منصور کوشان برنده جایزه اوسیستکی سال ۲۰۱۰ شد


منصور کوشان برنده جایزه اوسیستکی سال ۲۰۱۰ شد

منصور کوشان سردبیر نشریه جنگ زمان است که در نروژ منتشر می شود

منصور کوشان، نویسنده، نمایشنامه نویس و شاعر ایرانی، برنده جایزه اوسیستکی انجمن قلم نروژ سال ۲۰۱۰ شد.

جایزه اوسیستکی هر سال در نروژ به نویسنده، روزنامه نگار یا نهادی که در زمینه آزادی بیان دستاورد چشمگیری داشته باشد، اعطا می شود.

انجمن قلم نروژ این جایزه را روز پانزدهم نوامبر به منصور کوشان اهدا خواهد کرد.

جایزه اوسیستکی پیش از این به نویسندگانی همچون جوانا شوارتز، اکسل جنسن، بریت کارین لارسن و فخرا سلیمی اهدا شده است.

کتیل لاند، قاضی دادگاه، ایستگاه رادیویی صدای دموکراتیک برمه و سیگموند استروم، ناشر نیز از دیگر برندگان این جایزه در سال های گذشته بوده اند.

برنده سال ۲۰۰۸ جایزه اوسیستکی، کمیته نروژی تبت و برنده سال ۲۰۰۹، محمد عمر، روزنامه نگار فلسطینی بودند.

منصور کوشان، نویسنده ساکن نروژ، سردبیر فصلنامه فرهنگی و ادبی جنگ زمان است که در نروژ منتشر می شود.

آقای کوشان به بخش فارسی بی بی سی گفت که این جایزه را احتمالا به دلیل مجموعه فعالیت هایی که در زمینه آزادی بیان داشته است، دریافت می کند.

آقای کوشان گفت: "من در این ده سال که در نروژ بودم هفت تئاتر به زبان نروژی روی صحنه بردم که نقدهای خوبی در مطبوعات داشت. از من چندین جلد کتاب داستان، رمان و نمایشنامه، مقاله و اشعاری به زبان نروژی درآمده است. شورای جایزه اوسیستکی همه این فعالیت ها را برای اهدای این جایزه در نظر گرفته است."

منصور کوشان در پاسخ به این سوال که جایزه اوسیستکی چه تاثیری بر فعالیت های آینده او خواهد داشت، گفت: "این جایزه تغییری در برنامه ها، فکر و اندیشه من به وجود نمی آورد. تنها یک دلگرمی و پشتوانه معنوی برای من است و اینکه صدای ما اگر به ایران نمی رسد، به پشتوانه این جایزه می رسد."

فعالیتهای منصور کوشان در ایران

او تا پیش از اقامت در نروژ، سردبیری چند مجله از جمله دنیای سخن، تکاپو و آدینه را در ایران بر عهده داشت و در جمع مشورتی کانون نویسندگان فعالیت می کرد.

تدوین و جمع آوری امضای بیانیه "ما نویسنده ایم" (متن 134) از جمله فعالیت های منصور کوشان در ایران بود.

او طی سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۸، چند بار به صورت انفرادی یا همراه دیگر نویسندگان بازداشت شد و مورد بازجویی قرار گرفت. آخرین بازداشت او در مهر ماه ۱۳۷۴ صورت گرفت.

آقای کوشان در جریان قتل های زنجیره ای، به مناسبت پنجاهمین سال اعلامیه حقوق بشر، از طرف خانه آزادی بیان و انجمن قلم نروژ برای سخنرانی به اسلو دعوت شد و دیگر به ایران باز نگشت.

او در نوشتن بخش ایران "دایره المعارف سانسور جهان" با 14 نویسنده دیگر از کشورهای مختلف همکاری کرد. این کتاب به زبان نروژی و انگلیسی منتشر شده است.

منصور کوشان از سال ۲۰۰۰ تاکنون، در نروژ چند نمایشنامه از نمایشنامه نویسانی ازجمله فدریکو گارسیا لورکا را به روی صحنه برده و خود نیز نمایشنامه هایی را نوشته و کارگردانی کرده است.

از آقای کوشان چند رمان‌ و مجموعه‌ داستان‌، چهار دفتر در شعر از جمله قدیسان آتش و خواب های زمان و پژوهشی در نقد نمایش‌نامه‌های ایبسن منتشر شده است.

تازه ترین رمان منصور کوشان که در ایران به چاپ رسیده، زنان فراموش‌شده است که در سال ۱۳۸۸ انتشارات ققنوس آن را منتشر کرد.

محاق، واهمه‌های مرگ، خواب صبوحی و تبعیدی‌ها، ناخدا بانو و تثیلت جادو از دیگر آثار این نویسنده است که برخی از آنها به زبان نروژی نیز ترجمه شده است.

khosh bavar - ایران - یزد
مبارکت باشه. با تو هستم و با تو میجنگم !
پنج‌شنبه 20 آبان 1389

bache shapoor - سوئد - یوسدال
جناب منصور کوشان از صمیم قلب به شما تبریک میگویم. ای کاش در وطن خودمان بودیم و این پیروزی شما را جشن میگرفتیم. مرگ بر رژیم اسهالی و سردمدارانش. مرگ بر علی چکه ای, چلاق سوسمار خور.
جمعه 21 آبان 1389

بابک - ایران - سبزوار
فکر کنم به ایران هم سرایت کنه
جمعه 21 آبان 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
تبریک به اقای کوشان.افتخاری دیگر برای ادبیات غنی ایران.
جمعه 21 آبان 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.