آخرین نیوز: بیش از 6 میلیون زن مطلقه و یک میلیون پیر دختر بالای 35 سال در ایران وجود دارند.
دیروز در جریان بررسی لایحه جنجالی خانواده در مجلس مصباحی مقدم در مبحث ثبت ازدواج موقت عنوان کرده بود که اگر ازدواج موقت ثبت شود مانع از ازدواج چندین میلیون پیردختر و مطلقه خواهد شد.
در حالی مقدم تعداد پیردختران و مطلقه های کشور را بصورت مبهم و کلی اعلام کرد اما بررسی خبرنگار ما نشان می دهد که بیش از یک میلیون پیر دختر اصلا ازدواج نکرده در ایران زندگی می کنند که از مرز 35 سالگی گذشته اند.با اینحال برخی منابع غیر موثق شنار این افراد را تا سه میلیون نفر تخمین زده اند.
بررسی آمارهای مرکز آمار ایران حاکی از این است که میزان دختران هرگز ازدواج نکرده دارای تحصیلات متوسطه از 26درصد در سال 75 به 42درصد در سال 85 رسیده است. وی تصریح کرد: نگاهی به این آمار نشان میدهد که بالا رفتن سطح تحصیلات باعث تجرد در زنان کشور شده است و موجبشده تا دختران کمتر به ازدواج تن دهند.
رئیس مجتمع قضائی شماره دو خانواده دی ماه سال 88 در همایشی که در مرکز همایشهای مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد آمار زنان مطلقه را 6 میلیون نفر اعلام کرد.
طبق آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران از سرشماری سال 85، تعداد زنان بدون همسر در اثر فوت 6 برابر تعداد مردان بدون همسر در اثر فوت است. این در حالی است که کارشناس سازمان ملی جوانان تعداد افراد مطلقه را تنها 500 هزار نفر اعلام کرده است.
درهمین حال پایگاه خبری وابسته به سازمان ملی جوانان مساله ازدواج دختران 25 سال به بالا را یکی از نقاط بحرانی در امر ازدواج عنوان کرده و به نقل از یک کارشناس تصریح کرده بود تعداد دختران مجرد 25 سال به بالا دو برابر پسران مجرد است .
بانکی در اینباره تصریح کرد: آمار میگوید تعداد دختران ازدواج نکرده 2 برابر پسران است که در عمل با یک مسئله 3 برابر مواجه خواهیم شد. به عبارتی پسرانی که از سن 31 سال عبور می کنند رغبت به ازدواج در آنها کم میشود و از سویی عده زیادی هم تمایل به ازدواج با سنین پایین را دارند.
این در حالی است که معاون آمار و اطلاعات شورای فرهنگی - اجتماعی زنان چندی پیش گفت: آمار دختران مجرد بالای 20 سال در کشور حدود 3 میلیون و 700 هزار نفر است. اگر سن مناسب برای ازدواج دختران و پسران را 15 تا 34سال درنظر بگیریم، تعداد زنان مجرد حدودا 7میلیون نفر و تعداد مردان مجرد 9میلیون و 500هزار نفر است؛ در نتیجه تعداد پسران مجرد حدود 2میلیون و 500هزار نفر بیشتر از دختران مجرد خواهد بود.
اما اگرو سن ازدواج برای دختران را 15تا 29 سال و برای پسران 20تا 34 سال درنظر بگیریم، آنگاه تعداد دختران مجرد 6میلیون و 700هزار نفر و تعداد پسران مجرد 5میلیون و 200هزار نفر خواهد بود، به این ترتیب تعداد دختران مجرد یکمیلیون و 300هزار نفر از پسران مجرد بیشتر خواهد بود.
اواخر سال گذشته موسوی مدیر کل دفتر آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی از افزایش ۱۵ درصدی آمار طلاق در کشور خبر داده و عنوان کرده بود که ۹۳ هزار و ۷۶۹ فقره طلاق در سال ۸۸ به وقوع پیوسته است.