بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۱۳ شهریور


بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۱۳ شهریور

تیترهای اول

خبر از قول معاون رییس جمهور نوشته "به زنان حق طلاق بدهید"، "بازنگری واردات در 10 روز" تیتر اصلی دنیای اقتصاد است، جهان صنعت از "اولتیماتوم ده روزه برای مدیریت واردات" خبر داده و آرمان از آیت الله مکارم شیرازی نوشته " فقر در برخی مناطق کشور بیداد می کند."

"اوباما نمی تواند صلح برقرار کند" به نقل از رییس دولت تیتر اول مردم سالاری است، "انزجار جهانی از سازش آمریکایی، صهیونیستی در روز قدس" گزارش اصلی ایران است، کیهان خبر داده "فریاد بلند جهان اسلام مرگ بر اسرائیل" و رسالت و جمهوری اسلامی شعارهای روز قدس را چنین نقل کرده اند "رهائی قدس و اعلام انزجار از سازش".

"حماسه دیگر از ایرانیان" در صدر گزارش های حمایت آمده، "ایران، فلسطین: شکوه همبستگی" تیتر اول جام جم است و خراسان خبر داده "میلیون ها مسلمان آزادی قدس را فریاد کشیدند".

"شلیک گردان های حماس به مذاکرات سازش" خبر اول تهران امروز است، ابتکار از قول مقامات اسرائیلی نوشته "امیدواریم به دیونا حمله نکنیم".

سیاست روز در صدر اخبار خود نوشته "خط لوله صلح رقیب پیدا کرد".

گزیده مقالات

امنیت فعالیت های هسته ای

یوسف مولایی در سرمقاله آرمان نوشته بر اساس ماده 6 معاهده ان پی تی دولت‌هایی که عضو این معاهده هستند باید امنیت فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز را تامین کرده و در فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با کشورهایی که سلاح هسته‌ای ندارند، همکاری کنند. یعنی نه تنها نباید به نیروگاه‌های هسته‌ای که برای مصارف صلح‌آمیز ایجاد شده و فعال هستند حمله‌ای صورت بگیرد، بلکه اگر امنیت این تاسیسات مورد تهدید قرار بگیرد، کشورهای دیگر عضو معاهده ان پی تی که سلاح هسته‌ای دارند باید ترتیباتی اتخاذ کنند تا این تهدید برطرف شود.

به نوشته این وکیل بین المللی بنابراین تا آنجا که به حقوق بین الملل مربوط می‌شود هم تهدید و هم توسل به زور علیه نیروگاه‌های هسته‌ای صلح‌آمیز خلاف حقوق بین الملل است و در صورتی که مقامات رسمی کشوری چنین تهدیداتی را متوجه کشور دیگری کنند، این موضوع قابل پیگیری در مراجع قضایی بین المللی است.

در انتهای سرمقاله آرمان آمده بعد از جنگ جهانی دوم که منشور ملل متحد تصویب شد به رغم ممنوعیت جنگ در منشور، به ندرت سالی بدون جنگ را پیدا می‌کنیم. یعنی با اینکه بر اساس حقوق بین الملل و منشور ملل متحد توسل به زور غیرقانونی است، اما در عمل همیشه جنگ و توسل به زور وجود داشته است. بین آنچه که حقوق حکم می‌کند و آنچه در عمل انجام می‌شود شکاف وجود دارد و یکی از ضعف‌های جامعه جهانی این است که تابع قوانین و حقوق بین الملل نیست و زور، همچنان منطق غیرقانونی خود را به جامعه بشری دیکته می‌کند.

کاریکاتور اسلام

ابتکار در سرمقاله خود ضمن انتقاد شدید از حکومت لیبی نوشته اسلام قذافی به کاریکاتور مضحک برای غربی‌ها همچون اسلام غیر انسانی و خشن بن لادن تبدیل گردیده است و افکار عمومی غرب با این نماینده‌ها هر روز نسبت به اسلام تنفر بیشتر پیدا می‌کنند.

به نوشته این روزنامه درد اسلام این است که بیگانگانی چون قذافی در کسوت حاکمان اسلامی از اعتبار پیامبر رحمت و عدالت،سود جسته اند و بر مردمان حکم می‌رانند . قذافی دختران زیبا روی ایتالیایی را به کدام اسلام فرا می‌خواند؟ قذافی در پوشش گارد امنیتی چهار صد نفره حرکت می‌کند،حرکت کاروان امنیتی او باعث ترافیک و راه بندان‌های ممتد می‌شود.

ابتکار نوشته اسلام قذافی یعنی اسلام دیکتاتوری، اسلام عقب ماندگی، اسلام فخر و اشتهار به ناهنجاری،اسلامی که موجبات مضحکه و ریشخند ناظران را فراهم می‌آورد .مسیحی ماندن بر این نوع اسلام آوردن ترجیح دارد. اسلام محمد به دلیل بهره مندی از عقلانیت و عدالت با دیکتاتوری در تضاد است.

نقد برنامه های دولت

رسالت درسرمقاله خود به تاسی از گفته های رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اعضای کابینه نوشته پرهیز از موازی کاری بویژه در عرصه سیاست خارجی و اعتماد به وزیران در چارچوب اختیارات و وظایف آنها از دیگر نقدهای مشفقانه رهبری به مدیریت دولت بود.

به نوشته این روزنامه اخیرا رئیس جمهور افرادی را به عنوان نماینده ویژه خود در مناطق استراتژیک منصوب کرد. این اقدام به منظور ایجاد پویایی در سیاست خارجی صورت گرفت. به نظر می رسد این اقدام یک کار موازی در برابر دستگاه دیپلماسی خارجی کشور بود بویژه برخی از منصوبین سابقه فعالیت حرفه ای دیپلماتیک برای این ماموریت ویژه نداشتند.

رسالت نوشته نقد پذیری و سعه صدر اعضای هیئت دولت از دیگر نکاتی بود که در این دیدار مورد تاکید قرار گرفت. نقدهایی که عمدتا از سوی بدخواهان به دولت می شود تجلی بغض و کینه و حسد آنهاست. البته اگر دولت در همان نقدهای غضب آلود نگاه خریداری داشته باشد مطالب خوبی گیرش می آید.

خروج از تهران

داریوش قنبری در مقاله ای در آرمان نوشته مصوبه سال 88 هیات وزیران، خروج بسیاری از کارمندان را از تهران اجباری می‌داند و با‌ دادن مشوق‌هایی به آنها، سعی می‌کند حداقل 10 سال از بازگشت آنها به‌این کلانشهر جلوگیری کند. افزایش حقوق تا ‌میزان دوبرابر، وام مسکن و بسیاری از تسهیلات مالی دیگر، مشوقهایی بود که دولت برای کاهش تراکم پایتخت درنظر گرفته بود، با‌این حال، زمانی که اعلام شد سایت رسمی انتقال داوطلبانه کارکنان دولت به راه افتاده است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نوشته تنها 17 ‌هزار نفر برای انتقال از پایتخت اعلام آمادگی کردند. موقعیت خاصی که تهران از لحاظ اجتماعی، سیاسی، فرهنگی دارد آن را به مرکز فعالیتهای آموزشی، دانشگاهی تبدیل کرده است و جای تعجب نیست که چرا سالانه تعداد زیادی مهاجر وارد ‌این شهر می‌شود، چرا که همانقدر‌که در تهران‌ این امکانات زیاد است، به همان میزان هم در‌ شهرستانها‌ این امکانات کمتر است.

به نوشته آرمان شاید زمانی توسعه شهر تهران، وابسته به ادارات و تشکیلات دولتی آن بود، ولی اکنون این وزارتخانه‌های کلانشهر تهران نیستند که مردم را تشویق به مهاجرت می‌کنند، بلکه فرصتهای‌ اشتغال، رفاه نسبی ‌و جاذبه‌های اقتصادی تهران است که مردم را از شهرهای کوچک وادار به کوچ می‌کند. ریشه مهاجرت در‌ تمرکز اداری دستگاه‌های تهران نیست، بلکه وضعیت نابسامان زندگی در‌شهرهای دورافتاده و محروم است.

حاتم‌طایی و زودبازده‌ها

خاطره وطن‌خواه‌ در سرمقاله جهان صنعت با تاکید بر این گفته وزیر کار که از 47 هزار میلیارد تومان تسهیلات مصوب برای بنگاه‌های زودبازده تاکنون 21 هزار میلیارد تومان پرداخت شده و بانک‌ها باید مابقی تسهیلات مصوب شده را بپردازند، نوشته این تاکید در حالی صورت می گیرد که تجربه طرح بنگاه‌های زودبازده خیلی زود نشان داد که نه تنها تاثیری در کاهش نرخ بیکاری نداشته بلکه موجب از دست رفتن منابع بانک‌ها شده است.

به نوشته این مقاله آمارهای موجود نشان می‌دهد که از مجموع حدود یک میلیون و 200 هزار فرصت شغلی که طی سال‌های اخیر هر ساله وارد بازار کار شده و جمعیت بیکاران کشور را به مرز پنج میلیون نفر رسانده، بنگاه‌های زودبازده عملا نتوانسته‌اند پاسخگوی نیاز متقاضیان بازار کار باشند بنابراین نرخ بیکاری همچنان افسارگسیخته بالا می‌رود و ثبت نرخ 15 درصد برای بهار 89 خود گویای این موضوع است.

جهان صنعت تاکید کرده که تاثیر اجرای طرح بنگاه‌های زودبازده خیلی زود مانند طرح‌هایی که اثرات مسکن و موقتی برای کاهش التهاب بازار کار داشتند از بین رفت. اینک بجز تعهدی 26 هزار میلیارد تومانی و منابعی که از بانک‌ها خارج شده و بازنگشته، نتیجه‌ای که نشان دهد اشتغالزایی به شیوه بنگاه‌های زودبازده موفق بوده در پی نداشته است.

چرا مهم است

جواد سید پور در مقاله اصلی تهران امروز نوشته آنچه به نام سند چشم‌انداز بلند مدت جمهوری اسلامی از آن یاد می‌شود متنی است حدود 400 کلمه که تقریبا یک صفحه می‌شود اما این 400 کلمه برخلاف حجم کم و کوچکش، کار و وقت کارشناسی بسیار زیادی از قوای مختلف و خصوصا مسئولان بلندپایه نظام گرفته است. صدها ساعت کار دقیق کارشناسی و صدها جلد اسناد پشتیبان، توضیح دهنده همین 400 کلمه است. این 400 کلمه چکیده آمال، آرمان‌ها و آرزوهای یک ملت است که در عالی‌ترین و بی‌سابقه‌ترین سطوح تصمیم‌گیری کشور مطرح و تایید شده است.

به نوشته این مقاله طی 62 سالی که از نوشتن برنامه‌های توسعه در کشور می‌گذرد هرگز برنامه‌ها مبتنی بر یک سند بالادستی مثل سند چشم‌انداز بلندمدت، تهیه نشده و آنچه به نام سند چشم‌انداز 20 ساله نظام فراهم شد اولین و مهم‌ترین سند راهبردی کشور در این زمینه تلقی می‌شود. در واقع تصمیم‌گیران به این نتیجه رسیدند که صرف داشتن برنامه پنج ساله برای کشور کافی نیست بلکه ضروری است تا برنامه‌ها مبتنی بر چشم‌اندازی بلندمدت تهیه شوند.

به تاکید تهران امروز تغییرات نسلی که تقریبا هر 10 سال یک‌بار اتفاق می‌افتد باید باعث انحراف کلی در هدف، مسیر و رفتار توسعه‌خواهی نشود. تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشور با وقوف به این مطلب که هر نسل تقاضاها، نیازها، آرمان‌ها، اهداف و مقاصد خاص خود را دنبال می‌کند به طراحی نظام‌مند ساختارهایی پرداختند که روند توسعه در کشور در طول نسل‌ها از انسجام سازنده میان فعالیت گروه‌های کاری فرا‌زمانی برخوردار باشد.

haghighatgo - آلمان - برلین
برید گمشید بیرون دیگه ..همه جم شدن و دارن از سر و کول هم بالامیرن و هی خرج تولید می کنند ..نمازم که نمی خونن ..کامپوتر بازی هم میکنند سر و گوششونم هم میجنبه و نمی زارن که این ایرانی های لامذهب همشون تو قفس کنیم و سرشون رو ببریم ..زیادن دیگه مشکله دیگه .وهی ..قر رو قرم هم میکنند .انگلیس ها بما گفته بودن که باید برای روشن اجاق سیاسیمون هرچه میشه هیزم وخار و خاشاک هست از دهات و شهرستان ها جمع کنیم که کردیم...اجاقمون حالا گاز سوز و اتمی شده هیزم دیگه لازم نداره....یالله بازبان خوش یا میری از تهرون بیرون یا زن وبچهت رو میبریم ..!!!.شهر تهرون شهر احمدی جنونی نژاده و جیره خورها و لاشخورهای تازیش مگه نمیدونی فلان قلان شده ...یالله جمع کن بساطت رو. برو سوار جیپ شو!!
شنبه 13 شهریور 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
یکی از ابتکار بپرسه که فکر میکنی اسلام علی چکه ای چه جور اسلامی هست. بله قذافی یک روش اسلام رو به دنیا نشون داده و علی چکه ای هم روش دیگری. دنیا به روش اسلام قذافی میخنده و برای ایرانیان که زیر دست ضحاک علی چکه ای و اسلامش زیست میکنند گریه میکنه. دلیل اینکه هر دیکتاتوری در خاورمیانه برای بقای دیکتاتوریش یک نوعاسلام برای خودش درست کرده اینه که دین اسلام یک دین دزده شده و تقلبی هست و قوانین و شالودهای محکم نداره. قوانینش طبق هوش و سواد و زیرکی خوانند ه اش تفسیر میشه.
شنبه 13 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.