آزمایش داروی جدید درمان ایدز بر روی بیماران ایرانی
بیماری ایدز، چهارمین بیماری کشنده در جهان است و هم اکنون بیش از ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان حامل ویروس اچ آی وی هستند |
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت ایران، از آغاز آزمایش داروی آیمود بر روی یک هزار و ۸۰۰ بیمار ایرانی خبر داد.
آقای گویا، روز چهارشنبه ۲۰ مرداد (۱۱ اوت) گفت: "کارآزمایی بالینی داروی آیمود روی ۶۰۰ بیمار مبتلا به ایدز در ۱۳ استان کشور انجام شده است".
او همچنین مرحله جدید تحقیق بر روی داروی آیمود را گسترش دامنه آزمایش آن از مراکز استانها به شهرستانهای کوچک اعلام کرد و گفت: "حتی یک عارضه جدی از آزمایش داروی آیمود گزارش نشده است".
آیمود (Immuno Modulator Drug - IMOD) نام دارویی گیاهی است که نخستین بار توسط دانشمندان ایرانی در سال ۱۳۸۴ تولید و سپس با ثبت جهانی آن در سال ۱۳۸۵ رونمایی شد.
دانشمندان ایرانی تهیه کننده این دارو میگویندکه آیمود با تقویت و تعدیل سیستم ایمنی به مقاوم سازی بدن بیماران حامل ویروس اچ آی وی (عامل بیماری ایدز) کمک می کند و از این طریق می تواند به طول عمر بیشتر بیماران بینجامد.
آقای گویا نیز در مراسم قدردانی از پژوهشگران مطالعات بالینی داروی آیمود گفته است که با تلاشهای دانشمندان جهان در سی سال اخیر و کشف روشها و داروهای جدید، اکنون "وضعیت ایدز از یک بیماری مرگبار و کشنده به بیماری مزمن قابل درمان تغییر یافته است".
از آنجا که ویروس اچ آی وی پس از ورود به بدن با ایجاد اختلال در سیستم ایمنی منجر به عدم توانایی بیمار در برابر باکتریها و میکروبها می شود، دانشمندان یکی از موثرترین راههای درمان ایدز را مقاوم سازی و تعدیل سیستم ایمنی می دانند و برای مقابله با آن تلاش می کنند که با تغییر در سبک زندگی، تغدیه و ورزش و تجویز داروهای تقویت کننده سیستم دفاعی بدن بر طول عمر بیماران مبتلا به ایدز بیفزایند.
مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران، در مورد ترکیبات داروی آیمود و عوارض جانبی آن گفته است که تمامی مطالعات انجام شده بر روی این دارو "منطبق با اصول علمی" است.
خانم محرز که از چهرههای برجسته در زمینه کنترل ایدز در ایران است، درباره ویژگیهای این داروی ایرانی گفت: "آیمود یک دارو با ترکیب گیاهی است که از عصاره سه گیاه ساخته شده است و خاصیت آنتی اکسیدان قوی دارد."
او همچنین درباره عوارض جانبی این دارو گفت که تنها عارضه شناسایی شده درباره آیمود تیرگی پوست در زنان مصرف کننده این دارو است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان ایران، تا ابتدای فروردین ماه گذشته نزدیک به ۲۱ هزار نفر حامل ویروس اچ آی وی در ایران شناسایی شده اند که از این تعداد بیش از ۹۲ درصد را مردان و کمتر از ۸ درصد را زنان تشکیل می دهند.
انتقال از راه سرنگ آلوده معتادان تزریقی، رابطه ناایمن جنسی، فرآورده های آلوده خونی و انتقال از طریق مادر به جنین، عمده راههای گسترش ویروس اچ آی وی در ایران گزارش شده اند.
بیش از دو دهه از ورود ویروس اچ آی وی به ایران می گذرد و نخستین مورد ابتلا کودکی شش ساله بود که به دلیل تزریق فرآورده خونی آلوده به ویروس اچ آی وی مبتلا شد.
بیماری ایدز، چهارمین بیماری کشنده در جهان است و هم اکنون بیش از ۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان حامل ویروس اچ آی وی هستند.
|
|