شش اختراع برتر تکنولوژیک ۲۰۱۰ از نگاه مجله تایم


شش اختراع برتر تکنولوژیک ۲۰۱۰ از نگاه مجله تایم

مجله تایم، ۵۰ اختراع برتر سال ۲۰۱۰ را برگزیده و منتشر کرده است که از میان آنها ۶ مورد در دسته اختراعات تکنولوژیک قرار گرفته‌اند. نوآوری‌هایی برآمده از ایده‌های ناب که در جهان فناوری تغییرات اساسی پدید آورده‌اند.

هفته‌نامه آمریکایی تایم، هر ساله برترین اختراعات سال را در عرصه‌های گوناگون علم، فناوری، پزشکی، هنر و تجهیزات نظامی انتخاب و منتشر می‌کند. نگاهی می‌اندازیم به برترین اختراعات تکنولوژیک سال ۲۰۱۰ به انتخاب سردبیران مجله تایم.

آی‌پد؛ تبلت جادویی و انقلابی اپل

آی‌پد (iPad) در صدر فهرست اختراعات تکنولوژیک سال مجله تایم نشسته است. اواخر ژانویه ۲۰۱۰ که استیو جابز، مدیرعامل مشهور کمپانی اپل، در مراسم رونمایی و معرفی آی‌پد آن را محصولی «جادویی و انقلابی» خواند، حتی خوش‌بین‌ترین ناظران و تحلیل‌گران فناوری اطلاعات هم پیش‌بینی نمی‌کردند که تبلت اپل در سراسر جهان با چنین استقبال بی‌سابقه‌ای روبرو شود.

آی‌پد، بنا به تعریف اولیه استیو جابز قرار بود جایی در میانه گوشی هوشمند و لپ‌تاپ کاربران قرار گیرد و به همین خاطر بسیاری از متخصصان می‌گفتند کارکرد محدودی خواهد داشت. اما تنها چند هفته پس از عرضه رسمی آن به بازارهای جهانی، انبارهای اپل خالی شد و مشتریان آن در سراسر جهان در نوبت دریافت این محصول جدید قرار گرفتند.

تا کنون در هر فصل سال ۴/۵ میلیون آی‌پد فروخته شده است

آی‌پد، محصول کمپانی قدرتمند و خلاقی است که پیرو نیاز کاربران نیست و محصولاتش را بر اساس نیاز آنها طراحی نمی‌کند. اپل، نیازهای جدیدی برای کاربران تعریف می‌کند و در چشم به‌هم زدنی، دامنه تاثیرگذاری‌اش پنج قاره جهان را درمی‌‌نوردد. تا کنون اپل به طور میانگین در هر فصل سال ۴/۵ میلیون آی‌پد فروخته است. هیچ کالای الکترونیکی در تاریخ به سرعت آی‌پد فروخته و فراگیر نشده است و اگر فروش آن با همین سرعت پیش برود، آی‌پد تا پایان سال ۲۰۱۱ پس از تلویزیون، گوشی‌های هوشمند موبایل و لپ‌تاپ، چهارمین محصول پرمصرف الکترونیک در جهان خواهد بود.

مشکل چندکارگی (Multi-Tasking) از مشکلات شناخته‌شده آی‌پد است که روز دوشنبه ۲۲ نوامبر، با ارا‌ئه آخرین نسخه (4.2) سیستم عامل iOS حل شده است.

اپلیکیشن فلیپ‌برد؛ طعم متفاوت زندگی در شبکه‌های اجتماعی‌

حتی اگر از قدیمی‌های توییتر و فیس‌بوک باشید و از همان روزهای ابتدایی به فیدهای RSS خو گرفته باشید، باز هم شیوه ارائه آیتم‌های گوناگون در شبکه‌های اجتماعی ممکن است کمی برایتان کسالت‌‌آور باشد. اپلیکیشن فلیپ‌برد (Flipboard) که برای آی‌پد طراحی شده، زندگی آنلاین شما در شبکه‌های اجتماعی و نحوه استفاده‌تان از فیدها را کاملا دگرگون می‌کند.

فلیپ‌برد آیتم‌های آپدیت شده در شبکه‌های اجتماعی را دسته‌بندی می‌کند، می‌فهمد که لینک ارائه شده حاوی چه نوع داده‌ای است و بر این اساس متن‌ها، عکس‌ها و ویدئوها را جدا می‌کند و به‌صورتی بسیار کاربرپسند و خوش‌فرم در قالب یک مجله شیک به شما ارائه می‌کند. مجله‌ای که مسئولیت انتخاب محتوای آن با شماست؛ شما سردبیر مجله‌ای هستید که فلیپ‌برد برایتان می‌سازد.

فلیپ‌برد، اپلیکیشنی برای آی‌پد است که امکان حضوری متفاوت در شبکه‌های اجتماعی را فراهم می‌کند

بدیهی است که انتخاب با شماست؛ می‌توانید فید وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های محبوب خود را وارد آن کنید، اکانت فیس‌بوک و توییتر خود را به آن معرفی کنید و به سادگی در همین اپلیکیشن به گشت و گذار در جهان مجازی بپردازید، با دوستان‌تان تعامل داشته باشید؛ کامنت بگذارید، لایک بزنید، ری‌توییت کنید یا آیتمی که به نظرتان جالب است را به سادگی با چند حرکت انگشت، برای دوستان‌تان ایمیل کنید یا در شبکه‌‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. فلیپ‌برد اپلیکیشنی بی‌نظیر است و تیم طراح آن آن‌قدر خوش‌ذوق و خوش‌سلیقه بوده که به نیاز‌های سخت‌پسند‌ترین کاربران هم پاسخ گفته است.

لوکسی؛ ثبت لحظه‌های زندگی بدون کمک دست

 لوکسی دوربین فیلم‌برداری است. اما نه به سادگی همه همتاهایش، که دست‌کم یک دست شما را مشغول می‌کنند. لوکسی مانند یک هندزفری بلوتوث روی گوش‌تان قرار می‌گیرد و کار فیلم‌برداری را از هر زمان دیگری ساده‌تر می‌کند. ویژگی‌های اجتماعی این دوربین موجب قرار گرفتن آن در فهرست برترین اختراعات تکنولوژیک تایم در سال ۲۰۱۰ بوده است. لوکسی می‌تواند تا ۵ ساعت ویدئو ضبط کند.

دوربین فیلم‌برداری لوکسی

به آسانی می‌توانید این دوربین را به گوشی هوشمند خود متصل کنید، در حالی که مشغول فیلم‌برداری هستید از آن برای مکالمه تلفنی با دیگران استفاده کنید، تنها با فشردن یک دکمه می‌توانید تصویرهایی که ضبط کرده‌اید را در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر و فیس‌بوک به اشتراک بگذارید یا روی یوتیوب قرار دهید. البته اگر بخواهید می‌توانید کلیپ‌های ضبط شده را از طریق اپلیکیشن لوکسی در گوشی موبایل خود ویرایش کنید و سپس آن را به هر جایی که می‌خواهید در جهان مجازی بفرستید.

کیک‌استارتر؛ بشردوستی مبتنی بر وب 2.0

کیک‌استارتر (Kickstarter) راهی جدید برای حمایت مالی از ایده‌های خلاقانه و تلاش‌های بلندپروازانه است. طراحان این وب‌‌سایت و شبکه آنلاین معتقدند یک ایده خوب می‌تواند با بهره‌گیری از ارتباطات و کمک‌های مالی آنلاین، به سرعت و در ابعادی وسیع گسترش یابد و به نتیجه برسد. اما چرا باید کاربران وب برای حمایت از ایده‌ای که به نظرشان جالب است پول بپردازند؟ پاسخ ساده است! آنها در منافع این پروژه‌ها شریک خواهند شد.

کیک‌استارتر، پروژه‌ای برای حمایت مالی‌ آنلاین از ایده‌های ناب

تا زمانی که بخش مشخصی از کار انجام نشده، پولی دست به دست نخواهد شد. استانداردهای خاصی برای پروژه‌ها تعریف شده است که در وب‌سایت کیک‌استارتر قابل دسترسی است. اما هرکسی می‌تواند پروژه مورد نظر خود را از طریق پست‌های وبلاگ، ویدئوهایی در یوتیوب و راه‌های آنلاین دیگر به دیگران معرفی کند.

اسکوئر؛ پلت‌فرم نوین پرداخت آنلاین، بدون هزینه‌های پنهان

جیم دورسی، طراح پلت‌فرم اسکوئر (Square)، یکی از بنیان‌گذاران توییتر است. اسکوئر یک کارت‌خوان مغناطیسی است که روی گوشی‌های هوشمند و یا تبلت‌هایی مانند آی‌پد نصب می‌شود و به کمک آن می‌توان بدون قرارداد و هزینه‌های پنهان از کارت‌های اعتباری (Credit Cards) استفاده کرد.

اسکوئر، ابزاری برای پرداخت آنلاین

با اسکوئر دیگر از شر کاغذبازی‌های رایج خلاص می‌شوید و نیازی نیست که منتظر دریافت رسید بمانید. به محض انجام نقل و انتقال پولی، رسید آن به همراه امضای دیجیتال، برای فرستنده و گیرنده ایمیل خواهد شد. با استفاده از اسکوئر، بررسی پیشینه فعالیت‌های مالی نیز برای کاربر آسان‌تر از همیشه خواهد بود.

دوربین عکاسی سونی آلفا A55

آلفا A55هم یک دوربین SLR است، اما با دیگر مدل‌های موجود در جهان، تفاوتی اساسی دارد. همه دوربین‌های SLR اگرچه کیفیت فوق‌العاده‌ای دارند، اما از یک دهه پیش تا کنون برای ثبت عکس‌ها یک محدودیت تکنیکی دارند که در این مدل از دوربین سونی برای نخستین بار رفع شده است.

عکس تزیینی است

این محدودیت از وجود آینه‌ای نشات می‌گیرد که برای تبدیل تصویر و رساندن آن به چشم استفاده می‌شود. در طول این فرایند، سنسور فوکوس برای لحظه‌ای مشغول می‌شود و تا بازگشتش به حالت عادی امکان ثبت عکسی دیگر با دقت فوکوس بالا وجود ندارد. این ضعف مزمن در دوربین‌های آلفا A55 کمپانی سونی رفع شده و قابلیت‌های فوکوس دوربین را به‌طور شگفت‌آوری دگرگون کرده است.

این یعنی می‌توان در یک ثانیه تا ۱۰ عکس با فوکوس دقیق گرفت و ضبط تصاویر ویدیویی HD نیز بدون مشکل فوکوس انجام خواهد شد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.