مرگ مردی که نام کرمانشاه را به آن بازگرداند


مرگ مردی که نام کرمانشاه را به آن بازگرداند

اسماعیل ططری دو دوره نماینده مردم کرمانشاه در مجلس بود

اسماعیل ططری، نماینده پیشین کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، بامداد جمعه هشتم مرداد در سن ۵۷ سالگی در تهران درگذشت.

آقای ططری به دلیل شوک مغزی به مدت دو ماه در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان وزارت نفت بستری بود، امروز در مقابل مجلس شورای اسلامی مراسم تشییعی برای او برگزار شد و سپس پیکرش به کرمانشاه انتقال یافت تا پس از مراسم تشییع، در زادگاهش روستای مله سرخ در بخش جلالوند در جنوب استان کرمانشاه، کنار مسجدی که خودش بنا کرده بود به خاک سپرده شود.

اسماعیل ططری که از عشایر لک بود، پس از انقلاب بسیج عشایر غرب ایران را پایه گذاشت و در دوران جنگ با عراق، فرمانده جنگ های نامنظم عشایر شد که عملیات نفوذی و چریکی در داخل خاک عراق را به عهده داشت.

پس از جنگ، مسئولیت هایی در شرکت مخابرات استان کرمانشاه در دست گرفت و در انتخابات دور چهارم مجلس شورای اسلامی (فروردین ۱۳۷۱) نامزد نمایندگی کرمانشاه شد.

صراحت بیان و بی تکلفی و شیوه رفتاری خاص اسماعیل ططری و شعارهای تبلیغاتی اش توجه زیادی بسوی او، نه تنها در کرمانشاه بلکه در سطح ملی برانگیخت و از او سوژه جالبی برای مطبوعات و بویژه طنزپردازان ساخت.

در میان نامزدهای نمایندگی مجلس، اسماعیل ططری چهره ای متفاوت بود. در زمانی که حتی نامزدهای تبلیغاتی شهرستان های کوچک شعارهای جهانی و آرمانی در تبلیغات انتخاباتی شان می دادند، اسماعیل ططری شعارها و وعده های خود را تنها به مسائل استان کرمانشاه معطوف کرد و وارد مسائل کلان سیاسی نشد.

دلیل دیگر اقبال بخش بزرگی از مردم کرمانشاه به اسماعیل ططری، بومی بودن او در استانی بود که مردمش از اینکه بخش عمده مدیران استان و حتی برخی نماینده هایش در مجلس غیربومی بودند ابراز نارضایتی می کردند و آن را نشانه بی اعتمادی رهبران کشور به مردم این استان کردنشین می دیدند.

اسماعیل ططری بیشترین آرا را در انتخابات به دست آورد، به عنوان نماینده اول بر کرسی نمایندگی نشست و نخستین حرکتش در مجلس، به تصویب رساندن قانونی برای احیای نام اصلی حوزه انتخابیه اش بود که پس از انقلاب از کرمانشاه به باختران تغییر یافته بود. این موفقیت بر محبوبیتش در استان کرمانشاه به میزان چشمگیری افزود.

اسماعیل ططری همچنان چهره ای محلی باقی ماند و فعالیت سیاسی اش در سطح کشوری چنان نبود که بتوان او را به راحتی در تقسیم بندی مرسوم چپ و راست آن زمان جای داد.

ورود او به جناح بندی های سیاسی، سال ها بعد و پس از پایان دومین دوره نمایندگی اش با عضویت در مجمع نمایندگان ادوار مجلس رخ داد که از تشکل های اصلاح طلب به شمار می رود.

شوخ طبعی و صراحت لهجه اسماعیل ططری زبانزد بود تا آنجا که خودش در اوایل نمایندگی اش طی سخنرانی در شهرستان پاوه گفته بود: "یکی از نمایندگان خانم مجلس از من پرسید آقای ططری راست است که شما زنجیر پاره می کنید ...".

ططری در دو انتخابات ریاست جمهوری اخیر از مهدی کروبی حمایت کرد

یکی دیگر از جملات معروفش که در سالهای اخیر از او نقل شد این بود که درباره آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفته بود: "آلمانی ها اگر آدم بودند که یک زن رقاص را صدر اعظم نمی کردند".

اسماعیل ططری دور بعدی به مجلس راه نیافت اما در دور ششم که اصلاح طلبان در آن پیروز شدند، بار دیگر به عنوان نماینده اول کرمانشاه به مجلس بازگشت.

در انتخابات مجلس هفتم با اینکه صلاحیت اکثر نامزدها و نمایندگان اصلاح طلب رد شد، اسماعیل ططری موفق شد بار دیگر نامزد نمایندگی کرمانشاه شود و در دور اول انتخابات بیشترین آرا را به دست آورد، اما در دور دوم انتخابات شکست خورد و با اعتراض به این شکست، اعلام کرد که برای رقیبش عبدالرضا مصری رأی خریده اند و مدارکی برای اثبات این مدعا در مجلس عرضه کرد.

عبدالرضا مصری بعدها وزیر رفاه دولت محمود احمدی نژاد شد.

اسماعیل ططری پس از پایان دوران نمایندگی اش، مشاور وزیر نفت شد که این سمت را تا پایان عمر و با وجود مخالفت هایش با دولت محمود احمدی نژاد همچنان بر عهده داشت.

با پایان دور دوم ریاست جمهوری محمد خاتمی، آقای ططری اعلام کرد که نامزد ریاست جمهوری می شود اما سپس به نفع مهدی کروبی کناره گرفت، او را "کریم خان زند زمانه" نامید و برای پیروزی اش تلاش کرد.

پس از شکست اعتراض آمیز مهدی کروبی از محمود احمدی نژاد، آقای ططری در پایه گذاری حزب اعتماد ملی به رهبری مهدی کروبی شرکت جست، عضو هیات مؤسسان این حزب شد و سپس در انتخابات دور هشتم مجلس داوطلب نامزدی شد اما صلاحیتش همچون جمع کثیری از داوطلبان اصلاح طلب، رد شد.

اسماعیل ططری در انتخابات جنجال برانگیز سال گذشته باز هم حامی مهدی کروبی بود و اعتقاد داشت که لرها و لک ها و کردها و در مجموع، "یازده استان زاگرس" به او رأی می دهند.

با به راه افتادن جریان اعتراضی پس از انتخابات، اسماعیل ططری هم از معترضان بود اما فعالیت اعتراضی چندانی از او سر نزد.

واپسین اظهارنظرهای علنی اش در مصاحبه سایت خبرآنلاین با او در دوازدهم فروردین گذشته منتشر شد.

او در این مصاحبه اعلام کرد که در اعتراض به نتیجه انتخابات سال گذشته، تا عمر دارد پای صندوق رأی نخواهد رفت و رأی نخواهد داد ... عمر اسماعیل ططری پس از این مصاحبه چهار ماه هم نپایید.

اسماعیل ططری شیفته شاهنامه فردوسی بود و اعتقاد داشت یکی از دلایل عدم موفقیت سیاستمداران ایرانی، بی اطلاعی شان از شاهنامه است. او خود نیز طبع شعر داشت و دیوان شعری به نام "گلزار بهشت" منتشر کرد که حاوی اشعاری به زبان های لکی، کردی کرمانشاهی، فارسی و عربی است.

منگوله مشهدی - ایران - مشهد
به امید شنیدن خبر مرگ فجیع مذهب ، حامیان و مفسرین و تربیت شدگان متعصب و بیرحمش در نقطه نقطه جهان و دفن همگیشان در تاریخ تکامل انسان.آستین ها رو بالا بزنیم و از هر طریق ممکن ازین نابودی لذتبخش و رهایی آور حمایت کنیم.
شنبه 9 مرداد 1389

sargalesh - ایران - شیراز
اینهم روشنفکر ما , که دم از ازادی و شاهنامه میزنه و ادعا میکنه: " تا عمر دارد پای صندوق رأی نخواهد رفت و رأی نخواهد داد " = یعنی , چرا رژیم به " رای " مردم احترام نگذاشت ! و از طرفی " خودش " دچار اشتباه دشمنش(= اخوند ) میشه و به " ارا و فرهنگ " کشور المان اهانت میکنه: "آلمانی ها اگر آدم بودند که یک زن رقاص را صدر اعظم نمی کردند". !!??
شنبه 9 مرداد 1389

dokhtare_ariaei - ایتالیا - میلان
خدایش بیامرزد.افسوس ادمیزاد همگی تخم مرگیم نه برای باغ میماند نه باغبان!!
یکشنبه 10 مرداد 1389

ukguy4u - بریتانیا - لندن
لک خوش شانس هم مرد ؟. محمد نوری خواننده معروف هم مرد .
یکشنبه 10 مرداد 1389

LiliRose - کانادا - تورنتو
آلمانی ها اگر آدم بودند که یک زن رقاص را صدر اعظم نمی کردند". مگه مرکل رقاص بوده؟؟؟؟؟؟؟؟
یکشنبه 10 مرداد 1389

ARTEMIS-SW - فرانسه - .پاریس
واژه ی رقاص و مطرب و بار تحقیر ان نشانه عبودیت اسلامیست موسیقی حتی در دو دین سامی یهودیت و مسیحیت مقام والای خود را دارد و در بودیسم و هندوئیسم امیخته با مذهب.. تنها در تاریخ بشر یک دین است که تمام منافذ تنفس ازادی و لذات معنوی که تمام هنرها را شامل میشود را مسدود کرده است و انهم اسلام واقعی است نه کسانی که موسیقی گوش می کنند دیسکو می روند مشروب می نوشند و خود را مسلمان می نامند تمام لذاتی را که در اسلام ممنوعه است..ولی برای پیدا کردن پیرو و سربازان جرار اسلامی برای تسخیر کشورها و نابودی تمدنها//چون سربازانش می بایست مرد بوده باشند جوائز سکسی هم در این دنیا هم پس از مرگ//دلیل بزرک پیروزهای اسلام و کلیه ی عملیات انتحاری!!!!!
یکشنبه 10 مرداد 1389

sajad_1963 - ایران - شیراز
اسماعیل ططری زبان همه مردم ستمدیده غرب کشوردر مجلس بود او بی آلایش. وفاقدهرگونه تمایلات سیاسی مرسوم بود این اواخر وقتی دیدمظلومانه حق را سر. بریدنداندک واکنشی نشان داد ولی جناح حاکم بسرعت متنعش شدند او هم ترجیح. داد وارد بازی که فقط یک برنده دارد نشود روحش شاد باد
یکشنبه 10 مرداد 1389

zagros_finland - فنلاند - هلسینکی
با این ریشش منو به یاد طالبان میآندازه. مجلس ریشوها و آدمهای متظاهر و دزد. آلمانها خیلی هم ادمند چون همه شماها محتاج انهائید . وخیلی به جامعه بشری خدمت کردند. من به آدم بودن شماها شک دارم.چون حتی به مردم خود نیز به جای خدمت ،ظلم کردید.
یکشنبه 10 مرداد 1389

iranazadiran - ایران - تهران
ای کاش ما از ایران مردان بیشتر در ایران داشتیم.
یکشنبه 10 مرداد 1389

shahab46 - المان - هانوفر
دست راستش زیر سر خامنه ای .هرچه زودتر بکشاند و با خود ببرتش ان دنیا
یکشنبه 10 مرداد 1389

shayna - ایران - ایران
تعجب میکنم اینکه طرفدار کروبی بوده چرا دیشب تلویزیون ایران درگذشت رو تسلیت گفت
یکشنبه 10 مرداد 1389

MIRZADEH E ESHGHI - آلمان - دوسلدورف
منافقین رو شکست داد واسلام اباد وکرند غرب رو ازاد کرد!برای تبلیغات یک بیل دستش گرفت گفت باهمین بیل اسم باختران رو میکنم کرمانشاه.مردم هم جوک ساخته بودن که در اگهی تبلیغاتیش نوشته بود:"بقیه ریش پشت صفحه".روحش شاد.
یکشنبه 10 مرداد 1389

Masoud271 - امریکا - لوس انجلس
با این ریش و پشم معلوم است علاقه زیادی به حوری دارد امیدوارم حد اقل اخوند ها اجازه بدهند از سوراخ در بهشت نگاهشان بکنند فکر کرده بود اخوند را میشود فریفت برای همین زود رفت.
دوشنبه 11 مرداد 1389

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.