت کننده برای جلوگیری از فرسایش و تخریب این بنای ماندگار تهران ،اقدام عجیب مسئولان در استفاده از هواپیمای سمپاش برای کاهش آلودگی هوای چند هفته اخیر تهران باعث ریزش بارن اندک اسیدی و بسیار مخرب بر روی دیواره برج گردید که با توجه به اندک بودن آب استفاده شده در آبپاشی و ماندگاری مواد آلوده ریخته شده ، دیواره برج آزادی در معرض تخریب شدید قرار گرفته است .

به گفته وی با وجود آنکه شستشوی برج آزادی دارای ضمانت  10 سال به جهت ماندگاری است اما جنس و نوع آلودگی اخیر هوای تهران و اقدام اخیر در آب پاشی این  ماندگاری و تضمین را بلا اثر کرده است .

این کارشناس ابنیه افزود: با توجه به هزینه 400میلیونی برای شستشوی برج آزادی ، آیا واقعا هیچ کس به فکرش نرسید با آب پاشی بر فراز برج آزادی این برج چند برابر حالت عادی که دود در اطراف آن باشد کثیف میشود مضافا که این آب پاشی موقت است و مانند باران نیست که محل دانه های آلوده توسط دانه های پاک و با حلالیت بالای بعدی شسته شود . درنتیجه آلودگی و مواد آلاینده حل شده در آب بر بدنه برج بیشتر تثبیت میشود.

گفتنی است شستشوی برج آزادی بعد از 20 سال و با دو سال کار مطالعاتی سال گذشته با هزینه ای بالغ بر 400 میلیون تومان و طی 3 ماه به پایان رسید.

چه کسی ایده آب پاشی تهران را داد؟

ایده "آب پاشی " تهران با استفاده از هواپیمای سم پاش در روزهای گذشته تبدیل به سوژه ای جنجالی در رسانه ها و محافل مختلف شد.



به گزارش عصر ایران این ایده که از همان ابتدا به گمان بسیاری از ناظران ، تخیلی و بدون ثمر دانسته شده ، در روزهای اخیر آزموده شد و ظاهرا آن گونه که از وضعیت آب و هوای پایتخت نمایان است و آن طور که مسئولان ذیربط آب وهوای تهران اعلام می کنند ، تاثیری در کاهش آلودگی هوای تهران نداشته است و چه بسا برخی کارشناسان از تاثیرات منفی آن در احتمال بارش باران اسیدی نیز سخن گفته اند!

به هر صورت ارایه این ایده و آزمودن آن ، نشانه ای از ضعف تدبیر تعبیر شد که بسیاری از ناظران بر سر آن اتفاق نظر داشتند و ما هم به عنوان یک رسانه در روزهای گذشته نقدها و نظرات مختلف مسئولان و ناظران را در این باره انعکاس داده ایم.

اما نکته ای که در این میان جلب توجه می کند این است که این ایده با وجود مخالفت جمع کثیری از مسئولان و کارشناسان ذیربط آب و هوا ، در نهایت عملیاتی شد و مشخص نیست که چه اراده ای وجود داشته که با وجود مخالفت های قاطبه کارشناسان و مسئولان مرتبط با آب و هوای تهران ، این ایده به بوته آزمون درآمده است ؟

اگر به اظهارات چند روز اخیر مسئولان مرتبط با موضوع آلودگی آب و هوای تهران مراجعه کنیم نظر مخالف بیشتر مسئولان و کارشناسان مرتبط نمایان است:

وزیر بهداشت در رابطه با تاثیر آب پاشی هوای تهران بر کاهش میزان آلاینده‌ها، گفته است : اگر آب پاشی با حجم وسیع صورت گیرد ممکن است تا اندازه‌ای موثر باشد اما طبق گزارش‌های وزارت بهداشت، آب پاشی با حجم کم موثر نخواهد بود. "(میزان آب هواپیماهای سم پاش اندک و در حد مزرعه ای است)

نماینده شهرداری تهران در کارگروه کاهش آلودگی هوا نیز در هفته جاری با زیر سوال بردن این تصمیم ،‌آن را غیر منطقی و بی فایده و در حد طنز دانسته است.

مهندس " وحید نوروزی " در این باره گفت : "در عین حال این سوال مطرح است که چه میزان آب قرار است با چند ده هزار هواپیمادر تهران 750 کیلومتر مربعی پاشیده شود؟

وی افزود: بر اساس اظهارات جناب استاندار تهران با استناد به مصوبات دیشب جلسه هیئت دولت در مورد شرایط خاص کیفیت هوا که متاسفانه ۲۸ روز است جان شهروندان تهرانی را نشانه گرفته است 100 دستگاه تهویه هوا و هواپیماهای آب‌پاش بکارگیری می‌شوند . آنچه جالب است این تصمیم عجیب و غریب تقریبا همه را شوکه کرد. اگر بگویم تبدیل به طنز شد اغراق نکرده ام. سئوالات و ابهام در مورد این اقدام عجیب و غریب آنقدر زیاد است که پایانی بر آن نیست."


معاون سابق سازمان حفاظت محیط زیست نیز هشدار داده است که با بالا بودن غلظت برخی آلاینده‌ها مانند دی‌اکسیدگوگرد و مونوکسید‌کربن در تهران و ترکیب آن با قطرات آب که توسط آب‌پاش‌ها پخش می‌شود، باران اسیدی در تهران شکل می‌گیرد.

حسن اصیلیان درباره بارش باران اسیدی ناشی از آب‌پاشی هواپیماها در تهران گفت: اگر میزان غلظت آلاینده‌ها بالا باشد احتمال بارش باران اسیدی زیاد است.

این استاد دانشگاه در ادامه افزوده است : " اگر دی اکسید گوگرد در هوای تهران بالا باشد پس از ترکیب با آب اسید سولفوریک ایجاد کرده و در نهایت منجر به بارش باران اسیدی می‌شود یا اگر میزان غلظت اکسید‌های نیتروژن بالا باشد پس از ترکیب با آب ایجاد اسید‌نیتریک می‌کند.

وی ضمن انتقاد از روش مورد نظر، گفت: اصل قضیه مشکل دارد؛ پاشیدن 10 هزار لیتر آب در فضایی مانند تهران مثل قطره‌ای در دریاست بنابراین در وهله اول باید به نفس عمل بپردازیم که آیا کارشناسی هست یا خیر؟

مدیرکل هواشناسی استان تهران نیز روز چهارشنبه با تاکید بر این که آب‌پاشی تهران بوسیله هواپیماهای آب‌پاش هیچ پایه علمی ندارد گفت: سامانه‌ای در غرب و شمال غرب کشور مستقر شده است که از بعدازظهر چهارشنبه تهران را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد و بدین ترتیب این سامانه ضعیف بر روی کاهش غلظت آلاینده‌های تهران تاثیر می‌گذارد و انتظار می‌رود تا روز جمعه آلودگی هوای پایتخت به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

مهندس "جباری دقایقی " در خصوص آب‌پاشی تهران از طریق هواپیماهای آب‌پاش گفت: این طرح به هیچ عنوان پایه علمی ندارد و سازمان هواشناسی این طرح را به هیچ وجه از نظر علمی تایید نمی‌کند چرا که تاثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد.

مدیرکل هواشناسی استان تهران افزود: اجرای این طرح تنها موجب ترکیب آب با آلاینده‌های جوی و ریزش آن بر سطح زمین و آلودگی آب و خاک و بارش‌های اسیدی می‌شود.

وی گفت: در حالت عادی به دلیل این که پیش از بارش باران شاهد بروز باد و پراکندگی آلاینده‌ها هستیم و با توجه به حجم بالای آبی که در بارندگی‌ها حاصل می‌شود کمتر مشکلات زیست‌محیطی ایجاد می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به این که موضوع آب‌پاشی با هواپیماهای آب‌پاش نیز روز دوشنبه در کمیته اضطراری آلودگی هوای تهران مورد بحث قرار گرفت تاکید کرد: در همان جلسه هم تاکید کردیم که قرار است سامانه جوی جدیدی بر تهران حاکم شود لذا اگر شاهد کاهش روند آلاینده‌ها از روز چهارشنبه بودیم به حساب آب‌پاشی نگذارید!

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران هم با اشاره به اظهارات مسئولان در مورد بهتر شدن آلودگی هوای تهران گفت: «هنوز که ما وضعیت بهتری ندیده‌ایم و همه این کارها برای افزایش نیافتن آلودگی بوده است.» رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید طرح پیشگیری از آلودگی هوای تهران دنبال شود گفت: «با این وضعیت آلودگی هوا مردم به مرگ تدریجی دچار می شوند و با سپری شدن این ایام نیز به طور حتم معضل آلودگی هوا فراموش می‌شود.»

مجید عباسپور، رئیس دانشکده محیط‌زیست و انرژی دانشگاه علوم تحقیقات تهران یکی از این کارشناسان است. او در این باره می‌گوید: «اقداماتی از این دست مانند ایجاد باد مصنوعی یا آب‌پاشی هوا برای کاهش آلودگی بیشتر جنبه تخیلی دارد تا علمی.»

یک ساعت بعد از آب‌پاشی آسمان تهران، مرکز هماهنگی اطلاع رسانی آلودگی هوای تهران در اطلاعیه‌‌ای اعلام کرد: « بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای شهر تهران بر میزان غلظت کلیه آلاینده‌ها به غیر از منوکسیدکربن نسبت به روز گذشته افزوده شده، همچنین در میزان غلظت آلاینده ازن تغییری ملاحظه نمی‌شود. بدین ترتیب میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از 5/2 میکرون فراتر از حد مجاز بوده و شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط «هشدار» است.»

حال با توجه به اظهارات این مقامات مسئول فعلی و سابق در دولت و شورای شهر و شهرداری و نیز متخصصان که نظرات آنها یا مشابه آن در کمیته اضطراری آلودگی هوای تهران نیز مسموع شده است ، این سوال جدی پیش می آید که چه اراده ای پشت قضیه ایده آب پاشی تهران بوده که با وجود این مخالفت ها و اعلام نظرات کارشناسی صریح مبنی بر بی فایده بودن آن ، آن را پیش برده و به مرحله عملیاتی هم رسانده است؟

نکته مهم تر این که وقتی طرحی با چنین سطحی از مخالفت کارشناسان و متخصصان و مسوولان ، مصوب و اجرایی می شود ، آیا مردم حق ندارند نگران نحوه تصمیم گیری ها در امور دیگر شوند؟ آیا در سایر حوزه ها هم نظرات کارشناسی اینگونه به محاق می رود؟

ومورد دیگر : حال که این ایده آزموده و نتیجه آن در عمل مشخص شد ، برای بسیاری از رسانه ها و مردم بسیار جالب خواهد بود تا با پیشنهاد دهنده یا پیشنهاد دهنگان این ایده آشنا شوند ؛ هوا که با این طرح پاک نشد ، لااقل بدانیم کار کی بوده است!

سید ابوالقاسم واعظ - جاکارتا - اندونزی
ایده کی بوده؟ پرسیدن دارد؟ فقط یک نفر در جهان هست که ممکن است چنین ایده ای بدهد.
جمعه 19 آذر 1389

a.ahooraei - المان - کلن
میگم ها, اینها که به جادو و جمبل معتقدند, چرا نمیرن دخیل ببندند و یا از امام ها استدعا و یا مناجات کنند که این هوای آلوده هر چه زودتر بر سر کفار بی دین بریزه و مسلمین عزیز را نجات بده؟
جمعه 19 آذر 1389

Nader Jahanbani - کانادا - تورنتو
به اظهارات این ابلهان در قالب مسئولان را توجه کنید که چه لومپنها و جانورانی حاکمیت را در نظام ولایت جهل و جنون غصب کرده اند.! سمفونی بد نوای لومپنهای مذهبی و مغزهای علیل و بیمار.!
جمعه 19 آذر 1389

cyrus0007 - استرالیا - بریزبن
این که سئوال نداره, هم میدونیم طرح کی بوده. کی هست که در مدیریت جهان و کشور نفش اساسی داره?
جمعه 19 آذر 1389

bache shapoor - سوئد - یوسدال
شما از ک مشت اخوند شپشو و روضه خون 5 تومانی که الان 90% هیئت دولت را تشکیل میدن چه انتظاری دارید? اخه یکی نیست به این الاغها بگه خر چه داند قیمت نقل و نبات!!! اخه عوضیهای الدنگ شما که مثل گاو هم حالیتون نیست اقلا به حرف مسئولین و متخصصان گوش کنید. شما علاوه بر اینکه ایران را غارت کردید و میکنید مردم را هم میخواهید نابود کنید?
جمعه 19 آذر 1389

Don Mario - کلمبیا - بوگوتا
بله ، آسد ابوالقاسم ، کار ، کاره مموتی است و غیر اون هیچ کسی‌ از این شیرین کاریهای اسیدی نمیکنه !
جمعه 19 آذر 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
اووووو حالا مگه چی شده?همچین میگید 400 میلیون ...این پولو جلوی حسن خرس الله بذاری قهر میکنه!
شنبه 20 آذر 1389

kabootar - پاکستان - لاهور
به جای آب پاشی تهران هواپیما ها رو بفرستید اتیش جنگل ها رو خاموش کنند.
شنبه 20 آذر 1389

shirin-- - قطر - دوحه
این خبر منو یاد به این قطریها اندخت که براى برگزارى جام جهانى براى رفع مشکل گرماى شدید تابستان قول دادند بجز توى استادیوم بیرون هم کولر نصب میکنند ههه
شنبه 20 آذر 1389

r125 - ایران - یزد
چرا اینقدر حرف های چرت میزنید اگر باران کم میامد با این اب پاشی چه فرقی داشت چرا میخواهید هر اراجیفی که می گویید مردم باور کنند
شنبه 20 آذر 1389

samythekid - آلمان - گیسن
بهر حال هر وقت بارون هم بیاد همونقدر اسیدی میبود!!!
شنبه 20 آذر 1389

hassan5 - ایران - تهران
حالا که اب پاشی جواب نداد شاید اب جو پاشی جواب بده.بالاخره شاید احمدینژاد در این پروژه تحقیقاتی عظیم موفق بشه و چشم جهانیان را کور بکند.
شنبه 20 آذر 1389

Elaheh_Asheri - بریتانیای کبیر - منچستر
r125 - ایران - یزد ؛ شما لطفاً سنگ این بوزینه های ... رو به سینه نزن. این سوء مدیریت ها گند زده به هیکل مملکت و امثال تو دنبال ماله کشی این کثافتا هستن. samythekid - آلمان - گیسن ؛ شما هم دقت کن به ندرت در این شرایط فقط چند قطره باران میچکد، باران معمولاً پیوسته و چند دقیقه است که قطرات اول آلودگی ها را به صورت اسید میریزند و قطرات بعدی کم کم تمیزتر بوده و اثر اسید قبل را پاک می کنند. حتی یک باران 2 یا 3 دقیقه ای از یک آب پاشی چند ثانیه ای مفیدتر بود. این ایده فقط به ذهن یک گوساله میرسد که میتوان تهران را با هواپیمای آب پاش تمیز کرد.
یکشنبه 21 آذر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.