بررسی روزنامه های صبح تهران " یکشنبه ۲۱ شهریور


بررسی روزنامه های صبح تهران – یکشنبه ۲۱ شهریور

تیترهای اول

ایران از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته "ملت ایران به قله‌های عزت و افتخار دست می‌یابد". حمایت، خراسان و جمهوری اسلامی همین گزارش را با عنوان "تنها راه مقابله با دشمنان اسلام تشکیل جبهه متحد امت اسلامی است" منعکس کرده است.

سیاست روز از زبان آیت الله خامنه ای نوشته "مسلمانان جهان به یاری ملت مومن و مصیبت دیده پاکستان بشنابند". "سیل پاکستان فوری ترین مساله جهان اسلام است" در صدر اخبار رسالت و جام جم نشسته و کیهان با عکس بزرگی از مراسم عید فطر نوشته "شکوه حضور، اقتداری امت به ولی امر مسلمین".

ابتکار در تیتر اصلی خود نوشته احمدی نژاد پیگیر آزادی تبعه آمریکایی، دادستان: فرآیند قضایی طی نشده، منتفی است" و تهران امروز همین خبر را با عنوان "ایست قضایی به متهم آمریکایی" منعکس کرده است.

"آمارهای کاهش تورم صحت ندارد" به نقل از آیت الله مکارم شیرازی تیتر اول مردم سالاری، فرهیختگان و آرمان است، جهان صنعت در عنوان اصلی خود از "رد صلاحیت مدیران نه بانک توسط بانک مرکزی" خبر داده و دنیای اقتصاد نوشته "ایران در میانه جدول رقابت ‌پذیری".

خبر در صدر اخبار خود نوشته "افراطی گرائی آمریکائی ناکام ماند".

گزیده مقالات

لغو قرآن سوزان

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته اظهارات "تری جونز" کشیش کلیسای فلوریدای آمریکا، که از چندی قبل تهدید کرد قرآن کریم را در سالروز انفجار برج‌های دوقلوی نیویورک به آتش خواهد کشید، با موج گسترده محکومیت توسط مراجع، علما، دولت‌ها و اقشار مختلف مردم مسلمان مواجه شد و حتی دولت‌ها و مجامع و شخصیت‌های غیرمسلمان در جهان غرب نیز آنرا محکوم کردند و همین فشارها موجب عقب نشینی این کشیش گستاخ شد.

در این ماجرا، قبل از آنکه تهدید این کشیش عملی شود، دولت‌ها و شخصیت‌های غربی از جمله رئیس‌جمهور آمریکا، دولت انگلیس و نخست‌وزیر اسرائیل نیز این تصمیم و تهدید را محکوم کردند و این محکومیت‌ها نشان دهنده درسی است که غربی‌ها از ماجرای سلمان رشدی مرتد گرفته ‌اند.

روزنامه جمهوری اسلامی تاکید کرده که عامل - تهدید برای سوزاندن قرآن کریم نیز "تری جونز" کشیش کلیسای کوچک فلوریدا نبود، بلکه این تهدید مربوط به یک جریان برنامه ریزی شده توسط صهیونیسم جهانی است که در ظاهر قرار بود توسط افراطیون مسیحی صهیونیستی به اجرا درآید. کما اینکه خود انفجار برج‌های دوقلوی نیویورک نیز یک اقدام مرموز توسط همین جریان بود تا به نام مسلمانان تمام شود و اسلام را بدنام سازد و زمینه را برای اجرای چنین برنامه‌هائی فراهم نماید.

راز لغو قرآن سوزان

کیهان در سرمقاله خود نوشته واضح بود که آمریکایی ها توان به آتش کشیدن قرآن- به صورت رسمی- و پذیرش مسئولیت و عواقب ناشی از آن را نداشته و ندارند. پس واقعا قرار نبود قرآنی سوزانده شود- هرچند قلوب رهبران آمریکایی و سران جریانات پشت صحنه مدیریت آمریکا مملو از کینه و حقد نسبت به قرآن کریم است- سؤال این است که چرا از آن با جدیت حرف زده شد؟

به تحلیل این روزنامه دستگاه سیاسی آمریکا که با پا پس کشیدن افکار عمومی- حتی در درون ایالات متحده- مواجه گردیده است با صحنه سازی و بردن انگشت اشاره به سمت مقدس ترین کتاب آسمانی- که مورد احترام پیروان واقعی همه ادیان و سایر خردمندان که پیرو دین هم نیستند، می باشد- دنبال این بودند که مسلمانان را به واکنش هایی بکشانند و با براه انداختن جوی خون در بسیاری از کشورهای اسلامی، در نهایت نوعی جبهه بندی میان غرب و مسلمین به وجود آورند به گونه ای که کشورهای غربی به علاوه آن دسته از کشورهای شرقی که اکثریت جمعیت آنان پیرو آئین های کنفسیوس، بودا و... هستند خود را در جبهه ای ببینند که پرچم آن دست خود آمریکایی هاست.

سرمقاله کیهان تاکید کرده اگر به متن اظهارات اوباما، هیلاری کلینتون، سخنگوی کاخ سفید و نظامیانی نظیر پترائوس مراجعه کنید، در می یابید که هیچکدام از آنان از حرمت و حریم کتاب مقدس مسلمانان حرف نزدند و هیچکدام رأی کلیسای یاد شده را محکوم نکردند. همه به عواقب این حکم در خاورمیانه اشاره کردند و اینکه اجرای آن جان آمریکایی ها را در مناطق اسلامی به خطر می اندازد! راز مطلب این است که هنوز بسیاری از کشورهای غربی با جنگ افروزی آمریکا علیه مسلمانان موافق نیستند و لذا در اکثر موارد حاضر به همراهی با آمریکا نمی باشند همین عامل سبب فروپاشی ائتلاف های امنیتی غرب شده است و این نگرانی بزرگ آمریکاست.

منشور کورش به تهران رسید

فاطمه علی اصغر در گزارشی در تهران امروز نوشته 40 سال انتظار به پایان رسید. منشور کوروش سرانجام پشت محفظه‌های شیشه‌ای موزه ملی ایران قرار گرفت تا بار دیگر ایرانیانی که مبدع نخستین قوانین صلح بشر بودند به این گذشته طلایی از نزدیک مباهات کنند. از طرف دیگر حضور منشور کوروش برای نمایش چهارماهه در ایران نقطه عطفی در روابط فرهنگی ایران و بریتانیا به شمار می‌رود.

این گزارش با نقل جمله جان‌کرتیس، مدیر بخش خاورمیانه موزه بریتانیا که انتقال این لوح را پاسخی به سخاوتمندی ایرانی‌ها می‌داند که امانت‌های بسیاری به موزه بریتانیا سپردند نوشته به نظر می‌رسد که تعامل مستمر با بریتانیایی‌ها سرانجام به نتیجه رسیده است. با این وجود منشور در سکوت خبری کامل به ایران آمد. هواپیمای حامل منشور در ساعت 4:25 دقیقه صبح جمعه در فرودگاه امام خمینی نشست اما خبری از حضور وسیع و چشمگیر دوستداران میراث فرهنگی و خبرنگاران این حوزه نبود.

تهران امروز گزارش داده که به‌جز رعایت مسائل امنیتی یکی از دلایل این سکوت این بود که سال گذشته رئیس سازمان میراث فرهنگی سه ماه پشت سر هم به دوستداران میراث وعده می‌داد که "منشور می‌آید" و بعد هم "منشور نیامد" و همین سابقه تلخ باعث شد که بقایی این بار آمدن این اثر ملی را از ابتدا مخفی نگهدارد. او که این روزها به واسطه اظهار نظرهایش به شدت درگیر واکنش‌های تند و انتقادهای سخت مخالفانش و دستگاه دیپلماسی خارجی است، این بار حاضر نشد به هیچ عنوان درباره تاریخ ورود منشور به ایران خبری به رسانه‌ها بدهد.

تعطیلات زیان زا

عباد مومنی در مقاله ای در آرمان نوشته دولت باز هم اضافه بر‌تقویم اعلام تعطیلی کرد. دقایقی پس از آن که مجلس شورای اسلامی طرح افزایش دو روزه تعطیلات عید فطر را منتفی اعلام کرد هیأت دولت تصمیم گرفت روز شنبه را تعطیل اعلام کند. این چندمین بار است که دولت راسا اقدام به اعلام تعطیلی می‌کند و هر بار نیز‌این اقدام با‌انتقاد مجلس شورای اسلامی روبه‌رو می‌شود‌.

به نوشته این روزنامه ‌‌این همه تعطیلاتِ پى ‏در پى، زیان هایى به بار مى‏آورد که هر چند در‌اوّل کار محسوس نیست، لکن نتایج آن چندان خوشایند نیست. ‌‌هر روز تعطیلات اضافه بر‌تقویم در‌سال جاری 1262 میلیارد تومان به اقتصاد کشور زیان وارد می‌ کند.‌‌

آرمان تاکید کرده هرچه تعطیلات افزایش پیدا کند در‌عمل میزان تولید در‌کشور کاهش پیدا می‌کند و در‌عمل‌ایجاد ارزش افزوده را در‌عرصه ملی کاهش خواهد داد و اولین دستاورد‌این وضعیت وابستگی بیشتر اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی از یک سو و از سوی دیگر افزایش سهم دولت (به عنوان متولی درآمدهای نفتی) در‌تولید ناخالص ملی را به دنبال خواهد داشت.‌‌

دستکاری در آمار و رسیدگی مجلس

جهان صنعت در گزارش اصلی خود نوشته هشت گزارش که حکایتگر بررسی‌های کمیسیون صنایع از وضعیت بخش صنعت و معدن است قرار است در صحن علنی مجلس قرائت ‌شود تا مجلسیان و افکار عمومی کشور با آنچه وزارت صنایع ادعای رشد آن را در بخش‌های صدور پروانه بهره‌برداری صنایع و میزان سرمایه‌گذاری‌های موجود دارد بیشتر آشنا شوند.

به نوشته این روزنامه بررسی نرخ رشد ارزش افزوده صنعت و معدن که برای برنامه چهارم 2/11 درصد هدف‌گذاری شده بود، اختلا‌ف آمارهای وزارت صنایع با مرکز آمار و بانک مرکزی ناشی از دستکاری‌های این وزارتخانه در شاخص‌های صدور مجوز بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری صنعتی برنامه چهارم، عدم افزایش تولید در بخش فولا‌د و عقب‌ماندگی آن از اهداف برنامه، رئوس کلی گزارش‌های کمیسیون صنایع است که در صحن علنی قرائت خواهد شد.

روزنامه ‌جهان صنعت‌ در یک مورد که آن هم میزان سرمایه‌گذاری صنعتی برنامه چهارم و سال 87 بود، بررسی‌ کرده و نوشته "برخلا‌ف آنچه وزارت صنایع مدعی است و در سایت خود آورده میزان سرمایه‌گذاری بخش صنعت در برنامه چهارم رقم 70 هزار میلیارد تومان نبوده و این وزارتخانه با دستکاری آمار‌ها، نمایشی نادرست از رشد سرمایه‌گذاری صنعتی را به اجرا گذاشته چه آنکه میزان سرمایه‌گذاری واقعی این بخش تنها حدود 37 هزار میلیارد تومان برای برنامه چهارم بوده است. همچنین سرمایه‌گذاری 22 هزار میلیارد تومانی بخش صنعت برای سال 87 سرابی بیش نیست و رقم واقعی حدود 11 هزار میلیارد تومان است".

آماری که باور نمی شود

طهماسب طلا‌یی‌ در سرمقاله جهان صنعت نوشته چند ماهی است که در خصوص آمار و ارقام اعلا‌می از سوی دولت تردید‌های جدی از سوی محافل مختلف مطرح می‌شود و کارشناسان درحوزه‌های متعددی بر صحت‌ روش‌های پردازشی آن اعلا‌م شک می‌کنند اما دولت‌‌ مصرانه همه این تردید‌ها‌را بی‌پایه و اساس دانسته و روش‌های خود را علمی می‌داند.

به نوشته این روزنامه در این خصوص جدی‌ترین آماری که در زندگی مردم به خوبی نمود دارد، آمار‌هایی است که از میزان تورم در کشور اعلا‌م‌ می‌شود و بانک مرکزی به عنوان بیان‌کننده آن‌‌ همواره ژست کارشناسی بودن روش‌های خود را دارد و هر‌گونه تردیدی را غیر علمی فرض می‌کند.چنان که آیت‌الله مکارم شیرازی هم با بیان اینکه آمارهای اعلا‌می دولت از کاهش تورم صحت ندارد، اعلا‌م کرده است‌ وقتی آمارها با واقعیات تطابق نداشته باشد، مردم به واقعیت بدبین نمی‌شوند بلکه اعتماد خود را به آمارهای دولتی از دست می‌دهند‌.

به نوشته سرمقاله جهان صنعت مجلس به عنوان راسی از قوای سه‌گانه که این روزها هم‌ کم مشکلا‌تی با دولت ندارد، باید صحت و سقم آمارهای اعلا‌می را بررسی کند تا دست‌کم مشخص شود حقیقت ماجرا، زندگی مردم است یا آمارهای دولتی‌ و وزارتخانه‌ای. وقتی ماجرای اختلا‌ف مشهود اعداد و ارقام اعلا‌م شده مرکز آمار با بانک مرکزی از درون دولت هم بر صحت آمارها تردید وارد می‌کند، چگونه این انتظار وجود دارد که بتوان آمارهای عجیب وزارت صنایع را باور کرد؟

بورس یا قماربازی

دنیای اقتصاد در سرمقاله خود به بررسی علل رشد معاملات بورس تهران پرداخته و نوشته تنها گزینه پیش روی سرمایه‌گذاران در شرایط فعلی با حمایت‌های دولت، به گزینه‌ای جذاب و سودآور برای سرمایه‌گذاری بدل شده است؛ اما بورس به عنوان یک بازار مالی باید بازاری کارآ مبتنی بر تحلیل و نگاه کارشناسانه از سوی سرمایه‌گذاران برای تقویت بنیه مالی شرکت‌های بورسی باشد.نقطه مقابل بازار این چنینی، بازار مبتنی‌بر قمار است.

علیرضا کدیور در این مقاله منظور از قمار را سرمایه‌گذاری در یک فعالیت با تکیه حداکثری بر شانس و اقبال تعریف کرده و نوشته متاسفانه باید هشدار داد که در شرایط فعلی، بورس تهران به دلایل متعدد با فاصله گرفتن از یک بازار تحلیل محور مالی، در حال حرکت به سمت یک بازار مبتنی‌بر شانس و اقبال است.

به نوشته سرمقاله دنیای اقتصاد تشکیل صف‌های خرید و فروش برای سهام یک شرکت در فواصل زمانی کوتاه و حتی در طی یک روز معاملاتی بدون انتشار اطلاعات جدید درخصوص شرکت مزبور، حرکت شایعه ‌محور سرمایه‌گذاران در بورس که در اغلب موارد شایعات مطرح‌شده قرین به واقعیت نمی‌شوند، تحلیل‌های سهام بر اساس وجود صف خرید یا فروش و نه صورت‌های مالی و اطلاعات واقعی و سیل ارسال گزارش‌های شفاف‌سازی از سوی شرکت‌های بورسی با اصرار سازمان بورس جملگی دلایلی بر نزدیک شدن بورس تهران به یک بازار بدون تحلیل و متکی‌بر شانس است.

تفنگ خالی مسکن مهر

کمال اطهاری در مقاله ای در آرمان با این مقدمه که تفنگ مسکن مهر هم شلیک شد و همه مشاهده کردند که خالی از فشنگ بود نوشته اکنون می خواهند از روشهای غیر اصولی بازار مسکن را تحت کنترل قرار دهند. حال آن که وقتی مردم در این شرایط اقتصادی نسبت به آینده نگرانند هر لحظه منتظرند با افزایش قیمت بنزین و آزاد سازی نرخ حامل‌های انرژی در آینده نزدیک با مشکلات سخت مالی بیشتری مواجه شوند. طبیعی است که صاحبخانه‌ها نرخ اجاره خانه خود را گران کنند هنگامیکه سود بانکی به صورت مصنوعی پایین نگه داشته می شود.

به نوشته این کارشناس مسکن: در نتیجه چنین اقدامی ودیعه ها کم و کرایه افزایش می یابد. هزینه‌های زندگی از مرغ و گوشت گرفته تا هزینه‌های درمان و دیگر کالاها در سبد خانوار افزایش یافته است. موجر هم از این طریق می خواهد هزینه های زندگی خود را تامین کند. پس بهترین راه این است که به جای گرفتن ودیعه بالا، ترجیح دهد کرایه خانه بیشتری دریافت کند. در نتیجه قانون هدفمندکردن یارانه‌ها هنوز اجرایی نشده تبعات آن به چشم می ‌خورد.

به نظر مقاله آرمان: در شرایط کنونی رکود مسکن، تعیین نرخ اجاره بها یک نوع فرو رفتن در مشکلات است و باعث چالش بیش از پیش مسکن می‌شود.البته وزیر مسکن از تدوین بسته سیاستی اجاره‌بها در سال آینده خبر داده است.اما اینکه آیا بسته های اینچنینی به بازار مسکن کمکی خواهد کرد یا خیر باید گفت که آقای نیکزاد از بسته سیاستی بازاراجاره بها در حالی خبر می دهد که هیچ کس از جزئیات آن خبر ندارد.اگر به وضعیت بخش مسکن در کشورهای پیشرفته نگاهی کنیم مشخص خواهد شد که مردم بیشتر ترجیح می دهند در خانه های استیجاری زندگی کنند تا اینکه صاحبخانه باشند.

Black Chador - امریکا - ولدن
یکنفر به شرییعتمداری و پوشک خورهاش بگه دفعه دیگه که مخوای اسم اوباما و یا هلی رو به زبان بیاری حتما دهنتو با صابون بشور مخصوصا بعد از خوندن نماز یا قران.
یکشنبه 21 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.