بررسی روزنامه های دوشنبه تهران – ۲۲ شهریور
تیترهای اول
روزنامه خبر در صدر اخبار خود از قول روسای فدراسیون های ورزشی نوشته "در بازی های آسیائی با 111 مدال چهارم می شویم"، ابتکار از "صادرات بنزین از اسفند" نوشته، دنیای اقتصاد از "عدم استقبال از املاک مازاد دولتی" خبر داده است.
جام جم، رسالت، کیهان، جمهوری اسلامی، سیاست روز، ایران و حمایت در عنوان های اصلی خود از "واکنش های گسترده به هتک حرمت قرآن در آمریکا" نوشته اند.
مردم سالاری در تیتر اول خود خبر داده "تبعه زن آمریکائی با تودیع وثیقه آزاد می شود" و آرمان هم "آزادی متهم آمریکائی با وثیقه پانصد میلیون تومانی" با اهمیت دیده است.
فرهیختگان از قول احمدی نژاد نوشته "دولت های جمهوری اسلامی را دوست دارم" و جهان صنعت به نقل از نامه احمد توکلی به احمدی نژاد در صدر اخبار خود نوشته "صبر در برابر قانون شکنی همیشگی نیست".
"پیروزی تاریخی اسلامگرایان در ترکیه" تیتر اول تهران امروزاست و خراسان نوشته "برگزاری همه پرسی قانون اساسی در ترکیه تلاشی برای وداع با کودتا".
گزیده مقالات
تاخیر در مذاکرات هسته ای
کیهان در سرمقاله خود پیرامون تاخیر در مذاکرات هسته ای ایران و غرب نوشته آمریکا فهمیده که اگر بخواهد منتظر بماند تا تحریم ها محاسبات ایران را تغییر بدهد، احتمالا این انتظار تا ابد طول خواهد کشید و لذا درمانده است که چه باید بکند: به سمت تعامل با ایران بیاید که واضح است در این شرایط مذاکره دستاوردی برای آمریکا نخواهد داشت یا آنکه همچنان از میز مذاکره فرار کند که این به وضوح به معنای نقض غرض کل فرآیند قطعنامه 1929 است .
به نوشته این روزنامه گزارش اخیر آمانو می گوید ایران اکنون چیزی حدود 22 کیلو اورانیوم 20 درصد غنا دارد و با سرعتی ثابت حجم آن را افزایش می دهد. گروه وین دو راه بیشتر ندارد: یا باید همان ابتدای کار کل فرایند وین 2 را به تعلیق غنی سازی 20 درصد مشروط کند که در این صورت اساسا هیچ فرایند مذاکراتی شکل نخواهد گرفت. راه دیگر این است که آمریکا بپذیرد مذاکرات وین منحصر به مسئله مبادله مواد به همان شکلی است که در بیانیه تهران آمده و ربطی به غنی سازی در ایران ندارد.
حاصل این که به نظر کیهان: مشکل بزرگ آمریکا این است که قادر به درک ویژگی های یک معامله برد- برد محتمل الوقوع با ایران نیست. برخوردی که آمریکایی ها با بیانیه تهران کردند این موضوع را کاملا نشان داد. علاوه بر این آمریکا نشان داده است نمی تواند حوادث ریشه دار و نیرومند در ایران را از وقایع عارضی و زودگذر تشخیص بدهد. کار به اینجا رسیده که به قول داستایفسکی حالا مجبورند «با تفنگ خالی به شکار بروند».
قرآن سوزان
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با نقل مخالفت مقامات آمریکائی با قرآن سوزی نوشته با اینحال خبرها از چهار مورد اهانت به قرآن کریم در روز شنبه در آمریکا حکایت دارد که در مقابل چشمان پلیس صورت گرفته. نتیجه این که یا دولتمردان آمریکائی دروغ میگویند و موافق و حتی برنامه ریزان این اهانت هستند و یا اینکه در آمریکا یک جریان افراطی وجود دارد که هر کاری بخواهد انجام میدهد.
به نظر این روزنامه: کوتاهی دولت آمریکا در برابر "تری جونز" که شروع کننده این جریان بود، نشان داد این تصور که این کشیش افراطی یک آلت دست است و برنامه ریزان و طراحان این توطئه را باید در کاخ سفید و باند جنایتکار صهیونیسم جهانی جستجو کرد یک تصور درست است. به همین جهت، دولت آمریکا باید در انتظار پرداخت هزینه سنگینی باشد که برای هیچکس قابل پیش بینی و پیش گیری نیست.
روزنامه جمهوری اسلامی در عین حال پرسیده پاپ، چرا در این ماجرا سکوت اختیار کرده و به وظیفه خود عمل نمیکند؟ رهبران کلیساهای پروتستان، ارتودوکس و همینطور کلیساهای آزادیخواه که با تحجر، تنگ نظریها و تعصبات کور بعضی کلیساهای مبتلا به افکار قرون وسطائی مخالفند و سوابق مبارزاتی درخشانی با این قشر عقب مانده دارند، چرا علیه این اهانت شرم آور موضعگیری نمیکنند؟
در کمین بحران
غزال بابایی در سرمقاله جهان صنعت نوشته سینمای ایران دچار بحران است. این را میتوان از پس اخبار و لابهلای اظهارنظرها دریافت. دولتیها در کمین ورود به نهادهای صنفی سینمایی هستند. در حالی که بسیاری ریشههای بحران سینما را در دولتی بودن این نهاد میدانند، دولت بر دولتیتر کردن آن اصرار دارد.
به نوشته این مقاله مقامات دولتی از ضرورت واگذاری امور به بخش خصوصی سخن میگویند اما گویا این جاده چندان هم یکطرفه نیست. اقتصاد سینما و فرهنگ و هنر توسط دولت تعریف میشود. تولید در این حوزه به شدت وابسته به دولت است و نهادهای صنفی نیز تحتالشعاع تصمیمات دولتی هستند. اما انگار همه اینها کافی نیست.
سرمقاله جهان صنعت افزوده دولت چیزی بیش از اینها میخواهد چراکه از یکسو درصدد دولتیسازی نهادهایی است که در دست بخش خصوصی است و باید باشد و از سوی دیگر درصدد خصوصیسازی اموری که در اختیار دولت قرار دارد. گویا در این میان لازمتر از هر چیز تصمیمگیری درباره خصوصی ماندن یا دولتی ماندن است.
پرستاران بلاتکلیف
نرگس جودکی در تهران امروز نوشته 30 فروردین، روز پرستار رئیسجمهور در حضور پرستاران خطاب به وزیر بهداشت گفت: «شما میتوانید آگهی استخدام 23 هزار پرستار را از فردا اعلام کنید.» تا دقایقی پس از سخنان رئیسجمهور فقط صدای کف و تشویق ممتد و خوشحالی پرستاران به گوش میرسید. اما پس از 7 ماه انتظار دبیرکل خانه پرستارخبر میدهد که در کمیسیون تلفیق نماینده دولت با دستور رئیسجمهور مخالفت کرده و به نظر میرسد استخدام 23 هزار نفر تا پایان سال منتفی است.
به نوشته این گزارش فردای آن روز یعنی 31 فروردین ماه هیچ آگهی استخدامی منتشر نشد. ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر هم گذشت. این دومین بار بود که رئیسجمهور دستور اجرای قانون استخدام 23 هزار پرستار را صادر کرده بود اما تا نیمه مرداد هم خبری از استخدام نبود. 16 مرداد روز خبرنگار رئیس نظام پرستاری ایران با گلایه از معاونت نظارت راهبردی ریاستجمهوری اعلام کرد در صورت اجرا نشدن این قانون تا پایان ماه رمضان، جامعه پرستاری درخواست برگزاری تجمع خواهد کرد. ماه رمضان هم به پایان رسید اما ازخبر خوش هنوز هم خبری نیست.
سرانجام این که تهران امروز نوشته کمیسیون تلفیق مجلس به دلیل بار مالی با این استخدامها مخالف است اما از سوی دیگر به گفته غضنفر میرزابیگی، رئیس سازمان پرستاری اگر استخدام پرستاران در برنامه پنجم توسعه صورت نگیرد به معنای آن است که پرستاران از این پس با دلسردی دو چندان به کار ادامه خواهند داد و این ناامیدی سلامت بیماران را به خطر میاندازد
واردات بی رویه
مولود حاجی زاده در گزارشی در سیاست روز به نقل از یکی از مسوولان دولتی نوشته "اعلام خبری مبنی بر اینکه واردات دو برابر صادرات یک بی انصافی نسبت به دولت آقای احمدی نژاد است چرا که این نسبت در ابتدای دولت نهم 6 برابر بوده است و امروز این نسبت از 6 به 2 رسیده که باید در این خصوص به دولت تبریک گفت" و افزوده که این مقام مسئول با این دیدگاه که برخی رسانه ها نگاهی غیرمنصفانه به عملکرد تجارت خارجی و واردات در دولت نهم و دهم دارند، نسبت به بکار بردن تیتری با این مضمون که " واردات 2 برابر صادرات شد"، موضع گرفت.
نویسنده گزارش در مقابل ادعای مقامات دولتی افزوده آمارهایی که در سایت سازمان توسعه تجارت موجود است، نشان از روند صعودی واردات به کشور در سالهای اخیر دارد. براین اساس باید به رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که اگر رسانه ها از بالا بودن حجم واردات به صادرات انتقاد می کنند، همگی برگرفته شده از آماری است که از سوی مراجع دولتی ارائه می شود و مورد تایید این سازمان نیز می باشد.
گزارش سیاست روز نتیجه گرفته باید قبول کرد که امروز معضل واردات بیرویه و غیرمنطقی در کشور وجود دارد و بهتر است به جای فرار از این واقعیت، راهکاری صحیح و کارشناسی برای حل آن اندیشیده شود.
تصادفات جاده ای
حمیدرضا ناسخ در گزارشی در خراسان نوشته گویا قرار نیست مرگ در جاده های کشور ما سرک نکشد. گویا قرار نیست کام برخی از خانواده ها در تعطیلات مختلف شیرین بماند. گویا قرار نیست دیگر با حداکثر سرعت آن گاه که سوار بر مرکب آهنین می شویم، به استقبال مرگ نرویم. گویا از این همه کشته و زخمی های تصادفات که هر روزه اخبار آن را می شنویم یا برخی صحنه های آن ها را مشاهده می کنیم، درس عبرت نگرفته ایم.
به نوشته این روزنامه زنان،مردان و کودکان باید به کدامین گناه در آتش بی احتیاطی برخی از رانندگان بسوزند و در میان آهن پاره ها با زندگی وداع کنند؟ هیچ کس دوست ندارد، به استقبال مرگ برود و برای در آغوش کشیدنش، سبقت بگیرد.آیا هنوز بس نیست؟ آیا نمی خواهیم با رانندگی اصولی و قانونی کاری کنیم که ایران در رتبه اول آمار حوادث رانندگی قرار نگیرد؟
نتیجه گیری گزارش خراسان این است که رقم ۱39 کشته و ۱۶00 مجروح در طی سه روز اخیر، یک هشدار جدی برای همه است، چه آنانی که خودرو سوار می شوند، یا کسانی که خودرو می سازند و چه متولیان جاده های کشور و البته از همه مهم تر هشداری جدی است برای آنانی که هر تعطیلی را غنیمت شمرده و می خواهند با سفر، کام خود و خانواده شان را شیرین کنند.
گزارشی از شهر
روزنامه جمهوری اسلامی از افزایش کشف حجاب و برداشتن روسری در تهران و شهرهای بزرگ به عنوان یک پدیده جدید در جامعه اسلامی خبر داده و نوشته به تازگی در ساعات میانی صبح و همچنین در ساعات عصرگاهی همزمان با افزایش تردد در معابر و مکانهای مختلف تهران گروهی از دخترکان و زنان با پوششهای بسیار زننده و آرایش غلیظ در مکانهای از پیش تعیین شده میایستند و سوژه فیلمبرداری و عکاسی برخی از رهگذران را فراهم میکنند.
به نوشته این روزنامه متاسفانه تاکنون واکنشی در برابر این حرکت ضد اسلامی و ضد فرهنگی مشاهده نشده است و جریان مشکوک دایره فعالیت خود را گسترش میدهد.
روزنامه جمهوری اسلامی افزوده به گفته برخی نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون فرهنگی و همچنین مشاهدات عینی، بی حجابی در تهران به سمت کشف حجاب رفته است. برداشتن روسری و پوشیدن دامنهای کوتاه و بر تن کردن مانتوهای نازک افزایش معناداری یافته است.
|