هما: هواپیماهای مورد ابهام اتحادیه اروپا جایگزین شده اند


هما: هواپیماهای مورد ابهام اتحادیه اروپا جایگزین شده اند

اتحادیه اروپا بخشی از ناوگان هما را با ضوابط ایمنی پرواز منطبق ندانسته است

شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران - هما - گفته است که پروازهای شرکت به اتحادیه اروپا با هواپیماهای جدید ادامه دارد.

روز چهارشنبه، 20 مرداد (11 اوت)، خبرگزاری مهر به نقل از مصاحبه فرهاد پرورش، مدیر عامل هما، گزارش کرد که این شرکت در پروازهای خود به کشورهای اتحادیه اروپا، هواپیماهای جدیدی را به جای هواپیماهای "مورد ابهام" کمیته بازرسی و ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا - سافا - به کار گرفته است.

اظهارات آقای پرورش در پی اطلاعیه کمیسیون حمل و نقل اتحادیه اروپا در مورد ممنوعیت پرواز هواپیماهای بوئینگ 747 ، بوئینگ 727 و ایرباس 320 متعلق به شرکت هواپیمایی ایران به کشورهای عضو اتحادیه منتشر می شود.

این تصمیم در ماه ژوئیه سال جاری اعلام شد و اتحادیه اروپا دلیل آن را منطبق نبودن شرایط فنی این هواپیماها با ضوابط مورد نظر این اتحادیه و عدم اطمینان از ایمنی پرواز با آنها اعلام کرده بود.

مدیرعامل هما در مصاحبه با خبرگزاری مهر گفته است که با وجود تصمیم سافا، پرواز در تمامی خطوط سابق هما همچنان ادامه دارا و هیچیک از خطوط پروازی این شرکت به این دلیل لغو نشده است.

ناوگان فعال هما، علاوه بر هواپیماهای بوئینگ 747 و 727 و ایرباس 320، دارای هواپیماهایی از نوع ایرباس 300، ایرباس 310، فوکر و توپولف نیز هست اما مدیرعامل هما مشخص نکرده است که کدامیک از این نوع هواپیماها جایگزین هواپیماهای ممنوع شده است.

همچنین، وی نگفته است که آیا هواپیماهایی که اتحادیه اروپا آنها را فاقد ایمنی پرواز تشخیص داده در مسیرهای دیگری به کار گرفته می شوند یا از سرویس خارج شده اند.

آقای پرورش در عین حال گفت که در حالیکه در تابستان سال گذشته، "به دلایل مختلف" از تعداد مسافران هما کاسته شده بود، این تعداد در سال جاری افزایش یافته و حتی از میزان قبل هم فراتر رفته است.

وی افزود که قرار است این شرکت چند خط جدید پروازی نیز برقرار کند که از جمله شامل دو خط جدید به مقصد کشورهای همسود (جمهوری های شوروی سابق) است.

شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی - که تا پیش از انقلاب سال 1979 شرکت هواپیمایی ملی ایران (هما) نام داشت - یک شرکت دولتی و بزرگترین شرکت حمل و نقل هوایی ایران است.

تعداد هواپیماهایی فعال و در دست خرید این شرکت در حال حاضر به بیش از پنجاه فروند می رسد اما بخش قابل توجهی از آنها، هواپیماهای فرسوده ای هستند که سال ها پیش خریداری شده اند.

به دلیل تحریم تجاری آمریکا و منع صدور وسایل و تجهیزاتی دارای کاربرد دوگانه، دولت آمریکا فروش هواپیماهای جدید آمریکایی و هواپیماهای دارای برخی تجهیزات ساخت آمریکا را به ایران ممنوع کرده است.

هواپیماهای این شرکت در سال های پس از انقلاب گرفتار تعدادی سوانح هوایی بوده که برخی مقامات ایرانی آنها را به عدم دسترسی به تجهیزات و وسایل یدکی ساخت آمریکا نسبت داده اند هر چند در سال 2006، دولت وقت آمریکا اعلام کرد که به منظور حفظ ایمنی پرواز، صدور قطعات مورد نیاز هواپیماهای مسافربری به ایران مجاز است.

shahab46 - المان - هانور
بامید خدا امروز فردا ورود به اروپا ممنوع وحلقه هی تنگ تر میشه .ببینیم چه غلطی می کنند.
چهار‌شنبه 20 مرداد 1389

bidin - ایران - ارومیه
به لطف تحریم های بسیار هوشمند امریکا مردم ایران ناچارند که سوار هواپیماهای قدیمی بشند و ایران حتی اجازه خرید هواپیماهای مدرن توپولوف هم نیست چون در اونها قطعات امریکایی به کار رفته. اقایان کاخ سفید گمان کرده اند افراد رده بالای مملکتی با این پرنده های عمومی پرواز میکنن. نخیر اقا اینها کلا میخوان سر به تن ایرانی نباشه. همانطور که خود دیک چنی هم چند سال پیش اقرار کرد.
چهار‌شنبه 20 مرداد 1389

mehr47 - ایران - تهران
راست میگه توپولوف با کوپولوف عوض کردن!!
چهار‌شنبه 20 مرداد 1389

raha1984 - المان - هامبورگ
اینهمه که هواپیماهای خودشون تو این ور اون ور سقوط کرده و میکنه مال ایران تو خود ایران سقوط کرده ولی تا حالا تا اونجایی که من خبر دارم تو کشور دیگه ای سقوط نکرده از من واقعا سرویس ایران ایر رو دوست دارم و قبولش دارم و دوست دارم هر وقت میرم ایران فقط با اون باشه !!!
چهار‌شنبه 20 مرداد 1389

salarkhan - آلمان - هامبورگ
raha1984 - المان - هامبورگ فکر میکنی چون ایران ایر کلمه ایران توشه ایرانیه نه؟؟؟
پنج‌شنبه 21 مرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.