اعتراض ایران به تحریم آمریکا علیه ۸ مقام جمهوری اسلامی


اعتراض ایران به تحریم آمریکا علیه ۸ مقام جمهوری اسلامی

ایران انگیزه تحریم ها را سیاسی می داند

ایران از طریق سفیر سوئیس در تهران به ایالات متحده بخاطر تحریم هشت مقام ارشد جمهوری اسلامی به اتهام نقض حقوق بشر، اعتراض کرده است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در چهارچوب اجرای تحریم هایی که کنگره چند ماه پیش علیه جمهوری اسلامی تصویب کرد، روز چهارشنبه ۷ مهر (۲۹ سپتامبر) اسامی هشت مقام دولتی، نظامی و امنیتی ایران را به فهرست تحریم های ایالات متحده اضافه کرد.

خبرگزاری های دولتی ایران گزارش می دهند که وزارت امور خارجه این کشور روز پنجشنبه ۸ مهر (۳۰ سپتامبر)، لئو آگوستی، سفیر سوئیس در تهران را احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی را به او ابلاغ کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر صدا و سیمای ایران، مدیرکل آمریکای شمالی وزارت امور خارجه به سفیر سوئیس گفته است: "اقدام دولت آمریکا دخالت آشکار در امور داخلی ایران و نقض صریح بند اول بیانیه الجزایر است."

ایران و آمریکا سه دهه است که رابطه دیپلماتیک نداشته اند و سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران عمل می کند.

هشت مقام تحریم شده به دست داشتن در "نقض جدی حقوق بشر و آزار مردم ایران" در جریان وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۸۸ متهم شده اند.

دولت ایران به سفر سوئیس گفته است که تصمیم دولت باراک اوباما "اخلال در نظم بین المللی" است.

آمریکا حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرده است

خبرگزاری های ایران به نقل از وزارت امورخارجه ایران نوشته اند که اقدام دولت آمریکا "همچنین سوء استفاده سیاسی از مفهوم انسانی حقوق بشر و به معنی تضعیف این مفهوم مقدس است لذا مسئولیت در هر سه مورد متوجه دولت آمریکا خواهد بود."

ایران می گوید که سفیر سوئیس گفته است که پیام اعتراض جمهوری اسلامی را به دولت آمریکا ابلاغ خواهد کرد.

مقام هایی که تحریم شده اند عبارتند از:
• محمدعلی جعفری (فرمانده کل سپاه پاسداران)
• صادق محصولی (وزیر رفاه فعلی و وزیر سابق کشور)
• غلامحسین محسنی اژه ای (دادستان کل کشور و وزیر سابق اطلاعات)
• سعید مرتضوی (دادستان سابق تهران)
• حیدر مصلحی (وزیر اطلاعات)
• مصطفی محمد نجار (وزیر کشور و جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی)
• احمدرضا رادان (جانشین فرمانده کل نیروی انتظامی)
• حسین طائب (معاون اطلاعات سپاه پاسداران و فرمانده سابق نیروی بسیج)

استقبال فعالان حقوق بشر

برخی گروه های حقوق بشر از تحریم شدن این افراد استقبال کرده اند. کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران با صدور بیانیه ای از تمام کشورها خواسته است که مقام های ایرانی "ناقض" حقوق بشر را تحریم کنند.

این کمپین از کانادا، اتحادیه اروپا، امارات متحده عربی، مالزی و تایلند خواسته است که با اتخاذ سیاستی مشابه دارایی های احتمالی مقام های ایرانی مورد اتهام را مسدود کنند.

وزارت دارایی آمریکا اعلام کرده است که افراد تحریم شده مشمول محدودیت های مسافرتی و انسداد دارایی ها می شوند.

کاخ سفید روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت آمریکا همواره در کنار کسانی می ایستد که در ایران "خواهان شنیده شدن حرف هایشان هستند" و تأکید کرد که مصرانه از دولت ایران می خواهد که حقوق این مردم را رعایت کند.

این نخستین بار است که آمریکا به اتهام نقض حقوق بشر، تحریم های ویژه ای را علیه اشخاص خارجی اعمال می کند.

دولت باراک اوباما در اواسط ماه ژوئن فرمانده کل سپاه پاسداران را در ارتباط با برنامه اتمی ایران تحریم کرده بود.

روز چهارشنبه، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: "شهروندان ایرانی تحت نظارت یا فرماندهی این افراد بی جهت بازداشت شدند، کتک خوردند، مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفتند، تهدید و حتی کشته شدند".

اما به گزارش خبرگزاری های ایران، وزارت امور خارجه ایران به سفیر سوئیس گفته است: "دولت آمریکا به عنوان حامی مهمترین مورد نقض حقوق بشر و دولت ناقض حقوق بشر، نمی تواند مدعی حقوق بشر باشد و از این مفهوم سوء استفاده سیاسی کند."

تحریم مقام های مذکور در راستای اجرای قانون تحریم گسترده ای به اجرا گذاشته شد که کنگره در ماه ژوئن علیه ایران وضع کرده بود.

ایلیانا راس-لهیتنن، نماینده فلوریدا در کنگره: همه مقام های جمهوری اسلامی باید تحریم شوند

قانونگذاران آمریکایی در بند ۱۰۵ آن قانون رئیس جمهوری آمریکا را موظف کرده اند که حداکثر ظرف نود روز طی گزارشی، اسامی مقام ها یا افرادی در ایران را که مسوول صدور دستور، اجرا یا هدایت اقداماتی در "نقض جدی حقوق بشر" پس از وقایع انتخابات خرداد ۸۸ ایران بوده اند به آگاهی کنگره برساند و در این زمینه، به گروه انصار حزب الله و بسیج اشاره کردند.

بخش مربوط به حقوق بشر قانون تحریم ایران با تلاش مستقیم شماری از اعضای ارشد کنگره از جمله سناتور جمهوریخواه جان مک کین و سناتور دموکرات مستقل جو لیبرمن به عنوان متمم به مصوبه اضافه شده بود.

واکنش کنگره

این دو سناتور که همواره موضع سرسختی علیه جمهوری اسلامی داشته اند و به محافظه کار بودن در خصوص سیاست خارجی شهرت دارند، چهارشنبه از تصمیم دولت آقای اوباما استقبال کردند.

آنها با صدور بیانیه مشترکی گفتند: "دستور ریاست جمهوری حاوی این پیام به همه مقام های ایران که حقوق بشر مردم را نقض کرده یا خواهند کرد است: ایالات متحده هویت شما را شناسایی و منتشر خواهد کرد، آزار و اذیت شما را علنی خواهد کرد و شما را مسوول خواهد دانست."

هاورد برمان، رئیس دموکرات کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان، نیز با صدور بیانیه ای از اقدام دولت باراک اوباما استقبال کرده و آنرا نشانه تعهد ایالات متحده به وضع حقوق بشر در ایران دانسته است.

اما ایلیانا راس-لهیتنن، از جمهوریخواهان ارشد در کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان در واکنش این تحریم ها را اقدامی "مثبت" ارزیابی کرد اما آنرا ناکافی دانست.

وی با صدور بیانیه ای خواهان تحریم همه مقام های جمهوری اسلامی اعم از آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری و نیز "اوباش خونخواری" شد که به گفته او مردم را سرکوب کرده اند.

دولت ایران اتهام نقض حقوق بشر از جمله در مواجهه با اعتراضات به نتیجه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را رد می کند و می گوید آمریکا این اتهام را با اهداف سیاسی مطرح می کند.

کنگره در ماه ژوئن دولت آقای اوباما را موظف کرد که برای مقام های ایران که "ناقض جدی حقوق بشر" تشخیص داده می شوند ویزا صادر نکند و در صورت امکان، به مسدود کردن دارایی های آنها مبادرت ورزد.

کنگره در مصوبه تحریم ایران همچنین خواهان افزایش بودجه وزارت امور خارجه آمریکا برای اطلاع رسانی بیشتر درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و به ویژه درباره وقایع پس از انتخابات خرداد ۸۸ شده بود.

سید ابوالقاسم واعظ - اندونزی - جاکارتا
جالب اینجاست که ایران در هر کجای دنیا که شری به پا می شود دخالت می کند. از فلسطین گرفته ته بوسنی و هرزه گویی و کشمیر و افغانستان و عراق و لبنان. اما حالا می گوید چرا در امور داخلی من دخالت می کنید.
جمعه 9 مهر 1389

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
درود بر شرف اون کسی که این پیشنهاد را شروع کرده و اوباما که امضاء کرده و زنده باد این شیر. زن ایلیانا راس-لهیتنن، نماینده فلوریدا در کنگره. که گفته است همه مقام های جمهوری اسلامی باید تحریم شوند..زن در هرمقام و هر نوعی باشد مهم آن است. که شجاع باشد واز حقوق ملتها دفاع کند الان ملاهای. 2 قروشی در مورد این خانم هر غلطی میکنند فتوا. دهند یک زن با شرف 100 نوع جانورآخوندی می ارزد
جمعه 9 مهر 1389

sepher - استرالیا - سیدنی
عجبا! فردی که این افراد رو به کار گرفته تحریم نمیشه ! اقای خامنه ای این افراد را به این مقام رسانده و توانایی عزل انها را نیز دارد اما زیردستان ایشان تنبیه میشوند!. پس چرا امریکا اسامه بن لادن را مسئول میداند نه زیر دستان او را! از قدیم گفتن سیاست پدر مادر نداره. اینم یه حرکت نمایشی برای دل خوشی مردم دنیا! .
جمعه 9 مهر 1389

arash_1932 - ایران - مشهد
بیشتر مردم ایران از این اقدام دولت آمریکا استقباق می کنند و سپاسگزارند
جمعه 9 مهر 1389

oghab - فنلاند - هلسینکی
اون مرتضوی بی ناموسو که اگرمن خودم شخصا تو اروپا ببینمش کاری می کنم که مثل سربالائئ راه بره .حروم زاده بی پدر
جمعه 9 مهر 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
زنده باد هلری عزیز ما. تا میتونه این کثافت هارو در دنیا بی ابرو میکنه. تا حالا هیچکس به طور علنی سران یک کشور را با نام بردن مسئول مرگ مردمش محکوم نکرده.
جمعه 9 مهر 1389

shahab46 - المان - هانوفر
دمشون گرم مثل اینکه صدای مردم را بالاخره شنیده اندفقط حیف که مک کین رئیس جمهور نیست والا میدیدیم که با شتابی جلو میرفتند..این یارو محصولی دزد مثل اینکه مسئول رفاه خودش و خانواده اش است نه رفاه کشور
جمعه 9 مهر 1389

massoudoslo - نروژ - اسلو
حکومتی ها وخائنین به مردم در ج .اسلامی خوب میفهمند معنی این تحریم چی هستش!این اقایان در آینده آشفته سیاسی نزدیک ایران هیچ راه و جایی رو نخواهند داشت که فرار کنند . این هم تحریم رو هم پیمانان امریکا هم به اجرا گذاشته اند !در واقع آخر عاقبت این اقایان هیچ شد :) .
جمعه 9 مهر 1389

فرارسی دیجیتال - ایالات متحده آمریکا - واشینگتن دی سی
خوانندگان عزیز،. حمایت از حقوق بشر و پیشرفت آن در گوشه گوشه دنیا یکی از اهداف اصلی ماست که برای رسیدن به آن تمامی راهکارها و تلاشهایمان را به کار خواهیم بست. حکومتهایی که حقوق بشر شهروندانشان را نقض می کنند همواره واکنشهایی یکسان به تلاشهای ما نشان می دهند. آنها از تلاشهای ما خشمگین می شوند، می گویند این امور داخلیست، نقض حقوق بشر را انکار می کنند و سعی می کنند افکار عمومی را از این مسئله منحرف کنند. اما در قرن بیست و یکم ما نمی توانیم اینگونه شاهد نقض آشکار ترین و ساده ترین اصول رفتاری بین المللی باشیم، خصوصا هنگامی که خود این حکومتها این اصول بدیهی را از طریق پیوستن به معاهدات بین المللی پذیرفته اند. در دهکده جهانی همگی ما مسوولیم و ما در کنار آنان که از بدیهی ترین و ابتدایی ترین حقوقشان در ایران محرومند خواهیم ایستاد.
جمعه 9 مهر 1389

persianlover - انگلستان - لندن
دمتون گرم. کاش بزودی یکی از بی ناموس ها گرفتار بشه و ببینیم با هاش چیکار میکنن.
شنبه 10 مهر 1389

alexxx - اتریش - وین
اقایون بد جوری کک افتاده توی تومبونشون, راه پول خارج کردنشون بسته شده, برای خودشون هم داره یکی یکی درها بسته میشه. اینا رو باید توی ایران ازشون بازخواست کنند که مردم داغ دیده قدری حال کنند. همینطور که خانم "ایلیانا راس" هم عنوان کرد باید از بت بزرگ گرفته تا اون لاشخورای ساندیسی رو تک تک شناسایی و بعدهم تحریم کنند. اگر جریان واقعی باشه و پشت پرده ساخت و پاخت نشه باید باعث و بانیش رو تحسین کرد, و دست مریزاد بهشون گفت. انشالله که بازی سیاسی نیست.
شنبه 10 مهر 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
فرارسی دیجیتال - ایالات متحده آمریکا - واشینگتن دی سی . شما کارتون رو ادامه بدید و مطمرئن باشید در مقابل هرملای پیس اف میلیونها ایرانی طرفدار اعمال شماوجودداره.
یکشنبه 11 مهر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.