ایران از نگاه یک گردشگر آلمانی
دویچه وله : تیدو کهکرTido Käker، گردشگر آلمانی در سفر به ایران از دیدنیهای تهران، رشت، همدان و برخی از اماکن تاریخی عکس گرفته است. تیدو ایران را کشوری ناشناخته و زیبا میداند. او از خاطرات بیادماندنی و برخورد مردم تعریف میکند.
تیدو ایران را کشور زیبا و ناشناخته توصیف میکند
تیدوکهکر خانهها و دوربینهای عکاسی قدیم را دوست دارد. او در ایران از ماشینهای قدیمی آلمانی عکس گرفته است. تیدو موجهای کوتاه و سواحل شنی دریای خزر را به سواحل دریای بالتیک شبیه میداند.
او در گفتگو با دویچهوله تعجب خود را از دیدن عکس هیتلر در کاخ نیاوران در کنار رهبران دنیا از جمله کنراد آدناوئر نخستین صدراعظم آلمان پس از جنگ دوم جهانی را هم پنهان نمیکند و از بازار، دریا و مهمان نوازی ایرانیها هم تعریف میکند.
دویچه وله: آیا سفر به ایران برای شما نوعی "شوک فرهنگی" بود؟
تیدو کهکر: شوک فرهنگی نبود. زندگی در شهرهای بزرگ ایران را میتوان از جهات مختتلف حتی با شهرهای اروپائی بیشتر مقایسه کرد تا کشورهای دیگر. خیابانهای شهرهای بزرگ ایران پر از ماشین و مثل شهرهای اروپائی ترافیک بیشتر است.
مردم برای خرید روزانه و مسافتهای کوتاه و نزدیک را هم از ماشین استفاده میکنند. شاید بشود گفت از هر ۳ مغازه یکی موبایلفروشی است. آخرین مدلهای تلفن همراه را هم میتوان در این مغازهها یافت.
آیا ایرانی که شما مشاهده کردید، همان تصوری بود که آلمانیها از ایران دارند؟
پاسخ به این سئوال مشکل هست. من فکر میکنم ما دربارهی زندگی عادی مردم کمتر میدانیم. وقتی ما خبرهای مربوط به ایران را در آلمان میشنویم بیشتر دربارهی مشکل اتمی ایران و یا اعتراضها صحبت میشود.
اما اینکه واقعا یک زندگی معمولی در ایران چگونه هست پیش از سفرم به این کشور اصلا اطلاعی نداشتم. ما در آلمان بیشتر این اطلاعات را از رسانهها میگیریم و برای یافتن اخبار و اطلاعات بیشتر باید هدفمند جستجو کرد.
مهماننوازی ایرانیان را چگونه تجربه کردید؟
خیلی دوستانه برخورد میکردند. از همان دقیقهی اول که در گمرک فرودگاه بودم این را احساس کردم. در گمرک کنترل شدیدی بود. مامورین گمرک یک عکس دستهجمعی هم با ما گرفتند. شاید بخاطر قد ۲ متریام بوده. در فروشگاهها و یا کسانی که من در ایران با آنها سر و کار داشتم برخورد بسیار دوستانهای کردند.
تیدو عاشق ماشینهاى قدیمى آلمانى است و در ایران از این ماشینها عکس گرفته است
شما در ایران از ماشینها و همچنین از از زوایای گوناگون زندگی مردم عکس گرفتید. آیا تصور شما قبل و بعد از سفرتان به ایران تغییر پیدا کرد؟
من فکر میکنم تصور من از ایران کاملا تغییر کرده است. الآن یک تصویر روشنتری از ایران دارم. قبلش من هیچ تصوری از ایران، زندگی مردمش و یا شکل خانهها نداشتم. حالا این تصاویر در ذهن من تازه شکل گرفتند.
این تصور شما را میتوان در عکسهائی که شما از ایران گرفتید مشاهده کرد. کلا شما این عکسها را با چه هدفی گرفتید؟
این عکسها را برای خودم گرفتم . پدرمن هم عاشق این نوع عکسهاست. چون ایران کشوری نیست که آلمانیها به آن زیاد مسافرت کنند. حالا من تصمیم گرفتم بیشتر به این کشور سفر کنم. من عاشق ماشینهای قدیمی هستم و در ایران این نوع ماشینها بهوفور یافت میشود.
من از کودکی به خانهها و معماری علاقه داشتم و خانههای ایرانیها هم بنظرم جالب بود. خانوادهی من در سواحل دریای بالتیک زندگی میکنند و دوران کودکی را من در سواحلی سپری کردم که شبیه کنارههای دریای خزر بود. موجهای کوتاه و ماسهها در کنارههای خزر بیشتر به سواحل دریای بالتیک شبیه بودند.
شما در کاخ نیاوران از تصاویر هیتلر و کنراد آدناوئر، نخستین صدراعظم آلمان که روی میزی کنار هم قرار داشتند، عکس گرفتید. آیا با مشاهدهی این دو تصویر در کنار هم تعجب کردید؟
مشاهدهی تصویرهیتلر در تهران مرا دچار حیرت کرد، چون در بسیاری از کشورها نشان دادن عکس هیتلر انزجارآور است و به هیچوجه در معرض عمومی نمیگذارند. برای من واقعا عجیب بود که یک عکس رسمی از هیتلر را در تهران مشاهده کردم. البه شاید قرارگرفتن عکس هیتلر در کنار آدناوئراتفاقی بوده باشد. بنظر من برخورد با گذشته و تاریخ آلمان در داخل آلمان با خارج، مثلا در ایران فرق میکند. اما من تصور نمیکنم در بسیاری از کشورها، عکس هیتلر را با دیگر رهبران دنیا برای تماشا در کنار هم قراردهند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|