آبروریزی کالاهای ایرانی در عراق

 
آبروریزی کالاهای ایرانی در عراق

جهان صنعت: کالاهای ایرانی بی‌کیفیت در عراق آبروی تجار کشور را برده است. بابک افقهی، معاون وزیر بازرگانی با انتقاداتی نسبت به صدور کالاهای بی‌کیفیت ایرانی به کشور عراق گفت: چیزی در عراق ندیدم به غیر از کالاهای ایرانی که عرق شرم بر پیشانی ما جاری ساخته بود.

وی همچنین با انتقاد نسبت به اینکه تجارت ایران با عراق مبتنی بر پیله‌وری است، هشدار داد که با روند فعلی تجارت ایران با کشور عراق افول می‌کند. افقهی که در هشتمین نشست اتاق بازرگانی تهران صحبت می‌کرد، اظهار کرد: اگر روندی که در حال حاضر با کشور عراق داریم ادامه پیدا کند، در آینده نزدیک شاهد افول تجارت و فرصت‌های تجاری در کشور عراق خواهیم بود.

وی ادامه داد: این در حالی است که سال گذشته اعلام شد با 2/4 میلیارد دلار صادرات به کشور عراق، اولین شریک تجاری‌ایران در صادرات کشور عراق است. در چهار ماهه امسال نیز 2/1 میلیارد دلار به کشور عراق صادرات داشتیم که 16درصد صادرات غیرنفتی ایران می‌شود.

افقهی یادآور شد: ما همچنین سهم قابل توجهی از حضور در بازار عراق نداریم.

وی اظهار کرد: در داخل کشور عراق به‌زعم خیلی از دوستان ما مشکل از سوی عراقی‌هاست که مشکلات عمده‌ای از جمله نبود ثبات در تصمیم‌گیری‌های مسوولان و بستن ناگهانی مرزها از جمله این مشکلات است. من در این سفر خیلی از مسایل را از نزدیک دیدم و افسوس خوردم.

رییس سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه با اشاره به یکی از دیدارهایش در عراق و همچنین چند مراجعه به وی در مورد کالاهای بی‌کیفیت ایرانی متذکر شد: همچنان تجارت ما با عراق مبتنی بر پیله‌وری است و مسوولان عراقی عنوان می‌کردند که نگاه ایران به کشور عراق، نباید نگاه بازارچه‌ای باشد.

ترکیه رقیب ایران

معاون وزیر بازرگانی در ادامه اظهار کرد: چیزی در عراق ندیدم به غیر از کالاهایی که عرق شرم بر پیشانی ما جاری ساخته بود. البته این به معنای نفی کالاهای با کیفیت ایرانی در عراق نیست اما وقتی کالاهای بی‌کیفیت ایرانی از رسانه‌های عراقی پخش می‌شد، نشان داده می‌شد که صادرکنندگان ایرانی توجهی به شعور مصرف کننده‌های عراقی نداشتند. در مقابل کالاهای با کیفیت از طرف کشور ترکیه به عراق صادر می‌شود و ترکیه‌ای‌ها سرمایه‌گذاری‌های بسیار هنگفتی در کشور عراق کرده‌اند.

وی با اشاره به راه‌اندازی یک مرکز تجاری ایران در سلیمانیه عراق متذکر شد: ما نیاز به تغییر پارادایم و تغییر نگرش به عراق هم در حجم صدور کالاها و هم صدور خدمات داریم.
 
به گفته افقهی، روزانه حدود پنج تا 10 هزار نفر از ایران وارد کشور عراق می‌شوند که 200 دلار تا 500 دلار هر کدام سوغاتی از عراق می‌خرند و در مجموع حدود یک میلیارد دلار آورده‌های ایرانیان از آن کشور می‌شود اما در روند تامین نیازهای این مسافران در عراق محصولات ایرانی جایگاهی ندارند.

وی در مورد کالاهای بی‌کیفیت ایرانی در عراق اذعان کرد: شیر، ماست و پنیر ترشیده در عراق به فروش رسیده است و اینها به این دلیل آن بوده که برنامه‌ریزی‌های خوبی دراین مورد صورت نگرفته است. البته مشکلات عراق مشکلات حاد و پیچیده‌ای نیست. فقط لازم است خود بخش خصوصی این مشکلات را احصا کنند تا یک کالای مرغوب و با کیفیت به عراق صادر شود.

مشکل کیفیت نیست!

صدر ‌هاشمی‌نژاد، عضو اتاق بازرگانی اتاق تهران نیز در این مورد اظهار کرد: ما تاکنون یک بانک در عراق راه‌اندازی کردیم که در رنکینگ بانک‌های عراق در جایگاه دوم قرار دارد. اقدامات دیگری نیز ما در کشور عراق انجام داده‌ایم و در مورد آن مرکز صادراتی که قرار است در عراق راه‌اندازی کنیم، همه هزینه‌ها را من می‌دهم اما یک کار حرفه‌ای انجام شود.وی اضافه کرد: مشکل اصلی ما بی‌کیفتی کالاهای ایرانی نیست. چراکه کشور چین هم هنوز کالاهای تقلبی صادر می‌کند اما لطمه‌ای به صادرات آن نزده اما مشکل این است که ما اصلا استراتژی صادراتی نداریم.

حمید حسینی، عضو دیگر اتاق تهران نیز با بیان اینکه بازار کشور عراق یک بازار خاص است، افزود: نوع کالاهای صادراتی ایران به کشور عراق هم کالاهای خاصی هستند و مثلا مواد پتروشیمی نیستند. همچنین نوع صادرکننده‌های ما نیز مرزنشین‌ها و به صورت پیله‌وری هستند.

در این مورد همچنین تقی بهرامی نوشهر، عضو دیگر اتاق تهران تصریح کرد: ما استراتژی برای تصاحب بازارهای هدف نداریم. آنقدر که سیاست در مسیر خودش حرکت می‌کند، صادرات ما مساله نیست.

استرالیا و کانادا پیش‌رو تحریم‌ها

البته در این نشست در مورد تحریم‌های اخیر علیه ایران نیز صحبت شد. در این مورد علاء میرمحمدصادقی، نایب‌رییس اتاق تهران گفت: ما به عنوان بخش خصوصی در این جریانات نقشی نداشتیم که موجب این توبیخ و جریمه باشیم، اینها همان مردم ایران و بخش خصوصی را هدف قرار داده‌اند وگرنه دولت که ضرری نمی‌بیند. دولت‌ها موقت هستند. مسعود خوانساری عضو اتاق تهران نیز با قرائت متن کامل قطعنامه تحمیلی 1929 شورای امنیت عنوان کرد: دو کشور استرالیا و کانادا به تبع این تحریم‌ها کار تحریم علیه ایران را شروع کرده‌اند که این اقدامات آنها حتی تندتر از قطعنامه است.

وی ادامه داد: نوک تیز حمله این تحریم‌ها بحث حمل و نقل و بیشترین حمله مربوط به خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است. خوانساری اضافه کرد: در این قطعنامه علاوه بر بیان علت تحریم و مجازات‌ها، چراغ سبزهایی نیز بیان شده که اگر ایران رعایت کند در زمینه‌های مختلف همکاری می‌کنند. همکاری‌های سیاسی و اقتصادی از جمله موارد مطرح شده در این قطعنامه است.

محمدمهدی راسخ، دبیرکل اتاق تهران که در هیات‌مدیره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز عضویت دارد در مورد تحریم‌ها علیه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: گرچه هدف، کشتیرانی ایران است اما موضوع واقعا به ناحق است چراکه کشورهای غربی هیچ مستندی ندارند که کشتیرانی ایران حرکتی خلاف کنوانسیون‌ها کرده باشد. یقین کنید که اگر مدرکی داشتند تاکنون در رسانه‌ها اعلام می‌کردند.

amirgabar - ترکیه - استانبول
مگر ایران بغیر از اخوند و نفت ارزان کالا هم صادر می کند؟
جمعه 15 مرداد 1389

huria - دانمارک - کپنهاگ
تایید میشه. عراق الان بهترین پتانسیل رو برای سرمایه گذاری داره. و ترکیه در کاربرد این پتانسیل بیشترین سود رو برده. امیدوارم روزی برسه که خود عراقیها بیشترین سود رو از نعمات تجاری طبیعی کشور رافدین ببرند.
جمعه 15 مرداد 1389

gorgnama - ایران - تهران
ایران از عراق چندین میلیارد دلار بابت جنگ قرامت طلب داره!چرا نمیگیره یکی به من بگه!؟
جمعه 15 مرداد 1389

shahab46 - المان - هانور
دم کانادا واسترالیا گرم کاشکی چینی ها یه ذره غیرت و ادمیت داشتند
جمعه 15 مرداد 1389

shirin3536 - آلمان - هامبورگ
لیست بخشی از کمکهای اقتصادی و پروژه های اقتصادی دولت احمدی نژاد به دولتهای بیگانه. 1. کشور سریلانکا: الف: وام 1میلیارد و نهصد و پنجاه میلیون دلاری بدون بهره برای توسعه صنعت نفت و پروژه های عمرانی از جمله نیروگاه برق-آبی یکصد مگاواتی "اوما اویا".و توسعه ظرفیت پالایشگاه این کشور. توسعه ی بخش کشاورزی و آبیاریو برق رسانی به منازل و...... .ب: فروش نسیه نفت به این کشور پ: وام 65 میلیون دلاری برای برق رسانی به مناطق روستایی آن کشور. 2. کشور بولیوی: الف:سرمایه گذاری 1 میلیارد دلاری که کارشناسان آن را گشودن کیف پول ملت ایران برای شهروندان بولیوی دانستند. ب:وام 250 میلیون دلاری برای ساخت کارخانه های سیمان که این وام مشترکا به ونزوپلا نیز پرداخت شد.پ: ساخت 2 درمانگاه توسط هلال احمر ایران و ساخت درمانگاه هایی در سایر مناطق بولیوی که این سخن وزیر بهداشت بولیوی را به همراه داشت: ...بدین شکل میتوان خدمات رایگان در تمام کشور و همچنین به ساکنان مناطق مرزی پرو و شیلی و آرژانتین ارایه داد.
جمعه 15 مرداد 1389

bita tehrani - کانادا - ونکوور
این چیزی که گفتین...ابرو?چیه اصلا ...خوردنیه یا پوشیدنی?تو جیب جا میشه?!!!!
جمعه 15 مرداد 1389

homa-ir - المان - هامبورک
gorgnama-ایران- تهران. دوست محترم - فقط در یک کلمه * باج دادن * و اوانس گرفتن
جمعه 15 مرداد 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - پاریس
مگر اخوندهای بی شرف و تازی ابروئی برای ایران و ایرانی باقی گذاشته اند که کالایش!!!!!!
جمعه 15 مرداد 1389

abdozdak - آلمان - کلن
خیلی مسخره است اینها که نمیتونند چند قالب پنیر سالم و فاسد نشده صادر کنند چطور میخواهند سوخت هسته ای تولید کنند و بعد به کشورهای دیگر هم صادر کنند؟؟ لابد روی کیک زردشون یک وجب کپک میشینه.
جمعه 15 مرداد 1389

dook - امارات - دبی
این دیگه دروغه.
جمعه 15 مرداد 1389

delmorde - سوپد - یوتبوری
homa-ir - المان - هامبورک . هموطن عزیز این کشورهای محتاج در شرایطی نیستند که بتوانند اوانسی به ایران دهند بلکه این رشوه ای است که دولت صعیف اخوندی چون از حمایت اکثریت مردمش محروم است برای اینکه سرقدرت بماند به حمایت یک ابرقدرت محتاج است ان ابرقدرت با پس گردنی به اخوندها انها را وادار کرده به این کشورها که مورد حمایت ان ابرقدرت هستند کمک کند تا ارباب را خوش اید حال این ابرقدرت چین یا در باطن امریکا و انگلیس یا روسیه باشد.
جمعه 15 مرداد 1389

انوشه - ایران - مشهد
gorgnama - ایران - تهران غرامت صحیح است
جمعه 15 مرداد 1389

فرهاد V - ایران - تبریز
gorgnama - ایران - تهران - چون فقط به فکر ادامه حیات است در ضمن خیلی هم بی عرضه و بی خواصیت _V
جمعه 15 مرداد 1389

برگشته - بحرین - محرق
بعضى از کالاهاى ایرانى ابروریزیست . شما اگر کنسرو ماهى ایرانى بگیرید میبینید که مزه هاشون باهمدیگر فرق میکنند با اینکه از یک کارخانه هستند و یا اگر تاید بگیرید میبنید خیلى کمتر از وزن نوشته روى کارتونش در آن هست من نمیدونم کى میخواهند وجدان کارى داشته باشند !!
جمعه 15 مرداد 1389

Black Chador - امریکا - ولدن
اگر شرکتهای خصوصی از تحریم ناراحت هستند میتونن به جمع ایرانیهای مخالف دولت بپیوندند و از شر این تازی های دزد و قاتل خودشون رو راحت کنند. در ضمن زنده باد کانادا و استرالیا.امیدوارم بقیه کشورها هم همین کارو بکنن.
جمعه 15 مرداد 1389

homa-ir - المان - هامبورک
delmorde - سوید - یوتبوری. هم میهن گرامی - امریکا بعد از حمله به امریکا زمان پرزیدنت بوش پسر بقدر کافی چه از لحاظ نظامی و چه مالی کمک کرد . که بعدش اقتصاد امریکا رکوردش پائین امد و اوباما بیشتر از این حربه برای انتخابات استفاده کرد . ایران غرامت و خسارت جنگی را ازیک کشور متجاوز کوتاه امد . وشکایتی هم نکرد چرا ? جز قانون بین الملل است . برای احقاق حقوق وخسارت کشور متجاوزگر( بخوبی همه میدانند شروع و اغاز حمله با صدام بود) - الان بیشتر. سپاه پاسداران درشمال عراق رخنه کردند و حتی مالکی نخست وزیر یا رئیس جمهور عراق روابط بسیار خوبی باایران دارد. وایران خواب گرفتن و تسلط. بر عراق را دارد , ضمن خود عراق نفت دارد. پس نگرفتن غرامت یا خسارات جنگ از عراق باج دادن نمیشود. بهرحال دوست عزیز این نظر شخصی من است البته نظر شما مورد احترام است
شنبه 16 مرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.