چه کسی عوارضی را به خاک و خون کشید؛ راننده خواب آلوده یا مسؤولان بی مسؤولیت؟


چه کسی عوارضی را به خاک و خون کشید؛
راننده خواب آلوده یا مسؤولان بی مسؤولیت؟

 عصرایران - حادثه خونبار تصادف در عوارضی کرج - قزوین 14 کشته و 31 زخمی بر جای گذاشت و سر آخر نیز اعلام شد راننده تریلری خواب آلوده بود و مقصر اوست ؛ درست مثل تمام زمان هایی که هواپیمایی در این کشور سقوط می کند و بعد از کلی برو و بیا و دنگ و فنگ ، اعلام می کنند مرحوم خلبان مقصر بوده است و تمام!

در حادثه غم انگیز عوارضی کرج - قزوین ، اتوبوسی مملو از مسافر ، برای عبور از محل اخذ عوارض بزرگراهی ، سرعت خود را کم کرده بود که ناگهان تریلری با سرعت از پشت به آن برخورد کرد و جایگاه ، رنگ خون و وحشت گرفت دهها خانواده سیاه پوش شدند.

شاید همان گونه که مسوولان گفته اند راننده تریلر خواب آلود بوده و از این بابت او مقصر است اما آیا می توان با خلاصه کردن همه ماجرا به یک راننده ولو تقصیرکار ، از کنار خون های مظلومان این حادثه با بی اعتنایی گذشت و منتظر مرگ های بعدی شد و حداکثر به "تیتر" و "تأسف"  بسنده کرد؟!

 واقعیت این است که وجود پدیده ای به نام "ایستگاه دریافت عوارض بزرگراهی" سال هاست که در این مملکت قربانی می گیرد و فاجعه عوارضی قزوین - کرج ، نه اولین حادثه از نوع خود بود و اگر فکری اساسی به حال این موضوع نشود ، آخرین بار نیز نخواهد بود.

هم اکنون در بسیاری از کشورها و حتی در ممالک عربی دور و بر خودمان ، عوارض بزرگراهی ،  نه با شیوه فشل و قدیمی " توقف - پرداخت - دریافت رسید" که با بهره گیری از سیستم های الکترونیک از صاحبان خودروها اخذ می شود.

آنها به جای این که در بزرگراه ها جایگاه درست کنند و دهها نفر نیرو استخدام نمایند و خودروها را متوقف و ایجاد صف نمایند ، تمام خودروهای شان را به "تگ های الکترونیک"(ترانسپوندر) مجهز می کنند که مانند برچسب کوچکی روی شیشه خودروها یا پشت آینه آنها نصب می شود.

سپس در جاهایی که باید عوارض اخذ شود ، به جای ایستگاه های عریض و طویل عوارضی ،سیستم های بی سیم تعبیه می کنند که خودروها با همان سرعت مثلاً 120 کیلومتر از زیر آن رد می شوند و در همان لحظه ، حساب مالک خودرو ، به اندازه مبلغ عوارض بدهکار می شود.
در این روش ، نه توقفی هست ، نه تصادفی و نه صف و اتلاف وقت و منابع مادی و انسانی.

جالب اینجاست که برخی برآوردها حاکی از ان است که میزان هزینه های ناشی از توقف خودروها در پشت ایستگاه های عوارضی مانند هزینه های  اتلاف وقت ، استهلاک خودرو ، سوخت ، دستمزد عوامل انسانی ، نگهداری ایستگاه و ... در بسیاری از مواقع ، مجموعاً رقمی بالاتر از مبلغ عوارضی است و اگر اساساً هیچ گونه عوارضی اخذ نشود ،بیشتر به نفع اقتصاد ملی است!

خوشبختانه در کشور ما ، زیرساخت های لازم برای ایجاد سازوکار دریافت الکترونیک عوارض وجود دارد . طبیعی است وقتی صدور کارت سوخت الکترونیک و تجهیز هزاران جایگاه عرضه بنزین به امکانات لازم در مدت زمان کوتاهی محقق شد ، به راحتی و در مدت زمانی کمتر از شش ماه می توان نسل ایستگاه های سنتی دریافت عوارض را برانداخت و همه شان را دیجیتالی کرد.
در چنان صورتی ، دیگر خبری از صف های کوتاه و بلند در پشت عوارضی ها و حوادثی مانند حادثه خونین عوارضی قزوین - کرج برای همیشه به تاریخ خواهند پیوست.

اگر مسوولان برای جان مردم اهمیتی قائل باشند ، همین امروز ، این کار را آغاز می کنند تا نوروز 90 سفرهای کم خطرتری برای مردم رقم بخورد.

در حادثه عوارضی قزوین -کرج ، هر چند راننده خواب آلوده مقصر بود ، اما مقصران بزرگتر ، مسوولانی هستند که برغم آگاهی از روش های مدرن جاده داری ، همچنان در روزمرگی ها سیر می کنند و مردم را در میان خطرهای ناشی از روش های قدیمی  و منسوخ شده ، به حال خود رها کرده اند و فقط تعداد جنازه ها را می شمارند!

poriyaye_vali - قطر - دوحه
ای جانم به فدایت ولایت...البته ولایت خودمون نه وقیح...تاسف بر انگیزه..28000کشته امار کشته های ناشی از تصادفات در ایران فقط در یک سال...کشوری که اداره کنندگانش یک مشت بیسواد بی مخ باشه بهتر ازین نمیشه..
سه‌شنبه 6 مهر 1389

salad shirazi - امارات - دبی
سید حسن نصرالله که تو اتوبوس نبوده ؟ خدا رو شکر..ترسیدم گفتم نکنه بینی ایشون خدایی نکرده خون اومده باشه..
سه‌شنبه 6 مهر 1389

khosh bavar - ایران - کرمان
شاید بیمه " یا ابوالفضل " را بموقع پرداخت نکرده ?!
سه‌شنبه 6 مهر 1389

porharfi - هلند - آرنم
نویسنده این متن کجا زندگی میکنه؟؟؟ چطوری عقب گردِ ملایان به 1400. سال پیش را نمی بیند و از تکنولوژی و پیشرفت عرب حرف میزنه..!"ملا ها. اینجایند که جایگاه پارسی با عربی عوض شود..!!
سه‌شنبه 6 مهر 1389

سید ابوالقاسم واعظ - اندونزی - جاکارتا
این مقاله نمونه بارز غرغرهای پیرزنی است. در اکثر کشورهای دنیا هنوز دریافت عوارض در ایستگاه انجام می شود و قبل از آن هم سال های سال بود که این کار حتی در پیشرفته ترین کشورها دستی انجام می شد و تصادفی اتفاق نمی افتاد. حالا فرض کن عوارضی را برداشتند، اتوبان که تا ابد نمی تواند ادامه پیدا کند و این راننده تریلی هایی که همیشه یا خمارند یا نعشه در انتهای اتوبان با ماشین ها تصادف خواهند کرد. این جمهوری اسلامی ممکن است در خیلی زمینه ها بد کرده باشد اما وجدانا جاده های خیلی خوبی ساخته و عامل تصادفات هم فقط وحشیانه رانندگی کردن خود ماست.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

فراز_نروژ - نروژ - تونسبرگ
اتفاق ناراحت کننده ای بود اما در همین نروژ هم ایستگاه های توقف پرداخت وجود دارد. بنظر من عملی ترین راهکار برای کشور ما بعد از نصب موانع و دست اندازهای اساسی ، پیچ دادن به جاده ها است که مانع از سرعت گرفتن بیش از حد خودرو ها شود. جاده قزوین مانند باند فرود هواپیماست.شاید اگر در محلهای پر خطر آن چند فلکه ایجاد کنند بهتر باشد.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

Neda-ye-Iran - انگلستان - لندن
من با نویسنده مقاله موافق نیستم که گفته عوارضی باید الکترونیک باشد تا شاهد تصادف نباشیم. انگلیس یکی از کم حادثه ترین جاده های دنیا رو داره ولی خیلی جاها عوارضی به همان شکل قدیمی وجود داره. الکترونیک کردن عوارضی فقط برای صرفه جویی در وقت هست. متاسفانه در ایران جان انسانها کم ترین ارزش رو داره. کسی هم دلسوزی نمیکنه چون تغییر هر سیستمی در ایران کاری بس دشوار و خیلی مواقع غیر ممکن هست. نه تنها کاری برای کم تر کردن آمار تلفات انجام نمیشه بلکه قانون های راهنمائی و رانندگی ایران بیشتر باعث تصادف میشه، میگین چرا؟ چون نبودن قانون بهتر از بودن قانونی هست که یک روز اجرا بشه و روز دیگه اجرا نشه.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

arash_1932 - ایران - مشهد
در ایران کسی به فکر مردم نیست هرکی برقدرت میشینه فقط به فکر ایل و طایفه خودشه چون اسلام ناب آخوندی اینو میگه.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

svenskpojke - سوئد - یمتلند
خدای من دوحه قطر مطمئن هستی بیست و هشت هزار نفر خیلی زیاد است . من فکر میکنم سالانه یک هزار تا یک هزار و پانصد باشد.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

iranesabz - هلند - امستردام
درست است که ایران از نظر تعداد تصادفات و مرگ و میر ناشی‌ از آن در جهان اول است اما این ناشی‌ از سیستم عوارضی نیست. در فرانسه اسپانیا هم به صورت اتوماتیک یا دستی‌ عوارض میگیرند اما این همه تصادف در این کشورها نیست. علت سوانح در ایران کمبود بزرگراهها و فرهنگ رانندگی است. نمونه آن همین راننده است. در اروپا رنندگان اجازه ندارند بیشتر ۹ ساعت در شبانه روز رانندگی کنند و همه آنها دوره کامل رانندگی می‌‌بیند اما در ایران هر ننه قمری که گواهی پایه یک گرفت پشت اتوبوس می‌‌نشیند. اینها هیچ ربطی‌ به شیوه دریافت عوارض ندارد.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

OzveMardom - فرانسه - پاریس
خیلی از تصادفات ایران بر میگرده به شعور پایین و غرور افراد. عوارضی فوق دیجیتالی یا 5 بانده کردن جاده ها شعور افراد رو بالا نمیبره. توی یک جاده خطرناک کوهستانی هم میشه شاهد تصادف نبود به شرطی علایم درست نصب شده باشند و رانندگان یک کم شعور داشته باشند. خیلی از جاده های اروپا این جوریند ولی اکثر آدماش عاقلند و فهمیده .
سه‌شنبه 6 مهر 1389

SATTARKHAN - کانادا - تورونتو
svenskpojkeعجب نام کاربری سختی.بله عزیزم شور بختانه نتها این رقم درسته که تا همین دو سه سال بیش31000 بوده.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
مسئولین مقصرند؟!!! کدوم مسئولین؟!! مگه توی حکومت ولی وقیح کسی مسئولیتی هم داره؟!!! مسئول بکسی میگن که مورد سوال قرار میگیره و جوابگو باشه. بجای کلمه مسئول باید کلمه جانور موذی رو بکار برد چون جانور بی آزار هم داریم ولی این جانورها جز ازار رسوندن کاری بلد نیستند.
سه‌شنبه 6 مهر 1389

yashasinazarbaijan - امریکا - نیویورک سیتی
svenskpojke - سوئد - یمتلند. عضو گرامی هموطن عزیز ایران از لحاظ مرگ بر اثر تصادف در دنیا مقام اول را داراست. من خودم در شرکت بیمه کار میکنم و این رقم ثبت شده جمهوری اسلامیست و گرنه امار غیر ثبت شده بیشتر از این حرفهاست
سه‌شنبه 6 مهر 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
svenskpojke - سوئد - یمتلند ...بله دوست عزیز مطمئنم ودر این مورد تحقیق کردم..نفرین خدا بر اون ادمهایی که دستشان به خون جوانان این سرزمین الوده است
چهار‌شنبه 7 مهر 1389

lidia - سوئد - گوتنبرگ
khosh_ bavar ایران کرمان. خیلی باحال گفتی همیشه شاد باشی رفیق
چهار‌شنبه 7 مهر 1389

hovakhshatare - ایران - تهران
آماری که بیشتر به واقعیت نزدیکه رقم 40000 کشته در تصادفات رو بیان میکنه، یعنی از لحاظ ابعاد انسانی فاجعه‌ای به بزرگی زلزله بم هر سال در ایران اتفاق می‌افته که به علت غیرمتمرکز بودن به اندازه زلزله بم در اذهان عمومی تاثیرگذار نیست. در این باره هم میشه گفت که هم مسئولین مقصرند و هم مردم. مسئولین از این لحاظ که تصمیمات صحیح نمی‌گیرند و به امر آموزش صحیح اصول رانندگی توجه ندارند و مردم از این لحاظ که به همون قوانین ناقصی هم که وجود داره بی‌اعتنا هستند و خیلی از نکات مهم رو ندیده می‌گیرند یا اصلا نمی‌دونند. برای مثال کمتر کسی توی ایران می‌دونه که یه ماشین نسبتا مدرن وقتی با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت ترمز بگیره حداقل 40 متر تا توقف کامل بر روی زمین کشیده میشه. ندونستن همین یک نکته می‌تونه آمار تصادف رو بالا ببره چون راننده خیال می‌کنه ترمزها ماشینش رو درجا میخکوب می‌کنند!
چهار‌شنبه 7 مهر 1389

khosh bavar - ایران - کرمان
lidia - سوئد - گوتنبرگ : قابل شما رو نداشت, و شما هم شاد و پیروز باشید.
چهار‌شنبه 7 مهر 1389

louisette - فرانسه - مارسی
فقط ذولت مقصره.
چهار‌شنبه 7 مهر 1389

ehsanpedram - ایران - مشهد
مرگ بر خامنه ای جلاد .بی پدر و مادر ..بی بوته ..عوضی ..بی سواد و بی مخ..فاشیسم دینی...هوس باز..زن باز...کافر مطلق..و...کلیه صفات زشت..(ای حرف ها نه فحش بلکه حقیقتی بود انکار ناپذیر)
پنج‌شنبه 8 مهر 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.