ماجرای ۹۹ نفری که خامنه ای صدمین نفرش بود

 
ماجرای ۹۹ نفری که خامنه ای صدمین نفرش بود

رادیو فردا روزهای یکشنبه ، سه شنبه و پنجشنبه برنامه ای برای بازخوانی تاریخ سی ساله جمهوری اسلامی ایران ارایه می کند. این برنامه امروز اختصاص دارد به بررسی ماجرای معروف به ۹۹ نفر در جمهوری اسلامی .رویدادی که در آن ۹۹ نفر در دوره دوم مجلس شورای اسلامی به مخالفت با نخست وزیری میر حسین موسوی رای دادند و حجت الاسلام خامنه ای رییس جمهوری وقت ایران بعد ها گفت من صدمین نفر آنها هستم.


 

در چنین روزی در سال ۱۳۶۴ ، ۹۹ تن از نمایندگان جناح راست مجلس ایران علیرغم نظر آیت الله خمینی مبنی بر ابقای میر حسین موسوی در سمت نخست وزیری به وی رای مخالف دادند.


مخالفت آقای خامنه ای و جناح راست مجلس با نخست وزیری میر حسین موسوی

ریشه این موضوع به چالش ها و مناقشات حجت الاسلام خامنه ای به عنوان رییس جمهور و میر حسین موسوی به عنوان نخست وزیر وقت بر می گردد.

حجت الاسلام خامنه ای که در سال ۱۳۶۰ و در دور اول ریاست جمهوری خود خواستار نخست وزیری علی اکبر ولایتی از نزدیکان خودش در حزب جمهوری اسلامی بود(۱) ، وعلیرغم میل قلبی اش ، به نخست وزیری میر حسین موسوی تن داده بود، در سال ۱۳۶۴ هنگامی که دوباره به سمت ریاست جمهوری انتخاب شد ، قصد داشت تا میر حسین موسوی را از نخست وزیری بردارد اما مذاکرات مفصل وی با آِیت الله خمینی در این باره در مرداد ۱۳۶۴ شکست خورد وآیت الله خمینی رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که مصلحت در ابقای نخست وزیری میر حسین موسو ی است.(۲)

رایزنی سران جناح راست با آِیت الله خمینی و هاشمی رفسنجانی

با این وجود سران جناح راست در مجلس و نیز جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ،از جمله محمد یزدی ،محمد رضا مهدوی کنی ، علی اکبر ناطق نوری،ابوالقاسم خزعلی و احمد جنتی تلاش کردند ضمن رایزنی با اکبر هاشمی رفسنجانی رییس وقت مجلس ، آِیت الله خمینی را نیز راضی به عدم حمایت از میر حسین موسوی کنند. ناطق نوری در خاطرات خود تایید کرده که برای راضی کردن آِیت الله خمینی به عدم دفاع از میر حسین موسوی هم با هاشمی رفسنجانی ملاقات کرده و هم با واسطه هاشمی رفسنجانی از آِیت الله خمینی برای سران جناح راست وقت ملاقات گرفته است.(۳)

نامه مهدوی کنی و یزدی به آِیت الله خمینی

در همین چارچوب آِیت الله مهدوی کنی و آِیت الله یزدی به عنوان نماد جامعه روحانیت تهران و جامعه مدرسین قم در نامه ای به آِیت الله خمینی نوشتند که نظر وی مولوی است و یا ارشادی ؟ یعنی اینکه دستور است یا نظرشخصی. آِیت الله خمینی در پاسخ گفته بود این نظر شخصی وی است.

از طرف دیگر ۱۳۵نماینده حامی میر حسین موسوی نیز در نامه ای به آِیت الله خمینی از وی درباره میر حسین موسوی اعلام نظر خواستند.(۴)

آِیت الله خمینی در ۶ مهر به طور علنی به این نامه پاسخ داد و گفت به اعتقاد وی دولت موسوی در آن شرایط موفق عمل کرده و نظرش بر ابقای میر حسین موسوی است اگر چه اختیار قانونی با رییس جمهور و مجلس است.

اکبر هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود ذکر کرده که این پاسخ آِیت الله خمینی باعث عصبانیت حجت الاسلام خامنه ای و نمایندگان طرفدار وی در مجلس شده است.(۵)

نطق انتقادی حجت الاسلام خامنه ای از دولت موسوی

در ۱۳ مهر حجت الاسلام خامنه ای طی نطقی در مجلس مراسم تحلیف خود را به جای آورد اما در این نطق به طور تلویحی دولت موسوی را، تحمیلی بر خود دانست.

این سخنان حجت الاسلام خامنه ای باعث نارضایتی آِیت الله خمینی ونامه وی در این باره به حجت الاسلام خامنه ای شد . احمد خمینی فرزند آِیت الله خمینی نقل کرده که آیت الله خمینی چنین اتفاقی را محصول تاثیر پذیری حجت الاسلام خامنه ای از شیطنت اطرافیانش دانسته است. (۶)

۹۹ رای مخالف علیه موسوی

سرانجام در ۲۱ مهر ماه مجلس درباره کابینه میر حسین موسوی رای گیری کرد واز ۲۶۲ نماینده حاضر ، ۱۶۲ نماینده به میر حسین موسوی و کابینه اش رای مثبت دادند اما ۷۲ نماینده رای مخالف و ۲۶ نماینده دیگر رای ممتنع دادند و در مجموع ۹۹ نفر به موسوی رای ندادند.(۷)

در آن دوران که در درون حاکمیت جمهوری اسلامی موافقت یا مخالفت با آرا و نظریات آِیت الله خمینی ملاک مهمی در معرفی مواضع افراد به شمار می رفت، در محافل عمومی این گونه مطرح شد که این ۹۹ نفر از ولی فقیه حرف شنوی ندارند.

اما حجت الاسلام خامنه ای کمی بعد به مجلس رفت و گفت اینها ۹۹ نفر نیستند و با من ۱۰۰ نفر هستند.(۸)


یادداشت ها :

۱- برای اطلاعات بیشتر رجوع شود به کتاب "روزگاری شد" خاطرات علی اکبر ولایتی در دوران وزارت خارجه ، چاپ مرکز چاپ و نشر وزارت امور خارجه ایران.

۲- رجوع شود به خاطرات سال ۱۳۶۴ اکبر هاشمی رفسنجانی رییس وقت مجلس شورای اسلامی ، رویدادهای مربوط به ۱۵ مرداد تا ۲۲ مهر ۱۳۶۴ (این خاطرات در سایت رسمی اکبر هاشمی رفسنجانی به آدرس زیر در دسترس است.
 
www.hashemirafsanjani.ir

۳- خاطرات علی اکبر ناطق نوری منتشر شده در سایت رسمی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به آدرس
www.irdc.ir

۴- رجوع شود به خاطرات سال ۱۳۶۴ اکبر هاشمی رفسنجانی رییس وقت مجلس شورای اسلامی ، رویدادهای مربوط به ۱۵ مرداد تا ۲۲ مهر
۱۳۶۴

۵- همان


۶-خاطرات هاشمی رفسنجانی مربوط به تحولات روز بیست و یکم مهر ماه ۱۳۶۴

۷- روزنامه اطلاعات ،چاپ تهران ، دوم آبان ۱۳۶۴


۸-مصاحبه ابراهیم اسرافیلیان نماینده وقت مجلس با روزنامه وطن امروز  چاپ تهران،

www.vatanemrooz.ir



porharfi - هلند - آرنم
همه شان میکروب ِ و ویروس وسمی هستند که باید سرزمینمان از آنها. پاک شوند..!
سه‌شنبه 27 مهر 1389

iranjp - ژاپن - توکیو
پس حالا داری انتقام اونموقع رو میگیری ادم عقده ای . اگر رفسنجانی سیاهکاری نمیکرد عمرا" خبرگان بهت رای نمیداد پس به رفسنجانی خیلی بیشتر از این حرفها مدیونی . اهای اهالی ساندیسی پس نتیجه این شد که موسوی رو خمینی خیلی قبول داشته ولی خامنه ای رو تقریبا" دوزار .
چهار‌شنبه 28 مهر 1389

shnasahand - دوبی - الاهلی
احتمالا موسوی تنها کسی بوده که هم تحصیل کرده بوده هم حلالخور هم دزد نبوده وهم قبلا به نان شب محتاج نبوده بنابراین نیازی به دزدیهای بعد از معتبر شدن نداشته این جماعتی که اسامیشان برده میشود همه کسانی هستند که سیاهه اعمالشان واقعا سیاه استوبرایپیشگیری از افشای کثافتکاریهاشان هر کثافتکاری دیگری نیز مرتکب خواهند گشت
چهار‌شنبه 28 مهر 1389

Shomali - ایران - لاهیجان
همه آنهاباهم تیشه به ریشه این کشور زدنند!
چهار‌شنبه 28 مهر 1389

alexxx - اتریش - وین
72 نفر رای منفی 26 نفر ممتنع میشه 98 نفر, یکی کم میاد که. اینا یه موی راست تو تنشون نیست. اونجا هم که لازم نیست به عادت دروغ میگن.
چهار‌شنبه 28 مهر 1389

sir.amir - انگلستان - منچستر
ببین گوش کن این ها همه از یک کرباسن بنابر این گوربابای سیدعلی و سیدحسین و رفسنجانی و احمدی وککروبی و خاتمی وکدیور و گنجی و سازگارا و احمدخاتمی و نوه خمینی و تمام ولد زنا هستن بی شرفهای وطن فروش تخم عرب تازی حالم بهم خورد اسم اینها را اوردم دورود بر ایران و ایرانی زندهبباد ایران نه االله و اکبر هوشیار باش هم وطن
چهار‌شنبه 28 مهر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.