مطهری: تعداد امضاها برای سوال از احمدی نژاد به حد نصاب رسیده است


مطهری: تعداد امضاها برای سوال از احمدی نژاد به حد نصاب رسیده است

علی مطهری، نماینده منتقد دولت در مجلس، می گوید که تعداد امضاها برای سوال از محمود احمدی نژاد به حد نصاب رسیده و کسی امضای خود را پس نگرفته است، ولی نمایندگان هوادار دولت می گویند که تعدادی از نمایندگان امضای خود را پس گرفته اند.

طرح سوال از رییس جمهور اسلامی ایران اواسط مهرماه مطرح شد و بر اساس گزارش سایت های خبری ایران، در ابتدا هشت نماینده مجلس آن را امضاء کردند.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که رییس جمهور اسلامی در مصاحبه ای با روزنامه دولتی «ایران» اعلام کرد که مجلس دیگر در راس امور نیست و قوه مجریه، قوه اول کشور است.

برخی از نمایندگان هوادار دولت محمود احمدی نژاد در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا و سایت های طرفدار دولت گفته اند که برخی از نمایندگان امضاهای خود را پس گرفته و این سوال جای طرح ندارد.

این در حالی است که علی مطهری در گفت و گو با سایت «آفتاب» که به اصلاح طلبان نزدیک است گفته است: «تعداد امضاها برای طرح سوال از رییس جمهور به حد نصاب لازم رسیده است، برای همین برخی سایت ها و نمایندگان افراطی حامی دولت فضاسازی می کنند.»

این نماینده مجلس افزوده است: «اگر کسی قرار بود امضایش را پس بگیرد باید نزد من می آمد اما تا امروز حتی یک نفر هم برای پس گرفتن امضاء مراجعه نکرده است.»

بر اساس اصل ۸۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، طرح سوال از رییس جمهور در صورتی قابل طرح است که حداقل یک چهارم از نمایندگان مجلس آن را امضاء کرده باشند.

آقای مطهری می گوید که «طرح مذکور بیش از ۵۰ امضاء دارد و تعداد امضاها به حد نصاب لازم برای طرح سوال از رییس جمهور رسیده است.»

بر اساس گزارش های منتشره، طرح یاد شده نیاز به ۷۳ امضاء دارد و به گفته حمید رسایی، نماینده حامی دولت در مجلس، ۲۵ امضای دیگر متعلق به جناح اقلیت مجلس است.

محورها و زمان ارائه طرح سوال

طرح برخی از نمایندگان برای سوال از محمود احمدی نژاد دارای چهار محور است: «اظهارات رئیس ‌دولت در خصوص جایگاه مجلس و اینکه مجلس در راس امور نیست»، «عدم توجه به مسائل فرهنگی جامعه»، «اظهارات اسفندیار رحیم ‌مشایی رئیس دفتر وی در خصوص مکتب ایرانی به جای مکتب اسلامی» و «سیاست‌های لیبرالی فرهنگی».

برخی دیگر از نمایندگان از جمله موسی الرضا ثروتی، نماینده بجنورد که به جناح اقلیت نزدیک است، بحث بودجه متروی تهران، تسهیل ازدواج جوانان و همچنین تذکرات هیأت تطبیق به ۱۶ مصوبه مغایر دولت با مصوبات مجلس و بی‌توجهی دولت به اصلاح آن مصوبات را از دیگر زمینه‌های طرح سوال مجلس از رئیس‌جمهور دانسته اند.

آقای مطهری درباره زمان ارائه این طرح به هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی گفته است: «این طرح با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی مطرح خواهد شد؛ به عنوان مثال تا قانون هدفمند کردن یارانه ها اجرایی نشود و قیمت های حامل انرژی مشخص نشود این طرح به هیئت رییسه ارائه نخواهد شد.»

وی اظهار داشت: «متاسفانه عده ای از این قضیه تابو ساخته اند و آن را بزرگ جلوه می دهند. به همین علت است که برای زمان طرح آن محتاط عمل می کنیم.»

طرح سوال از آقای احمدی نژاد با واکنش شدید سایت ها و نمایندگان هوادار دولت روبرو شده است و روز چهارشنبه، خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، در گزارش های مختلف این اقدام را زیر سوال برد.

این خبرگزاری از قول محمود احمدی بیغش، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، نوشت که «تعدادی از نمایندگان امضاهای خود را در مورد طرح سوال از رییس جمهور پس گرفته اند... سوال از رییس جمهوری متعهد و پرتلاش کم لطفی است.»

حمید رسایی، نماینده قم، نیز اقلیت اصلاح طلب مجلس را متهم کرده است که «مدیریت طرح سئوال از رییس جمهور» را در اختیار دارند ولی افزود: «اما این کار به دست برخی از اصولگرایان با مواضع دو پهلو و کسانی که در ایام انتخابات جزو ستاد اصولگرایان حامی موسوی بودند در حال انجام است.»

وی از اقدام نمایندگان مجلس به عنوان «گرو کشی و لج و لجبازی سیاسی» یاد کرده و گفته است که این طرح راه به جایی نمی برد.

سایت خبری« آفتاب» گزارش داده است: «طرح سوال از رئیس‌جمهوری در ۳۰ سال گذشته... یعنی در هشت دوره مجلس سابقه نداشته است و روسای ‌جمهور هیچ گاه مورد سوال نمایندگان مجلس واقع نشدند.»

با این حال، ابوالحسن بنی صدر، نخستین رییس جمهور اسلامی ایران از جمله افرادی بود که از سوی مجلس شورای اسلامی استیضاح و از سمت خود برکنار شد.

هفته جاری، چهار نماینده مجلس عضو کارگروه حل اختلاف دولت و مجلس در نامه ای ۲۰ صفحه ای با اشاره به تخلفات گسترده دولت محمود احمدی نژاد از اجرای قوانین اعلام کردند: با توجه به «اوامر» رهبر جمهوری اسلامی در مورد تعامل با دولت و نیز شرایط سیاسی، تاکنون «از سئوال و استیضاح رئیس جمهوری‌ صرف نظر کرده ‌اند.»

کارشناسان سیاسی معتقدند با توجه به حمایت های صریح رهبر جمهوری اسلامی ایران از دولت محمود احمدی نژاد، تا زمانی که آیت الله علی خامنه ای موافقت خود را اعلام نکند احتمال کمی وجود دارد تا از رییس جمهور ایران سوال شود.

از سوی دیگر مجلس شورای اسلامی تا کنون از طرح استیضاح حداقل هشت وزیر دولت خبر داده ولی این استیضاح ها هنوز به نتیجه ای نرسیده است.
red.boy - ایران - تهران
درسته مجلس هم مجلسی پاک و درست حسابی نیست ولی همین که از احمدی نژاد بخوان سوال کنن خودش جای امیدواریه.چون دیگه یه عده از طرفداران دولت و ساندیس خورا به این نتیجه پی میبرند احمدی نژاد چه گندی بالا اورده که صدای مجلس فرمایشی رهبر هم درومده
چهار‌شنبه 3 آذر 1389

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
جون خودتن یک سری به بی بی سی بزنید خودشان گل میگن و خودشان گل میشنوند الاغ علی"بدون تردید تحریم ها را دور می زنیم" و "ناکامشان می کنیم",,مموت میمون نژاد"تحریم های بین المللی را به "نیش پشه" و قطعنامه های تحریم را به "کاغذپاره" تشبیه کرده",,ووواز همه عنترنماتر" محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج سرمایه داری ایران گفته "خدا را شکر می‌کنم که کشورمان در تحریم است. دعا کنیم که هر روز تحریم‌ها بیشتر شود."چرا که "بخش اعظم انرژی جهان زیر پای پیروان حضرت آیت الله خامنه ای، ولی امر مسلمین و شاهرگ‌های حیاتی دنیا در دست پیروان ولایت است.".........................شماکامنتها قضاوت و حواله کنید.
چهار‌شنبه 3 آذر 1389

بابک - ایران - سبزوار
با اردنگی این چوپان دروغ گو که امده به جای رییس جمهور نشسته باید بندازنش بیرون
چهار‌شنبه 3 آذر 1389

HADAFEVALA - ایران - تهران
رهبر ذلیل جمهوری اسهالی غلط کرده که جلوگیری میکنه دیکتاتور عوضی. انقلاب مشروطه دوباره باید تکرار بشه تا مجلس به توپ نبستن.
چهار‌شنبه 3 آذر 1389

2oktor - ایران - قم
برین خودتونو سیاه کنین به قول استاد عالی پیام : خر تصور کرده ای این قوم را یا خودت بل نسبت خرها خری ؟!؟!؟
پنج‌شنبه 4 آذر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.