انتقاد شدید نماینده مجلس از شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و واکنش دولت ایران به آن


انتقاد شدید نماینده مجلس از شورای عالی ایرانیان خارج از کشور
و واکنش دولت ایران به آن

جلسه روز یکشنبه برای سوال از وزیر خارجه برگزار شد

یک نماینده محافظه کار مجلس ایران روز یکشنبه در جریان جلسه ای ضمن انتقاد از همایش اخیر ایرانیان مقیم خارج در تهران گفته است که "شورای عالی ایرانیان خارج کشور" که مسئول برگزاری آن کنفرانس بود مبنای قانونی ندارد و وزارت خارجه را تضعیف می کند.

الیاس نادران همچنین اعطای اختیارات تازه به اسفندیار رحیم مشایی، به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهوری در امور خاورمیانه را مورد انتقاد قرار داد.

در جلسه روز یکشنبه منوچهر متکی وزیر خارجه ایران برای ارائه توضیحات به مجلس فراخوانده شده بود که در نهایت نمایندگان با 110 رای مخالف و 55 رای موافق توضیحات او را قانع کننده ندانستند.

آقای نادران در جلسه روز هفتم شهریور (29 اوت) گفت: "کمیسیون امنیت ملی که اقدامات وزارت خارجه را قابل تقدیر می داند بفرماید که شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در کجا مصوب شده و این شورا مصوبه کدام مرجع قانونی است."

او افزود: "محل بحث، دفاع از حیثیت مجموعه وزارت امور خارجه و کارشناسان و مدیران این مجموعه است. با تشکیل این شورا و با اختیاراتی که گرفته است و البته اقداماتی که انجام داده، وزارت امور خارجه را از حیض انتفاع ساقط کرده است و کارشناسان، مدیران و سفرای ما از موضوعیت افتاده اند."

شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، به ریاست محمود احمدی نژاد، اواسط مرداد ماه برای دومین سال پیاپی همایش ایرانیان مقیم خارج را برگزار کرد. اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهوری، جانشین آقای احمدی نژاد در این شورا است.

در همایش امسال چند صد ایرانی، که با تقبل کلیه هزینه ها از سوی دولت برای سه روز به ایران سفر کرده بودند، شرکت کردند.

اما برخی محافظه کاران از همان ابتدا به انتقاد از جنبه های مختلف کنفرانس از جمله اجرای برنامه زنده موسیقی به خاطر حضور نوازندگان زن پرداختند.

آقای مشایی چهره ای جنجال برانگیز بوده است

آقای نادران در جلسه یکشنبه آن همایش را باعث "وهن نظام" و "دون شان نظام جمهوری اسلامی" توصیف کرد.

او همچنین به انتقاد از سمت تازه آقای مشایی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور خاور میانه پرداخت: "بنده نمی دانم 'نمایندگان ویژه رئیس جمهور' از کجای قانون اساسی استنباط شده است و اگر مستند به اصل 127 قانون اساسی می باشد، این اصل سازوکار خود را دارد؛ باید اختیارات مشخص شده و نماینده ویژه باید در یک مساله اضطراری انتخاب شود، حالا مگر چه اضطراری پیش آمده است؟".

او خطاب به آقای متکی گفت: "ما نسبت به این تنفیذ مسئولیت ها اعتراض داریم. بنده سوالم این است که این روند به کجا می رود؟ وزیر امور خارجه به ما بفرمایند آیا بناست این اختیاراتی که دائما از وزارت امور خارجه سلب شده و به آن افراد داده می شود تا کجا پیش خواهد رفت؟".

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای متکی در دفاع از این شورا گفت که برای رفع نیازهای ایرانیان خارج از کشور به وجود آمده است اما افزود که شاید لازم باشد مسئولان این شورا گزارش های "جامع تری" از اقدامات آن ارائه کنند.

او همچنین گفت که این شورا ارتباط های "بسیار جدی و گسترده" را با ایرانیان خارج از کشور شروع کرده است.

همایش ایرانیان خارج از کشور

ناظران می گویند که همایش ایرانیان مقیم خارج تلاشی برای مرمت چهره ایران به عنوان یک کشور منزوی و جلب نظر برخی از ایرانیان برجسته خارج از کشور و ایجاد اشتیاق در آنها برای سرمایه گذاری در کشور بود.

اما جنجال پیرامون آن کنفرانس، با گذشت سه هفته همچنان ادامه دارد.

آقای نادران در سخنان روز یکشنبه خود مدعی شد که بعضی از کسانی که به آن همایش دعوت شده بودند "مجرم" هستند و اگر به طور عادی وارد کشور می شدند باید "به دستگاه قضایی کشور پاسخ می دادند."

او بدون آنکه از کسی نام ببرد گفت: "در این همایش کسی دعوت شده که دلال رابطه ایران و آمریکاست، ساواکی ها را به این همایش دعوت کرده اند، افراد ضدانقلاب را دعوت کرده اند و بعد گفتند حقوق 30 ساله شان را به آنها بدهید."

علاوه بر این اظهارات آقای رحیم مشایی در آن همایش با انتقادهای شدیدی مواجه شده بود. او گفته بود: "از مکتب اسلام دریافت‌های متنوعی وجود دارد، اما دریافت ما از حقیقت ایران و حقیقت اسلام، مکتب ایران است و ما باید از این به بعد مکتب ایران را به دنیا معرفی کنیم."

آقای نادران پس از انتقاد از آن سخنان آقای مشایی در اشاره ای غیرمستقیم به او گفت: "من به این جریان و اتفاقاتی که با مدیریت این آقا در کشور می افتد، مشکوکم و با این حرف ها مخالفم."

سخنرانی آقای احمدی نژاد در آن همایش نیز به خاطر استفاده از مثل های عامیانه انعکاسی گسترده داشت و ویدئوهای آن به وسعت در شبکه های اجتماعی رد و بدل شد.

آقای احمدی نژاد در آن همایش در باره پذیرش خواسته های کشورهای غربی توسط ایران گفته بود: "آن ممه را لولو برد."

صادق لاریجانی بعدا گفت از رئیس جمهور کشور انتظار می رود که ادبیاتی "متین و فاخر" داشته باشد.

واکنش دولت ایران به انتقادهای الیاس نادران  نماینده مجلس

وزیر امور خارجه، مسئولان دفتر و معاون پارلمانی رئیس جمهوری ایران از سخنان اخیر الیاس نادران، نماینده تهران و عملکرد روز گذشته هیات رئیسه مجلس انتقاد کرده اند.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه ۸ شهریور (۳۰ اوت) به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت که اظهارات روز گذشته آقای نادران هیچ ارتباطی به سوال مکتوب وی نداشت که "من برای پاسخ به آن به مجلس رفته بودم."

آقای متکی با اشاره به اینکه این سخنان زمانی مطرح شد که فرصتی برای پاسخگویی وجود نداشت، گفت که این اظهارات "بسیار سفسطه گرایانه و خارج از موضوع سوال" مطرح شد، در حالیکه متن سوال آقای نادران در مورد آزادی دو تبعه ایرانی در خارج از کشور و نقش شورای عالی ایرانیان بوده است.

آقای نادران که از نمایندگان اصولگرای مجلس ایران است روز یکشنبه درباره وجاهت قانونی شورای عالی ایرانیان خارج کشور، وظایف و اختیارات این شورا و همایش اخیر ایرانیان مقیم خارج در تهران که بوسیله این شورا برگزار شده بود، انتقاد کرد.

آقای نادران با اشاره به اینکه این شورا با اقدامات و اختیاراتش سبب تضعیف وزارت امور خارجه ایران شده، گفته بود: "به نظر می رسد جای وزارت امور خارجه و شورای عالی ایرانیان خارج از کشور جا به جا شده است و فقط اسم ها متفاوت است."

شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، به ریاست محمود احمدی نژاد، اواسط مرداد ماه برای دومین سال پیاپی همایش ایرانیان مقیم خارج را برگزار کرد. اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهوری، جانشین آقای احمدی نژاد در این شورا است.

او با انتقاد از نقش آقای رحیم مشایی در این شورا گفته بود: "اگر بناست این شورا را افراد معلوم الحالی که در آنجا فعالیت کرده و مسئولیت دارند، اداره کنند اشکالی ندارد همان آقا را وزیر امور خارجه بگذاریم و وزیر محترم هم بشود رئیس شورای عالی ایرانیان خارج از کشور تا ما بدانیم چه کسی مسئول است و مسئولیت دارد."

در جلسه روز گذشته پاسخ های آقای متکی به رای گذاشته شد و نمایندگان مجلس ایران با ۱۱۰ رای مخالف در مقابل ۵۵ رای موافق توضیحات آقای متکی را قانع کننده ندانستند.

آفای متکی همچنین از نحوه مدیریت جلسه روز گذشته که ریاست آن را محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس اول مجلس به عهده داشت، انتقاد کرد.

او گفت که رئیس جلسه باید مانع سخنان "خارج از موضوع" آقای نادران می شد، اما اینکار را نکرد.

آقای متکی افزود: "به اعتقاد من روز گذشته باید دو کارت زرد به آقای نادران و مدیریت جلسه داده می شد ولی چه باید کرد که آیین نامه ای در این زمینه وجود ندارد."

واکنش دولت به اظهارات نادران

دفتر رئیس جمهوری ایران نیز اظهارات آقای نادران را درباره دیدار اسفندیار رحیم مشایی با سفیر سابق آمریکا در اسرائیل و اتهامات مطرح شده درباره دومین همایش ایرانیان خارج از کشور را تکذیب کرد و این اظهارات را "بی اساس" خواند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا دفتر رئیس جمهوری تاکید کرده است: "حق قانونی خود را برای پیگرد قضایی این اظهارات محفوظ می دارد."

آقای نادران روز یکشنبه به اینکه آقای رحیم مشایی در سفر سال گذشته اش به نیویورک با سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل ملاقات داشته ، اشاره کرده بود و گفته بود: "چه مذاکراتی صورت گرفته؟ متن مذاکرات کجاست؟ من به این جریان و اتفاقاتی که با مدیریت این آقا (اسفندیار رحیم مشایی) در کشور رخ می دهد مشکوک هستم."

از سوی دیگر محمد رضا میر تاج الدینی، معاون پارلمانی محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران نیز روز دوشنبه ۸ شهریور به ایرنا گفت که آقای نادران اتهاماتی را مطرح کرد که در هیچ جا ثابت نشده است.

او تاکید کرد که پس از اظهارات رهبر ایران درباره "وحدت و همدلی بین مجلس و دولت" انتظار نداشته اند که "دوباره عده ای بخواهند فضای صمیمی را با طرح برخی موضوعات فرعی مخدوش کنند."

علی بی غم - ایران - تهران
این متکی بی سواد چوپان بندرگزی به خاطر دو روز بیشتر ماندن در وزارت تر زده به به چهارستون وزارت امورخارجه که روزگاری در درست کسی چون اردشیر زاهدی بود. مردک بی سواد فقط به فکر فرو کردن اقوام و زن و بچه اش به وزارت امورخارجه است. تف به شرف نداشته ات. این داستان ایرانیان خارج از کشور هم توهمی بیش نیست یه مشت مزدور دو جانبه جمع شدند با خرج حکومت رفتن ایران که مثلا می خواهند در ایران سرمایه گذاری کنند بر پدر و مادر دروغگو لعنت اگر شما یه قران در ایران سرمایه گذاری کنید.
دوشنبه 8 شهریور 1389

mehditm - ایران - تهران
متکی که فامیلهای بیسوادش که حتی توی شرکت واحد اتوبوسرانی کار میکردند رو کرده یکی از کاردارهای سفارت ایران در هند و همینطور خیلی دیگر از اقوام بی سر و پایش را که 2 کلاس اکابری هم سواد ندارند. متاسفم برای همون مجلس ذلیلی که به این متکی رای اعتماد به دستور خامنه ای داد
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
علی بی غم - ایران - تهران . اخه مگر خل هستند که در یک کشور ی که قانونش روزانه طبق خیسی پوشک علی چکه ای شل و سفت میشه سرمایه گذار کنند?
سه‌شنبه 9 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.