دانستنی‌ های خمیردندان


دانستنی‌ های خمیردندان

خمیردندان اجزای مختلفی دارد که هر کدام نقش خاصی ایفا می ‌کنند. مثلا مواد ساینده ی خمیردندان وظیفه برداشتن رسوبات روی دندان‌ ها را به عهده دارند و در واقع تا حدی کار سفیدکنندگی انجام می ‌دهند.

اسانس ‌ها، خمیردندان را خوش‌ بو می ‌کنند و فلوراید، نقش پیشگیری از پوسیدگی دارد. ترکیب و درصد این اجزا در خمیردندان‌ های مختلف، متفاوت است.

مثلا در خمیردندان‌ هایی که به عنوان جرم ‌گیر، یا "خمیردندان مخصوص سیگاری‌ ها" تبلیغ می‌ شوند درصد مواد ساینده بالا است. باید دقت داشت که این بالا بودن مواد ساینده لزوما خوب نیست و در صورت استفاده ی مداوم می ‌تواند موجب آسیب مینای دندان شود. بنابراین از این نوع خمیردندان‌ ها باید هر چند روز یک بار استفاده کرد و در فواصل استفاده از آن ها، از خمیردندان معمولی استفاده کرد.

ضمنا باید توجه داشت که جرم، رسوبی سخت است و اصولا با خمیردندان برداشته نمی ‌شود و برای برداشت آن باید جرم‌ گیری توسط دندانپزشک انجام شود.

خمیردندان‌ های ساینده فقط کمی دندان ‌ها را سفید می ‌کنند.

نوع دیگر خمیردندان‌ ها، خمیردندان‌ های ضدحساسیت است که در مواردی که دندان‌ ها به علت سایش یا تحلیل لثه‌ ها دچار حساسیت شده ‌اند (مثلا با مصرف آب سرد دندان‌ ها تیر می ‌کشند) به جای خمیردندان معمولی استفاده می ‌شوند و بعد از مدتی، مثلا دو هفته که از شروع مصرف گذشت، اثر خود را نشان می ‌دهند و حساسیت دندان ‌ها را برطرف کرده یا کاهش می ‌دهند.

استفاده ی دایم از این خمیردندان‌ ها مانعی ندارد.

یک مساله مهم در مورد خمیردندان‌ ها، فلورایددار بودن آن ها است، چرا که فلوراید نقش اصلی را در پیشگیری از پوسیدگی ایفا می ‌کند. همیشه از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید. در واقع دوبار در روز مسواک زدن با خمیردندان حاوی فلوراید، توصیه ی اصلی برای رعایت بهداشت دهان است.

فقط در مورد کودکان باید دقت کنیم تا زمانی که کودک، توانایی بیرون ریختن محتویات دهان را پیدا نکرده است از خمیردندان‌ حاوی فلوراید استفاده نکنیم که این زمان حدود 3 سالگی است.

میزان استفاده از خمیردندان هم به خصوص در کودکان هر بار به اندازه یک نخود است. ضمنا مسواک زدن کودکان زیر هفت سال باید تحت نظارت والدین باشد.

دکتر محمدرضا خامی متخصص دندانپزشکی اجتماعی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

dokhtare_ariaei - ایتالیا - میلان
جالب بودمرسی
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

ashkan.h - سوئد - فلینگزبرو
کودکی 2 ساله دارم .تمام دندانهایش خراب شده و من نمیدانم علتش چیست در ضمن او مسواک نیز میزند . لطفا راهنماییم کنید
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

minna - فنلاند - هلسینکی
ashkan.h - سوئد - فلینگزبرو . به بچت کم شکلات و بستنی و شیرینی بده و بعد از صبحانه و شام مسواک بزن براش. سعی کن کشمش و میوه های خشک شده رو جایگزین شکلاتو ابنبات کنی. بعضیها هم جنس دندونهاشون بد هست و زود خراب میشه. الان که بچت 2سالش هست دندونهای شیری داره و 3 یا 4 سال دیگه دندوناش میافته و دباره در میاد. به هر حال مسواک زدن رو فراموش نکن. بعد از غذا هم Xylitol بهش بده. برای بچه زیر 3 سال خمیر دندون اندازه 1 دونه برنج هست.
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

Esfahan Nesfe Jahan - آلمان - برلین
خوشبختانه دندانهای من مثل یک رشته مروارید با نظم و مرتب توی دهنم جا گرفتند . وقتی با همسرم بحث میکنم بهش میگم تو را خدا نخند با اون دندونهای بد ترکیبت. میگه چرا وقتی نامزدم بودی برعکسشو میگفتی برای اینکه منو گول بزنی? ولی بعضی اقایون گول چه حرفهای کوچیکی را زود میخورن? چرا گره بقچه جوکم باز نمیشه لامذهب!!
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

shirzan48 - بلژیک - بروکسل
ashkan.h - سوئد - فلینگزبرو دوست گرامی با امید به سلامتی کودک عزیزتان , به این سایت ها مراجعه کنید البته باید گوگل را در انتخاب زبان به persian تبدیل کنید...
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
Esfahan Nesfe Jahan - . اصفهان جون دندون خوب و مرتب نعمته. خوش بحال همسرت که مدام چشمش به دندونهای سفید و مرواریدی تو میفته. حالا چرا از همه جا از دندونهای همسرت تعریف میکردی که بخواد مدام برات بخنده مرد باید سر بزیر و خجول و متین باشه چه معنی داره مدام بخنده :) خانمها باید مدام ترگل ورگل شادان و خندان باشند آقایون باید تنها گاهگاهی یه نیم نگاهی زیر چشمی اونم نه کامل بندازن. ( آخه بلانسبت آقایون با جنبه میدونی اکثرشون تو جنبه مشکل دارن )خدا رو شکر کن دندوناش مرتب و زیبا نیست من که تو جمع هستم با اینکه دندونام هم به بدی دندونای همسرت نیست و ای بدک نیست مدام سرم پایینه و انگار کشتیام غرق شده از شدت اینکه آقای متین و خجول و سر بزیری هستم :) همون سرور جون بهترین کار رو کردن که از دست دندون مزاحم راحت شدن تا دیگه براشون دردسر درست نکنه.
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا
بعله دوستان، دندون عاریه همه جور مزیت داره، الا وقتی‌ که عطسه می‌کنید. اونوقته که بین شما و دندوناتون فاصله میفته.
چهار‌شنبه 10 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا. سرور جون مواظب زبونتون باشین خدای نکرده وقت عطسه لای دندوناتون نره . به راه حل می تونین تا عطسه خواست بیاد سریع دندونا رو به بیرون پرتاب کنین :)
چهار‌شنبه 10 شهریور 1389

ashkan.h - سوئد - فلینگزبرو
minna - فنلاند - هلسینکی و shirzan48 - بلژیک - بروکسل . مزسی از راهنمایی هاتون .
چهار‌شنبه 10 شهریور 1389

pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا
iranazadiran - ایران - تهران --- گرامی‌، آب که از سر گذشت، چه یک وجب، چه صد وجب. اصلا تصمیم گرفتم برای رفع مشکل عطسه، جای سه تار رو با دندون عاریه عوض کنم. میگم عاریه رو روسرم نصب کنن، سه تا تار رو هم روی لثه هام بکارن. یه مدت اینجوری میگردیم تا ببینیم چی‌ پیش میاد:).
پنج‌شنبه 11 شهریور 1389

iranazadiran - ایران - تهران
pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا. سرور جون هرگز اینکار را نکنید ما نقشه ها و امیدها برای اون سه تار داریم بنا هست به رنگ پرچم ایران در آمده و دنباله ماجرا. ضمنا تاپیک قبلی بسته شده اینه که همین جا خدمتتون عرض کنم اولا خدا نکنه کم بیارید شما اینقدر همیشه زیاد هم می آورید که همه ما از سخنان نغز شیرین و ادیبانه شما بهره می بریم. دیگر اینکه اصلا به حرف مردم نباید اهمیت داد بهترین کار را کردید که از آن بوسه های درقی برای من هم فرستادید تا متوجه شوم که بیهوده شما بیهوش نشدید از صبح که اینها را برایم فرستادید چند لحظه ای به هوش آمده یکی دو تا کامنت ضروری نوشتم و دوباره تو بیهوشی رفتم تا الان. از طلا جون بیزحمت بپرسین اینهمه انرژی را از کجا می آورد که با اینکه چند روز آن درقها در روی صورت شما ساکن بودند هنوز چنین حرکت و انرژی شتابدهنده ای دارند . چشم بد و حسود از خودش و شما و درقها دور باد.
جمعه 12 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.