مجلس ایران با افزایش اختیارات معاون رئیس جمهوری مخالفت کرد


مجلس ایران با افزایش اختیارات معاون رئیس جمهوری مخالفت کرد

مالیات بر ارزش افزوده اکنون سه درصد است و قرار است در پنج سال آینده هر سال یک درصد به آن اضافه شود

مجلس ایران بعد از مخالفت نمایندگان با افزایش اختیارات معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری، به این بخش از برنامه پنجم توسعه رای منفی داد.

بنابر بخشی از برنامه پنجم توسعه که مجلس سرگرم بررسی آن است، اختیارات معاون برنامه ریزی رئیس جمهوری افزایش پیدا می کرد ولی نمایندگان با این استدلال که این کار واگذار کردن اختیارات قانونگذاری مجلس به ریاست جمهوری است، با آن مخالفت کردند.

بر اساس بخشی از ماده 199 برنامه پنجم توسعه دولت موظف شده بود که کلیه قوانین و مقررات از جمله احکام قانون برنامه را در حد درآمدها اجرا کند.

الیاس نادران نماینده تهران در مخالفت با این بخش از لایحه برنامه پنجم گفت که "آنچه در اینجا آمده بدین معناست که اختیار قانون گذاری مجلس محدود شده و همه اختیارات مجلس به معاونت برنامه ریزی رئیس جمهوری داده می شود."

به گفته آقای نادران، "بدین ترتیب مجلس اختیار قانونگذاری خود را به معاونت ریاست جمهوری می دهد که هر گاه لازم بداند قانون را ابلاغ کرده و تخصیص اعتبار کند."

به نظر این نماینده مجلس، با تصویب این بخش از برنامه اختیار قانونگذاری مجلس محدود شده و "باز هم همچون تخصیص بودجه دو میلیارد دلاری به مترو، بسیاری از مصوبات از سوی معاونت برنامه ریزی اجرایی نخواهد شد. چون ممکن است این معاونت مصلحت نداند که اعتبار قانونی را ارائه دهد."

اشاره این نماینده مجلس به مصوبه ای بود که بر اساس آن دو میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت می شد و در اختیار مترو قرار می گرفت اما دولت با این استدلال که مصوبه مجلس بعد از رد آن از سوی شورای نگهبان در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شده، و به همین دلیل غیرقانونی است، آن را اجرا نکرد.

مجلس بعد از رد مصوبه از سوی شورای نگهبان دوباره بر نظرش مبنی بر این که دولت باید دو میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی به مترو اختصاص دهد، این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت فرستاد و مجمع به این مصوبه رای داد اما دولت از اجرای این مصوبه خودداری می کند.

آقای نادران خطاب به نمایندگان مجلس گفت که "مجلس را از راس امور بودن انداخته اید و الان هم دارید اختیارات مجلس را به دولت می دهید."

در مقابل محمد حسین ابوترابی فرد که در غیاب علی لاریجانی ریاست مجلس را بر عهده داشت به آقای نادران گفت که "شما نگران نباشید به کلیه دستگاههای اجرایی بودجه ابلاغ خواهد شد و اگر مسئولان اجرایی به قوانین مصوب عمل نکنند، مواخذه می شوند.

محمود احمدی نژاد مدتی پیش، در مصاحبه با روزنامه دولتی ایران گفته بود که سخن آیت الله خمینی مبنی بر اینکه مجلس در راس امور است، مربوط به زمانی بوده که کشور را نخست وزیر منتخب نمایندگان مجلس اداره می کرده، اما اکنون قوه مجریه در راس قرار دارد.

این سخن آقای احمدی نژاد، واکنش های شدیدی را در محافل سیاسی ایران برانگیخت؛ تا آنجا که ۱۷۰تن از نمایندگان مجلس ایران در تذکری کتبی به رئیس جمهوری از او خواستند که به جای نفی جایگاه مجلس، به وظایف خود عمل کند.

یپش از سخنان آقای نادران، احمد توکلی نماینده دیگر تهران خطاب به نمایندگان گفت که اگر چنین چیزی را تصویب کنند جنبه نظارتی مجلس از دست می رود و "دولت به راحتی می تواند هر چه را نخواست اجرا نکند."

آقای توکلی خطاب به نمایندگان مجلس گفت که "از معاون رئیس جمهوری که چنین اختیاری را می خواهید به او بدهید نمی توان استنطاق کرد از رئیس جمهوری هم که یک سئوال نمی کنید، پس چطور می خواهید بر عملکرد معاون برنامه ریزی در اجرای قوانین مصوب مجلس نظارت کنید؟"

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.