بررسی روزنامه های صبح تهران - پنجشنبه ۴ شهریور


بررسی روزنامه های صبح تهران - پنجشنبه ۴ شهریور

تیترهای اول

"خبرهای جدید بنزینی" تیتر اول تهران امروز است. جهان صنعت با انتشار گزارشی از جلسه وزیر بازرگانی با نمایندگان مجلس نوشته "75 درصد واردات دولتی است" و دنیای اقتصاد با برجسته کردن هشدار سازمان توسعه تجارت به دستگاه های دولتی از "ضرب الاجل برای فیلتر واردات" خبرداده است.

"بحث جنجالی ازدواج موقت در مجلس" تیتر اول جام جم است که به موضوع بررسی جزییات لایحه حمایت از خانواده در مجلس اختصاص دارد. سیاست روز هم در رابطه با همین موضوع تیتر "لایحه جنجالی با چاشنی ازدواج موقت و مجدد" را برگزیده است.

"لزوم 10 سال خدمت پس از انتقال" تیتر گزارش اول آرمان است که به مصوبات اخیر دولت در رابطه با انتقال کارمندان از تهران پرداخته، مردم سالاری از قول مهدی کلهر مشاور رییس دولت نوشته "احمدی نژاد گفت خوشم نمی آید به مجمع تشخیص بروم"، ابتکار هم با انتشار همین اظهارات مهدی کلهر این تیتر را برگزیده که" چرا احمدی نژاد به سازمان ملل می رود اما به مجمع تشخیص نمی رود؟"

"یک میلیارد دلار بخشی از کمک غرب به سران فتنه است" تیتر مشترک رسالت و کیهان است، ایران از قول محمود احمدی نژاد نوشته "اصولگرایی حزبی دربرابر اصلاح طلبی نیست"، خراسان در گزارشی از"پاسخ مثبت ایران به درخواست میشل سلیمان برای تجهیز ارتش لبنان" خبرداده است.

جمهوری اسلامی و همشهری هم "آزمایش موفق نسل سوم موشک فاتح 110" را در صفحات نخست خود برجسته کرده اند.

گزیده مقالات

جذب حداکثری

آرمان در مقاله ای به قلم یکی از نمایندگان مجلس اظهارات آیت الله خامنه ای درباره "جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی" و تکرار این گفته از سوی وی در دفعات مختلف را دستمایه قرارداده و نوشته در استفتایی که اخیرا از ایشان در مورد التزام عملی به ولایت فقیه شده بود به این مسئله اشاره کردند که همه افرادی را که داخل چهارچوب نظام اسلامی قرار دارند یعنی کسانی که قانون اساسی را پذیرفته اند و به سایر قوانین نیز احترام می‌گذارند و زیر سایه حکومت ولی فقیه زندگی می‌کنند جزو ملتزمین عملی ولایت فقیه بر می‌شمرند.

جواد آرین منش در این مقاله اضافه کرده در دیدار اخیر سران نظام هم ایشان همین موضوع را به زبان دیگر بیان داشتند. مصداق سخنان ایشان جذب همه کسانی بود که نظام را پذیرفتند و به قانون اساسی اعتقاد دارند، ولایت فقیه را قبول دارند و در این کشور و در این قانون و در این نظام زندگی می‌کنند. همین افراد جنگ را اداره کردند و دوران سازندگی را به سرانجام رساندند و اکنون نیز دارند خدمت می‌کنند. همه این افراد در چهارچوب اصولگرایی قرار می ‌گیرند.

این نماینده مجلس سپس با طرح این پرسش که "چرا رهبری تاکید مجددی بر این مساله دارند؟" در پایان نوشته اکنون استکبار جهانی، صهیونیسم بین المللی با تمام امکاناتشان در برابر ایران قرار گرفته اند و از آنجا که رشد و توسعه ایران را در تعارض با منافع خود می‌بینند، هر روز به یک شیوه‌ای مخالفت می‌کنند. یک روز تهدید می‌کنند، روز دگر قطعنامه می‌دهند و روز دگر توطئه می‌کنند. در زمانی که با این چنین دشمنی روبرو هستیم برخی درصدد دنبال کردن سیاست طرد هستند. درحالی که جامعه نیازمند وحدت است و این نیاز، امروزه بیش از گذشته باید مورد توجه همه گروه‌ها باشد.

استراتژی بازدارندگی ایران

ابتکار رونمایی اولین هواپیمای بدون سرنشین جت ایران را محور سرمقاله امروزش قرار داده ودر ضمن بررسی علت های چنین رویدادی نوشته استراتژی نظامی ایران مبتنی بر بازدارندگی دفاعی همه جانبه است. منظور از بازدارندگی همه جانبه هم بازدارندگی متقارن است هم بازدارندگی غیرمتقارن. دلیل این که جمهوری اسلامی ایران این نوع استراتژی را انتخاب کرده است این است که نوع تهدیداتی که جمهوری اسلامی در محیط پیرامونی خودش و در سطح بین‌المللی با آنها مواجه است از هر دو جنس است. یعنی بخشی از این تهدیدات، تهدیدات سنتی متقارن است نظیر تهدیداتی که از جانب اسرائیل یا آمریکا وجود دارد.

رحمان قهرمان پور در ادامه این مقاله نوشته بخش دیگری از این تهدیدات، تهدیدات نامتقارن است نظیر نفوذ گروه‌های تروریستی به مرزهای ایران و حمایت بعضی کشورها از این گروه‌ها یا انجام برخی اقدامات دیگر که می‌تواند شکل یک نوع جنگ نامتفارن به خود بگیرد. بر این اساس استراتژی نظامی جمهوری اسلامی بر مبنای بازدارندگی دفاعی همه جانبه شکل گرفته است. منظور از دفاعی در این استراتژی این است که همانطور که ایران بارها اعلام کرده است جمهوری اسلامی قصد تهاجم به هیچ کشوری را ندارد و عمده تسلیحاتی که ایران توانسته آنها را طراحی و آزمایش کند و بسازد خصلت تدافعی دارد و نه تهاجمی.

نویسنده مقاله همچنین اضافه کرده از نظر سیاسی هم به طورطبیعی رونمایی از سلاح‌های جدید، انجام مانورهای نظامی و اقدامات دیگر خصلت بازدارندگی دارند و در معنای سیاسی به نوعی ارسال پیام به طرف مقابل است مبنی بر این که ایران آمادگی نظامی لازم را دارد تا طرف مقابل را از انجام هرگونه ماجراجویی در مورد ایران منصرف سازد.

هشدار نسبت به جریان نوظهور تهران امروز

هشدارهای عماد افروغ از نمایندگان اصولگرای مجلس هفتم درباره «شکل گیری یک جریان حامی و نزدیک به محمود احمدی نژاد که بر فاصله میان اصولگرایان اصرار دارد» را مورد توجه قرار داده و از قول وی نوشته این جریان نه اصولگراست و نه اصلاح‌طلب بلکه یک جریان نوظهور است که متناسب با فهم خود از هر فرصتی برای حفظ قدرت یا دستیابی بیشتر به آن استفاده می‌کند. جریان نوظهور از هر موقعیتی استفاده ابزاری می‌کند. این جریان نه اصولگرای ملتزم به انقلاب اسلامی و نه اصلاح‌طلب ملتزم به انقلاب اسلامی است.

به گزارش این روزنامه این استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس در ادامه گفته این جریان نوظهور دیر یا زود کار دست نظام می‌دهد و ارزش‌ها و فلسفه سیاسی مبتنی بر مردم سالاری دینی را با چالش رو به‌رو می‌کند. تقریبا اکثر یا تمام کسانی که مواجهه مستقیم با این جریان نوظهور داشتند یا متوجه استفاده ابزاری این گروه از خود شدند یا به ‌زودی متوجه خواهند شد. تقریبا اکثر قابل توجه این افراد یک تاریخ مصرف داشته‌اند و متناسب با موقعیت اجتماعی خود مورد بهره برداری قرار گرفته‌اند.

عماد افروغ در ادامه این اظهاراتش با اشاره به این که گفته می شود بین محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی اختلاف ماهوی وجود دارد، افزوده نسبت فرد مذکور با رئیس‌جمهور نسبت عرضی نیست بلکه نسبت ذاتی است و اصلا نباید فکر کنیم که فرد مذکور نسبت ثانوی و فرعی با رئیس‌جمهور دارد. رابطه فرد مذکور با رئیس‌جمهور یک رابطه این همانی است و این دو با هم تعریف می‌شوند و به تعبیر دیگر این دو فرد یک روح در دو جسم و دو روی یک سکه هستند.

استقبال دولتمردان از تعطیلی سه روزه

مردم سالاری در سرمقاله اش به تهیه طرح افزودن تعطیلات سه روزه به پایان ماه رمضان و حذف روزهای تعطیل 15 خرداد و 29 اسفند از سوی برخی نمایندگان مجلس و استقبال مقامات دولت از این طرح انتقاد کرده و نوشته در وهله اول این طرح در مقابله با نام گذاری سال همت مضاعف و کار مضاعف قرار می گیرد زیرا در حالی که مقام معظم رهبری تشخیص داده اند که کشور به تلاش و همت بیشتری نیاز دارد طراحان تعطیلات عید فطر تشخیص داده اند که بهتر است تلاش و همت مضاعف را در تعطیلی بجوییم که اگر این فتح باب اتفاق بیفتد از این پس باید در انتظار افزایش تعطیلات باشیم.

کوروش شرفشاهی در ادامه این مقاله با اشاره به این که "ایران بیشترین تعطیلات در جهان را دارد" افزوده این نیز فراموش نشود که تعطیلات یک روزه با 3 روزه متفاوت است.دولتی که سابقه تعطیل کردن با کوچکترین بهانه ای را دارد اگر تعطیلی 3 روزه عید فطر در وسط هفته مثلا دوشنبه باشد بقیه روزها نیز تعطیل می شود و یک باره 3 روز تعطیلی به 7 روز تبدیل می شود.

نویسنده مقاله ادامه داده که نکته دیگر درمورد کاهش ساعات کار و تبعیض آشکار این طرح بین کارکنان دولت با سایر اقشار جامعه است. به باور طراحان، کاهش ساعات کار فقط شامل دولتیان می شود و گویی قانون برای مردم یکسان نیست یا شاید هم فقط کارکنان دولت روزه می گیرند و مراسم ماه مبارک رمضان را به جا می آورند و کارگران یا شاغلان سایر بخش ها تابع قوانین دیگری هستند که گویای سیاست یک بام و دو هوا است.

سرمقاله نویس مردمسالاری در پایان یادآور شده در حالی که دولت به تذکرات مکرر مجلس توجه نمی کند و همواره آنچه را خودش تصمیم می گیرد اجرایی می کند و مدتهاست نمایندگان از قانون گریزی دولت فریادشان به آسمان بلند است چرا مجلس به جای آنکه از دولت بخواهد برای تعیین ساعات کار لایحه بیاورد،پیش قدم شده و قانونی را مصوب می کند که در آن به دولت اختیار می دهد هرکاری که می خواهی انجام بده و هر جور که دلت می خواهد ساعت کار ماه رمضان را تعیین کن! البته شاید این نیز نوع دیگری از تعامل با رنگ و بویی تازه باشد که درعرصه سیاست کشور جاری شده است.

خسته نشدید از این همه تناقض آماری؟

جهان صنعت در مقاله ای ادامه تناقض های آماری میان مراکز رسمی دولتی را برجسته کرده و نوشته مرکز آمار ایران و بانک مرکزی هر کدام ساز خودشان را کوک می‌کنند. چند وقتی است که تناقض آماری این دو نهاد دولتی به امری عادی تبدیل شده و انگار هیچ کس به فکر اعتماد مجروح جامعه نیست. بحث راجع به چرایی این زخم‌های نشسته بر اعتماد مردم در این فرصت نمی‌گنجد اما آنچه جای طرح کردنش دقیقا همین‌جاست یک سوال ساده از مسوولان دولت دهم است؛ خسته نشده‌اید از این همه آمار متناقض؟

محمدحسین مهرزاد سپس در ادامه به برخی تناقضات آماری اعلام شده در مدت اخیر اشاره کرده و نوشته نرخ رشد صنعتی، میزان سرمایه‌گذاری‌های خارجی، نرخ تورم، نرخ رشد بیکاری و حالا هم نرخ کاهش صدور پروانه‌ های ساخت‌وساز واحدهای مسکونی! واقعا این همه شاخص مهم چرا باید در میان اعداد متناقض سردرگم شوند؟

نویسنده این مقاله با اشاره به اعلام "کاهش 48.1 درصدی میزان صدور پروانه های ساختمانی تهران در سال 88 از سوی مرکز آمار ایران و سپس تکذیب و اعلام کاهش 21.7 درصدی از سوی بانک مرکزی درباره همین موضوع" نوشته استفاده از ریاضیات دوران ابتدایی نشان می‌دهد که بین آمار دو مرکز مهم دولتی راجع به موضوعی واحد بیش از 26 درصد اختلاف هست!به نظر می‌رسد وقت آن رسیده که اعداد دیگر شکنجه نشوند و نهادی مستقل از دولت مسوول بررسی شاخص‌های مهم اقتصادی کشور شود، البته این مهم یک شرط ساده دارد؛ اینکه به این نهاد اجازه داده شود تا در استقلال کامل و دور از تاثیر آمار دولتی‌ها در راه از پیش رفته بانک مرکزی و مرکز آمار ایران قدم نگذارد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.