پناهندگی ملی پوش ایران به آمریکا


پناهندگی ملی پوش ایران به آمریکا

پس از آنکه وحید سرلک ملی پوش سبک وزن تیم ملی جودو از آلمان که چند ماه پیش توسط مسئولان فدراسیون جودو  به بهانه حضور در اردوهای خارجی و آمادگی بیشتر جهت شرکت در مسابقات المپیک آسیایی به تنهایی به اردوی آمادگی در اروپا اعزام و ضمن خودداری از بازگشت تقاضای اقامت نموده بود، احسان رجبی دیگر ملی پوش سنگین وزن تیم ملی بزرگسالان جودو پس از حذفش از لیست تیم اعزامی به بازیهای آسیایی، حدود یک ماه پیش به آمریکا مسافرت کرد که شواهد امر از اقامت یا پناهندگی اش حکایت دارد تا اوضاع فدراسیون جودو که جز دو نشان نقره  و برنز در بازیهای آسیایی نتیجه به دست نیاورد، بغرنج تر شود.

به گزارش سرویس ورزشی آینده؛ هنگامی که رودکی در خردادماه سال گذشته به دلیل مشکلات شخصی با سرمربی وقت تیم ملی جودو (میران) که قبل از آن رقیب وی بود و عدم شرکت در رقابت انتخابی با رجبی که برخی کارشناسان و مربیان باسابقه، شکست رودکی را از رجبی پیش بینی میکردند از  حضور درتیم ملی و شرکت در رقابتهای اسیایی تایپه خودداری نموده بود، احسان رجبی به رقابتهای آسیایی اعزام و مدال برنز وزن 100+ کیلو گرم آسیا را بدست آورده بود.

چند ماه پس از آن، نتیجه تست دوپینگ وی در مسابقات قهرمانی کشور در اصفهان مثبت اعلام و شش ماه محروم گردید اما این قهرمان در این دوره شش ماهه که در محرومیت‏های دوپینگ، محرومیت کوتاه مدتی محسوب می‏شود بارها دلیل مثبت اعلام شدن دوپینگ خود را تغییر وزن دادن از 100 کیلو به یک وزن بالاتر یعنی +100 کیلو و  وزن محمد رضا رودکی دانسته و در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‏ها در تاریخ 4/2/1389 فدراسیون جودو را تهدید به افشای پشت قضیه دوپینگ خود نمود!

پس از آن رییس فدراسیون جودو در دوران محرومیت قانونی رجبی، او را به مسابقات روسیه اعزام نمود و علی‏رغم وعده قبلی مبنی بر شرکت وی در مسابقات گرند پریکس روسیه که حکم انتخابی المپیک را داشت بدلیل افشای اعزامش، ناچارا از شرکتش در مسابقات روسیه ممانعت بعمل آمد و تنها او را در اردوی مشترک شرکت دادند. پس از آن رجبی از انتخابی در وزن 100 کیلوگرم خودداری نموده و خواستار شرکت در انتخابی 100+ با رودکی شده بود که مورد موافقت فدراسیون جودو قرار نگرفته و بدین شکل پس از قطعیت عدم حضورش در بازیهای آسیایی، این مدال آور قاره ای جودو کشورمان به ایلات متحده امریکا مهاجرت نمود که البته مشخص نیست این مهاجرت در قالب پناهندگی یا اقامت بوده است اما با توجه به شرایط موجود، گزینه نخست محتمل تر به نظر می‏رسد.

جالب اینکه رجبی بارها از توطئه‏هایی در مثبت شدن دوپینگش و عدم برگزاری انتخابی با رودکی گله مندی خود را ابراز نموده بود اما سرمربی تیم ملی جودو بدون اشاره به مهاجرت رجبی از طریق یکی از نزدیکانش به امریکا مدعی شده بود، رجبی از دست انتقادات منتقدان جودو را ترک نموده است!

پیش از این به دلیل برخی اقدامات خاص در گزینش ملی پوشان رده های مختلف نوجوانان و جوانان و بزرگسالان بسیاری از استعدادهای این رشته همچون برادران شیخ حسینی (عنوان دار جوانان اسیا)  سرلک دیگر قهرمان جودو کشورمان و بسیاری دیگر از ملی پوشان جودو به کشورهای دیگر مهاجرت و از بازگشت به کشور تاکنون خودداری نموده اند. در آخرین نمونه که مورد توجه رسانه ها قرار گرفته میراسماعیلی بدون انتخابی با غفار مستقیما به گوانگ ژو اعزام و غفار نیز بدون انتخابی با سایر شصت کیلویی های تیم ملی به گوانگ ژو اعزام و هر دو حذف شده بودند.  

فدراسیون جودو در طول دو سال اخیر با حواشی فراوانی همچون رسوایی جعل هویت به قصد صغرسنی تنی چند از جودوکاران ملی پوش و زیر سوال رفتن چندین قهرمانی آسیا بدین علت، قضاوت داور ایرانی برای اسرائیل و بکارگیری مجددش بعد از برکناری، تدریس سرمربی تیم ملی جودو ایران در کلاس مختلط جودو آسیا، ناکامی‏های پیاپی در چندین رویداد بین المللی کسب سهمیه المپیک لندن، استعفا و تغییرات متعدد مسئولان فدراسیون و درگیری و شکایت از جمعی از پیشکسوتان، مربیان و منتقدان این رشته تنها بخشی از حواشی و وقایع تلخی است که بر این در این مدت رشته گذشته و بی تردید در به وجود آمدن وضعیت کنونی این رشته که در نهایت منجر به حذف جودوکاران ایران در بازیهای آسیایی و کسب تنها دو مدال نقره و برنز توسط همین رودکی شد، اثرگذار بوده است.

گفتنی است، تیم ملی شمشیربازی ایران برای حضور در رقابت‌های جهانی عازم فرانسه شده بود که پس از بازگشت تیم، محمدحسین ابراهیمی ملی‌پوش ایران نیز در اسلحه فلوره که به همراه سایر بازیکنان و کادر فنی به فرانسه رفته بود، به کشور بازنگشت تا برخی گمانه زنی‏ها در اوایل این هفته از احتمال پناهندگی یا اقامت این ملی پوش مفقودالاثر در این کشور حکایت داشته باشد و بدین ترتیب در طول یک هفته خبر مهاجرت دو ملی پوش ایران رسانه ای شده که با توجه به نتایج بازیهای آسیایی، به خوبی اوضاع ورزش ایران را مشخص می‏سازد.

pandora - آلمان - کلن
خیلی کار خوبی میکنند بر نمیگردند! افرین! اما رودکی همین هفته 2 مدال گرفت,از رجبی واقعا سر تره
چهار‌شنبه 26 آبان 1389

mashkok - ایران - تهران
این بنده خدا هم اواره شد رفت پیه کارش
چهار‌شنبه 26 آبان 1389

oldboy - انگلستان - لندن
دمش گرم زد تو خال : Bulls Eye
چهار‌شنبه 26 آبان 1389

YAS ABI - بلژ - برسل
کسی که در موقع اعزام به خارج پناهنده شود خائن است به کشور و ربطی به سیاست هم ندارد کسی که میخواهد برود مثل ادم خودش برود.
چهار‌شنبه 26 آبان 1389

oghab - فنلاند - هلسینکی
حالا بینی چه کیسی داده .حتما مثل شادمهر عقیلی میگن اجازه کار کردن نداشتن .ولی درکل زندگیتو باختی .
چهار‌شنبه 26 آبان 1389

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
YAS ABI - بلژ - برسل ,,,با شما موافقم,چون ورزش با سیاست 2 مقصود مجزاست.
پنج‌شنبه 27 آبان 1389

oldboy - انگلستان - لندن
YAS ABI - بلژ - برسل . عجب نطر احمقانه ای.
پنج‌شنبه 27 آبان 1389

garadagh - سوئد - استکهلم
زندگی‌ تو آمریکا خیلی‌ سخت است. خیلی‌ از ایرانیها اول می‌رن آنجا بعد که می‌بینن سخته می‌رن کانادا. سوئد استکهلم
پنج‌شنبه 27 آبان 1389

sara rajabi - مجارستان - بوداپست
احسان با ویزای مهاجرت به امریکا رفته و در حال حاضر گرین کارت داره.و کامل قانونی از قبل اقدام کرده بود و پناهنده نشده. از دو ماه گذشته هم خودش داوطلبانه د ر اردوهای تیم ملی به دلیل بی عدالتیها و تهمتها وعدم رسیدگی به مشکلات شرکت نکرد. علیرقم اینکه از او در خواست میشد که تیم را همراهی کند.
پنج‌شنبه 27 آبان 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.