شورای امنیت تجاوز به زنان و کودکان در کنگو را به شدت محکوم کرد


شورای امنیت تجاوز به زنان و کودکان در کنگو را به شدت محکوم کرد

حداقل نه هزار زن در سال ۲۰۰۹ در این کشور آفریقایی مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند

در حالی که اخبار تجاوز به جمعی از زنان و کودکان کنگو، با واکنش های تند بین المللی روبرو شده است، نیروهای دموکراتیک برای آزادی رواندا، هرگونه ارتباط میان این گروه و تجاوزهای جنسی صورت گرفته را تکذیب می کنند.

سازمان ملل متحد، دوشنبه گذشته (۲۳ اوت) از تجاوز به بیش از ۱۵۰ زن و کودک طی هفته‌های گذشته در جمهوری دموکراتیک کنگو خبر داده بود.

تجاوز به زنان و کودکان یکی از ابزارهای نشان دادن دشمنی در میان برخی قبایل آفریقایی است و تاکنون گزارش های متعددی از این نوع تجاوزهای دسته‌جمعی در بخش جمهوری دموکراتیک کنگو انتشار یافته است.

بر اساس گزارش‌ها جدید، شورشیان معروف "مای مای" و متحدان رواندایی آنها اخیرا در شهر لوینگی و روستاهای اطراف آن در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو، به طور دسته جمعی به زنان و کودکان تجاوز کرده اند.

اما کالیکست امباروشیمانا، دبیر اجرایی شورشیان کنگو، روز پنجشنبه ۲۶ اوت (چهارم شهریور) با انتقاد از سخنان دبیرکل سازمان ملل گفت : "نیروهای دموکراتیک برای آزادی رواندا، به هیچ وجه با تجاوزهای گزارش شده مرتبط نیستند و اتهامات وارد شده به این گروه از سوی سازمان ملل متحد کاملا بی اساس است."

شورای امنیت سازمان ملل نیز در جلسه امروز (پنجشنبه ۲۶ اوت) خود، ضمن محکوم کردن تجاوز به زنان و کودکان در کنگو از عملکرد نیروهای صلحبان سازمان ملل در این منطقه انتقاد کرد.

اعضای شورای امنیت خواستار آن شدند که علت واکنش نشان ندادن صلحبانان مستقر در منطقه، به این واقعه مشخص شود.

نیرهای صلحبان سازمان ملل متحد می گویند با وجود گشترنی‌های آنها از دهکده های محل واقعه، ۱۰ روز پس از آنکه این تجاوزها روی داده از آن مطلع شده اند.

برخی گزارش ها تعداد قربانیان را حداقل ۲۰۰ نفر اعلام کرده است.

گفته می شود که پیکارجویان "مای مای" و شورشیان هوتو که خود را نیروهای دموکراتیک برای آزادی رواندا می خوانند در چهار روزی که ناحیه یاد شده را اشغال کرده بودند به زنان و کودکان تجاوز کردند.

جمهوری دموکراتیک کنگو که درگذشته نامش زئیر بود، یکی از فقیرترین کشورهای دنیا به حساب می آید و شورشیان در آن بارها به طور گسترده به غیرنظامیان تجاوز جنسی کرده اند.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، دیروز (چهارشنبه) با صدور بیانیه ای درباره حمله اخیر ابراز نگرانی کرده بود.

در همین رابطه، دبیر کل سازمان ملل متحد دو تن از دستیاران ارشد خود را به جمهوری دموکراتیک کنگو فرستاده است تا درباره تجاوز دسته جمعی تحقیق کنند.

این در حالی است که راجر میس، یکی از مقام های سازمان ملل متحد در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو می گوید که مردم محلی به صلحبانان بین المللی گفته بودند که شورشیان در محل ایست بازرسی ایجاد کرده اند اما درباره تجاوز جنسی به زنان چیزی نگفته بودند.

وی احتمال می دهد که مردم از بیم شورشیان یا به دلیل ترس از پیامدهای اجتماعی علنی شدن تجاوز جنسی گسترده، درباره آن سکوت اختیار کرده بودند.

یک گروه امدادگر بین المللی پس از ده روز از وقوع تجاوز جنسی، ماجرا را به مقام های سازمان ملل متحد گزارش کرده است.

سازمان ملل متحد پیش از این جمهوری دموکراتیک کنگو را مرکز تجاوز جنسی دنیا توصیف کرده بود.

بر اساس گزارش ها، حداقل نه هزار زن در سال ۲۰۰۹ در این کشور مورد تجاوز قرار گرفتند.

بر اساس یک تحقیقات دانشگاه هاروارد، حدود ۶۰ درصد این موارد در استان کیوو در جنوب جمهوری دموکراتیک کنگو اتفاق می افتد.

جنگ داخلی این کشور در سال ۲۰۰۳ به پایان رسید، اما نواحی شرقی آن به علت فعالیت گروه های شورشی همچنان بی ثبات است.

maryamf - بلژیک - لی یژ
چرا شورای امنیت تجاوز به زنان و مردان ایرانی را به شدت محکوم نمیکند؟ چرا وقتی خبر از کثافتکاریهای جمهوری اسلامی به گوششان خورد قطعنامه صادر نکردند.
جمعه 5 شهریور 1389

sapho - ایران - اصفهان
کسی تجاوز به حقوق انسانی زنان و دختران ایرانو محکوم نمیکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ماهم که هویجیم تو دنیا
جمعه 5 شهریور 1389

mashady - انگلیس - منچستر
بابا محکوم کردن به چه درد میخوره یه کاری باید برای اون بدبختها کرد شورای امنیت که قدرت اجرایی نداره باید درش تخته شه
شنبه 6 شهریور 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.