|
سازمان مجاهدین امیدوار است از فهرست سازمان های تروریستی وزارت خارجه آمریکا حذف شود |
بی بی سی : سازمان مجاهدین خلق روز پنجشنبه ایران را متهم کرد در حال ساخت یک سایت مخفی زیر زمینی غنی سازی اورانیم در کوههای بهجت آباد-آبیک در شمال تهران است.
این در حالیست که یک سازمان تحقیقاتی در واشنگتن نسبت به این ادعا ابراز تردید کرده است.
نمایندگان این گروه در یک کنفرانس خبری در باشگاه ملی خبرنگاران در واشنگتن گفتند که ساخت این تونل از سال ۲۰۰۵ آغاز شده و تاکنون ۸۵ درصد آن تکمیل شده است. به گفته آنها وزارت دفاع ایران مسئول اداره و عملیات ساخت آن است.
علیرضا جعفرزاده، سخنگوی شورای مقاومت ملی ایران، که سازمان مجاهدین خلق اصلی ترین گروه اصلی زیر مجموعه آن است گفت اطلاعات سایت بهجت آباد-آبیک در اختیار دولت و کنگره آمریکا و نیز آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد قرار داده شده است.
وی گفت "منابعی" که اطلاعات پیشین برنامه های اتمی ایران در سایت هایی همچون نطنز و اراک را در اختیار سازمان مجاهدین قرار دادند، مدارک اخیر را نیز تهیه و منتقل کرده اند.
او در پاسخ به این سوال کیم غطاس خبرنگار بی بی سی در واشنگتن که این مدارک حاوی چه اطلاعاتی به جز عکس های ماهواره ای عمومی است گفت که این تصاویر تنها برای این کنفرانس خبری خریداری شده است و اطلاعات اصلی از شبکه های اطلاعاتی "وسیع" این گروه در درون حکومت ایران تهیه شده است.
علیرضا جعفرزاده از ذکر جزئیات بیشتر "منابع" اطلاعاتی مجاهدین در داخل خودداری کرد و گفت حتی به دولت آمریکا نیز این جزئیات داده نشده است.
وزارت خارجه آمریکا گفته است از واکنش به این مدارک خودداری کرده و گفته است باید آنها را بررسی کند.
موسسه علم و امنیت بین المللی که در واشنگتن مستقر است با صدور بیانیه ای خاطرنشان کرد سازمان مجاهدین به جز "منابع گمنام" مدرک دیگری که ثابت کند این سایت زیر زمینی برای غنی سازی اورانیوم ساخته شده ارائه نکرده است.
این موسسه افزود دلیل دیگری که در مورد اظهارات سازمان تردید ایجاد می کند این است که "بسیاری از ادعاهای آنها درباره سایت های مخفی غیر مستند، اغراق آمیز و یا غلط" بوده است.
با این حال موسسه علم و امنیت بین المللی خواهان بازدید آژانس بین المللی انرژی اتمی از برخی تونل های زیرزمینی ایران از جمله تونلی که سازمان مجاهدین از آن نام برده است شد.
تقاضای خروج از فهرست سازمانهای تروریستی
علیرضا جعفرزاده در کنفرانس خبری یاد شده گفت این سازمان همواره اطلاعات مهم و صحیحی از فعالیت های هسته ای ایران منتشر کرده است.
او در مورد خواستههای مجاهدین گفت این سازمان انتظار دارد به عنوان "گروه اصلی مخالف" حکومت ایران، نامش از فهرست سازمان های تروریستی وزرات خارجه آمریکا حذف شود.
سازمان مجاهدین خلق سالها است که برای خارج شدن از این فهرست تلاش می کند. یک دادگاه فدرال آمریکا چند ماه پیش از وزارت خارجه خواست در این تصمیم بازنگری کند.
این سازمان می گوید از سال ۲۰۰۱ تاکنون سلاح خود را بر زمین گذارده و تاکنون هیچ عملیات نظامی انجام نداده است.
اتحادیه اروپا سال گذشته نام این سازمان را از فهرست سازمان های تروریستی خود خارج کرد.
علیرضا جعفرزاده گفت هم اکنون تعداد زیادی از اعضای کنگره آمریکا از این سازمان حمایت می کنند.
وی افزود اپوزوسیون ایران نه احتیاج به اسلحه دارد، نه پول و نه فنآوری های ارتباطاتی، زیرا مردم ایران در جریان جنبش سبز سال گذشته نشان دادند که با وجود همه فشارها دارای امکانات ارتباطاتی هستند.
این در حالی است که برخی دیگر از گروه های مخالف دولت ایران، که با مجاهدین نیز به شدت مخالف هستند، در آمریکا تلاشها و مذاکرات زیادی برای امکان انتقال فنآوری های اینترنتی به داخل ایران کرده اند.
وزارت خارجه آمریکا با برداشتن برخی تحریم ها از شرکت های ارتباطاتی و اینترنتی خواسته است به انتقال جریان آزاد اطلاعات به داخل ایران کمک کنند.
اما آقای جعفرزاده تاکید کرد دولت آمریکا به جای این اقدامات باید با خارج کردن سازمان مجاهدین خلق از فهرست تروریستی خود "دست اپوزوسیون را باز کند."
سازمان مجاهدین خلق که بعد از سرکوب گسترده اعضایش در ابتدای دهه ۱۳۶۰ خورشیدی، مقر خود را به عراق منتقل و در جریان جنگ هشت ساله ایران و عراق، به ارتش صدام حسین کمک کرد.
این اقدام به عقیده بسیاری از تحلیلگران منجر به عدم محبوبیت گسترده این سازمان در بین مردم ایران شده است.
اما سازمان مجاهدین خلق همکاری با صدام حسین در سرکوب قیام شیعیان و کردها در اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی را تکذیب می کند.