ایران واردات میوه، گوشت، برنج و گندم را ممنوع کرد


ایران واردات میوه، گوشت، برنج و گندم را ممنوع کرد

مقامات ایران کاهش واردات را به عنوان راهی برای مقابله با تحریم های اقتصادی عنوان کرده اند

در پی تلاش دولت ایران برای محدود کردن واردات،وزارت بازرگانی ایران به درخواست وزارت جهاد کشاورزی، واردات بیست قلم کالای کشاورزی را ممنوع کرده است.

وزارت جهادکشاورزی فهرست بلندی از کالاهای وارداتی را در اختیار وزارت بازرگانی قرار داده و از این وزارتخانه خواسته تا مانع از ورود این کالاها به ایران شود.

در نامه ای که صادق خلیلیان وزیر جهادکشاورزی به مهدی غضنفری وزیر بازرگانی فرستاده، بیشتر از ۶۰ قلم کالای کشاروزی بوده اما وزارت بازرگانی ۲۰ قلم از این کالاها را در فهرست کالاهایی قرار داده که واردات آنها تا اطلاع ثانوی به ایران ممنوع است.

بابک افقهی معاون وزیر بازرگانی به خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا گفته که "وزیر بازرگانی ممنوعیت واردات اقلام کشاورزی غیرضروری را ابلاغ کرده است."

کالاهایی که در فهرست ممنوعه وارد شده اند عبارتند از گوشت گاو، تخم مرغ، تخم پرندگان، عسل طبیعی، گندم، برنج، پیاز، موسیر و سیر، تره فرنگی و سبزیجات سیرگونه، سیب، گلابی، به، زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو، میوه های سخت پوست، انواع کمپوت، میوه های خشک شده و انواع پوست مرکبات و میوه ها دیگر.

آقای افقهی می گوید که "برای ۴۰ قلم کالای دیگری که وزیر جهادکشاورزی در نامه خود به وزیر بازرگانی به آنها اشاره کرده است و واردات آنها ممنوع نشده، مجوز واردات آنها را باید وزارت جهادکشاورزی بدهد."

بر اساس برنامه چهارم توسعه که بخشی از آن همچنان دارای اعتبار است، دولت نمی تواند مانع از واردات کالاها شود و سیاست های وارداتی باید با استفاده از تعرفه ها اجرا شود اما دولت می گوید که ممنوعیت واردات را بر اساس قانونی اجرا می کند که در باره افزایش بهره وری است.

بنابر برنامه تازه ای که از سوی دولت تهیه شده است، کالاهای وارداتی به سه دسته، ضروری، زاید و مضر تقسیم شده اند و واردات کالاهایی که در فهرست زاید و مضر قرار بگیرند، محدود و ممنوع خواهد شد.

در سالهای گذشته واردات کالاها به خصوص کالاهای کشاورزی به حدی زیاد بوده که بسیاری از تولیدات داخلی روی دست کشاورزان باقی می ماند و این کار با انتقادهای فراوانی در داخل مواجه بود.

گزارشها نشان می دهد که در چهار سال اخیر واردات کالاهای کشاورزی دو برابر شده است. بنابر گزارش سال ۱۳۸۵ واردات کالاهای کشاورزی حدود سه میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار بوده اما این رقم در سال گذشته خورشیدی به شش میلیارد دلار رسیده است.

دولت ایران بعد از گسترش تحریم ها علیه این کشور، سعی کرده محدودیت هایی را زمینه واردات در نظر بگیرد.

آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران نیز حدود یک ماه پیش گفته بود: "من نسبت به مسئله‌ مدیریت واردات به دولتى‌ها سفارش کردم، الان هم تأکید می کنم. من نمی گویم واردات متوقف بشود؛ چون یک جاهائى لازم است که واردات انجام بگیرد؛ اما واردات باید مدیریت بشود. یک جائى واردات مطلقاً نباید بشود؛ یک جاهائى باید انجام بگیرد."

او با اشاره به اینکه مقامات دولتى به او گفته اند که قوانینى که مجلس تصویب کرده، به آنها اجازه نمی دهد جلوى واردات را بگیرند؛ افزود: "من خواهش می کنم این قضیه را حل کنند. اگر واقعاً قانونى وجود دارد که دولت را از جلوگیرى از واردات منع می کند، این قانون را اصلاح کنند؛ جورى باشد که واردات مدیریت بشود. "

وزارت بازرگانی اعلام کرده برای حل این مشکلات در حال تهیه برنامه ای است و در آن، فهرستی از کالاهای ضروری و غیرضروری و زاید را برای تصویب به مجلس ارائه خواهد داد.

تفاهمنامه مدیریت واردات

ده روز پیش وزارتخانه های بازرگانی و صنایع و معادن تفاهم نامه ای برای مدیریت واردات و جلوگیری از ورود کالاهای بی کیفیت امضا کردند.

بر اساس این تفاهمنامه کمیته ای کنترل واردات کالاها را به عهده خواهد داشت و در صورت نیاز شیوه نامه ها و مصوبات را اصلاح خواهد کرد.

این کمیته که دبیرخانه اش در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی مستقر خواهد بود، متشکل از معاون امور صنایع و اقتصاد وزارت صنایع و معادن، رئیس کل سازمان توسعه و تجارت ایران و رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران است.

در بخشی از این تفاهمنامه آمده است که وارد کنندگان باید پیش از ثبت سفارش به گرفتن کد کالا از مرکز ملی کد کالا، ایران کد و سپس مجوز از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران اقدام کنند.

بر اساس این تفاهمنامه، وزارت بازرگانی نام و کد کالاهای غیر کیفی اعلام شده از سوی موسسه استاندارد را در فهرست منفی دائمی واردات قرار داده و تغییر وضعیت این کالا ها تنها با اعلام این موسسه امکانپذیر خواهد بود.

alexxx - اتریش - وین
گربه دستش به گوشت نمیرسه , میگه اخ اخ چه بوی گندی میده !!!  
شنبه 20 شهریور 1389

borzoopersia - انگلستان - بیرمنگهام
به همین زودی میرسیم به فروش نفت در ازای دارو. ای خاک بر سر بی لیاقت این جمهوری اسلامی که کشور را به نابودی کشاند.
شنبه 20 شهریور 1389

ukguy4u - بریتانیا - لندن
جرات دارید واردات شکر رو ممنوع کنید .
شنبه 20 شهریور 1389

ContractorQatar - قطر - دوحه
بعد از اینکه 50% تولید مملکت رو فلج کردن تازه از خواب خرگوشی واسه نماز بیدار شدن!
شنبه 20 شهریور 1389

parsaus - ایران - مازندران
این کار بسیار در رشد یک کشور عالی و اقتصادی هست اما باید و باید درمقابل صادرات همان کالا و اجناس رو ممنوع کرد در غیر این صورت قیت همان کالا بالا رفته تورم بالا خواهد رفت .این اولین و ابتدایی ترین برنامه جهت رشد اقتصادی هست .حالا با این طرح میخوان جیب کدوم اخوند که تو کار برنج و گوشت هست پر کنند .راستی چند وقتی صر و صدای ناطق نوری در مازندران خبری نیست
شنبه 20 شهریور 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
مننظورشون اینه که از وارد کنندگان این بیست موا د رشوه بیشتری برای علی چکه ای بگیرن.
یکشنبه 21 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.