بررسی روزنامه های صبح تهران " سه شنبه دوم آذر


بررسی روزنامه های صبح تهران – سه شنبه دوم آذر

تیترهای اول

"اختلاف نظر بر سر کارگروه حل اختلاف" عنوان اصلی قدس است. مردم سالاری و حزب الله به نقل از رییس مجلس نوشته اند "سخنان کدخدایی نظر جنتی بوده نه کارگروه حل اختلا ف"، سیاست روز از "بازخوردهای یک پیشنهاد" نوشته، ابتکار همین گزارش را با تیتر "این فقط نظر آیت الله جنتی است" منعکس کرده و روزنامه خبر "اعتراض مجلس به گزارش شورای نگهبان" را در صدر عنوان های خود آورده است.

"مبارزه با مفاسد ااقتصادی را رها نخواهیم کرد" به نقل از رییس قوه قضاییه تیتر یک حمایت است. رسالت از قول وزیر خارجه نوشته "اجازه ماجراجوئی در خلیج فارس را نمی دهیم" و کیهان خبر از "اعزام شاه عربستان به آمریکا" داده است.

ایران نوشته "تجارت ایران با جهان اسلام به 50 میلیارد دلار می‌رسد"، جام جم نوشته "قیمت بلیت هواپیما آزاد شد"، "افزایش کنترل معاملات مسکن" عنوان اصلی دنیای اقتصاد است و جهان صنعت نوشته "گزینه های دولت: استعفا بازخرید یا انتقال".

"احضار بیش از‌ سی نفر در پرونده کوی دانشگاه" به نقل از دادستان کل کشور تیتر اول آفرینش است، همین گزارش با عنوان "اظهارات مقامات قضایی درباره پرونده بیمه، کوی دانشگاه و مهدی هاشمی" در خراسان آمده، تهران امروز از "توضیحات قضائی درباره دو پرونده ویژه" نوشته و روزنامه جمهوری اسلامی به نقل از همان مقام خبر داده "لایحه جرم سیاسی بزودی به مجلس می رود".

گزیده مقالات

لبخند کرملین به ناتو

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته زمانی طیف رهبران کنونی کرملین، از سیاستهای "بوریس یلتسین" به عنوان خودباختگی در برابر غرب یاد می‌کردند و آنرا به حق محکوم می‌نمودند ولی امروزه سیاست‌های کرملین از همان خطوط قرمز نیز فراتر رفته بطوری که می‌توان آنرا نوعی "وادادگی سیاسی - نظامی - امنیتی" با پیامدهای برگشت‌ناپذیر دانست.

به نظر این روزنامه جمع‌بندی مقامات ارشد مسکو هرچه باشد اگر تا دیروز قرار بود سپر دفاع موشکی آمریکا در لهستان و سامانه استراق سمع آن در جمهوری "چک" مستقر شود، امروز در لیسبون تمامی 28 عضو ناتو بالاتفاق پذیرفتند که همگی در سپر دفاع موشکی، حضور و نقش فعال داشته باشند و مسکو نیز در یک عقبگرد غیرمنتظره نه‌تنها از این تصمیم ناتو غافلگیر نشده و معترض نیست بلکه خود نیز داوطلبانه به این طرح پیوسته و برای استقرار و تکمیل سپر دفاع موشکی ناتو، خاک سرزمین خود را پیشکش می‌کند در حالیکه هیچکس حتی در "ناتو" این تصمیم مسکو را نشانه "ابتکار عمل" تلقی نمی‌نماید.

روزنامه جمهوری اسلامی به رهبران کرملین توجه داده که این عقب‌نشینی‌ها یقیناً اعضای اصلی ناتو را به اتخاذ سیاستهای تهاجمی ‌تر تشویق و برای برداشتن گامهای بلندتر به سوی مسکو، وسوسه خواهد کرد و سرانجام، زمانی که رهبران بعدی کرملین به عمق فاجعه پی ببرند و در فکر اصلاح و تجدیدنظر در این سیاست‌های انفعالی خود برآیند، متوجه خواهند شد که کار از کار گذشته و عمق استراتژیک روسیه در یک فرایند برگشت‌ناپذیر، به شدت آسیب‌دیده و شاید هرگز فرصت جبران و ترمیم آن، فراهم نیاید.

الزامات مهاجرت معکوس 5 میلیونی

آفرینش در سرمقاله خود نوشته چندی پیش رئیس جمهور برای چندمین بار پیاپی بر ضرورت خروج 5 میلیون نفر از تهران تأکید کرد ضرورتی که نیاز مند مهاجرت معکوس بزرگی است و طبعا نیز نیازمند بستر سازی وبرنامه ریزی ویژه ای است. در این راستا قبل از هر امری باید به دنبال چرایی جذابیت های کلان شهر تهران بود در این بین و براساس نتایج مطالعات طرح سند مهاجرت معکوس، بیش از 70 درصد مهاجرت‌ها به استان تهران ناشی از مشکلات اقتصادی است و مشکلات اقتصادی، بیکاری و فقدان درآمد و مسکن مهمترین شاخص‌های مؤثر در کنار جذابیت های دیگر، فرهنگی و اجتماعی و... مهاجرت مداوم به استان تهران است.

به نوشته این روزنامه در این حال این جذابیت های چند گانه تهران با توجه به وسعت و گستردگی مشکلات چند جانبه تهران، اکنون هر چند بسیاری را در فکر "ضرورت سبک ‌سازی پایتخت" انداخته است اما اجرای این امر مسلما نیازمند الزامات و زمینه سازی بسترهایی است که در صورت ایجاد آن بستر ها و پیش زمینه ها سیاست مهاجرت معکوس و میلیونی می تواند با موفقیت هایی روبرو گردد وگرنه عملا همانند بعضی دیگر از طرح های اعلام شده همچنان برروی کاغذ باقی خواهد ماند.

علی رمضانی در مقاله آفرینش نتیجه گرفته که تا زمانی که امکانات موجود تهران در شهرستان‌ها فراهم نشود مردم از یک سو ناگزیر به مهاجرت به پایتخت هستند تا علاوه بر رفع ملزومات زندگی به فضای کار، درمان، آموزش و خدمات مطلوب تری دسترسی داشته باشند و از سوی دیگر نیز رویای مهاجرت معکوس نیز بی سرانجام باقی خواهد ماند.

برای آن که دلشان برای پایتخت نمی سوزد

سیاست روز با عنوان "برای آن ها که دلشان برای پایتخت نمی سوزد" نوشته سرفه‌های پیاپی و جگر سوز کلانشهر سالخورده از مرز نگرانی گذشته است. حال تهران روز به روز وخیم ‌تر می‌شود اما مسئولان ذیربط همچنان به جلسات پشت درهای بسته اکتفا می‌کنند. پایتخت پیر به زور نفس می‌کشد و ما فقط به دنبال مقصر می‌گردیم.

به نوشته این روزنامه توپ تقصیر از زمینی به زمین دیگر می‌غلتد. شهرداری، خودروسازان را مقصر می‌داند و سازمان محیط زیست دودکش عظیم کارخانجات را روی صندلی متهم می‌نشاند. اهالی صنعت زیر بار اتهام نمی‌روند و وارونگی هوا را مقصر می‌دانند. یکی می‌گوید تقصیر بساز بفروش‌هاست و دیگری عاملان ویرانی پارک‌های جنگلی را مقصر اصلی می‌داند.

و سرانجام به نوشته سیاست روز: شهروندان با حیرت به این‌همه هیاهو نگاه می‌کنند. به هیاهوی آنانی که دلشان هیچگاه برای پایتخت نمی‌سوزد.

آلودگی هوای اصفهان

ابتکار در گزارشی نوشته آلودگی هوای اصفهان در سال‌های اخیر نه تنها به کوتاه ‌شدن عمر شهروندان و مرگ ناگهانی آنها منجر شده، پیامد‌های سو زیست محیطی بسیاری نیز بر جای گذاشته است که این عوارض بر گیاهان و درختان تاثیر گذاشته و به خزان زودرس درختان منجر شده است.

به گزارش این روزنامه اگرچه اصفهان با درختان نارون و چنارهای سر به فلک کشیده‌اش زیبا است ولی با قدم زدن در خیابان‌های اصفهان در فصل تابستان ریزش زودهنگام و زرد شدن برگ‌های درختان را شاهد بودیم به طوری که فضای پیاده روهای شهر از برگ‌های خشک پائیزی پر شده بود. با این اوصاف بر آن شدیم که بدانیم چه عواملی باعث خشک شدن زودهنگام درختان اصفهان شدند.

ابتکار با اشاره به نظر سرپرست سازمان پارک‌ها و فضای سبز اصفهان نوشته یکی از دلایل خزان زودرس درختان را گرمای هوا دانست و افزود: گرمی هوا درختان پهن برگ را تحت‌تأثیر قرار داده و به زردی آنها در اواسط تابستان می‌انجامد. هر ساله در فصل تابستان بر اثر شوک ناشی از افزایش حرارت هوا اغلب درختان پهن برگ و ضعیف دچار خزان زودرس می‌شوند و این موضوع در سال‌هایی که دمای هوا یکباره بالا می‌رود، بیشتر نمود دارد.

تثبیت یا تغییر قیمت کالاهای اساسی

مهرداد میهن‌دوست‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته نگرانی از نحوه اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها این روزها دغدغه مشترک مردم و کارشناسان است اما مسوولان دولتی در تلاش هستند تا ثابت کنند این نگرانی‌ها بی‌دلیل است و مردم باید با آرامش کامل به زندگی روزمره خود ادامه دهند.

در راستای همین تلاش بود که چندی قبل یک عضو کارگروه تنظیم بازار گفته بود وزارت بازرگانی تدابیری اندیشیده است تا اجازه ندهد قیمت 22 قلم کالای اساسی افزایش یابد.

به نوشته این مقاله هنوز یک ماه نشده معاون وزیر بازرگانی حرفش را عوض کرد و گفت: قیمت 22 قلم گروه کالای تثبیت شده هم پس از هدفمندی یارانه‌ها تغییر می‌کند. وی البته سخنش را این گونه ادامه داد: نمی‌توانیم هم پرداخت مستقیم یارانه را داشته باشیم و هم قیمت‌ها را ثابت نگه داریم چون در این صورت هدفمندی یارانه‌ها معنا ندارد و عملا به مردم یارانه می‌دهیم.

جهان صنعت افزوده وقتی یک معاون وزیر در مورد موضوعی به اهمیت 22 قلم کالای اساسی که سهم بالایی در سبد خانوار دارند این‌گونه تغییر موضع می‌دهد باید به مردم حق داد که ابراز نگرانی کنند. ای‌کاش ایشان پیش از این اظهارات سری به آرشیو مصاحبه‌های خود می ‌زدند.

استقلال بانک مرکزی چرا و چگونه

دکتر احمد یزدان‌پناه در سرمقاله دنیای اقتصاد بحث و جدل‌های مجلسیان با مقامات پولی و دولتیان بر سر استقلال بانک مرکزی آن را طبیعی دانسته و نوشته مفهوم درست این حلقه مفقوده اقتصاد ایران در بین سیاسیون کشور ما شکل نگرفته و به همین دلیل تفاهم بر سر آن بسیار مشکل شده است. مساله خیلی قدیمی است، ولی بحث امروز دنیا برای استقلال بانک مرکزی بر محور درجه بهینه جدایی این دو نهاد از یکدیگر است.

به نظر این اقتصاددان ابعاد استقلال بانک مرکزی برای سیاستمداران از شفافیت لازم برخوردار نیست، برای همین پرسش‌های زیادی مطرح است. برای یک کشور در حال توسعه اهمیت آن چیست؟ آیا استقلال بانک مرکزی به هدف اصلی کاهش تورم کمک می‌کند؟ رابطه استقلال بانک مرکزی با دو محور اصلی توانمندی این بانک یعنی "شفافیت" و "پاسخگویی" چگونه است؟ "تورم ترسی" و "تورم گریزی" مقامات پولی که از مقامات دولتی بیشتر است آیا می‌تواند جایگزین استقلال نیم‌ بند بانک مرکزی در کشورهای در حال توسعه باشد؟

در ادامه سرمقاله دنیای اقتصاد آمده استقلال بانک مرکزی از این زاویه که بتواند سیاست‌مداران را از این اغوا بر حذر دارد که مدام برای ارائه خدمات بیشتر بر نقدینگی بیفزایند نعمت است و مساله "تولید" و "تورم" و بده بستان این دو یعنی مصالحه بین "تورم" و "بیکاری" را در کوتاه‌مدت و بلندمدت قابل برنامه‌ریزی می‌کند. اما تعارض دیگر دولت و بانک مرکزی بر سر چگونگی تامین کسری بودجه دولت البته باقی می ماند.

زبان و متانت و ادب

غلامرضا کمالی پناه در سرمقاله ابتکار نوشته زمانی که حامد کرزای،رئیس جمهور افغانستان، معارضان تفنگ به دست خویش یعنی طالبان را هموطنان نا خشنود نامید، هم باعث خوشحالی بود هم بد حالی. خوشحالی از آن جا که رئیس جمهور یک کشور فارسی زبان، با دقت در گزینش صحیح واژگان والقاب، به تقویت فرهنگ "با دوستان مروت با دشمنان مدارا "پرداخته و گروهی را که سالها جز به زبان تفنگ و گلوله و آتش با وی و دولتش سخن نگفته اند، این گونه محترمانه و به دور از انتساب القاب و انگ‌های دلگزا و نفرت انگیز مورد خطاب قرار داد.

به نوشته این مقاله حاکمان و نخبگان همواره گویش خاصی داشته اند که آنان را از دیگر طبقات اجتماعی ممتاز می‌نموده است. به همین سبب در علم زبان شناسی، گویش‌های اجتماعی، مطرح شده است. الفاظ مورد استعمال مسئولان باید همانند دانه‌های مروارید به صورت منسجم به قصد القای مفهموم ارزشمندی به مخاطبان گزینش و مرتب گردد. اگر در میان این رشته، خرمهره‌ای، آگاهانه یا ناگاهانه، ظاهر شود قطعا ارزش سخن و سخنگو راپایین می‌آورد.

و خلاصه سرمقاله ابتکار این است که وقتی این کشور با پیشینه غنی،فرهنگی و معنوی ایران غالب نخبگان سیاسی و فرهنگی در سخن راندن بی پروا و در انتساب القاب زشت به هم – از هر جناحی – در حال سبقت گرفتن هستند، آدمی بد حال می‌شود.

black chador - امریکا - ولدن
جواب به جمهوری : شما بهتره یه مقدار تحقیقات در مورد این تصمیم روسیه و رابطه اش با ناثبات بودن اوضاع سیاسی ایران بکنید. من هم اگر یک دیوانه قاتل همسایه ام بود هر کاری میکردم که از خطر از طرف اون دیوانه در امان باشم.
سه‌شنبه 2 آذر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.