جعفر پناهی: آزاد نیستم که از کشور خارج شوم


جعفر پناهی: آزاد نیستم که از کشور خارج شوم

جعفر پناهی،کارگردان سرشناس سینما،

جعفر پناهی،کارگردان سرشناس سینما، روز چهارشنبه در بیانیه ای از این که به رغم آزادی از زندان هنوز هم نمی تواند در جشنواره های فیلم شرکت کند انتقاد کرده است.

این بیانیه قبل از
نمایش فیلم کوتاه «آکاردئون» ساخته جعفر پناهی در  جشنواره ونیز  قرائت شده است.

به گزارش رویترز، جعفر پناهی  در این بیانیه خطاب به «جشنواره  ونیز» تصریح کرده است که طی پنج سال گذشته ساخت فیلم های او به طور رسمی ممنوع شده است.

آقای پناهی نوشته است:«به رغم آزادی (از زندان )، من همچنان  آزاد نیستم که به خارج  کشور  سفرکرده  و در فستیوال های فیلم شرکت کنم».

جعفر پناهی اضافه کرده است: وقتی به یک فیلمساز اجازه داده نمی شود که فیلم بسازد، به مثابه این است که فکر او همچنان در زندان است. ممکن است او در سلول کوچکی در حبس نباشد، بلکه او در زندان بسیار بزرگتری سرگردان است.

جعفر پناهی برنده شیر طلایی جشنواره ونیز سال ۲۰۰۰ ، اخیرا پس از ۸۸ روز بازداشت در زندان اوین، با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی
آزاد شد.

جعفر پناهی دهم اسفندماه سال گذشته در منزلش در تهران بازداشت شد. بازداشت او، اعتراض های گسترده ای را در داخل و خارج از ایران به دنبال داشت.

جعفر پناهی در بخشی از نامه خود از تلاش ها سینما گران در حمایت از آزادی وی، به ویژه در جریان جشنواره کن، تشکر کرده است.

جعفر پناهی گفته است: فکر می کنم همه این حمایت ها از طرف کسانی بود که به سینما و آزادی بیان فیلمساز اعتقاد راسخ داشتند. امیدوار باشیم که روزی همه دولت ها در جهان نیز به چنین باوری برسند.

قرار بود که همزمان با نمایش فیلم «آکاردئون» جعفر پناهی نیز در ونیز حضور داشته باشد.

جورجیو جوزتی، نماینده ارشد بخش «روز مؤلفان» جشنواره ونیز ، پیشتر در مورد حضور پناهی در جشنواره گفته بود: «عمیقاً امیدوارم که آقای پناهی بتواند در ونیز در کنار ما باشد تا ۱۰ سال پس از زمانی که به خاطر فیلم دایره برنده شیر طلایی شد، به حق و کمال از جانب آنانی که به سینما عشق می‌ورزند، مورد تحسین واقع شود».

«آکاردئون» بخش مختصری از فیلم بلند در دست ساخت آقای پناهی به نام «آنگاه و اکنون؛ ورای مرز‌ها و تفاوت‌ها» است که بر اساس اصل ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر که آزادی اندیشه، فکر و مذهب را حق هر فرد می‌داند، ساخته شده است.

جعفر پناهی در «آکاردئون» دو نوازنده دوره‌گرد در تهران را به تصویر می‌کشد که بر حسب اتفاق آکاردئون خود را گم می‌کنند. جعفر پناهی مهرماه سال ۸۸ قرار بود به پاریس سفرکند اما از خروج او از ایران جلوگیری و گذرنامه وی توقیف شد.

جشنواره فیلم ونیز اول سپتامبر آغاز شد و در تاریخ ۱۱ سپتامبر  پس از یازده روز، با اکران فیلم «طوفان» اثر جولی تایمور، کارگردان آمریکایی به کار خود پایان خواهد داد.
i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
یعنی: ازاد هستم که از کشور خارج نشوم!!! بیچاره جعفر خان. پوست کرگدن میخواهد که هنرمند باشی و در ایران بمانی. تا هنر را چگونه تعریف کنیم. شادباشید.
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

MEHRNAZdiba - نروژ - اسلو
. i.am.the.world - لوکزامبورک - اش. دوست عزیز من همیشه از کامنتهات لذت میبرم اما این یکی رو نفهمیدم............. خداییش تقویم هم از دستمون در رفته.......میگی نه نیگا کن. (جعفر پناهی دهم اسفندماه سال گذشته در منزلش در تهران بازداشت شد، اخیرا پس از ۸۸ روز بازداشت در زندان اوین، با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی آزاد شد....)اسلو نروژ
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
MEHRNAZ جان, دوست عزیز و با لطف, در اصل اشارتی به مفهوم و تعریف ازادی در جمهوری اسلامی بود که بنده با کلمه بازی کرده ام. این جملات معمولا مغز را منقبض و خسته میکند و ادمها نهایتا از خیر فهمیدنش میگذرند. درست نمیگم؟ هوش میتواند بسرعت ببیند که جمله بیارزش است اما فکر به تله میافتد و میگوید: باید راز جمله را کشف کنم! نه؟ حالا به این مطلب و جمله نگاه کنید: شما ازاد هستید که رای بدهید, اما ازاد نیستید که رای ندهید. شاد و سلامت باشید.
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

MEHRNAZdiba - نروژ - اسلو
i.am.the.world - لوکزامبورک - اش . دلینگ دلینگ .....ممنون.......اما جمله ی بعدی( تا هنر را چگونه تعریف کنیم ). منظورت چیه ? کاملا درست میگی دوست روشنفکرم , شاید به همین دلیله که من نگارنده ی خوبی نیستم اما دوست دارم رو در رو مباحثه کنم. تا منظور طرف صحبتم رو نفهمم ول کن نیستم
جمعه 12 شهریور 1389

i.am.the.world - لوکزامبورک - اش
MEHRANZ کنجکاو و عزیزم: هنر را نوع ایدئولوژیها و باورها به تناسب باور خودشان تعریف یکنند. مثلا رقص باله برای بسیاری یک هنر است و برای بسیاری دیگر از باورمندان مذهبی اشاعه فحشا! محسوب میشود. انسانها اسیر باورها, مذاهب و ایده های فیکس خودشان هستند و همه چیز را از پشت دریچه این اعتقادات نگاه میکنند و درست به همین خاطر چیزی را نمیتوانند صاف و شفاف نگاه کنند. نگاه کردن صاف و شفاف پر از انرژی است. درست همانطور که غروب خورشید یا پهنه دریا را نگاه میکنید. مگر نه؟ شاد و خندان باشید.
جمعه 12 شهریور 1389

MEHRNAZdiba - نروژ - اسلو
( نگاه کردن صاف و شفاف پر از انرژی است. درست همانطور که غروب خورشید یا پهنه دریا را نگاه میکنید.)احساس زیبا و روح پروری است. روح ناب OSHO تو این جمله هست .ممنونم
جمعه 12 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.