هشدار موسوی در مورد احتمال ایجاد آشوب ساختگی به نام مخالفان دولت


هشدار موسوی در مورد احتمال ایجاد آشوب ساختگی به نام مخالفان دولت

آقای موسوی در پیام خود در آستانه آذرماه و به مناسبت نزدیک شدن روز دانشجو، سه میلیون دانشجوی ایرانی را "بزرگترین سرمایه جنبش سبز" دانسته است

میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت در ایران، نسبت به احتمال بروز شورش های کور پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و انتصاب آن به "جنبش سبز" هشدار داد.

آقای موسوی روز شنبه ۲۹ آبان (۲۰ نوامبر) در پیامی کتبی به دانشجویان ایرانی نوشت که حذف تدریجی یارانه ها در شرایطی که "سیاست های من درآوردی و فساد عمیق" اقتصاد ایران را بیمار کرده، خسارت بار است و مسئولان نظامی و انتظامی این کشور هم به صراحت از نگرانی خود نسبت به واکنش های احتمالی مردم و "سوء استفاده دشمنان خارجی و مخالفان داخلی" سخن می گویند.

او از مسئولان حکومت پرسیده است: "اگر به راستی بر این حقایق آگاهید و نظر کارشناسان را می شنوید که متفق اند اجرای این طرح به شکلی که شما تهیه کرده و اجرا می کنید، جز خسارت های مادی و انسانی و تشدید بی عدالتی دستاوردی در بر ندارد، چرا این همه اصرار بر چشم بستن به نظرات اقتصاددان های برجسته کشور و نمایندگان مجلس دارید"؟

آقای موسوی با اشاره به یکی از مانورهای پلیس تهران که در آن تعدادی از مأموران پلیس را با لباس های مبدل به شکل معترضان انتخاباتی در آورده بودند، در مورد احتمال ایجاد "آشوب های ساختگی" پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و نسبت دادن آن به هوادران جنبش اعتراضی موسوم به "جنبش سبز" هشدار داده است.

او انتشار تصاویری را به یاد آورده است که مأموران حکومتی را در حال صدمه زدن به اتومبیل ها و شکستن شیشه های خانه های مسکونی در جریان اعتراضات سال گذشته نشان می داد، در حالی که بعدا حکومت معترضان انتخاباتی را به دست داشتن در این تخریب ها متهم کرد.

بسیاری از مسئولان حکومت ایران در هفته های اخیر از احتمال بروز "فتنه اقتصادی"، کارشکنی مخالفان دولت در جریان حذف تدریجی یارانه ها و قصد آنها برای "سوء استفاده" از نارضایتی احتمالی ناشی از اجرای این طرح سخن گفته اند.

اما آقای موسوی در پیام خود به دانشجویان نوشته است: "همراهان جنبش سبز همچنان درخواست اجرای بدون تنازل قانون اساسی، پرهیز از خشونت و التزام به اخلاق و روش های اخلاقی را خط مشی خود می دانند و با هر کس که به هر عنوان و بهانه، آشوب کور بیافریند مخالفند".

او چنین آشوب هایی را مغایر منافع ملی ایرانیان و اهداف جنبش اعتراضی ایران دانسته و خواهان جلوگیری از چنین حرکت هایی شده است.

انتقاد از تقدیس قدرت و الگوی 'اطاعت محض یا اخراج'

آقای موسوی در بخش دیگری از پیام خود خطاب به دانشجویان که در آستانه آذرماه و به مناسبت نزدیک شدن روز دانشجو منتشر شده است، واقعه شانزدهم آذرماه سال ۱۳۳۲ را یادآوری کرده و نوشته است که در آن روز، دانشجویانی که به "استبداد داخلی و استعمار خارجی" اعتراض می کردند، سرکوب شدند.

به نوشته او، حکومت در آن زمان تصور می کرد که با سرکوب دانشجویان معترض، منتقدان برای همیشه ساکت خواهند ماند، اما بعدا روشن شد که این تصور اشتباه بوده است.

او تلاش حکومت ایران برای برای ایجاد ارعاب و تقدس بخشیدن به قدرت را با روش یکی از فرعون های مصر مقایسه کرده است که به نوشته قرآن، خطاب به مردمش گفته بود "انا ربکم الاعلی" (من پروردگار برتر شما هستم).

آقای موسوی تقدیس قدرت را "بدترین جنبه جباریت" خوانده و حرف چنین قدرتی را چنین خلاصه کرده است: "واجب است اطاعت کنید و سئوال نکنید و ما برتر از آن هستیم که مورد سئوال قرار گیریم".

او در بخشی از پیام خود نوشته است: "مستبدان، روز به روز تنهاتر می شوند، به همه چیز و همه کس گمان بد می برند، دوستان دیروزشان را از خود می رانند و هر انتقاد و نصیحتی را توطئه ای برای نابودی خویش می پندارند. بدتر آنکه منافع خودشان را مساوی با منافع ملی می گیرند و در چنین وضعی ناچار به سلاح داران تکیه می کنند و به دنبال کسانی می گردند که چشم و گوش بسته از آنها فرمان ببرند و سایه شک و تردید نسبت به افکار و اعمال آنها را حتی برای لحظه ای از دل نگذرانند".

آقای موسوی چنین شیوه ای را الگوی "اطاعت محض یا اخراج" نامیده است.

او در پیام خود از کسی نام نبرده است، اما با توجه به تأکید روز افزون هوادران حکومت ایران بر لزوم "اطاعت از رهبری" و اینکه رهبر ایران چند ماه پیش ولایت فقیه را شعبه ای از ولایت پیامبر اسلام دانسته بود، به نظر می رسد که انتقاد آقای موسوی تا حدودی متوجه شیوه حکومت آیت الله علی خامنه ای باشد.

آینده جنبس اعتراضی

میرحسین موسوی در بخش پایانی پیام خود، به آینده جنبش اعتراضی ایران پرداخته و با اشاره به برخوردهای امنیتی حکومت با این جنبش و محدود شدن روزافزون امکان اعتراض در ایران، نوشته است: "آگاهی چشم اسفندیار خودکامگان است".

او به مخالفان دولت توصیه کرده است که برای "گسترش آگاهی" در میان کسانی که به اینترنت دسترسی ندارند بکوشند و این کار را از طریق تماس چهره به چهره، بحث و گفت و گو در جمع های کوچک انجام دهند.

آقای موسوی در پیام خود نوشته است: "یادمان باشد که برای ما، هدف وسیله را توجیه نمی کند. یادمان باشد که شعار 'دروغ ممنوع' در روزهای پرشکوه پیش از انتخابات، چگونه از جان مردم خسته از دروغ های پیاپی قدرتمندان برخاست و فضای این دیار را گرفت. یادمان باشد که تا یکایک ما خود را از آلودگی ها و نقایص اخلاقی پاک نسازیم، انتظار داشتن جامعه اخلاق بنیاد... بیهوده است".

او به هواداران جنبش اعتراضی ایران اطمینان داده است که در راهی که انتخاب کرده اند "شکست" وجود ندارد، اما صبر و استقامت لازم است: "یادمان نرود که همه با هم می گفتیم نترسید، نترسید، ما همه با هم هستیم".

مسئولان حکومت ایران و رسانه های نزدیک به آنان با اشاره به متوقف شدن اعتراضات خیابانی مخالفان دولت، از "شکست فتنه سبز" سخن می گویند و معتقدند که تحرک جنبش اعتراضی ایران عملا پایان یافته است.

اما آقای موسوی نوشته است: "سه میلیون دانشجوی آگاه کشور، بزرگترین سرمایه جنبش سبز است؛ جنبشی که همراهان آن بی شمارند و هر یک به نوعی رهبر این جریان عظیم مردمی هستند".

او در پیام خود به وضعیت زندانیان سیاسی و اعضای خانواده کشته شدگان اعتراضات انتخاباتی سال گذشته ایران اشاره کرده و آگاه کردن مردم از "ایستادگی" آنها را ضروری دانسته است.

red.boy - ایران - تهران
حقا که مهندس میرحسین موسوی ادم بسیار با تدبیر با هوش و زیرکس هستند.البته شجاعت و صراحت کلام اقای کروبی رو هیچ کس نداره.به هر حال جنبش به رهبرانی این چنین احتیاج داره.زیرکی موسوی شجاعت کروبی و سیاست خاتمی = پیروزی جنبش
شنبه 29 آبان 1389

salar187 - ایران - تهران
"شکست" وجود ندارد، اما صبر و استقامت لازم است.!. ___عالی بود
شنبه 29 آبان 1389

iranprotect2011 - ایران - همدان
اینو باش .. زهس خیال باطل .. هر اتفاقی بیفته تقصیر شماهاست . بیخودی دست پیش نگیر که پس نیفتی .
شنبه 29 آبان 1389

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
آقای موسوی عزیز پیامت را شنیدیم و در عملی کردن آن دست بکاریم . اقتدارگرایان خیال می کنند فعالان جنبش تنها در انترنت فعالند غاقل از اینکه هسته های ناشناخته جنبش آزادیخواهی و مردمی سبز حتی در شهرها و روستاها رو در رو دیالوگ گفتگو برای آگاهی رسانی را در پیش گرفتند. از خانواده ها شروع شده. اگر چه گفتگو و رفع اختلاف نظرها حتی میان اعضای خانواده کار آسانی نیست اما همین بس که در میان برخی از خانواده ها با همدلی و اتحاد برای رفع استبداد حاکم بر جامعه, رفته رفته این اختلافات کمرنگ شده.اکثریت مردم بر این باورند که ندای ازادیخواهی جنبش مردمی سبز پیروز است. امیدوارم هر چه بیشتر این اتحاد در انترنت نیز شاهد باشیم. پاینده باد و آزاد ایران و ایرانی
شنبه 29 آبان 1389

طاطا - ایران - تهران
red.boy ایران تهران دوست عزیز کدوم پیروزی جنبش سبز. اولا بهتره که از رنگ بازی دست بکشیم چون الان دیگه جنبش همه گیرشده و مخصوص رنگ بخصوصی نیست بلکه به نظر من بهترین اسم برای این جنبش ، جنبش آزادی خواهی مردم ایرانه. دوم اینکه از کدوم پیروزی حرف میزنی؟ نکنه بازگشت به دوران طلایی حضرت امام (البته از نظر موسوی) پیروزی محسوب میشه. این که میگم جنبش آزادی خواهی مردم ایران به این علته که خیلی از طیف های مردم رو شامل میشه. مطمئنا خیلی ها دوست دارند که از زیر سلطه این رژیم کثیف خارج بشن ولی به هیچ وجه هم حاضر نیستند به اون دوران مورد اشاره موسوی برگردند. پیروزی مردم ایران زمانی است که از زیر یوغ استبداد دینی خلاص بشن که با وجود موسوی و کروبی و خاتمی چنین چیزی محاله
شنبه 29 آبان 1389

red.boy - ایران - تهران
اولا میرحسین ما منظورش بازگشت به اون موقع نیست.بعدش هم اگه موسوی نبود این مردم صداشون تو گلو مونده بود و خفه شده بودند.شماها با جنبش سبز همراه شدین پس باید خودتون رو با ما همراه کنین و اگه نمیخواین از جنبش خارج شین چون تعداد ما بیشتره یاحسین میرحسین
یکشنبه 30 آبان 1389

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
با درود دوباره به همه, طاطا - ایران - تهران , دوست عزیز جنبش سبز تکثر گراست و متعلق به حزب و گروه خاصی نیست.من بر حول محور اساسی(و نه لزوماً ایدئولوژی) با آقایان موسوی و کروبی و دیگر کنشگران فعال جنبش آزادیخواهی مردمی سبز موافقم. فراموش نکنید که در این جنبش رنگین و تکثرگرا بقول آقای موسوی هر کس رهبر خویش است بدین معنی همه در راستای هدف مشترک (رهایی ایران از استبداد حاکم)و بدور از خشونت,می توانید ابتکار عمل آگاهی رسانی را از راه های مختلف آغاز کنید. می توانید نقد با استدلال خود را نیز بیان کنید. اما دوست خوبم چرا سبز بودن را تنها در یک رنگ خلاصه می کنید بی آنکه به مفهوم گسترده ی آن اشاره کنید؟ زندگی رنگارنگ است درست مثل فرهنگ ایران زمین. برای من مفهوم زندگی و زنده ماندن یعنی باطراوت و سبز بودن است. بدون رنگهای دیگر زندگی کردن خشک و بی معنی ست؟ شاد و سربلند باشی.
یکشنبه 30 آبان 1389

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
red.boy - ایران - تهران, دوست عزیز با زور نمی توانی کسی را همراه کنی.حرفات منو یاد سیاست غیر عقلانی "جذب حداقلی و دفع حداکثری" سلطان خامنه ای انداخت!! استفاده از واژه ی "باید" یعنی تحمیل عقیده به دیگران است و این همان چیزی ست که نه تنها من بلکه بیشتر مردم ما ازش بیزارند. چرا به جای تحمیل "بایدها و نبایدها" روش تعامل با همدلی و تسامح رو رواج ندهیم ؟ انعطاف پذیری روش گفتگوی متمدنانه امروزیان است. برای پیشگیری از استبدادی دیگر آیا بهتر نیست که نقد با استدلال کنید؟ آیا بهتر نیست که یک کم از فکر و اندیشۀ خود استمداد بجوییم, کتاب بخوانیم...با دیگران در میان بگذاریم تا بدانیم ما بدنبال چه هستیم و برای دستیابی به هدف مشترک چه راهکار درست و منطقی در پیش بگیریم؟ متاسفانه در فضای مجازی من دیدم تا کسی نقدی به جنبش وارد کند همه از سر و کول ناقد میرن بالا و بدترین ناسزاها را بدو روا میدارند. غافل از اینکه او -ناقد- دشمن ما نیست! دوست عزیز این حرفها شامل حال خود من نیز هست.بهر حال امیدوارم متوجه منظورم شدی.شاد باشی.
یکشنبه 30 آبان 1389

طاطا - ایران - تهران
saraye azadi انگلیس لندن دوست عزیزم واقعیت با احساسات ما فرق میکنه. من هم کاملا قبول دارم که موسوی انگیزه خوبی بود برای شروع . ولی باید قبول کنیم که اون بارها اعلام کرده که اجرای قانون اساسی و بازگشت به دوران طلایی امام . دوست عزیز یادمون نرفته که خمینی هم چه شعارهای قشنگی میداد البته من اون موقع بچه بودم ولی بالاخره سخنرانی هاش موجوده. من معتقدم که میرحسین برای یه زمانی تاریخ مصرف داشته و الان دیگه نداره . درزمان انقلاب هم طیف های مختلفی از مردم شرکت داشتنند ولی سرانجام چه شد؟ مذهبی ها شدندهمه کاره مردم . خیلی از کسانی که نتونستند شرایط بعد از انقلاب رو تحمل کنن مهاجرت کردند درحالیکه به جمهوری اسلامی رای داده بودند. حالا من نمیدونم چرا عده ای فکر میکنند اگه موسوی رئیس جمهور میشد آزادی میداد؟ دوست عزیز میتونی کاملا مطمئن باشی که با رسیدن موسوی به قدرت حتی اگه قدرت اول کشور باشه مثلا حجاب اجباری نیست؟ کمی واقع بین باشیم و ازگذشته درس بگیریم. من با جنبش سبز شروع کردم ولی توش گیر نکردم برای من حرکتی قابل تقدیره که دراون منافع تمام مردم کشور با هر مرام و مذهبی و عقیده ی در نظر گرفته بشه.
یکشنبه 30 آبان 1389

طاطا - ایران - تهران
به علت طولانی شدن کامنتم مجبور شدم خیلی هاشو پاک کنم و همین باعث شد که رشته کلام از دستم خارج بشه. ولی برای من آنچه که مسلمه خیلی از کسانی که طرفداران سرسخت جنبش سبز بودن با تکرار این جمله موسوی : بازگشت به دوران طلایی امام و اجرای کامل قانون اساسی ..... ناامید شدند. دوست عزیز به من بگو چطور کسی که خمینی دجال رو عاشقانه دوست داره میتونه برای من آزادی بده . یادمون نره که تمام این سران جنبش خودشون درمسند ریاست و قدرت بودند و کاری نکردند. کمی از گذشته درس بگیریم بد نیست. موفق باشی
یکشنبه 30 آبان 1389

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
طاطا - ایران - تهران , دوست خوبم. شک و تردید شما بجاست و این حق رو به شما میدم راستش من هم این تردیدها رو دارم و بسیار هم منطقی ست .به ویژه برای افرادی مانند من و شما یعنی نسل بعد از انقلاب(سیاه). بقول قدیم ندیم ها - مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسه. متاسفانه آقایان موسوی و کروبی هم در شرایطی نیستند که بخواهند واضح و شفاف حرف بزنند. تاریخ رو بارها خوندم اما به دلایل منطقی نمی تونم اعتماد کنم چون تاریخ رو یک جانبه نگاشته شده. حتی در این باره به تحلیل ها و مقالات متفاوت سایتها هم رجوع می کنم باز می بینم بسیاری از نویسندگان بی طرف نیز این شک و شبهه رو دارند تنها با اشاره به شرایط دشوار و خفقان حاکم بر جامعه کنونی ایران سعی بر توجیه آن دارند. (ادامه بخش 2)
یکشنبه 30 آبان 1389

SarayeAzadi - انگلیس - لندن
بخش 2- از دوستان و مسئولین محترم سایت برای کامنت های طولانی ام پوزش میخوام. چکار باید کرد که ناچارم به این مهم بپردازم. طاطا - ایران - تهران , دوست عزیز من هم بدنبال پاسخ های زیادی هستم در عین حال ایستادگی و مقاومت آقایان کروبی و موسوی برایم قابل تقدیر هست.در حال حاضر هدف مشترک -یعنی آزادی ایران از استبداد-دینی برایم اهمیت دارد.از بقیه دوستان خواهشمندم در این مورد نظر دهند تا شاید پاسخ پرسش هایمان رو بیابیم. با سپاس از همه شما عزیزان (شاد و پیروز باشید)
یکشنبه 30 آبان 1389

red.boy - ایران - تهران
طاطا- موسوی رسما تو بیانیه اخیرش مربوط به 16 اذر گفته این نظام اصلاح پذیر نیست.بابا بدبخت به چه زبونی بگه میخواد دموکراسی پیاده کنه.بابا به قران مجید که هم اسم خودمه کروبی پارسال قبل از 22 بهمن گفت باید رای گیری بشه و مردم به هر حکومتی رای دادن اون حکومت پیاده بشه از اون بالاتر اون موقع که مردم داشتن شعار رای من کجاست میدادن (قبل از روز قدس تابستان 88 بود) اقای خاتمی گفت رفراندوم بزاریم سر اصل نظام.
یکشنبه 30 آبان 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.