برق مجانی به لبنان


برق مجانی به لبنان

رادیو زمانه : حزب‌الله لبنان و متحد آن سوریه، کارزاری علیه دادگاه بین‌المللی رسیدگی به ترور رفیق حریری، نخست وزیر پیشین لبنان، به راه انداخته‌اند؛ دادگاهی که از سوی سازمان ملل متحد به این پرونده رسیدگی می‌کند.

اقدام دادگستری سوریه مبنی بر صدور حکم جلب ۳۳ شخصیت لبنانی، عرب و خارجی به باور کارشناسان منطقه استراتژی حزب‌الله و سوریه برای بی‌اعتبار کردن این دادگاه بین‌المللی است.

روزنامه‌های فرانسه این مسئله را مورد توجه قرار داده‌اند. روزنامه‌ی فیگارو با تیتر «ماجرای حریری- سوریه نفت بر آتش می‌ریزد»، می‌نویسد: هدف سوریه وادار کردن چشم‌پوشی سعد حریری از دادگاهی است که مسئول رسیدگی به چگونگی ترور پدرش است.

پرسش این است، حزب‌الله و متحدین آن دمشق و تهران چرا نمی‌خواهند این دادگاه بین‌المللی از سوی سازمان ملل به تحقیقات خود در مورد ترور رفیق حریری ادامه دهد؟

امیر طاهری , روزنامه نگار و نویسنده و کارشناس سیاسی در لندن

این پرسش را با امیر طاهری، روزنامه‌نگار، نویسنده و کارشناس سیاسی در لندن، در میان گذاشته‌ام.

به این اقدام در اصطلاحات سیاسی، «پرده‌ی دود» می‌گویند. یعنی کاری کنید که توجه از مطلب اصلی منحرف شود. مطلب اصلی این است که در لبنان، یک ترور سیاسی رخ داده است: کشته شدن رفیق حریری نخست‌وزیر لبنان. سازمان ملل متحد هم رسیدگی به این موضوع را برعهده گرفته و قاضی ویژه‌ای را مأمور کرده است که به این مسئله رسیدگی کند.

بنابراین اقدام آقای بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و هم‌چنین متحدان او و حزب‌الله لبنان به این منظور است که وانمود کنند خود سوریه و حزب‌الله لبنان می‌توانند به این مسائل رسیدگی کنند و نیازی به رسیدگی بین‌المللی نیست. مشکل اینجاست که دو قطعنامه‌ی سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل متحد در این باره صادر شده است و تا قطعنامه‌ی جدیدی صادر نشود که آن دو قطعنامه‌ی پیشین را لغو کند، هم‌چنان روند رسیدگی بین‌المللی به این جنایت ادامه پیدا خواهد کرد.

برخی کارشناسان گفته‌اند که اگر این دادگاه به تحقیقات خود ادامه دهد، پای حزب‌الله لبنان به طور کامل به وسط کشیده می‌شود. به نظر شما حزب‌الله لبنان چرا اصرار بر بی‌اعتبارکردن این دادگاه بین‌المللی دارد؟

کاملاً روشن است. برای اینکه اگر پای ماموران حزب‌الله لبنان به‌ میان کشیده شود، بدون تردید پای رهبران حزب‌الله هم به میان خواهد آمد. نمی‌شود تصور کرد که اعضای عادی حزب‌الله تصمیم بگیرند که یک ترور سیاسی در سطح بالا را انجام دهند. می‌دانید که در داستان‌های پلیسی همیشه این سئوال هست که یک جنایت به نفع کیست یا چه کسی نفع داشته که رفیق حریری را از صحنه حذف کند؟

نمی‌شود گفت که افراد عادی حزب‌الله بودند. اگر حزب‌الله در این کار سهیم بوده، رهبرانش هم سهیم بوده‌اند و اگر رهبران حزب‌الله سهیم بوده‌اند، بدون تردید اربابان حزب‌الله که در تهران هستند هم در آن سهیم بوده‌اند. می‌دانید که این کار خیلی بالا خواهد کشید. بنابراین هم حزب‌الله و هم سوریه سعی می‌کنند این جور وانمود کنند که این کار یک عده جنایتکار معمولی بوده و نه کار شخصیت‌های برجسته‌ی سوریه و حزب‌الله.

در این میان موقعیت سعد حریری، نخست‌ وزیر کنونی و فرزند رفیق حریری هم بسیار دشوار است. آیا ممکن است او از ادامه‌ی کار این دادگاه که شاید لبنان را به سوی یک بحران داخلی پیش کشد، جلوگیری کند؟

سعد حریری به گفته‌ی بعضی نمودار بزدلی است. برای این که با ترس و لرز فراوان اول اعلام کرد که من معذرت می‌خواهم و اشتباه کردم. سوریه در ترور پدرم شرکت نداشته و بعد با آقای نصرالله، رهبر حزب‌الله ملاقات کرد و پیشنهاد کرد که باهم زدوبندی کنند و اعلام کنند ترور رفیق حریری کار افراد عادی حزب‌الله بوده است. می‌دانید که این نشانه‌ی بزدلی فوق‌العاده است، ولی به‌هرحال دادگاهی که در سطح بین‌المللی تشکیل شده، در کنترل آقای سعد حریری نیست. یعنی همان‌طور که قبلاً گفتم، فقط باید یک قطعنامه‌ی جدید به وسیله‌ی شورای امنیت صادر شود که این دادگاه و این روند را متوقف کند. چنین اتفاقی به نظر من قابل پیش‌بینی نیست.


در همین فاصله بشار اسد، سفری به تهران کرد و بعد هم گفته شد محمود احمدی‌نژاد قرار است دو هفته‌ی دیگر به لبنان سفر کند. فکر می‌کنید این کارهایی که الان دارد می‌شود، در ادامه‌ی کارزاری است علیه این دادگاه بین‌المللی است؟

تاحدی. ولی به‌هرحال هدف اصلی سفر آقای بشار اسد به تهران این دادگاه نبود، بلکه تشویق جمهوری اسلامی بود به حمایت از ایاد العلاوی، یکی از رهبران شیعه عراق برای تشکیل دولت، ولی جمهوری اسلامی با آن موافقت نکرد و همچنان به حمایت خود از تشکیل دولتی به رهبری نوری المالکی، نخست وزیر کنونی عراق ادامه می‌دهد. به‌هرحال این مسئله‌ی دادگاه نه در کنترل جمهوری اسلامی است، نه در کنترل حزب‌الله و نه در کنترل سوریه. این سه متحد تنها کاری که می‌توانند بکنند این است که استراتژی‌‌شان را برای مقابله با فعالیت‌های این دادگاه هماهنگ کنند.

آمریکا از سفر در پیش روی محمود احمدی‌نژاد به لبنان ابراز نگرانی کرده است. فکر می‌کنید چه دلیلی برای نگرانی آمریکا وجود دارد؟

اولاً ممکن است این سفر اصلاً صورت نگیرد، برای این که لبنان در موقعیت خاصی است و اکثریت مردم این کشور، علاقه‌ای به استقبال از آقای احمدی‌نژاد ندارند. نگرانی آمریکا این است که احمد‌ی‌نژاد در لبنان سعی کند که نه فقط حزب‌الله و متحدانش را که به رهبری میشل عون، ژنرال سابق مسیحی دورهم جمع شده‌اند، بلکه کل دولت لبنان را به حمایت از استراتژی جمهوری اسلامی تشویق یا ترغیب کند. حزب‌الله الان دولتی در دولت لبنان تشکیل داده است.

ارتش، بانک‌ و دادگاه‌های خودش را دارد و مثل یک دولت مستقل است. حتی مناطق خاصی را هم زیر کنترل دارد. بنابراین اگر لبنان هم در زیر استراتژی جمهوری اسلامی برود، به این ترتیب، حکومت ایران برای اولین‌بار به مدیترانه هم راه خواهد داشت؛ یعنی از طریق هم سوریه و هم لبنان. در این شکل با نفوذی که جمهوری اسلامی در عراق دارد، یک خط ممتدی تشکیل خواهد شد و آن هلال شیعه، که این قدر از آن صحبت می‌کنند، شکل قاطع‌تری به‌دست خواهد آورد.

در همین زمینه، وزیر نفت لبنان، هفته‌ی پیش اعلام کرد که جمهوری اسلامی پیشنهاد کرده برق این کشور را، یعنی برق لبنان را به‌طور مجانی تامین کند. این هم یکی از امتیازاتی است که جمهوری اسلامی می‌خواهد به لبنان بدهد؟

بله، اگر این سفر صورت بگیرد، بدون تردید آقای احمدی‌نژاد با سبدی از هدایای مختلف به لبنان خواهد رفت. لبنان یک کشور کوچک است و جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته، یعنی در سی و اندی سال گذشته بیش از ۴۰ میلیارد دلار در آنجا سرمایه‌گذاری کرده و بسیار بانک‌ها و شرکت‌های مهم لبنان را زیر کنترل دارد. آقای احمدی‌نژاد بدون تردید سعی خواهد کرد که این موقعیت را تقویت کند و با تقدیم هدایای تازه‌ای ازجمله برق مجانی به لبنان موقعیت جمهوری اسلامی را مستحکم‌تر کند.

شما به‌عنوان یک کارشناس آیا پیش‌بینی می‌کنید که اوضاع فعلی لبنان، به سوی یک بحران داخلی دیگر پیش برود؟

لبنان در بحران داخلی هست و سال‌هاست که در چنین وضعیتی است. دو نظر می‌توان گفت. از یک‌طرف اکثریت مردم لبنان از هر طایفه‌ای که باشند، علاقه‌مند به راه‌انداختن یک جنگ داخلی جدید نیستند. هنوز لبنانی‌ها بهای جنگ داخلی پیشین را می‌دهند، ولی از طرف دیگر، گروه‌های مختلف سیاسی مشغول مسلح شدن‌‌ هستند. در واقع کشور در آستانه‌ی یک جنگ داخلی قرار دارد. آیا از این آستانه گذر خواهد کرد یا نه، مسئله‌ا‌ی است که در ماه‌های آینده روشن خواهد شد.

فاتح - ایران - تهران
مثل روز روشن است این ترور توسط عوامل موساد انجام شده . این صهیونیستهای تروریست تا کی میخوان به شعور مردم دنیا توهین کنند !!!
شنبه 17 مهر 1389

raha1984 - المان - هامبورگ
خدایا میخواهم خودم رو از دست کثفاتها بکشم وقتی که هموطنهام با بدبختی باید پول سرسام اور برق وگاز و اب رو پرداخت کنند بعد عربهای کثیف وحشی رو برق مجانی بدهند !امیدوارم که به روز سیاه بشینند این زالوهای خونخوار این شغالهای وحشی کثیف
شنبه 17 مهر 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
در ضمن باید تاکیید کرد که اسلام یک دین صلحجو هست.
شنبه 17 مهر 1389

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
این مرد شجاع درحقیقت چون ضد سوریه و حسن نصرالله بود همانا این جنایتکارها بانقشه اصلی توسط ایران این جنایت تروریستی راانجام دادند. ومتاسفانه باید چنین بچه سوسول وترسو بزدلی . جانشین پدرش شود چون سوریه وحزب ا..و الاغ علی همگی سعد حریری راباتهدید وادار کردند که چشم‌پوشی از دادگاهی بکند که مسئول رسیدگی به چگونگی ترور پدرش است.
شنبه 17 مهر 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
بفرمایید، بیش از چهل میلیارد دلار سرمایه گذاری در لبنان در حالیکه کشور ایران نیمه ورشکسته و بیش از نیمی از مردمش زیر خط فقر هستند! بیایید از اینها پشتیبانی کنید. روی سخنم به برخی هم میهنان عرب خوزستان نیز هست که روی دریای نفت و گاز نشسته اند و یک ریال از این پول نفت برایشان خرج نمیشود. بشدت در نداری و بی امکاناتی و بی برقی و بی آبی و زیر گرد و خاک شدید زندگی میکنند و کودکانشان دچار کمبود شدید مواد غذایی هستند. بعد میاییند از فلستینی ها و لبنانی ها و دیگر اعراب دفاع میکنند!!! برق رایگان برای لبنان، بیمارستان،مدرسه، کمکهای ماهانه برای این اعراب، بدبختی و نداری و بیماری برای اعراب ایرانی! آبادان و خرمشهر و شادگان و هویزه و دیگر شهرهای جنگی هنوز نیمه ویرانه هستند بعد این حکومت برای یک مشت تروریست بربر پول خرج میکند.
شنبه 17 مهر 1389

alexxx - اتریش - وین
احمدی نژاد, سیدلی یه دست , مادر به خطاها چرا خسیس بازی در میارین , برق مجانی... مگه لبنانیا میخوان دسته جمعی روی صندلی برقی برن? لامذبا یه دفعه حقوق نقدینه ببندید به حساب تک تک ملت سوسمارنشان. هر چند این سیاه بازیهای امریکا و شرق و غرب شماها رو به این زودی و سادگی از حکومت ور نمیدارن , ولی ظلم حاکم نمونده و نمیمونه. یه روزی تواون این خیانتا رو خواهید داد. .......!
یکشنبه 18 مهر 1389

tiger.man - بریطانیا - گیلفورد
دوست عزیز arashbehdin - امریکا - اتلانتا مطمئن باشید ما اعراب خوزستان چه این نظام دینی حاکم باشه وچه هر نظام دیگه ای جای اونو بگیره فرقی در معیشت ما نمی کنه واین یک امر تجربه شده است ( خاتمی در جهان شعار گفتکوی تمدنها سر می داد اما بر ضد اعراب خوزستان او فرمان لعنتی را داد )دلیل اون هم واضحه: تفکر فاشیستی وغیر انسانی. اگر این حکومت دینی 40 میلیارد اونجا هزینه کرد مطمئن باشید عوضش 400 میلیارد ضرر وارد کرد واین به غیر از سلب ارامش واسایش از اعراب واسرائیل وحتی خود مردم ایران واین یک واقعیته چرا که حکومتی که برای ملتش کوچکترین ارزشی قائل نیست طبیعتا برای ملل دیگه هم قائل نیست، مشکل اینجاست که حکومت اخوندی ایران اساس بقای خود را بردخالت و ایجاد فتنه در کشورهای اطراف بنیان نهاده است وتازمان بقایش این دخالت وفتنه ها ادامه دارد وبهترین راه دخالت وایجاد فتنه ودخالت در امور دیگر کشورها هم پول است
یکشنبه 18 مهر 1389

haghighatgo - آلمان - برلین
در مرغداری های بزرگ اطراف شهر کرج سعی در پرورش جوجه مرغ دارند و نه جوجه خروس..علت این است که خروس نه تخم می گذارد و نه گوشتش به ارزش و خوشمزگی گوشت مرغ است و به اندازه و یا شاید بیشتر از یک مرغ هم احتیاج به خوراک دارد در زمان سابق متخصصانی در این مرغ داری ها بعد از بیرون آمدن جوجه ها از تخم مرغ ها جوجه های خروس را جدا کرده و در چاهی زنده زنده می ریختند و یا به دست فروشان خیابانی می فروختند و با این حساب فقط مرغ ها را پرورش میدادند..حالا کار انگلیس ها و غربی ها شده که چطوری مرغ ها رو از خروس های قلدر و پر خور و بی مصرف تازی جدا کنند !!. هالو مستر. ببین اگر مرغه فقط دون بهش بده و یه لونه !!
یکشنبه 18 مهر 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
سخنرانی خمینی شیاد و جلاد خطاب به مردم لبنان: .. دلتان به این مطلب خوش نباشد که برق را مجانی میکنیم آب را مجانی میکنیم .....
یکشنبه 18 مهر 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
tiger.man - دوست گرامی با بخش دوم سخنهایت موافقم. ولی ببینید در زمان شاه شهری مانند آبادان واقعا آباد بود و پالایشگاه شغلهای بسیاری برای مردم چه خوزستانی چه استانهای دیگر بوجود آورده بود. اهواز و خرمشهر هم شهرهای نسبتا روبراهی بوده و دارای امکانات زندگی و درمانی و . بوده اند. مردم جنوب خوزستان که در روستاها زندگی میکردند یا زمین داشتند و کشاورزی میکردند یا دامداری داشتند و کودکانشان مدرسه میرفتند. پس از آغاز جنگ، بسیاری کشته شده یا به شهرهای دیگر پناه آوردند، خانه و زندگیشان با خاک یکسان شد. پس از جنگ، دولت بسیاری زمینهای اعراب جنوبی را تصاحب کرد و بجای ان نیشکر کاشت و مناطق صنعتی و جاده و .. ساخت. خوب این آدمهایی که زندگیشان از راه کشاورزی میگذشت چه باید بکنند؟ کی شاه از این کارها میکرد؟ بیشترین آسیب جنگ را مردم خوزستان متحمل شدند و اکنون هیچ کاری نیز برایشان نکرده اند. بجای آن یزد و قم آباد شدند! دیگر اینکه این دولت سوبسید برق و گاز را متوقف کرده و ایرانیان باید قبض های چند سد هزار تومانی بپردازند ولی برای لبنانی ها برق رایگان هست! ادم از این همه ستم به کجا باید پناه ببرد؟
یکشنبه 18 مهر 1389

ciooc20 - ایران - تهران
مردیکه از کیسه خلیفه می بخشه حق ندارند بدون رضایت ملت ایران این کاررا بکنند ملت خودمان باید بهای سنگینی برای آب و برق و گاز می پردازند . درصورتی که امام خمینی در روزهای اولی که به ایران آمده بودند در بهشت زهرا اعلام کرد که برق و آب و نفت مجانی است ودر اوایل حکومت امام خمینی برای کسانی که مصرف آب و برقشان از حد معمول کمتربود این اتفاق افتاد و بعد از فوت امام خمینی نه از برق مجانی خبری شدو نه از آب و نه از نفت . هرچند انتظارنداریم که برق و آب و نفت مجانی باشد بلکه باید دولت به ملت خودش بیشتراهمیت دهد تا به کشورهای بیگانه .حق ندارد ثروت ایران را بذل وبخشش کنند .
یکشنبه 18 مهر 1389

2oktor - ایران - قم
البته 80درصد ایرانیان فعلی این را باور نمیکنند زیرا قبل از فقر اقتصادی دچار فقر اطلاعاتی شده اند ویا خود را به خریت زده اند
دوشنبه 19 مهر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.