وزیر بازرگانی ایران: نمی گویم کسی چیزی نخرد


وزیر بازرگانی ایران: نمی گویم کسی چیزی نخرد

وزیر بازرگانی ایران گفت مردم نباید مبلغ یارانه هایی را که به حساب آنها واریز می شود بدون در نظر گرفتن هزینه های ناشی از آزادسازی قیمت ها خرج کنند

مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی ایران، هشدار داد که مردم نباید مبلغ یارانه هایی را که به حساب آنها واریز می شود بدون برنامه ریزی یا با در نظر گرفتن هزینه های ناشی از آزادسازی قیمت ها خرج کنند.

آقای غضنفری در جمع خبرنگاران تاکید کرد که به مردم توصیه نمی کند که کالا نخرند اما گفت نباید مبالغ واریز شده برای خرید بیشتر هزینه شود و مصرف کنندگان باید رفتار خرید عادی و همیشگی خود را دنبال کنند.

در آستانه حذف یارانه ها، دولت همواره از احتکار کالا و گرانفروشی ابراز نگرانی کرده است.

وزیر بازرگانی گفت در صورتی که شرکتی بدون دلیل قیمت کالای خود را افزایش دهد، برای او پرونده تشکیل خواهد شد و نهایتا به تعزیرات حکومتی معرفی می شود.

سرتیپ احمدرضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، هم هشدار داده است که پلیس با کسانی که در اجرای قانون حذف یارانه ها اخلال ایجاد کنند برخورد خواهد کرد.

با وجود اقدامات گسترده دولت ایران برای کنترل قیمت ها، گزارش ها حاکی از افزایش قیمت کالاها در بازار است.

روز شنبه ۱۵ آبان، بانک مرکزی ایران گزارش داد که نرخ تورم در مهرماه افزایش پیدا کرده و میانگین تورم در دوازده ماه گذشته به ۹.۲ درصد رسیده است.

برای مقابله با این افزایش، چند روز پیش وزارت بازرگانی مهلتی ۴۸ ساعته اعلام کرد تا شرکت هایی که قیمت کالاهای خود را افزایش داده بودند، آنها را به حالت قبلی بازگردانند.

با پایان رسیدن این ضرب الاجل، وزیر بازرگانی علت افزایش قیمت برخی کالاها را گران شدن آنها در مبدا اعلام کرد و نه در بازار.

وی گفت نزدیک به ۱۰۰ بنگاه تولیدی، قیمت کالاهای خود را افزایش داده اند، اما این بنگاه ها قرار است قیمت کالای تولیدی خود را به حالت اول بازگردانند.

در آستانه حذف یارانه ها دولت همواره از احتکار کالا و گرانفروشی ابراز نگرانی کرده است

یکی از نگرانی های اصلی دولت این است که با افزایش آزادسازی قیمت ها و به ویژه قیمت انرژی، برخی از کارخانجات و واحدهای تولیدی نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، چون به دلیل ارزان بودن انرژی اکثر کارخانجات از تجهیزات پرمصرف استفاده می کنند و افزایش یکباره قیمت ها می تواند واحدهای تولیدی را با مشکلات مالی شدید مواجه کند.

برای همین دولت برنامه هایی را برای حمایت از واحدهای تولیدی که از افزایش انرژی آسیب می بینند به اجرا گذاشته است که از جمله، می توان به پرداخت وام های کم بهره به واحدهای تولیدی اشاره کرد.

به غیر از این، وزارت بازرگانی نیز برنامه تازه دیگری را برای حمایت از واحدهای تولیدی و صنفی تدارک دیده است.

حسن رادمراد، رئیس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت بازرگانی، گفته است که دولت مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان (۵ میلیارد دلار) برای حمایت از اصناف اختصاص داده است.

گفته می شود که این مبلغ صرف تامین تسهیلات ارزان قیمت خواهد شد که به گفته آقای رادمراد ۲ هزار میلیارد تومان آن به صورت بلاعوض پرداخت می شود.

وی هدف از اجرای این طرح را کنترل بازار و قیمت گذاری و همچنین جلوگیری از احتکار کالا عنوان کرد.

دولت ایران درصدد است یارانه مواد سوختی و کالاهای اساسی را حذف کند، اما بعد از گذشت بیشتر از هفت ماه از سال خورشیدی هنوز مشخص نکرده که قیمت این کالاها بعد از حذف یارانه چقدر خواهد بود.

ساعت 12 - ایران - تهران
چه بدبختند مردم ایران که چنین حمال هایی باید وزیر و وکیل و رئیس جمپول و رهبر عظیم الجهل شون باشند.
سه‌شنبه 18 آبان 1389

kalkal - ایران - تهران
کارشون حرف نداره. دمشون گرم . زدن تو دهن خیلی کسائی که میگفتن نمیشه دیدید که شد. جالبه کسایی دارن دلسوزی مارو می کنند که مملکت رو چاپیدن با پول همین مردم فرار کردن رفتن کشورهای اروپایی و آمریکایی حال پولای این مملکت رو میبرن. واقعا شما چقدر رو دارید. سنگ قزوین
سه‌شنبه 18 آبان 1389

molven - سوئد - کالمار
kalkalتهران شما به توصیه احمدی نژاد گوش کن بعد از 15سال حتما50 شاید70خدا راچی دیدی شاید100میلیون توی حساب داری ازحالا حالشو ببر.
سه‌شنبه 18 آبان 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.