بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۱۰ مرداد


بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۱۰ مرداد

تیترهای اول

"برخورد قانونی در صورت تداوم تخلفات دولت" از قول رییس مجلس تیتر اصلی مردم سالاریاست و آرمان از قول همین مقام نوشته "مسائل قوا باید از طریق تعامل حل شود".

"سی و یک مرداد پاسخ عملی ایران به تحریم ها" از زبان وزیر دفاع تیتر اول رسالت است، خراسان از "مخالفت چین با تحریم یک جانبه ایران در آستانه سفر مقام های آمریکائی به پکن" نوشته، سیاست روز از قول هاشمی رفسنجانی نوشته "غرب به دنبال بستن راه های تفاهم است"، جام جم از همین نقل کرده "غربی ها لجاجت می کنند" ، ابرار از قول رییس سازمان انرژی اتمی ایران نوشته "پاسخی از سوی گروه وین دریافت نکرده ایم" و حمایت از مخالفت نمایندگان مجلس با مصالحه بر سر غنی سازی اورانیوم با تیتر "تداوم غنی سازی بیست در صدی" خبر داده است.

ایران روزنامه دولت در صدر اخبار خود نوشته "مردم در هیچ شرکت بازاریابی شبکه‌ای عضو نشوند"، ابتکار پرسیده "آیا کوپن از چرخه اقتصادی کشور حذف می شود"، دنیای اقتصاد در تیتر اول خود نوشته "تغییر سود سپرده به نفع اجاره بها" و تهران امروز در عنوان اصلی خود از "آمار تکان دهنده از تلفات جاده ای" خبر داده است.

"شکست سناریو ریاض، تل آویو علیه حزب الله لبنان" گزارش اصلی کیهاناست و روزنامه جمهوری اسلامی از "اخطار رییس مجلس لبنان به توطئه گران علیه حزب الله" نوشته است.

گزیده مقالات

حمله نظامی آمریکا به ایران

محمد زندی در سرمقاله ابتکار با اشاره به گسترش شایعاتی بر سر احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران نوشته در طول تاریخ، ایران چه قبل از اسلام و چه بعد از آن همیشه به عنوان یکی از محوری ترین تمدن‌های جهان بوده است. همین محوریت ایران باعث شده است که در بسیاری از کتب‌های قدیمی و جدید ایران به عنوان یکی از کشورهای تاثیر گذار در معادلات جهانی نام برده شده است و حتی در کتبهایی چون کتاب عهد قدیم و عهد جدید انجیل و پیش گویی‌های نستراداموس هم ایران به عنوان کشوری که در سرنوشت جهان در آخرالزمان تاثیر گذار خواهد معرفی شده است.

این مقاله با اشاره به جنگ های بزرگی که ایران در آن شرکت داشت نوشته این تنها گوشه‌ای از موجهای پر تلاطمی بود که ایران در تاریخ خود پشت سر گذاشته است و حوادثی چون آن بسیار بوده است.

سرمقاله ابتکار با این هشدار به پایان می رسد در زمان کنونی که بعضی کشورهای به اصطلاح ابر قدرت به خود جرات داده و ایران و ایرانی را تهدید به حمله می‌کنند تا به خیال خود از مسیر رو به پیشرفت منحرف کنند، بدانند که پارس سرزمین مقدسی است که نظر پروردگار و امام زمان به آن است و اگر روزی آمریکا و یا هر کشور دیگر چنین اشتباهی را بکند، مطمئن باشد به همان سرنوشتی دچار خواهند شد که کشورهای پیشین به آن دچار شدند.

توطئه آمریکا در لبنان

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به اوضاع لبنان و اجلاس سران سه کشور عرب در بیرون اشاره کرده و نوشته پشت اقدام تروریستی قتل حریری نیز همچون سایر اقدامات تروریستی منطقه، اسرائیلی ها قرار دارند چرا که بیشترین نفع و بهره‌برداری را از آن کرده‌اند. جای تاسف است که حکام عرب منطقه به جای اینکه در مقابل این توطئه شوم علیه لبنان بایستند، خائنانه وارد این بازی اسرائیل ‌شوند.

این روزنامه مشارکت سوریه در نمایش اخیر را باعث شگفتی خوانده به خصوص با سوابق دولتمردان کنونی سوریه و گمانه‌زنی کرده که این کار بیشتر به خاطر وعده‌هائی بوده که به دولتمردان سوری در ماجرای رفیق حریری داده شده .

سرمقاله جمهوری اسلامی این همه را نشان از خطرناک بودن اوضاع و شرایط برای لبنان دانسته و نوشته در نهایت، این مقاومت لبنان است که پیروز خواهد شد و این بار نیز اسرائیل و حامیان بین‌المللی آنها و شرکای منطقه‌ای‌شان، شکست دیگری را تجربه خواهند کرد.

مشکل اصلی بیکاری است

محمدخوش چهره در سرمقاله آرمان نوشته وضعیت اشتغال و افراد بیکار در جامعه مطلوب نیست و با توجه به بیکاری متراکم از سال‌های گذشته این موضوع به یک اولویت اصلی برای کشور تبدیل شده است. اولویت اصلی دولت درحال حاضر، با توجه به شرایط کنونی اقتصاد در کشور و شرایط حاکم در جهان، باید رفع بیکاری برای بهره‌وری بهتر ودر نتیجه‌ایجاد پویایی بیشتر در اقتصاد باشد.

به نوشته این استاد دانشگاه سیاست‌های اقتصادی و در راس آن سیاست‌های متناسب‌پولی با استفاده از ابزار نرخ بهره‌مناسب، سیاست‌های مالی و نرخ تعرفه‌و مانند آن از جمله مواردی است که می‌تواند برای رسیدن به اقتصاد پویا، مفید و موثر باشد. با این همه برای رسیدن به این اهداف سیاست‌های تکمیلی هم باید مورد توجه قرار گیرد.

سرمقاله آرمان تاکید کرده آنچه به عنوان رکود اقتصادی در سطح جهان و ملی هم‌اکنون در برخی از بخش‌ها حاکم است، در ادبیات اقتصادی ناشی از کاهش تقاضا یا به اصطلاح نبودن بازار از یک مزیت کلی که همان وجود بازار بزرگ 70میلیونی کشور است که در آن تقاضاهای اجابت نشده زیادی در زمینه‌های مسکن، پوشاک و خوراک وجود دارد. در حقیقت این موضوع فرصت مغتنمی در شرایط رکود اقتصاد جهانی برای کشوری چون ایران به حساب می‌آید.

گرانی چاره نیست

حمیدرضا شکوهی در سرمقاله مردم سالاری نوشته از زمانی که بحث هدفمند کردن یارانه ها در ایران مطرح شده، موضوع مقایسه قیمت ها در ایران با سایر کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی، از جمله موضوعاتی است که همواره توسط مسوولا ن مطرح می شود تا اثبات کنند قیمت ها در ایران بسیار پایین و در کشورهای دیگر بسیار بالا ست. به عنوان مثال می گویند قیمت هر لیتر بنزین در ایران در حالی 100 یا 400 تومان است که در منطقه خلیج فارس بین 500 تا 700 تومان و در اروپا بیش از 2000 تومان است.

به نوشته این کارشناس تردیدی نیست که فرهنگ نادرست استفاده از حامل های انرژی موجب شده میزان مصرف بنزین، گاز، برق در ایران بالا تر از حد استاندارد باشد و باید برای این مشکل چاره ای اندیشید. اما متاسفانه مسوولا ن برای حل این مشکل، صرفا تنها راهکار را افزایش قیمت می دانند.

سرمقاله مردم سالاری نتیجه گرفته مسوولا ن امر تنها ترجیح می دهند قیمت ها را در ایران با کشورهای اروپایی مقایسه کنند و هیچگاه نشده که میزان دستمزدها را در ایران با کشورهای اروپایی مقایسه کنند. در حالی که همگان می دانیم اگر قیمت بنزین در ایران لیتری400 تومان و در فلا ن کشور اروپایی لیتری 2200 تومان است، میزان دستمزدها و درآمد مردم هم در آن کشور اروپایی چندین برابر بیش از درآمد مردم در ایران است.

حذف کوپن ؟

ابتکار در گزارشی نوشته موضعگیری غیرشفاف مسئولان اجرایی درباره سرنوشت کالابرگ در اقتصاد ایران این روزها زمزمه حذف کوپن از چرخه اقتصادی کشور را بیشتر بر سر زبانها انداخته است. چرا که 175 روز است که کالابرگ اعلام نشده و همچنان هم خبری از اعلام کالابرگ جدید تا اطلاع ثانوی نیست.

این روزنامه با ارائه شماره ها و ترتیب کوپن هائی که اعلام نشده نوشته نگرانی زمانی بیشتر می‌شود که روزها برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به شماره می‌افتد. براساس اعلام دولت، اجرای این قانون در نیمه دوم سال جاری آغاز می‌شود و اعلام نشدن کالابرگها این تداعی را در ذهن به وجود می‌آورد که ظاهرا دولت دیگر قصد ندارد کالابرگی اعلام کند.

به نوشته ابتکار اگر دولت هم در حال حاضر قصد دارد یارانه کالاهای کالابرگی را حذف کند به صورت شفاف، مردم را در جریان قرار دهد تا کارگران و کارمندان و جامعه از سرگردانی خارج شوند.

واقعیتی که گم شد

سیاست روز در گزارشی نوشته وقتی روزنامه های آخر هفته نوشتند وزیر بهداشت عقب نشینی کرد و نظر مرضیه وحید دستجردی را در خصوص آب تهران نشان دادند با واکنش نخستین وزیر زن جمهوری اسلامی ایران رو به رو شدند و خانم وزیر از رسانه‌ها خواست دست از جنجال سازی بردارند و امانتدار باشند.

این گزارش با طرح سئوالی درباره منبع اطلاعات اولیه وزیر بهداشت نوشته بازار گمانه زنی در این خصوص داغ است اما تنها موضع گیری صریح توسط مرتضی تمدن- استاندار تهران- اتخاذ شده استکه از مافیای آب معدنی پرده برداشت و اعلام کرد آن ها قصد ایجاد اضطراب و ترس در بین شهروندان تهرانی است.

گزارش سیاست روز با اشاره به تب و تاب بالای شایعه آلودگی آب تهران و به تبع آن توزیع رایگان بطر‌ی‌های آب معدنی در برخی نقاط پایتخت و بهره برداری سیاسی برخی جریان‌های سیاسی نوشته اگر ادعای استاندار تهران مقرون به حقیقت داشته باشد، هرگونه مصلحت اندیشی و پنهان کردن واقعیت، خیانت به شهروندانی است که هرچند وقت یکبار با شیوع اخبار این چنینی دچار بحران روحی- روانی می‌شوند.

مرگ و میر جاده ای

تهران امروز در گزارشی در صفحه اول خود نوشته گزارش رسمی مرکز تحقیقاتی وزارت راه نشان می دهد ایران از نظر میزان مرگ و میر تصادفات جاده ای در صدر کشورهای جهان قرار گرفته است به گونه ای که طی دوره 14‌ساله 1373 تا 1386تعداد نزدیک 268 هزار نفر در تصادفات جاده ای برون و درون شهری جان خود را از دست داده اند .

به نوشته این روزنامه طبق اظهار نظر مقامات راهنمایی و رانندگی و نیز تحلیل داده های آماری به ازای هر کشته معمولا 10 نفر مجروح داریم که اگر این آمار را ملاک قرار دهیم طی دوره 14 ساله حدود سه میلیون نفر نیز در تصادفات جاده ای دچار مصدومیت شده اند .

تهران امروز تاکید کرده اگر چه این برای اولین بار نیست که مراکز کارشناسی درباره صعود ایران به صدر کشورهای پر تلفات در تصادفات جاده ای هشدار داد ه اند اما با این وجود، این برای اولین بار است که یک گزارش کارشناسی با داده های ریز آماری درباره تلفات جاده ای در ایران منتشر می شود. آمارهایی که زنگ‌های خطر را به صدا در می آورد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.