تاثیر شگفت‌انگیز شبه‌دارو


تاثیر شگفت‌انگیز شبه‌دارو

عملکرد شبه‌داروها (Placebo) در علم پزشکی هنوز کاملا روشن نیست. شبه‌داروها درد را کم می‌کنند، افسردگی را از بین می‌برند و از لرزش بیماران پارکینسون می‌کاهند. این پدیده قدیمی و در عین حال عجیب و اسرارآمیز است

دانش درباره‌ی شبه‌داروها قدمتی بسیار دارد. تحقیقات در این مورد به بزرگترین اسرار طبیعت مربوط می‌شوند. به گفته‌ی افلاطون، فیلسوف یونانی، درمان زمانی امکان‌پذیر است که بیمار به تأثیر دارو باور داشته باشد . این باور به تاثیر دارو است که باعث کارکرد درمانی یک شبه‌دارو  (Placebo) می‌شود.

 

گوستاو دوبوس پزشک داخلی از درمانگاه طب گیاهی شهر اسن در آلمان می‌گوید: «در واقع شبه‌دارو یک "دارونما" است». او می‌افزاید: «یک جراحی غیر واقعی مثل معالجه‌ای است که در جریان آن در اصل نه اشعه‌ی لیزر، بلکه نوری که تنها قرمز است، پخش می‌شود. در نتیجه یک شبه‌دارو از نظر ظاهری کاملا شبیه اصل داروست، اما ماده‌های تاثیرگذار را در برندارد».

 

تزریق نمک به جای مورفیوم

 

یک شبه‌دارو از نظر ظاهری کاملا شبیه اصل داروست

 

عملکرد یک شبه‌دارو با علم پزشکی که مبنی بر تحقیقات دقیق است، مطابقت ندارد. به همین خاطر بسیاری از پزشکان، شبه‌دارو را، از زمانی که وارد متون پزشکی شد، مورد تمسخر قرار دادند. اما با این همه شبه‌دارو تاثیر خود را می‌گذارد. برای مثال تجربه‌ی یک پزشک ارتش در آمریکا در جنگ جهانی دوم تاثیر شبه‌دارو را اثبات می‌کند.

 

در روزهای اول شلوغی جنگ، داروی مورفیوم ارتش تمام شده بود، اما آن پزشک می‌بایست صدها سرباز زخمی‌شده را با این دارو تسکین بدهد. در این جریان، او به یکی از سربازان خود به جای مورفیوم آمپول نمک تزریق کرده و به او گفته بود که مورفیوم است. جالب این است که تمام سربازانی که این پزشک به آنها آمپول نمک تزریق کرده بود، دردشان کمتر شده بود.

 

در این‌جا این پرسش پیش می‌آید که چگونه می‌شود که نمک همان تاثیر مورفیوم را در بدن داشته باشد. گوستاو دوبوس توضیح می‌دهد: «برخی می‌گویند که این، یک نوع "خوددرمانی" است. اما به نظر من کارکرد شبه‌دارو به انتظار بیمار مربوط می‌شود».

 

هنگام ورود شبه‌دارو به بدن بیمار، در رگ‌های مغز یک سری مکانیزم‌ فعال می‌شود

 

روبرت یوته، مدیر موسسه‌ی تاریخ پزشکی از «بنیاد روبرت بوش» توضیح می‌دهد: «توسط تکنولوژی جدید ما می‌توانیم مشاهده کنیم که هنگام ورود شبه‌دارو به بدن، در مغز بیماراتفاقاتی می‌افتد. این نشان می‌دهد که شبه‌دارو چیزی فراتر ازتلقین است».

 

مانفرد شدلووسکی، یکی از محققان شبه‌دارو و مدیر موسسه روان‌شناسی پزشکی در دانشگاه اسن، عملکرد شبه‌دارو را چنین توصیف می‌کند: «با این برداشت بیمار که "من دارویی مصرف می‌کنم که دردم را کم می‌کند" در رگ‌های مغز انسان فرایندهایی به جریان می‌افتند که منجر به ترشح زیاد مورفیوم خود بدن می‌شوند. این ترشح از درد بیمار می‌کاهد».

 

پذیرش تدریجی شبه دارو برای درمان پزشکی

 

در این میان، شورای علمی کانون پزشکان آلمان طی بیانیه‌ای در ماه ژوئیه سال جاری از استفاده از شبه‌داروها استقبال کرده است.

 

روبرت یوته در این‌باره می‌گوید: «به دلیل آنکه تاثیر شبه‌دارو در هر معالجه‌ای ممکن است، مهم و لازم است که پزشکان حتی در دوران دانشگاهی خود و همچنین در سمینارهای پس از آن، معلومات کامل درمورد عملکرد شبه‌داروها را کسب کنند».

 

پس از سال‌ها تمسخر و بی‌اعتنایی، شبه‌داروها به تدریج وارد علم پزشکی مدرن می‌شوند.

standard - انگلیس - لندن
اینجا میری دکتر برا چند ماه شبه دارو میدن بعد که دیدن بیمار باز هم شاکی چند تا مسکن میدن برا چند ماه بعد اگه دیدن بیمار بازم شاکی میفرستنش بیمارستان برای ازمایشات ولی اگر که شاکی نبود یعنی طرف مرده.
دوشنبه 22 شهریور 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
دو روز پس از درگذشت آیت الله طالقانی ، مجلس خبرگان قانون اساسی ایران، در ۲۱ شهریور ۱۳۵۸ در جریان بررسی قانون اساسی جمهوری اسلامی، اصل ولایت فقیه را تصویب کرد که اساس نظام سیاسی را که الان ما وارث آن هستیم ، بر اساس همین اصل ریخته شده و بنیان گذاشته شده است و مهمترین یا یکی از مهمترین اصول قانون اساسی ایران است.گفته می شود که اصل ولایت فقیه درپیش نویس اولیه قانون اساسی وجود نداشته است؟بله حقوقدانی چون عبدالکریم لاهیجی که از نویسندگان پیش نویس اولیه قانون اساسی بوده معتقداست که پیش نویس اولیه قانون اساسی ، قدرت را همانند اکثر کشورهای جهان بین قوای مجریه ، مقنننه و قضاییه و افرادی چون رییس جمهور و نخست وزیر تقسیم کرده بود و اصولا حرفی از ولایت فقیه در آن نبوده است . درواقع در پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی تا زمانی که این پیش نویس توسط آقایان لاهیجی و ناصر کاتوزیان تحویل دفتر طرح های انقلاب و شورای انقلاب شد اثری از اصل ولایت فقیه نبوده است و این اصل بعد ها اضافه شده است. https://www.radiofarda.com/content/f35_Iran_His_Rev_Velayat_Faqih/2155898.html
دوشنبه 22 شهریور 1389

sara_irani - انکلستان - لندن
یکی از دوستان من بخاطر دادن همین شبه داروها و دکترهای بی اطلاع بعد از دو سال که از درد معده شاکی بود در ماهای اخر عمرش تازه متوجه شدند که سرطان معده داشته ولی دیگه خیلی دیر شده بود و فوت کرد اینهم از دکترهای انگلیس که اکثرا اینجور بی تفاوت و دانش کم هستند
دوشنبه 22 شهریور 1389

seven11 - مجارستان - بوداپست
وقتی میشه با هیپنوتیزم دندان کسی را کشید که درد احساس نکنه میشه با تزریق آب هم همینکار را کرد، اگر بیماری وبا یا طاعون و سرطان باشه که شبه دارو کاری نمیتونه بکنه ولی در بیماریهای کم اهمیت خود بدن مقاومت میکنه و داروها روند معالجه را سریعتر میکنند ولی شبه دارو باعث نوعی اطمینان میشه در بیمار که او احساس میکنه شانس بهبودیش حالا بیشتره.
دوشنبه 22 شهریور 1389

YAVARAM - ایران - تهران
این نشون می ده که تلقین با ادم چکار می کنه. تلقین تو خیلی از موارد بیماریهای مثل افسردگی یا حتی درد را از بین می بره
سه‌شنبه 23 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.