تیم بسکتبال ایران مغلوب برزیل و کراوسی شد


تیم بسکتبال ایران مغلوب برزیل و کراوسی شد

تیم بسکتبال ایران از برزیل شکست خورد

ایران برای نخستین بار به مسابقات قهرمانی بسکتبال جهان راه یافته است

بی بی سی : تیم ملی بسکتبال ایران در اولین بازی خود در مسابقات قهرمانی جهان با نتیجه ۸۱-۶۵ مقابل برزیل شکست خورد.

در این مسابقه که در سالن عبدی ایپکچی شهر استانبول در ترکیه انجام شد حامد حدادی با ۱۶ امتیاز، ۹ ریباند و ۵ بلاک شات بهترین بازیکن ایران بود، اما تیم برزیل با تکیه بر سرعت لئاندرو باربوسا، گارد بلند قامت تیم برزیل و باشگاه تورنتو رپتورز (۱۳ امتیاز) و ژیلبرتو جیووانونی (۱۷ امتیاز) موفق شد تیم ایران را شکست دهد.

تیم بسکتبال ایران برای اولین بار در تاریخ ورزش بسکتبال در ایران به مسابقات قهرمانی جهان راه یافته، اما در آستانه مسابقات صمد نیکخواه بهرامی کاپیتان و حامد آفاق گارد شوتزن خود را به دلیل آسیب دیدگی از دست داد.

ایران گرچه در کوارتر اول مسابقه با نتیجه ۱۲-۲۲ مغلوب برزیل شد، اما در کوارتر دوم موفق شد بازی را کنترل کند تا در پایان نیمه اول اختلاف کماکان ۱۰ امتیاز باقی بماند (۲۹-۳۹).

اما در چهار دقیقه اول کوارتر سوم که ارسلان کاظمی، فوروارد جوان ایران در ترکیب حضور نداشت، اختلاف به ۱۹ امتیاز به سود برزیل افزایش پیدا کرد.

هرچند بازگشت ارسلان به زمین، به واسطه تلاش زیاد این بازیکن در دفاع و حمله، تا اندازه‌ای شرایط را به سود ایران تغییر داد، اما فشار دفاعی برزیل بیش از آن بود که به ویژه گاردهای ایران بتوانند برنامه‌های تیمی خود را به راحتی اجرا کنند و حتی حامد حدادی، قادر به دریافت توپ در موقعیت های مناسب نبود.

در نهایت برزیل، که مقام قهرمانی آمریکا را در اختیار دارد، با نتیجه ۸۱-۶۵ ایران را مغلوب کرد، تا بر خلاف چهار سال قبل که در مرحله مقدماتی قهرمانی جهان حذف شد، گامی مهم به جلو برداشته باشد.

نکته مثبت ایران

مسئولان تیم ملی بسکتبال ایران و واسلین ماتیچ سرمربی صرب این تیم یک روز پیش از دیدار با برزیل اذعان کرده بودند که تا پیش از این دوره از مسابقات، بطور مشخص چند بازیکن – از جمله صمد نیکخواه بهرامی – بار تیم را به دوش می‌کشیدند و مصدومیت این بازیکن و حامد آفاق، شرایطی تازه برای تیم ایران ایجاد کرده است.

واسلین ماتیچ در شرح این شرایط تازه گفته بود: ما باید تیمی بازی کنیم و اذعان کرده بود که تیم ایران مجبور است شرایط تازه‌ای را تجربه کند.

در سه دوره مسابقات عمده ای که ایران پیش از این مسابقات تجربه کرده بود (قهرمانی آسیا در سال ۲۰۰۷، المپیک پکن در سال ۲۰۰۸، و قهرمانی مجدد آسیا در سال ۲۰۰۹) صمد نیکخواه بهرامی امتیاز آورترین بازیکن تیم ملی ایران بود.

حتی در مسیر اولین قهرمانی ایران در آسیا در سال ۲۰۰۷ که آیدین، برادر صمد که در آن زمان سمت کاپیتانی تیم را در اختیار داشت نیز در قید حیات بود، صمد بیشترین امتیازها را در تیم ملی ایران کسب کرد.

از این رو طبیعی است که مصدومیت و غیبت او در مسابقات قهرمانی جهان را بتوان بزرگترین ضربه به تیم ملی ایران تلقی کرد.

اما این غیبت موقعیتی نیز برای تغییر شرایط – به گفته مربیان – ایجاد کرد.

در این راه ارسلان کاظمی درخشان ترین بازیکن بود که برای اولین بار با پیراهن تیم ملی بزرگسالان ایران در تورنمنتی عمده به میدان می رفت.

ارسلان که عملا در ترکیب اصلی جایگزین صمد نیکخواه بهرامی شده، حدود ۳۵ دقیقه (بیش از سایر بازیکنان) در زمین حضور داشت، بیش از دیگران موقعیت پرتاب یافت (۱۱ پرتاب)، به اندازه مهدی کامرانی (بهترین مدافع ایران در سال‌های اخیر) توپ ربود و با شش ریباند، نقشی عمده در کنترل توپ‌های سرگردان ایفا کرد.

ضمن اینکه کارشناسان معتقدند هرچند کماکان بازیکنان بلندقد تیم ملی ایران نمی‌توانند جای خالی حامد حدادی را در زمین در هنگام استراحت و تعویض پر کنند و کماکان این نقطه ضعف تیم ملی ایران برطرف نشده، اما این تیم در مسابقه با برزیل، بازی تیم بهتری ارائه کرد.

تیم ملی ایران در دومین بازی خود در مسابقات قهرمانی بسکتبال جهان، در روز یک‌شنبه ۲۹ اوت به دیدار کرواسی می‌رود که مقابل آمریکابا نتیجه ۱۰۶-۷۸ مغلوب شد.

در دیگر بازی گروه ب که ایران نیز در آن قرار دارد، تونس، یکی از نمایندگان قاره آفریقا نیز که مانند ایران برای اولین بار به مسابقات قهرمانی جهان راه یافته، نتوانست تیم بلندقد اسلوونی رامهار کند و با نتیجه ۵۶-۸۰ شکست خورد.

بزرگترین شگفتی روز اول در گروه د رخ داد که فرانسه موفق شد اسپانیا، نایب قهرمان المپیک و به اعتقاد بسیاری، امید اصلی قهرمانی را۷۲-۶۶ شکست دهد.

تیم بسکتبال ایران مغلوب کراوسی شد

عدم هماهنگی بازیکنان ایران و اختلاف قد آنها با بازیکنان کراوسی از دلایل این باخت عنوان شد

تیم بسکتبال ایران در دومین مسابقه خود در مرحله گروهی مسابقات قهرمانی بسکتبال جهان ۷۵-۵۴ مقابل کرواسی مغلوب شد.

تیم ایران که در بازی اول خود در گروه ب مسابقات مقابل برزیل با ۱۶ امتیاز اختلاف شکست‌ خورده بود، مقابل تیمی قرار داشت که در بازی اول کابوسی به نام آمریکا را تجربه کرده بود.

حامد حدادی سنتر بلند قامت تیم ملی ایران در طی مدت حضور خود در زمین ۲۷ امتیاز، ۹ ریباند و ۲ بلاک شات به نام خود ثبت کرد، اما تیم ایران با مشکلاتی جدی‌تر از آن روبرو بود که این نمایش چشمگیر بتواند در تغییر سرنوشت این تیم کمکی بکند.

آغاز خوب، پایان دردناک

بازی در شش دقیقه اول پایاپای پیش رفت (۱۲-۱۱ به سود کرواسی) و در کوارتر اول امیدواری هایی زودهنگام ایجاد شد که ایران در بازی دوم خود بتواند شانه به شانه تیم های مطرح اروپا و جهان حرکت کند.

اما کرواسی با گردش سریع توپ در حمله توانست از جمله شرایط درخشش و امتیازآوری آنته تومیچ، همتای ۲۱ ساله حامد حدادی در تیم کرواسی را فراهم کند و با کسب ۱۰ امتیاز پیاپی در برابر دو امتیاز ایران، اختلاف را افزایش دهد.

در کوارتر دوم برتری بارز میانگین قد تیم کرواسی مقابل ایران و ادامه فشار دفاعی این تیم به افزایش اختلاف امتیاز به سود کرواسی منجر شد به نحوی که در پایان نیمه اول ایران ۴۴-۲۴ از کرواسی عقب افتاده بود.

اما در آغاز کوارتر سوم کسب هشت امتیاز توسط ارسلان کاظمی و شش امتیاز توسط حامد حدادی، در کنار سه پرتاب بی ثمر کرواسی و سه بار لو رفتن توپ به دست بازیکنان این تیم به کاهش اختلاف به ۱۰ امتیاز (نتیجه ۵۰-۴۰ به سود کرواسی در دو دقیقه و ۱۰ ثانیه مانده به پایان کوارتر سوم) کمک کرد و عملاً مربی جوان تیم کرواسی را دچار نگرانی ساخت.

نقطه اوج بازگشت ایران در حمله آخر تیم کرواسی در کوارتر سوم رخ داد که ارسلان کاظمی در ثانیه های پایانی این کوارتر تلاش مارکو بانیچ، فوروارد ۲۰۶ سانتی متری کرواسی برای قراردادن توپ در سبد ایران را با قدرت بلاک و دفع کرد، که تشویق حاضران در سالن را به همراه داشت.

با این حال اتکای بازیکنان کرواسی به بازی گروهی، آمادگی آن‌ها برای تبدیل هر موقعیت در حمله به یک ضد حمله و موفقیت غیرمنتظره آن‌ها در پرتاب های سه امتیازی عملاً نه تنها امکان نزدیکتر شدن به کرواسی را از ایران گرفت، بلکه در ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه، اختلاف را به ۲۰ امتیاز افزایش داد (نتیجه ۶۴-۴۴ به سود کرواسی در پنج دقیقه و ۱۰ ثانیه مانده به پایان بازی).

در نهایت هرچند ادامه امتیاز آوری حدادی و کاظمی به حفظ اختلاف کمک کرد، اما در نهایت ایران ۷۵-۵۴ از کرواسی شکست خورد.

دلایل باخت

ارسلان کاظمی در کنفرانس خبری پس از مسابقه عامل باخت را اختلاف قد بازیکنان کرواسی با بازیکنان ایران دانست و به عنوان نمونه گفت: گارد راس آن‌ها قدی برابر با فورواردهای ما داشت. او گفت: کروات ها از ما قوی‌تر بودند.

اما این تنها عامل باخت ایران نبود. واسلین ماتیچ، سرمربی تیم ملی ایران در کنفرانس خبری و در پاسخ به سؤال گزارشگر بخش فارسی بی بی سی که پرسید چه برنامه‌ای برای برد داشتید و چرا این برنامه موفق نشد، اذعان کرد که بازیکنان ایران نتوانستند برنامه‌هایی را که از قبل در مورد آن‌ها هماهنگی شده بود اجرا کنند.

با این حال او اشاره‌ای نکرد که این برنامه‌ها چه بودند، گرچه شواهد و موارد اجرا نشدن تاکتیک‌ها در زمین مشهود بود.

حامد حدادی که بیش از ۳۷ دقیقه (از ۴۰ دقیقه کل مسابقه) در زمین حضور داشت، در مواردی وقتی تیم اقدام به پرتاب های نابهنگام می کرد، در هنگام بازگشت به دفاع و رو به تیم مربیان ایران از او دلیل انجام حمله به شکل اجرا شده را می پرسید.

کارشناسان حاضر در سالن کماکان بر ضعف بازیکنان ذخیره ایران در ارائه عمل‌کردی هم‌سطح بازیکنانی چون حامد حدادی، یا اوشین ساهاکیان، بازیکنان بلند قامت ایران به عنوان یکی از دلایل ناکامی ایران تأکید می کنند.

مقایسه این نظر با نظر مایک شیشفسکی، سرمربی تیم ملی آمریکا درباره تعویض های پیاپی او بر اهمیت این موضوع تأکید می کند.

شیشفسکی پس از آنکه تیمش در بازی اول گروه ب و در حساس‌ترین بازی این گروه موفق شد اسلوونی را ۹۹-۷۷ شکست دهد، اذعان کرد که در طی پنج سالی که هدایت تیم ملی آمریکا را بر عهده داشته به این نتیجه رسیده که یک تیم، بدون داشتن بازیکنان ذخیره ای هم‌سطح بازیکنان اصلی هرگز قهرمان نمی شود.

در عاملی دیگر و همانند بازی اول، مهدی کامرانی و جواد داوری گاردهای اصلی ایران تحت فشار بسیار زیادی قرار داشتند و عملاً قادر به رساندن توپ به نقاطی که از آنجا امکان اجرای صحیح تاکتیک وجود داشت، نبودند.

در سوی دیگر میدان، بازی غیرخودخواهانه تیم کرواسی و حرکت سریع توپ میان بازیکنان، به راحتی و به سرعت بازیکنی را که در بهترین موقعیت ممکن برای پرتاب قرار داشت را صاحب توپ می‌ساخت و در مواردی این حرکت و گردش توپ، سریعتر از عکس‌العمل ایران در دفاع انجام می شد.

نقش درصد بالای پرتاب های سه امتیازی کرواسی که در نهایت شمار آن‌ها به ۱۱ پرتاب بالغ شد را نیز نمی‌توان نادیده گرفت.

ایران در ساعت هفت بعد از ظهر (به وقت ترکیه، میزبان ) روز دوشنبه ۳۰ اوت، در حساس‌ترین مسابقه خود مقابل تونس قرار خواهد گرفت.

بابک تورانی - خبرنگار اعزامی به استانبول

senator7 - آلمان - برلین
حالم از ورزش ایران بهم میخوره جلو ترکها باید در تمام رشته ها همیشه شکست خورده و عقب افتاده باشیم مگر این ترکیه یا کرواسی یا حتی برزیل چه چیزی بیشتر از ایران دارند که اینطور در ورزش پیشرفت کرده اند و ایران با این ثروت همان جایی است که بیست سال پیش ترکیه بوده!!!!
دوشنبه 8 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.