کلینتون: نگرانی همسایگان ایران با آمریکا مشترک است


کلینتون: نگرانی همسایگان ایران با آمریکا مشترک است

وزرای امور خارجه آمریکا و بحرین در منامه

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا می گوید که جهان امیدوار است ایران از گفتگوهای هفته آینده در ژنو استفاده کند و نشان دهد که تصمیم دارد غیرنظامی بودن برنامه هسته ای خود را ثابت کند.

خانم کلینتون در یک کنفرانس خبری مشترک با شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین، در منامه، گفت: "ما امیدواریم که ایران به نگرانی هایی که از سوی بحرین و سایرین در باره برنامه هسته ای این کشور و استفاده از آن برای ساخت جنگ افزار وجود دارد، پاسخ دهد."

وزیر امور خارجه بحرین نیز گفت کشورش هرگز نمی تواند در همسایگی ایران مجهز به قدرت سلاح هسته ای باشد.

خانم کلینتون روز جمعه (۳ دسامبر)، در جریان سفری به بحرین و حضور در یک کنفرانس امنیتی گفت که همسایگان ایران به ویژه از برنامه هسته ای این کشور که ظن می رود جنبه نظامی هم داشته باشد، احساس خطر می کنند.

او گفت: "شاید ایرانی ها، اکنون که موافقت کرده اند در مذاکرات ژنو که روز دوشنبه آغاز می شود، شرکت کنند با جامعه بین المللی در مورد آنچه باعث نگرانی همه جهان، به ویژه کشورهای منطقه شده است، به طور جدی تعامل کنند."

از سرگیری مذاکرات هسته ای ایران با شرکت گروه ۱+۵، متشکل از کشورهای آمریکا، چین، روسیه، بریتانیا، فرانسه و آلمان، انجام می گیرد. این دست از گفتگوها بیش از یک سال بود که انجام نشده بود.

ایران تاکید دارد که برنامه هسته ای این کشور غیرنظامی است، اما برای غنی سازی اورانیوم در حدی که برای ساخت بمب هسته ای کافی است، گام هایی برداشته است.

شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین، در ابراز نظر در باره خطر دست یافتن ایران به سلاح هسته ای تاکید داشت که ایران نباید به سمت ساخت جنگ افزار هسته ای حرکت کند هر چند که این کشور کاملا حق دارد انرژی هسته ای غیرنظامی خود را توسعه دهد.

او گفت: "استفاده از توان هسته ای برای تولید اورانیوم مناسب ساخت بمب را ما هرگز نمی پذیریم و نمی توانیم در این منطقه با آن کنار بیاییم. ما این موضوع را به ایران گفته ایم و از دیگران هم شنیده ایم."

اظهارات وزرای امور خارجه آمریکا و بحرین در حالی منتشر شده است که سایت جنجالی ویکی لیکس در بخشی از افشاگری های اخیر خود، پیام های دیپلماتیک آمریکا را فاش کرده است که نشان دهنده ناخشنودی کشورهای شاخص عرب از ادامه برنامه هسته ای ایران و درخواست آنها از آمریکا برای برخوردی محکم با آن است.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.