بررسی روزنامه های صبح تهران " سه شنبه ۹ شهریور


بررسی روزنامه های صبح تهران – سه شنبه ۹ شهریور

تیترهای اول

"شعار نه غزه نه لبنان از کجا آمد" تیتر اول خبر است. مردم سالاری از قول حبیب الله عسگر اولادی نوشته "به رئیس جمهور گفتم اطرافیان شما امتحان خوب ی پس نداده اند" و "گفته های عسگر اولادی از دیدار با احمدی نژاد" عنوان اصلی آرمان است.

"پایبندی به شعارهای انقلاب رمز توفیق دولت است" در صدر گزارش های روزنامه ایران آمده، جام جم همین گزارش را با تیتر "توصیه های رهبر به دولت" منعکس کرده، کیهان "تذکر نسبت به موازی کاری در فرهنگ و دیپلوماسی" را نقل کرده و رسالت از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته "تسهیل زندگی مردم باید اهتمام دولت باشد".

"یادگار پیر جماران فرصتی برای تظلم خواهی فلسطینیان" عنوان اصلی حمایت است، "سایه قدس بر سر نشست سازش" در راس اخبار سیاست روز آمده و ابتکار از "روز قدس روزی برای وحدت" نوشته است.

"عبور موقت مجلس از ازدواج مجدد" خبر اول تهران امروز است، گزارش اصلی دنیای اقتصاد "آینده دلار در نظام پولی جهانی" است و جهان صنعت از "بررسی دوباره طرح افزایش سرمایه بانک ها" خبر داده است.

گزیده مقالات

هفته دولت و هدفمند کردن یارانه ها

زهرا علی‌اکبری‌ در سرمقاله جهان صنعت درباره هفته دولت نوشته دولت دهم درست همین روزها در سال گذشته بود که کارش را آغاز کرد و حالا از آن همه فرصتی که می‌خواست و برای تحقق آن همه شعاری که می‌داد تنها سه سال باقی مانده است ؛ سه سالی که در تعجیل عجیب عقربه‌ها به سرعت باد سپری خواهد شد.

سرمقاله جهان صنعت سپس در تشریح سالی که گذشت نوشته نه فقط در طول سال گذشته که سال‌های قبل‌تر از زبان رییس دولت نهم درباره هدفمندی یارانه‌ها بارها و بارها شنیده بودیم اما یک سال از عمر چهار ساله دولت دهم گذشت و یارانه‌ها در خم همان کوچه ‌ای مانده است که سال‌های قبل مانده بود. جالب اینجاست که در طول یک سال گذشته مقامات دولتی هیچ‌ کدام درباره جزییات این طرح اظهارنظری نکردند.

این مقاله با اشاره به تازه ترین اظهار نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی پایان می گیرد که گفته می‌داند سقف و کف یارانه‌های پرداختی چقدر است اما فعلا صلاح نمی‌داند چیزی در این مورد بگوید.

خطاب وزیر به امام

ایران روزنامه دولت سرمقاله خود را به نوشته ای از سید محمد حسینی وزیر ارشاد داده که چنین شروع می شود:ماما! اینک از عمر دولت دهم قریب به سالی گذشته است. دولت دهم، دولت جوش و خروش و تلاش و تلاطم، دولت مهرورز مظلوم هدف تهاجم، دولت طرح و برنامه و اقدام، سختکوشی و جرأت و قیام، دولت ولایت، در جان برکفی به نهایت، در طی مسیر تو رهبرا، آیت! از ناحیت مردم و رهبری مستظهر به حمایت و ان‌شاءالله مورد عنایت! عنایت مولایمان صاحب لوای هدایت! و اما هنوز هم اماما تویی مرجع روایت که اگر بدایت با تو بود و ولایت از تو احیا گشت، حکایت همچنان باقی است.

وزیر ارشاد مطابق سرمقاله ایران باز خطاب به امام نوشته اماما! سال پر حادثه‌ای بود، مریدان مدعی، کتاب کلامت را بر سر نیزه کرده بودند تا شکست را مانع شوند. به حکمیت اجبار می‌کردند. تیرها به سنگ خورد و اینک در محضر روح خدایی تو، بی‌باور جدایی تو! گزارش می‌دهیم که: گر تیغ بارد در کوی آن ماه/ گردن نهادیم الحکم‌ لله

نماینده ویژه رییس جمهور و جایگاهش

جاوید قربان اوغلى در مقاله ای در آرمان نوشته پست «نماینده ویژه» یک مسئولیت صد در صد دیپلماتیک است. به این معنی که این کار باید به دیپلمات‌های حرفه‌ای واگذار شود. یعنی کسانی باید به عنوان نماینده ویژه انتخاب شوند که به فنون دیپلماسی آشنا هستند و در این کار متبحر و خبره هستند. حتی سیاستمداران برجسته هم نمی‌توانند این وظیفه را انجام دهند.

به نظر این دیپلومات سابق ممکن است که یک دیپلمات بتواند در انجام یک ماموریت سیاسی موفق باشد، اما یک سیاستمدار لزوما نمی‌تواند در کار دیپلماتیک موفق باشد. کسی که به عنوان نماینده ویژه تعیین می‌شود باید واجد شرایط ذیل باشد. نماینده ویژه باید سابقه فعالیت دیپلماتیک در سطح عالى داشته باشد و مسائل استراتژیک آن حوزه را بداند و با سیاست‌های کلان کشور در چارچوب منافع ملی کشور بر اساس قانون اساسی در آن حوزه به خوبی آشنا باشد. اگر چنین آشنایی‌هایی نداشته باشد وقتی وارد عرصه عمل می‌شود با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و ممکن است با اظهارنظر‌ها و رفتار خود به اهداف و منافع کشور در آن حوزه آسیب بزند.

در ادامه مقاله آرمان آمده در کشور ما بر اساس قانون اساسی، علاوه بر وزارت امور خارجه که دستگاه مجری دیپلماسی در اهداف سیاست خارجی است، مقام معظم رهبری، قوه مجریه و مشخصا رئیس جمهور، کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی‌‌و شورای عالی امنیت ملی در مسائل سیاست خارجی دخالت مستقیم دارند و اگر این نهادها در مورد آن فرد اجماع و موافقت کامل نداشته باشد مطمئنا باعث تصادم و تزاحم چه در نزد آن دستگاه‌ها و چه در رابطه با ماموریتهاى وزارت خارجه که مسئولیت اصلی اجرای سیاست خارجی است ایجاد خواهد شد.

تعطیلات رسمی و مجلس

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته چرا طراحان افزایش تعطیلات عید فطر، به فکر سروسامان دادن به تعطیلات نوروز که رسماً دو هفته و بطور غیررسمی یکماه کشور را فلج می‌کند نمی‌افتند؟ اصل تعطیلات نوروز را قبول داریم، اما ترتیبی بدهید که به همان 5 روز (یک روز 29 اسفند و 4 روز اول فروردین) اکتفا شود و از روز پنجم فروردین همه چیز به حال عادی برگردد آنگاه با تدابیر صحیح درصدد متعادل ساختن سایر تعطیلات برآئید.

به نوشته این روزنامه اینکه با عجله درصدد افزودن به تعطیلات عید فطر بر میآئید و ابتدا پیشنهاد دو فوریت می‌کنید و سپس بر یک فوریت آن پای می‌فشارید و آنگاه در کمیسیون فرهنگی آنرا با سرعت بی‌سابقه پی گیری می‌کنید تا حتماً قبل از عید فطر آنرا به نتیجه برسانید، چه دلیلی دارد؟ آیا مشکل مردم این کشور همین است و دیگر هیچ کار زمین مانده‌ای وجود ندارد؟

به تاکید روزنامه جمهوری اسلامی مشکل بیکاری وتورم و فقر و هزاران درد بی درمان موکلان خود در گوشه و کنار کشور را حل کرده اید و فقط مانده است همین افزایش تعطیلات عید فطر که اینگونه شتابان به دنبال تصویب آن هستید؟! مسأله میزان تعطیلات کشور را که نمی‌توان با این عجله حل کرد.

اسلام و راه نجات غرب از سقوط اقتصادی

روزنامه کیهان در سرمقاله خود نوشته دو سال پیش و در همان ماههای آغازینی که واشنگتن با این بحران مالی لجام گسیخته دست و پنجه نرم می کرد شورای ملی آمریکا طی گزارشی پیرامون وضعیت اقتصادی این کشور که زیربنای سیاست داخلی و خارجی آن را تشکیل می دهد تصریح می کند، آمریکا در آستانه افول و زوال قرار گرفته و مشکلات فراوانی پیش روی دارد، اوباما میراثی بحرانی و پرچالش را از بوش تحویل گرفته است و آمریکا دیگر ابرقدرت جهان نیست.

به نوشته این روزنامه بسیاری از رسانه ها و مطبوعات غربی راه برون رفت از بحران مالی آمریکا و غرب را بازگشت به دستورات و فرامین دینی می دانند. به عنوان نمونه هفته نامه ژورنال دفاینانس در سرمقاله خود به قلم رولان لاسکین ریشه بحران های مالی غرب را مضاربه های خیالی و غیرقانونی توصیف می کند و در بحبوحه آغاز بحران مالی کشورهای غربی خواستار اجرای شریعت اسلامی در حوزه مالی و اقتصادی می شود.

کیهان بدون ذکر ماخذ مدعی شده که با تداوم و استمرار این بحران مالی کار به جایی می رسد که سال گذشته پارلمان فرانسه نیز قانونی به تصویب می رساند که به موجب آن اوراق بهادار اسلامی در این کشور صادر شود با این توجیه و منطق اقتصادی که اگر این مهم اتفاق بیفتد تا سال 2020 سرمایه ای تا مرز 120میلیارد یورو بدست می آید.

واردات و راه مهار آن

مهدی نصرتی در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته ثابت بودن نرخ ارز در چند سال اخیر در مقایسه با تورم دو رقمی ‌این سال‌ها،‌ موجب شده ‌است که قدرت تولیدکنندگان داخلی در رقابت با کالاهای وارداتی رسمی ‌و غیررسمی‌ کاهش یابد و حجم عظیمی ‌از واردات به کشور سرازیر شود.

به نظر این روزنامه درباره نقش نرخ ارز در این باره سخن بسیار گفته شده و دغدغه اصلی این است که چه می‌توان کرد که همزمان تولید ملی افزایش یابد و در عین حال، کیفیت کالاهای داخلی نیز بهبود یابد. به نظر می‌رسد حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری خارجی یکی از راهکارهایی است که می‌تواند دستیابی به دو هدف یاد شده را تسهیل کند.

نویسنده سرمقاله دنیای اقتصاد سرمایه‌گذاری خارجی را موجب دستیابی به منابع مالی جدید، ایجاد اشتغال، انتقال دانش مدیریت و فناوری و دستیابی به بازارهای جدید می داند اما می نویسد همه کسانی که دستی در تولید دارند اذعان دارند که با وجود محدودیت‌های خود ساخته و بوروکراسی سنگین حاکم بر فضای تولید و انواع و اقسام موانع، فضای کشور فضای مناسبی برای کسب‌وکار نیست. طبیعی است که این فضا جذابیتی برای جلب سرمایه‌گذاران خارجی نداشته باشد.

تشویق به ارامنه به مهاجرت

سیاست روز در یک گزارش مدعی شده ارامنه که اقلیتی مورد احترام با قدمت طولانی در ایران هستند با کمک یک مرکز از طریق سفارت اتریش به تهران با وعده‌های مختلف ترغیب به مهاجرت از کشور شده و ضمن دریافت کمک‌های متنوع، به سهولت اقدام به ترک کشور می‌کنند.

این روزنامه با نقل این که آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد در خطبه‌های هفته گذشته آن شهر خواستار اخراج سفیر اتریش در تهران به علت برگزاری پارتی مبتذل در ماه رمضان شده نوشته افراد حاضر در انجمن کمک به مهاجرت با طرح ادعاهایی چون سختگیری بر روی اقلیتهای مذهبی، آینده شغلی بهتر، وضعیت اقتصادی بد ایران و تحریم‌ها، تلاش می‌کنند دغدغه‌های فرهنگی ، اجتماعی و عاطفی اقلیتهای مذهبی ایرانی برای ترک وطن را بی دلیل جلوه دهند.

سیاست روز ضمن توصیه به ستادهای امنیتی برای رسیدگی به فعالیت سفارت اتریش در ایران نوشته اند تاکنون ده ها تن از ارامنه که در زمان جنگ با عراق در کنار سایر اقوام ایرانی می جنگیدند، با کمک های مالی و تسریع در دادن روادید به آن ها از کشور مهاجرت کرده اند.

Black Chador - امریکا - ولدن
کیهان عجب جوک جالبی گفته.
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

mehdipch - امارات - دبی
خود مسلمانها دارن از دست شما فرار میکنن په برسد به مسیحیا البته فقت بخاطر کسیف بودن شما دزدان است شما بی همکسان جلاد وگر نه ما ایرانیها دور از هر دین ومذهبی در کنار هم پا بپای هم برای پیشرفت کشور همکاری میکردیم شما دجالان همه را از هم جدا کردید امید وارم بزودی سران شما را از بدنتان جدا ببینم . امام جمعه مشهد
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.