بررسی روزنامه های صبح تهران " شنبه ۱۰ مهر


بررسی روزنامه های صبح تهران – شنبه ۱۰ مهر

تیترهای اول

"احتمال وقوع فتنه اقتصادی" تیتر اول مردم سالاریاست. کیهان در عنوان اصلی خود از زبان فرمانده نیروی انتظامی نوشته "فتنه گران اقتصادی در خدمت پروژه تحریم"، رسالت از قول ائمه جمعه نوشته "قوه قضاییه سران فتنه را مجازات کند"، ابتکار "هشدار به اعتصاب کنندگان" را در صدر اخبار خود آورده و ایران خبر داده "تب سکه طلا و دلار فرونشست".

"پایان بحران هشت ماهه سیاسی عراق" تیتر اول حمایت است و "میلیون ها دلار از جیب مالیات دهندگان آمریکائی به جیب طالبان ریخته شد" عنوان اصلی روزنامه جمهوری اسلامیاست.

"عرصه نامحدود سکه و ارز از امروز" عنوان اول جام جم است، "چشم مشتاقان و مضطربان به صعود ارز در بازار" گزارش اصلی سیاست روز است، دنیای اقتصاد از قول رییس بانک مرکزی نوشته "هدف رسمی دلار 1060 تومان است" و جهان صنعت پرسیده عامل گرانی ارز کیست "دولت با سفته بازان".

"بسیج در صحنه انتخابات چرا به صحنه آمد" سئوالی از فرمانده سپاه عنوان یک روزنامه خبر است، "تجهیز پزشکان به وسایل دفاع شخصی" گزارش اصلی تهران امروزاست، فرهیختگان خبر داده "بنزین از آبان گران می شود" و آرمان از "انتقاد مراجع تقلید از واردات بی رویه" نوشته است.

گزیده مقالات

نخبگان علیه نظام

کیهان در سرمقاله خود ادعا کرده که در طول 31 سال گذشته بگومگوهای فراوانی در حوزه نخبگان پیرامون نظام سیاسی شاهد بوده ایم در این میان بخشی از نخبگان نظام ناپذیر بوده اند و شیرین اینکه فراوان پیش آمده که این نخبگان نظام ناپذیر مناصب رسمی نظام جمهوری اسلامی را - حتی در سطح رئیس یک قوه- اشغال کرده اند. اما در طول این 31 سال هیچگاه توده های مردم در مورد حقانیت نظام و لزوم پیروی از آن تردید نکرده اند.

این مقاله با اشاره به نخبگان مذهبی- نظیر آیت الله ها سید کاظم شریعتمداری و حسینعلی منتظری- یا بخش هایی از نخبگان سیاسی- نظیر ابوالحسن بنی صدر، میرحسین موسوی و سیدمحمد خاتمی- آنان را کسانی خوانده که با نظام در ستیز بوده اند.

نتیجه گیری کیهان این است که گاهی اوقات لجاجت بعضی از نخبگان کار را به جایی می رساند که صرف وقت برای ایجاد وحدت میان آنان و نظام سیاسی نوعی وقت تلف کردن به حساب می آید. از این رو باید به کسانی که دلسوزانه و مشفقانه از وحدت و همگرایی این گروه سیاسی با آن گروه سیاسی حرف می زنند گفت "سعیکم مشکور" ولی بهتر این است که برای افزایش رضامندی مردم از نظام و فهم عمیق تر آنان از مصالح و مفاسد نظام گام بردارند که این یکی "نقد سهل" است و آن "نسیه دشوار".

انتقاد از لاریجانی

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود از رییس قوه قضائیه به خاطر سخنانی که درباره وقف دانشگاه آزاد و خطاب به هاشمی رفسنجانی گفته انتقاد کرده و نوشته افراد زیادی در این ایام با زبانی خارج از چارچوب‌های متناسب با بزرگان درباره آقای هاشمی رفسنجانی سخن گفته‌اند که ما پرداختن به آنها و اظهاراتشان را نوعی اتلاف وقت میدانیم. اما کسی در جایگاه رئیس قوه قضائیه، در کسوت روحانیت، از خانواده ریشه ‌دار روحانیت حساب جدائی دارد.

نویسنده این مقاله ضمن تجلیل از خدمات هاشمی رفسنجانی نوشته وی "در دو نهاد مهم یعنی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری رئیس شماست، انتظار اینست که شما درباره ایشان و هر بزرگ دیگری محترمانه سخن بگوئید و در جلسات رسمی از الفاظ و عباراتی استفاده نکنید که بکارگیری آنها در شأن کسی که در جایگاه شما قرار دارد نیست. شاید زیره به کرمان بردن باشد که به شما گفته شود: "بزرگش نخوانند اهل خرد - که نام بزرگان به زشتی برد."

سرمقاله جمهوری اسلامی با اشاره به تاکید چندی قبل آیت الله لاریجانی که از رییس جمهور خواسته بود ادبیاتش متین و فاخر و با تعابیر جا افتاده باشد پرسیده اکنون چه شده است که آن ناصح ناقد نافذ، خود در دام "رطب خورده منع رطب کی تواند کند" گرفتار آمده است؟

مقاله با این تاکید به پایان می رسد به کار بردن کلمه "منبطل" که در هیچیک از کتب لغت وجود ندارد و از اختراعات شما محسوب می‌شود، نویسنده این سطور را دچار این سئوال کرده است که نکند رئیس محترم قوه قضائیه تصور کرده‌اند مسند قاضی القضاتی این قدرت را نیز به ایشان میدهد که هر صیغه ‌ای را به هر بابی که می‌خواهند ببرند و هر اصطلاحی که مایل هستند را استخراج کنند؟!

نقد کیهان از وقف دانشگاه آزاد

مدیر روزنامه کیهان در یادداشت خود به نقد گفته های رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد وقف دانشگاه آزاد اشاره کرده و آن جا که وی این وقف را درست و بر اساس تشخیص چهار مجتهد خوانده که عبارتند از موسوی اردبیلی، هاشمی رفسنجانی، حسن خمینی و آیت الله بجنوردی نوشتهنگارنده فقیه نیست و مخاطب آقای هاشمی رفسنجانی نیز فقط "فقها" نبوده اند. بلکه چگونگی وقف دانشگاه آزاد اسلامی را برای افکارعمومی توضیح داده اند، بنابراین نگارنده نیز به عنوان یکی از مخاطبان عمومی ایشان درباره توضیحاتی که ارائه داده اند گفتنی هایی دارد.

حسین شریعتمداری با قاطعیت اظهار نظر کرده که رهبر، برخلاف آنچه ادعا شده با وقف دانشگاه آزاد موافق نیست و نوشته علاوه بر موانع قانونی که در این زمینه وجود دارد، نظر فقهی معظم له نیز با وقف دانشگاه آزاد مغایرت دارد. در این نکته بیش از این وارد نمی شویم و فقط بر قطعی بودن مخالفت آقا با وقف یاد شده تاکید می ورزیم.

نویسنده یادداشت روز کیهان ضمن آن که نظر چهار مجتهد به علت آن که در هیات موسس دانشگاه آزاد هستند مورد مناقشه است نوشته حضرت آیت الله موسوی بجنوردی که از وی به عنوان "ناظر بر شرعی بودن وقف" یاد شده نیز، سابقه نه چندان هوشمندانه "دانشگاه جعلی هاوایی" را با خود دارند.

ارز و سفته بازی

جهان صنعت در گزارش اصلی خود نوشته افزایش نرخ ارز درروزهای گذشته بازار سفته بازی ایجاد کرده بود به طوری که دلار تا 1220 تومان نیز رسید. اگرچه بازار دیروز تعطیل بود اما باید دید که سیاست‌هایی که آقای رییس کل [بانک مرکزی] وعده داده این هفته منجر به کاهش نرخ ارز می‌شود؟

به گزارش این روزنامه وعده کاهش نرخ ارز و کنترل بازار در شرایطی از سوی بانک مرکزی مطرح می‌شود که در بازار جهانی قیمت دلار و سایر ارزها کاهش یافته است. با این حال مسوولان بانک مرکزی عنوان می‌کنند که با عرضه ارزهای مورد تقاضای بازار می‌توانند نرخ دلار را به 1060 تومان برسانند.

جهان صنعت یادآوری کرده دولت در هفته جاری و هفته‌های بعد قصد عرضه اوراق مشارکت به بازار را دارد. افزایش قیمت ارزها از جهاتی به نفع دولت است تا علاوه برآنکه نقدینگی سرگردان این بازار را به دولت برمی‌گرداند از سویی موجب از دست رفتن جاذبه این بازار برای سفته بازان می شود و در واقع دولت به دنبال مشتری برای اوراق مشارکت است که بانک‌ها به زودی عرضه می‌کنند.

چرا این همه پول؟

ابتکار در سرمقاله خود نوشته در کشورهای صنعتی میانگین پول نقد در خرده فروشی‌ها، املاک، کارخانجات، نفت و طلا چیزی حدود 10درصد می‌باشد و بقیه آن وام است به عبارت ساده تر اقتصاد در کشورهای پیشرفته بر اساس وام می‌چرخد اما در کشورما این عدد بر عکس است یعنی 90 درصد زندگی مردم و اقتصاد برپایه پول نقد است و ده درصد آن بر اساس وام و اعتبار می‌باشد. پس انگیزه افزایش ناگهانی شاخص‌های سهام بورس،طلا و ارز در کشور ما چیست؟

نویسنده این مقاله افزوده در شرایط فعلی،تورم بر فراز آمارهای رسمی و غیر رسمی به عنوان یک واقعیت خود را بر زندگی مردم هر روز بیشتر تحمیل می‌کند و بدانیم تورم مالیاتی است که از جیب فقرا برداشت و به جیب اغنیاء ریخته می‌شود بنابراین اقتصاد تورم زده با عدالت فرسنگ‌ها فاصله دارد و راه حل‌های مقطعی، شتابزده و غیر جامع که محصول دوران اضطرار می‌باشد جوابگوی بحران‌های به وجود آمده نیستند.

سرمقاله ابتکار تاکید کرده بخش‌های مختلف اقتصاد جزایر منفک از هم نیست که هر کدام تابع یک نوع سیاست باشد.مجموعه سیاست‌ها و برنامه‌ها می‌بایست مجموعه اقتصاد کشور را به حرکت درآورد. اگر علایم بهبودی، رشد و توسعه اقتصاد خود را نشان دهد آنگاه می ‌توان به آینده امیدوار شد.

ارز بیدار شد

نازنین نامور در گزارشی در سیاست روز نوشته نرخ ارز در بازار کشور در هفته گذشته ناگهان از خواب طولانی خود برخاست و به یک باره مسیری را طی کرد که بسیار غیر منتظره بود. به گونه ا‌ی که تنها ظرف چند روز قیمت برابری ارز های مطرح کشور به نحو چشم گیری افزایش یافت.

به نوشته این گزارش جدا از رشته عواملی که به فزونی نرخ ارز، آن هم فقط ظرف جند روز انجامیده است، برخی از کارشناسان این تغییر نرخ را بسیار مثبت ارزیابی می کنند و براین باورند که مجموعه این تحولات، چشم انداز های مناسب تری را پیش روی اقتصاد کشور می گشاید .

سیاست روز نوشته بر اساس پیش بینی این دسته از کارشناسان صعود نرخ برابری ارز با ارز های موجود در کشور در نخستین گام باعث می شود روند واردات به شتاب بیشتری به سوی توازن و تعادل حرکت کند. از سوی دیگر با وقوع اتفاق های تازه در بازار ارز بیش از گذشته، زمینه صادرات کالا های ساخت داخل فراهم تر می شود.

تحریم هراسی

رسالت در سرمقاله خود با اشاره به تحریم هشت تن از مقامات نظامی و دولتی توسط آمریکا به اجرای قانون هفدمند کردن یارانه ها و این گمانه زنی که معترضان به انتخابات ریاست جمهوری گذشته قصد دارند مردم را نومید کنند نوشته "وظیفه نخبگان و خبرگان جامعه و نیز اهل رسانه و قلم است که نگذارند فجایعی که سال گذشته توسط اهل فتنه رخ داد از حافظه تاریخی ملت پاک شود".

روزنامه هوادار دولت گمانی زنی کرده که اهل فتنه از یک سو با سیاست "تحریم هراسی" مشغول همزبانی با دشمن برای خالی کردن دل مردم هستند و از سوی دیگر با اخلال در هدفمند کردن یارانه‌ها می خواهند مردم و نظام را از انجام یک پروژه خطیر ملی که برای کارآمدی نظام اقتصادی کشور ضروری است، منصرف کنند.

سرمقاله رسالت با استناد به گفته های وزیر اطلاعات نوشته "جریان فتنه در داخل و خارج کشور سعی می‌کند در بین مردم درباره اجرای هدفمند یارانه‌ها با القای نا امیدی، آنها را از اجرای قانون بترساند این جریان قصد دارد از طریق اخلال در اجرای هدفمند یارانه ها کارآمدی دولت را زیر سئوال ببرد. لذا دولت و مردم بویژه مجلس باید با پشتیبانی از دولت جلوی این اخلال را بگیرد".

Black Chador - امریکا - ولدن
همتون زر زر میکنید اونه زر زری که دستورهاش از طرف پوشک خیس علی چکه ای به مغز و قلم شما میریزه.
یکشنبه 11 مهر 1389

Ahoora Mazda - نیوزیلند - آوکلند
جمهوری اسهالی بدطوری به ترس و وحشت افتاده
یکشنبه 11 مهر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.