بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه ۲۴ شهریور


بررسی روزنامه های صبح تهران؛ چهارشنبه 24 شهریور

تیترهای اول

"حرمت‌شکنی قرآن آمریکا را رسوا کرد" تیتر ایران است، "قدردانی از درایت رهبری در اجلاس خبرگان" در صدر اخبار کیهان آمده و ابتکار از "موج جهانی محکومیت اهانت به قرآن" نوشته است.

"تحلیل تازه هاشمی از شرایط کشور" عنوان اصلی جام جماست، رسالت همین خبر را با عنوان "استکبار جهانی ولایت را مورد هجمه قرار داده است"، مردم سالاری با "جریان خودسر، سم کشور است" و روزنامه جمهوری اسلامی با "تخلف از قانون از هیچکس قابل قبول نیست" منعکس کرده اند.

"انتقال کارمندان از تهران شکست می خورد" عنوان اصلی روزنامه خبراست، "هوو، بلای جان مردم با ترمزهای بریده" تیتر یک سیاست روزاست و دنیای اقتصاد "بازگشت بازار مسکن در تابستان" را در صدر اخبار خود آورده است.

خراسان "آمریکا و عربستان در آستانه معامله 60 میلیارد دلاری هواپیماهای جنگنده" را مهم ترین خبر امروز دیده است.

تهران امروز و آرمان در عناوین اصلی خود خبر داده اند "تشکیلات سازمان مدیریت احیا می‌شود".

گزیده مقالات

چرا قرآن سوزان؟

ابتکار در سرمقاله خود نوشته مسئولین سیاسی، نظریه پردازان و آکادمیسین‌های جامعه آمریکایی به خوبی واقفند که اسلام یک صدای واحد نیست، بلکه صدا‌های متفاوت با مشربهای گوناگون و نحله‌های فکری مختلف، که چنان از درون با هم در ستیزند که گاه هر یک به نفی دیگری می‌انجامد. هیچ قرائت و گروهی نمی‌تواند کلیت آن را نمایندگی کند فقط متن مقدس محور مشترک تمام این قرائتها و مشرب هاست.

به نظر این روزنامه اگر منفجر کردن مجسمه بودا توسط طالبان و حادثه قرآن سوزان اخیر را کنار هم بگذاریم گرچه مقایسه این دو با هم تفاوت ماهوی و فرسنگ‌ها فاصله دارند، ولی به یک جا می رسند. گرچه اولی توسط کسانی فرو ریخت که مسیرهای اولیه توسعه را نپیموده اند و در موج اول زندگی بشر زیست میکنند.اما هتاکان به قرآن مقدس کدام قرائت از دین مسیح را نمایندگی می‌کنند؟ آن هم در جامعه‌ای که از بالاترین سطح توسعه برخوردار است و مدعی پرچم داری تمدن بشری است.

سرمقاله ابتکار می پرسد چرا؟ اگر در حادثه 11سپتامبر انسانهای بی گناهی کشته شدند نفس این عمل چه تفاوتی با کشتن انسانها در افغانستان و سایر نقاط جهان دارد اگر در 11 مارس به اعتقادات بسیاری از انسانها اهانت شده است آن انسان‌ها چه تفاوتی با مسلمانان دارند؟ این پرسش‌ها و ده‌ها پرسش دیگر مسائلی است که هر انسان منصف و بی طرفی را به تامل وا می‌دارد.

همه پرسی ترکیه

مردم سالاری در سرمقاله خود نوشته با برگزاری یک رفراندوم جهت تغییر و اصلاح قانون اساسی ترکیه که با رای مثبت 58 درصد مردم مهر تایید خورده است آشکار شد دموکراسی نهالیست که حتی در یک کشور مسلمان می تواند به بار نشیند اگر فعالان سیاسی از شکست ها ناامید نشده و با تکیه و تاکید بر ظرفیت های داخلی و اجتماعی خود عمل کنند.

به نوشته این روزنامه اسلامگرایان ترک با عملگرایی و تکیه بر منافع ملی به فعالان سیاسی کشورهای منطقه این پیام روشن را داده اند که اگر خواهان رشد و توسعه کشور خویش و تحقق دموکراسی هستند باید به جای صرف نیرو و توان خود در جدال های بی پایان نظری با رویکردی عملگرایانه و مبتنی بر منافع ملی در چارچوب های عرفی و قواعد پذیرفته شده حرکت کنند و البته به این نکته نیز باید اعتراف کرد که نظام لائیک این امکان را به اسلامگرایان داده است تا با کم ترین تنش های تئوریک مطالبات خویش را دنبال کنند.

سرمقاله مردم سالاری یادآوری کرده در واقع احزاب و نیروهای اسلامگرا پیش چشم نظامیان و لائیک ها رشد کردند تا جایی که حالا با اقدامی کاملا دموکراتیک آنان را مجبور به عقب نشینی و پذیرش مطالبات مردم کرده اند. حالا دیگر ترکیه صرفا یک کشور مسلمان نیست که به دنبال توسعه و پیشرفت است بلکه در حال تبدیل شدن به الگویی برای نیل به اهداف و مطالبات دموکراسی خواهانه در منطقه نیز هست.

احیای سازمان مدیریت

تهران امروز در گزارش اصلی خود نوشته در شرایطی که شاخص‌های اقتصادی در کشور وضعیت چندان مناسبی ندارند و دولت برای اجرای طرح بزرگ هدفمندی یارانه‌ها آماده می‌شود، احیای تشکیلات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی می‌تواند برای اهالی اقتصاد خبر خوبی باشد.

جواد سیدپور در سرمقاله همین روزنامه نوشته معیار اصلاح صحیح ساختار و تشکیلات سازمان‌ها این نیست که لزوما با نظر مدیر ارشد همخوانی داشته باشد بلکه معیار درستی تحولات ساختاری این است که روند اتخاذ تصمیم‌گیری «روان»، «پویا»، «اثربخش» و «کارآمد» شود و از هرز رفتن انرژی و از دست رفتن فرصت‌های کشور جلوگیری گردد تا در نهایت جامعه‌ای فعال‌تر و کارآمدتر داشته باشیم.

به نوشته سرمقاله تهران امروز: تغییر در اصلاح ساختار سازمان مدیریت سابق و معاونت نظارت و برنامه‌ریزی کنونی رئیس‌جمهور و احیای برخی دفاتر برای عمق بخشی بیشتر به نظارت از آنگونه تصمیماتی است که شایسته تحسین و تقدیرند چرا که می‌تواند به تسهیل بیشتر فرآیند تصمیم‌سازی و شفاف‌سازی مسائل کلان اقتصاد کشور بپردازد.

اثر تحریم ها

محمدصادق جنان‌صفت‌ در سرمقاله دنیای اقتصاد با اشاره به گفته های دیروز رییس مجلس خبرگان رهبری درباره تحریم های بین المللی و وضعیت کشور نوشته همه نشانه ها حاکی است که مسوولان ایرانی موضوع تحریم ‌را به عنوان یک واقعیت در دستور کار قرار دادند که باید تدابیری برای خنثی‌سازی آن اتخاذ کرد. اما برای رویارویی با اعمال تحریم‌های اقتصادی سه عقیده و نظر وجود دارد که به سه دیدگاه برمی‌گردد.

به نظر این روزنامه یک دیدگاه نادرست و بسیار بدبینانه این است که اعمال تحریم گسترده‌، شیرازه کسب و کار در ایران را از هم می‌پاشاند و دست ایرانیان را می‌بندد. دیدگاهی که توجهی به تجربه‌های جهانی ندارد و قدرت تحریم‌کنندگان در معاملات جهانی را بیش از حد تصور می‌کند.

دومین دیدگاه از نظر نویسنده اقتصاددان خوش‌بینان افراطی هستند که موضوع تحریم را از حد خوش‌بینی عبور داده و نتیجه می‌گیرند که هیچ تدبیری برای مقابله لازم نیست؛ چراکه تاثیرگذاری از این کانال بر کسب‌و‌کار داخلی غیرممکن است. این گروه عموما افراد و شخصیت‌هایی هستند که معنای تجارت و کسب‌وکار را به صورت کامل درک نکرده و فقط از دور دستی بر آتش دارند.

و سرانجام به نظر سرمقاله دنیای اقتصاد گروه سوم واقع‌بینان هستند که ضمن جدی دانستن موضوع تلاش می‌کنند با تدبیر و استفاده از روش‌های اقتصادی دامنه آن را کاهش دهند و میان تحریم‌کنندگان شکاف ایجاد کنند. واقع‌بینی حکم می‌کند در این مقطع از تاریخ اقتصادی ایران، دست بخش خصوصی را برای تعامل با تحریم‌کنندگان به ویژه مدیران و سهامداران بخش خصوصی کشورهای گوناگون باز بگذاریم.

هدفمند کردن یارانه ها

غلامرضا علی بیگی در آرمان نوشته در اینکه در کشور ما پرداخت یارانه نیاز به هدفمند کردن دارد شکی نیست ولی نحوه انجام آن به‌دلیل ارتباط موضوعی با همه اقشار جامعه و نهادهای اجتماعی مشخصاً دارای اهمیت است. چنان که در مبحث تورم تزریق نقدینگی به جامعه؛ این تزریق هرچند درکوتاه مدت چنین استنباط می‌شود که منجر به بالا بردن قدرت خرید مردم می‌شود ولی در بلندمدت به‌ علت تاثیر مستقیم بر سطح عمومی قیمت‌ها کارایی خود را از دست می‌دهد، همانگونه که بارها در افزایش حقوق و دستمزد این موضوع تجربه شده است. در سیستم پرداخت نقدی یارانه‌ها به‌دلیل حذف یارانه‌ها این تاثیر دو برابر خواهد بود.

به نوشته این کارشناس به‌دلیل پرداخت نقدی یارانه‌ها سطح عمومی قیمت‌ها بالا خواهد رفت. دیگر این که به‌دلیل حذف یارانه‌ها قیمت تمام شده کالاها افزایش یافته و منجر به افزایش قیمت توسط تولیدکنندگان و عرضه کنندگان خواهد شد. و باز به‌دلیل دریافت نقدی یارانه‌ها مصرف عمومی مردم بالا رفته و به ‌دلیل افزایش هزینه خانوار به‌دلیل حذف یارانه‌ها و عدم امکان تطبیق دریافت‌ها وپرداخت‌ها به‌دلیل مجزا بودن آنها از نظر زمانی و مکانی سطح عمومی درآمد و سطح رفاه عمومی خانوار کاهش ‌می‌یابد.

مقاله آرمان نتیجه گرفته انتقال و انجام مرحله‌ای حذف یارانه ها توام با ایجاد امتیاز و کاهش هزینه خانوار و به جای پرداخت نقدی انتقال آن به مایحتاج عمومی مردم و حذف هزینه آنها ازقبیل تحصیل، بهداشت، اسکان نه تنها منجر به ایجاد تورم در جامعه نمی‌شود بلکه هدف اصلی دولت مبنی بر انتقال یارانه از بخش مرفه به اقشار ضعیف جامعه را فراهم می‌آورد‌.

ممنوعیت عبور کامیون

مولود حاجی زاده در گزارش اصلی سیاست روز با عنوان "خودروهائی بلای جان مردم با ترمز های بریده" نوشته این روزها بحث ممنوعیت تردد کامیون ها و کشنده های "هوو"، در برخی از محورهای کشور به مسئله ای تبدیل شده که از یک سو راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی و از سوی دیگر، رانندگان این خودروهای سنگین را درگیر کرده است.

به نوشته این گزارش ممنوعیت تردد "هوو" در جاده‌های کشور از آنجا ناشی شد که پلیس راهنمایی و رانندگی دلیل بسیاری از حوادث رانندگی را وجود نقص فنی در سیستم ترمز و مهار تریلرهای هوو و به دنبال آن کشته و مجروح شدن تعداد زیادی از افراد، عنوان کرد.

سیاست روز با اشاره به اجتماع رانندگان و صاحبان خودروهای هوو در برابر شرکت ایران خودرو دیزل فروشنده این کشنده ها نوشته این کامیون داران در اعتراض خود اعلام می کردند که اگر این خودروها غیر استاندارد است، چرا اجازه واردات رسمی آنها به کشور داده شده است. از سوی دیگر مطرح می‌کردند که در صورت غیراستاندارد بودن چرا نیروی انتظامی اقدام به شماره گذاری این کامیون ها کرده، حالا هم وجه پرداختی و اقساط کامیون‌داران را مسترد کند و یا اینکه خودروهای غیر استاندارد را تحویل گرفته و در عوض خودروی استاندارد به آنها تحویل دهند.

Black Chador - امریکا - ولدن
جواب ابتکار- بله یک ادم احمق در یک کشور به جمعیت بیشتر از 300 میلیون قران سوزاند. فرق اینجاست که میلیونها امریکایی حتیمن که از اسلام متنفر و قران را یک راهنمای بچه ازاری وبردگی زنهامیدونم با این احمق مخالفت کردم. فرق کشتار 11 سپتامبر با افغانهای کشته شده اینه که وقتی یکعده تروریست مردم را کشتند افغانستان رهبرشون رو داشت و دستگیر نکرد پس افغانستان با محافظت کردن از قاتلین خودشو مجرم کرد. جنگ عراق اشتباه وازجنایتهای بوش بود. شما خودتون یک بمب توی کردستان منفجر میشه میرید مرغ و خروسهای کسی را که فکر میکنیدتقصیر کاره اعدام میکنید حالا فکر حق طالبان کثیف هستید?
چهار‌شنبه 24 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.